СНАЙПЕР

САЩ работят Русия да загуби "спечелената война". Целта е Путин да обяви мобилизация и да избухнат протести

alt
Американците усетиха след спирането на ВС на РФ пред Киев и Харков, че Русия може да загуби "спечелената война" в Украйна и стартираха програма за доставки на оръжие и боеприпаси.
 
След неуспешната операция на ВС на РФ в Донецка област "янките" вече работят Путин да загуби войната, колкото и невъзможно да им е изглеждало това в първите дни на "специалната военна операция", когато руската групировка напредваше.
 
Тогава американски военни експерти прогнозираха, че руснаците ще превземат Киев за седмица. След провала на десанта на летището в Хостомел край Киев "янките" започнаха да доставят оръжие и боеприпаси за ВСУ. Вече не само САЩ доставят РСЗО за ВСУ, но и Великобритания и ФРГ. 
 
Ударът с ракети ATACMS на РСЗО HIMARS по военното летище "Саки" в Крим е знак, че ВСУ подготвя контраофанзива на юг в Украйна. Вероятно тя ще започне на 24 август, когато е националният празник на Украйна. Тогава се навършват шест месеци от началото на "специалната военна операция" на Русия в Украйна.
 
Голямата контраофанзива за изтласкване на рускита групировка от Донбас вероятно ще започне през октомври, когато ще стартира програмата за доставка на оръжие и боеприпаси на САЩ за Украйна по "Ленд-Лийз" за десетки милиарди долари.
 
Американците явно искат с планираната голяма контраофанзива Путин да обяви мобилизация. Целта е да се усили натиска срещу Кремъл и да бъдат провокирани масови протести в Русия срещу "специалната военна операция", която след обявяването на мобилизация вече и официално ще е война.
 
Путин не може да си позволи да загуби войната в Украйна, но "специалната военна операция" затъна в Донецка област. Руската групировка не може втора седмица да превземе Пески. Обстрелите на ВСУ срещу Донецк продължават.
 
Офанзивата на руската групировка срещу Николаево-херсонската групировка на ВСУ, която се очакваше да започне до 10 август, не започна.
 
ВС на РФ прехвърли в Херсон 10 000 групировка от ВДВ, което беше знак, че готви настъпление към Николаев. Превземането на Николаев отваря коридор за атака на групировката на ВСУ в Одеса. 
 
Командването на ВСУ обаче също прехвърли резерви в Николаево-херсонската групировка и настъплението на ВС на РФ не започна. 
 
Блъфът на командването на ВСУ и на президента на Украйна Володимир Зеленски, че в началото на август Николаево-херсонската групировка ще започне контраофанзива за превземането на Херсон принуди командването на ВС на РФ да прехвърли резерви от Донбас и там настъплението на руската гурпировка на практика спря.
 
Групировката на ВС на РФ в Украйна загуби стратегическата инициатива. Командването на ВСУ едва ли щеше да постигне паритет, ако САЩ, Великобритания и ФРГ не бяха доставили РСЗО.
 
Ударите с РСЗО HIMARS по тиловите бази на руската групировка в Донбас и по мостовете в Херсон спряха настъплението на групировката на ВС на РФ в Донецка област и осуетиха настъплението за превземане на Николаев.
 
След потопяването на крайцера на Черноморския флот на ВМС на РФ "Москва" командването на ВС на РФ няма ресурс за десант срещу Одеса и подготвяната офанзива за превземане на Николаев целеше да отвори сухопътен коридор за настъпление срещу Одеса. 
 
Спирането на настъплението към Николаев означава, че командването на ВС на РФ не може да започне планираната Одеска операция през август и "прогнозата" на Яков Кедми, че Одеса ще бъде превзета до 1 септември явно няма да се сбъдне.
 
Всъщност ВС на РФ не могат да превземат Одеса и до "ЧНГ", ако Путин не обяви мобилизация. Одеската групировка на ВСУ от 100 000 войници и офицери е подкрепена от "доброволци" на полския, румънския и британския спецназ. 
 
ВСУ спря групировката на ВС на РФ пред Киев и Харков без доставки на оръжие и боеприпаси от САЩ, но руската групировка след съсредоточаването й в Донбас едва ли щеше да загуби стратегическата инициатива без РСЗО HIMARS и гаубиците М 777 на САЩ.
 
