СНАЙПЕР

Двете Българии, играта на ДПС и изборът пред Бойко Борисов

alt

Да погледнем на споровете около "Бостан" от птичи поглед. Драмите покрай съдебната реформа са просто поредният израз на процес, станал очевиден още през юни 2012 г., при окупацията на Орлов мост с лозунгите "Долу Цеко от Алеко!".

А процесът е следният. Макар де юре да е член на ЕС и НАТО,

де факто България се намира по средата между "Запада" и "Изтока"

Ще рече, по средата между страните, в които хората са равни помежду си и съществува еднакъв закон за всички; и страните, в които хората имат де факто статута на крепостни селяни на група господари, намиращи се над всякакви закони, обикновено наричани "олигархия".

В това разкрачено положение завърши "преходът" у нас. От една страна, структурата на властта е "източна". Управлява – т.е. ползва в своя изгода ресурсите на обществото, на страната и на природата – политически разноцветна шайка, споена от алчност и от жажда за придобиване на все повече ресурси. В тази шайка има "леви", "десни" и "либерали", както и полицаи, прокурори, кметове, бирници, бандити, "бизнесмени", измамници и убийци. И малко главни редактори. В крайна сметка, повечето от "големите" в шайката са вързани някъде из сенчестите кьошета на Кремъл – т.е. на "Изтока".

От другата страна обаче е обществото, все повече мислещо себе си като сбор от равноправни граждани – т.е. ставащо все по "западно". Тези хора са напълно убедени, че живеят "на Запад" и искат този факт да проличи в целия контекст на живота им – правен, политически, икономически, образователен и пр. Затова са в настъпателно настроение – искат да премахнат шайката от власт, защото тя е "източна". Шайката обаче също е в настъпателно настроение. За да бетонира позициите си, тя иска окончателно да подчини обществените ресурси на себе си, като превърне България в класическа "държава в захват" (captured state).

Помежду тези две страни няма фиксирана граница

И не може да има, защото всяка от тях настъпва срещу другата; и демаркационна линия не е възможна, защото примирие не е възможно.

Последва през 2013-2014 г. голяма политическа турбулентност и се роди сегашният парламент, в който сред представителите на шайката се появи носител на исканията на гражданството (беше, нещо повече, роден от протестите на гражданите) в лицето на Реформаторския блок. Противостоенето между двете реалности се пренесе в парламента и оттам – в останалите сектори на властта.

Влизане на "запада" (на "Европа", ако щете) в публичната власт
промени рязко условията на играта и основно – за главния играч, ГЕРБ


В създалата се в последните години ситуация за ГЕРБ е от жизненоважно значение да може да доказва пред "европейските (и американските) партньори", че не е част от шайката. А че е легитимна, та чак дясна политическа сила, готова да разгради "източния" модел на власт в България. Оттук – непропорционално голямото присъствие на министри, свързани с РБ (и с гражданските искания) в правителството на ГЕРБ. Оттук и прехвърлянето на проблематиката на "реформата" (т.е. на изриването на шайката от властта) върху РБ, зад чийто гръб ГЕРБ успешно се криеше няколко месеца.

Само че, веднъж вкаран в публичната власт, конфликтът между двете Българии (западна и източна) нямаше как да бъде нито прикриван, нито отлаган. Защото и двете страни в конфликта запазиха своя характер – да настъпват една срещу друга, докато България не стане или напълно "западна" (гражданска), или напълно "източна" (феодално-олигархична).

Точно този конфликт доведе до инак неразбираемия танц по повод съдебната реформа от последните седмица-две.

Какво направи ДПС е лесно обяснимо.

В последния момент опита да отвлече цялата проблематика със светкавична контраатака по фланга, прилагайки класическата тактика на "отвличане на държавата"

Планът беше, под прикритие на грижата за общото благо ("да съберем мнозинство за реформите") да се постави в още по-як захват правосъдната система, чрез осигуряване на мнозинство на главния прокурор в прокурорската квота, отмяна на неговата отчетност и на явното гласуване във ВСС, отслабване на съдебния контрол и т.н.