Сега целта на САЩ с новите доставки на оръжие и боеприпаси е ВСУ да започне контраофанзива и да провокира Путин да обяви мобилизация. 
 
Това е капан за Путин. Володимир Зеленски удължи военното положение и мобилизацията с още 90 дни. ВСУ разполага със 700 000 резерв, който подготвя от месеци. Ако Путин обяви мобилизация и прехвърли в Украйна още една 200 000 групировка, тя може да бъде "смляна" от милионната групировка на ВСУ.
 
Целта на САЩ вероятно е не само да провокират протести в Русия с обявяването на мобилизация от Путин, но и да унищожат цвета на руската армия, Путин не само да загуби "спечелената война", но и властта му да бъде поставена под риск.
 
Това очевидно е стратегическата цел на САЩ - Путин да загуби войната и "режимът в Кремъл" да бъде свален. Путин обаче има ход в резерв - да обяви "специалната военна операция" за "Велика Отечествена война". Това означава да заповяда всеобща мобилизация, което е и главната цел на САЩ.
 
"Специалната военна операция" от самото начало е "Отечествена война" за украинците, в която участват и етнически руснаци, които воюват срещу руснаци в Украйна. Това обслужва геостратегическите интереси на САЩ - войната на славяни срещу славяни отслабва Русия. 
 
Затова Кремъл иска прекратяване на огъня и примирие, но Киев отказва. Зеленски обяви, че войната ще свърши, където започна - в Крим. Ударите с ракети ATACMS на РСЗО HIMARS по летището "Саки" в Крим са знак, че целта на американците е Путин да загуби "спечелената война". 
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Битката за Мелитопол, Бердянск, Мариупол и Крим. Путин превръща отбраната на Крим и Мариупол в "народна война"?!

Генералният щаб на ВСУ маскира предстоящата офанзива след отстъплението на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна от десния бряг на Днепър в Херсонска област и връщането на областния център Херсон.   Командването на ВСУ засега не прехвърля значителни части от 60 000 Херс...

News image

И "генерал Армагедон" трудно ще се справи с "Батько наш Бандера", Путин провокира яростен национализъм в Украйна

Първият влак от Киев за Херсон потегли с "Батько наш Бандера Украина - мати! Ми за Украину будем воювати!".     Изрисуваната влакова композиция с надписи "Потяг до перемоги" и "Азовсталь" е пропагандна акция на Киев, но и израз на национализма на украинците.    ...

News image

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе?!

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе, столицата на легендарния анархистки водач в Украйна Нестор Махно, громил белите, докато не почервенеят, и червените, докато не побелеят.   Путин очевидно подцени анархисткия дух н...

News image

Херсон: Кремль, вставай, тебе повестка

Итак, с Херсоном закончено. Город сдают без единого выстрела, причем, сдан он был даже не сегодня, а несколько раньше, когда начался организованный отход всех желающих. Повторили Гостомель, Бучу, Красный Лиман, только в несколько больших масштабах. 115 000 херсонцев (данные Минобороны) стали...

News image

Семен Пегов за Херсон: Да, това е трагична страница за руската армия, от нас зависи с какво и как ще започнем следващата

Основателят на проекта War Gonzo Семен Пегов коментира изтеглянето на руската войскова групировка от Херсон: "Да, това е черна страница в историята на руската армия. Руската държава. Трагична страница. Но в много отношения от нас със вас ще зависи с какво и как ще започнем следващата.". ...

News image

В Херсон ще бъде решена цялата по-нататъшна съдба на специалната операция

Както се предполагаше по-рано, съдбата на цялата по-нататъшна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна ще бъде решена на юг. Вярно е, че сега, в деветия месец на СВО, въпросът не е кога ще превземем Одеса и ще пробием сухопътен коридор към Приднестровието, а дали ще можем да за...

News image

Предмостието на Херсон се защитава от най-боеспособните сили на руската армия, те имат няколко отбранителни линии

Тактика на отбраната на руските въздушнодесантни сили: труден път към освобождението на Херсон.   Руската армия засилва отбраната на предмостието на Херсон и е съсредоточила почти всички руски въздушнодесантни войски тук. В същото време руснаците евакуират всички окупационни институц...

News image

Руската войскова групировка се изтегля от Херсон, Путин приема стратегията на ген. Суровикин?!