Само че в политиката не е като във футбола. Такива светкавични контраатаки, за да са успешни, са внимателно подготвяни. Още на етап "планиране" са подредени: а/ цяла поредица светкавични пробиви, както и б/ тактики за обезвреждане на противника.

По повод светкавичните пробиви, не може да не прави впечатление, че минаха само колко часа между предложението на ДПС да се внесе за гласуване нов вариант на реформата – и появата, изневиделица, на подготвен писмен текст по въпроса. Покрай който – какво чудо! – за минути се подредиха "всички", дори Патриотичният фронт, който беше основна мишена на Лютви Местан месеци наред.

Също така светкавично, докато всички с недоумение гледаха внезапната прегръдка на АБВ, ДПС, ПФ и ГЕРБ, либералната партия на Местан внесе предложения за промени в избирателния кодекс, които да го де-либерализират, правейки невъзможно преференциалното гласуване и вдигайки прага на назначаемите селски кметове от 100 на над 300 жители.

Явно ще гледаме още светкавични пробиви, но дори тези, които вече са налице, демонстрират висока степен на решителност, отлични тактически умения и упорита неотстъпчивост

Да видим, как се развиват тактиките за обезвреждане на противника.

От гледна точка на публичната опаковка ("пиара") противникът (РБ) беше наклепан с професионалното разиграване на етикета "План Б". Създадена беше интернет страница, сетне – организация. Накрая тя беше извадена на "контрапротести" в подкрепа на статуквото и беше настанена в медиите. Които услужливо помогнаха за налагане на втория етап от "План Б": предложенията на ДПС да не бъдат наричани в публичната сфера "контрамерки" или "отказ от реформи", а "План Б". Един вид: няма отказ, просто минаваме към друг вариант на същото, защото инак няма съгласие и ще се изложим.

Не би било учудващо наесен да осъмнем с нов партиен хомункулус, наречен "План Б",
изработен в същата лаборатория като "България без цензура"


Скритото послание: Който се противи на това (РБ) е против реформите като такива, защото, ако няма "План Б" – няма нищо. За да се раздъвче това послание за нуждите на електората, беше успешно мобилизирана цялата медийна империя на #КОЙ, нейните метастази, както и основните телевизии (което пък не е често срещано явление и демонстрира извънредността на мобилизираните сили и ресурси).

Най-интересното обезвреждане на противника, разбира се, се получи по повод ГЕРБ – партията, която е най-разкрачена между това да бъде част от "шайката" и това да е легитимна европейска партия. "Обезвреждането" на ГЕРБ (т.е. връщането му в изходно положение "шайка") започна отдавна и се развиваше на политическо, на идеологическо и на психологическо ниво.

В политически план ДПС използва изминалите месеци, за да окаже демонстративна подкрепа на ГЕРБ при важни гласувания в парламента. В идеологически план Лютви Местан положи структурирани усилия, за да развие тезата си, че мнозинство трябва да бъде формирано от "системните партии" (които, разбира се, включват ДПС и ГЕРБ), като се изгонят от управлението на страната "извънсистемните" като ПФ и евентуално след съответната опаковка като "враг на реформата" – РБ.

В психологически план ДПС надмина почти всичко, което сме виждали досега

Преди няколко седмици внезапно и без видима причина Лютви Местан представи на публиката своите изчисления (напълно верни), че ако в България се въведе английски тип мажоритарно гласуване, ще се получи двупартийна система, съставена само от ГЕРБ и ДПС. Другите ще отмрат.

Това, разбира се, не беше самоцелно политологическо упражнение. То имаше конкретна цел: суетата и властолюбието на Бойко Борисов. Съобщението към него беше елементарно: "Ако седнеш и помислиш, ще разбереш, че нашите две партии могат да намерят начин да са единствените на терена – ти като голямата партия, а ние от ДПС – като малката."