Руската войскова групировка може да се изтегли от плацдарма на десния бряг на Днепър в Херсонска област.    Това означава, че Путин приема стратегията на командващия на Обединената група войски на ВС на РФ в Украйна ген. Сергей Суровикин, който изгражда плацдарм на левия бряг на Днеп...

News image

Бивши бойци от полския спецназ "Гром" участват в битката за Херсон. Путин задейства за отбраната спецназ на ФСБ и ГРУ?!

Хиляди полски наемници се сражават в Украйна, финансирането е осигурено от олигарсите Игор Коломойски и Ринат Ахметов.   Бивши бойци от полския спецназ "Гром", участвали в настъплението на ВСУ в Харковска област, бяха прехвърлени за щурма на Херсон.   Бившите спецназовци от "...

News image

Ако Путин не спре доставките на оръжие за Украйна, може да загуби не само Херсон и Мариупол, но и войната

Ако Путин не спре доставките на оръжие за Украйна, може да загуби не само Херсон и Мариупол, но и войната и да предаде бойците от спецназа от 22 отделна бригада на ГРУ, които превзеха Мариупол, но бригадата загуби 85% от състава си.   Михайло Подоляк, съветник в Офиса на президента н...

News image

Ген. Суровикин готви капан за ВСУ в Херсон. Украинското командване се опитва да обкръжи руската групировка

След назначаването на ген. Сергей Суровикин за командващ на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна битката за Херсон се затегна.   Руската областна администрация организира евакуация на гражданското население, с което дава възможност на ген. Суровикин да подготви капан з...

News image

Блицкригът на Русия в Украйна не се състоя, ще превърне ли Путин СВО в "народна война"?!

Блицкригът на Русия в Украйна не се състоя, но Путин не заяви пред дискусионния клуб "Валдай", че Кремъл е подценил украинската армия, независимо че обяви частична военна мобилизация.   Пропутински геостратези обявяваха след началото на "Специалната военна операция" (СВО) на 24 февру...

News image

Путин превръща СВО в народна война с отбраната на Херсон - втори Сталинград с "Всичко за фронта, всичко за победата"?!

Путин може да превърне "специалната военна операция" (СВО) в "народна война" с отбраната на Херсон като "втори Сталинград" с "Всичко за фронта, всичко за победата" от времето на Втората световна война, която за СССР е Велика Отечествена война.   "Или народна война, или поражение" - "...

News image

ЧВК "Вагнер" и чеченският отряд "Ахмат" щурмуваха Бахмут. ВСУ задейства спецназ за отблъскване на атаките

ЧВК "Вагнер" и чеченският отряд "Ахмат" щурмуваха ключовия град Бахмут, чието превземане ще открие оперативен простор за атаки към Славянск и Краматорск.   "Вагнер" и отряд "Ахмат" проведоха осем атаки, вълна след вълна, за да пробият отбраната на Бахмут, но бяха изтласкани", заяви А...

News image

Британското разузнаване: "Вагнер" продължават настъплението към Бахмут

През последните три дни руските сили провеждат тактическо настъпление към центъра на град Бахмут (Артьомовск) в Донецка област. Части от Втори армейски корпус на проруската милиция в Луганска област изглежда са окупирали селищата Опитное и Иванград южно от града, според доклад на британското...

News image

Британското разузнаване: Руските сили се готвят за боеве в Херсон, цивилните се евакуират

Руските власти очевидно се готвят за навлизането на украински войски в самия Херсон, съобщава Руската секция на Би Би Си позовавайки се на поредния доклад на британското разузнаване, който проследява ситуацията в Украйна и по-специално развитието на събитията в Херсонска област.   ...

News image

САЩ доставиха на Украйна още 18 "хаймарси". След взрива на Кримския мост ВСУ започна настъпление за превземане на Херсон

САЩ доставиха на Украйна още 18 "хаймарси", за да увеличат огневия ресурс на ВСУ за удари срещу командните центрове и логистичните вериги на групировката на ВС на РФ.    Така ВСУ вече ще разполага с 43 "хаймарси", повечето от които вероятно ще разположи в Херсонска област. ...

News image

Дугин: Если не сотрём с земли "Украина", мы проиграем. Детонатор взрыва на Кримском мосту находится в Москве

Теракт – подрыв Крымского моста – без преувеличения, стал "красной точкой" всех "красных линий". Страна ожидает от власти жёсткого ответа. Обозреватель "Первого русского" Юрий Пронько однозначно считает, что взрыв стал результатом прямого предательства в коридорах власти. В бесед...