На тази почва поникна подновеното уважение на Борисов към ДПС (вкл. простодушните твърдения на неговия Цветан Цветанов, че Пеевски вече не бил управлявал Цацаров); както и подновеното Борисово отношение към РБ като към неразумни пубери, които много лесно (на някакъв бъдещ етап) могат да бъдат обявени за "антисистемни" гаменчета.

ДПС са се съюзили с наистина добър пиар и с истински добър политически анализатор;
затова успя отново да поеме инициативата


Искрено ми се иска да знам кои са тези специалисти (не че в тази страна нещо остава тайна за дълго...). Това обаче е максимумът, който в момента моделът "Изток" може да постигне в борбата си с модела "Запад". Защото все пак двата модела вече не са разделени от полицейски заграждения ("Изтокът" - в парламента, "Западът" - отвън на площада) – а са във властта, едновременно.

А постигнатото е максимумът, защото в крайна сметка зависи от един фактор: РБ да се съгласи да влезе в играта. Така всички са щастливи, включително – според Бойко Борисов – и "Брюксел" (макар че там отдавна не пасат трева, както той би трябвало вече да е разбрал).

Ако обаче РБ откаже да влезе в "консенсуса",
това веднага обръща играта срещу ГЕРБ


И то я обръща по много, много лош за ГЕРБ начин.

Ако тръгне да прави съдебна реформа без РБ, но с ДПС, АБВ и пр., ГЕРБ ще се саморазкрие като част от "шайката" както пред очите на българите, така и – по-важно – на Европа, САЩ и Русия. Съюзниците ще усилят натиска България да не отплава окончателно "на Изток". От Русия също ще увеличат натиска, за да се случи точно обратното. Дърпан от две страни от Великите сили, Борисов би станал идеалният кандидат за все още и още малки наглед компромиси, които ще му бъдат предлагани по познатия напоследък "светкавичен" начин. Докато накрая не се съгласи на терена да останат само ГЕРБ и ДПС – т.нар. коалиция "Бостан".

Затова беше толкова важно РБ да откаже да влезе в тази игра

Този отказ освен другото веднага разкри слабите места в инак високопрофесионалната конструкция, сглобена от ДПС.

Отказът на секундата обърна играта. РБ успя да постави ГЕРБ в идиотската ситуация да избират – дали да внесат и гласуват собствения си (депозиран от Цецка Цачева) проект, разработен от Христо Иванов и подкрепян от РБ; или управляващата партия да внесе за гласуване опозиционния проект на ДПС, появил се в последния възможен момент. Обръщането на играта постави Бойко Борисов пред самоубийствената (засега) опция да обяви коалиция "Бостан", преди да са узрели възможностите тя да бъде солидна и трайна. Или – да застане зад РБ, т.е. да си "отреже опашката", потопена в шайката и, в крайна сметка, с връхче някъде в Москва.

Изборът "западна гражданска страна" или "източна феодална олигархия", след като успя да влезе в парламента, се настани в главата на Бойко Борисов. И той ще трябва най-сетне да направи своя избор

Дори само за това си постижение РБ заслужава всички възможни поздравления. Защото това е в дългосрочен план много по-важно от всякакво гласуване в парламента и от всякакви срокове на съдебната реформа.

Пророкувах през 2012, че започналата битка с шайката ще трае при късмет 7-10 години. Дотук са минали три, изпълнени с малки, но реални победи на нормалността срещу инак мащабните и все по-умело подреждани офанзиви на олигархията.

Погледнати в този мащаб, събитията от последните седмици не изглеждат зле за българската демокрация.

Анализът е написан преди "историческия компромис" между политическите сили за промени в конституцията, засягащи съдебната реформа.

Евгений Дайнов

"Дневник"

 
СНАЙПЕР
News image

Медийната звезда на ГЕРБ Рая Назарян водач на листата във Варна?! Двойна игра "зад кадър" - хем с Тръмп, хем със "Сорос"

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, като новата медийна звезда на партията, която дефилира в медиите като модна