News image

Марк Фейгин пред "Гордон": Зеленски троли Путин за юбилея с взривяването на Кримския мост или ГРУ му дава знак?!

Политическият коментатор Марк Фейгин посочи няколко версии за взривяването на Кримския мост в интервю за интернет платформата "Гордон" на Дмитрий Гордон.   Според Фейгин възможно е с взривяването на моста Зеленски да троли Путин за юбилея - "Това е характерно за Зеленски, не изключва...

News image

Украинското разузнаване: В Москва започнаха масови арести на военни

В Москва са започнали арести на военни, съобщава главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна. Според агенция УНИАН в руската столица е започнало осъществяването на ”комплекс мерки” срещу военни. Движението в центъра на града е затворено. В Москва ...

News image

Боян Чуков: След двете поражения в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка

След двете локални поражения (които можеха да бъдат предотвратени) на руската армия в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка. "Руската армия воюва с една завързана ръка и на пръсти“, според западни експерти.   Руският ГЩ е блокиран на най-високо полити...

News image

Очаквана победа на ГЕРБ-СДС, ПП запазва позиции. БСП се срина и вече е пета, отново ще искат оставката на Нинова

Коалицията ГЕРБ-СДС очаквано победи, но ПП запазва позиции и разликата е по-малка от прогнозираната от социологическите агенции.   Това създава предпоставки за силен натиск от САЩ за евроатлантическа коалиция на ГЕРБ-СДС, ПП и ДБ.   Бойко Борисов даде сигнал при закриването н...

News image

Боян Чуков: Русия загуби 2-3 локални сражения на бойното поле, което няма да обърне хода на войната

Русия загуби 2-3 локални сражения на украинското бойно поле. Това не е повод за приемане на 100% на украинската пропаганда, която в момента еуфорично ликува, но не съвсем безоснователно.   Москва претърпя тези дни лимитирано локално поражение от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), кое...

News image

Боян Чуков: Зеленски знае къде ще удари Русия, изнася документи от Донбас, Запорожието и Николаев

Все по-често наети евроатлантически анализатори започват да иронизират рязкото намаляване на динамиката на сраженията в Украйна. Създава се преднамерено усещане, че руснаците затъват поради липса на достатъчно военни части и наличието на ново западно вундервафе на украинския фронт. Създават ...

News image

САЩ работят Русия да загуби "спечелената война". Целта е Путин да обяви мобилизация и да избухнат протести

Американците усетиха след спирането на ВС на РФ пред Киев и Харков, че Русия може да загуби "спечелената война" в Украйна и стартираха програма за доставки на оръжие и боеприпаси.   След неуспешната операция на ВС на РФ в Донецка област "янките" вече работят Путин да загуби войната, ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Борисов реди кабинет и местния вот, сменя кандидатите за София, Пловдив и Бургас. Портних отново кандидат-кмет за Варна?

News image

"Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и есте...

Лявото обединение няма свали Нинова и ще извади от играта със "стари муцуни". Петър Витанов може да е успешен лидер

News image

Проектът Ляво обединение няма свали Корнелия Нинова и ще извади ог играта "Продължаваме промяната" със "стари муцуни". Георги Първанов беше успешен президент, но не преуспя като партиен строител.   Освен това в кръга на "старите муцуни" тлее битка между лобито на Георги Първанов с те...

Лявото обединение е проект "анти-Нинова" и заявка за влизане във властта

News image

Корнелия Нинова излезе с призив към поканените в Лявото обединение партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на БСП.   Координаторите на идеята за Ляво обединение Костадин Паскалев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги...

АКЦИЯ

Британското разузнаване: Русия продължава тежкия обстрел на Херсон

News image

Руските сили продължават да обстрелват Херсон ежедневно, въпреки че Украйна си върна контрола над града по-рано през ноември. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.   От ведомството посочват, че вчера, 27 ноември, в района ...

Украински и полски спецназ спират щурма на ЧВК "Вагнер" за превземане на Бахмут

News image

Няколко месеци щурмови групи на ЧВК "Вагнер" атакуват Бахмут и не успяват да го превземат. Атаките следват на вълни, но са спирани от украински спецназ и бивши командоси от полския спецназ "Гром".   Командването на ВСУ привлече резерви от "западенци", които воюват мотнивирано срещу р...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер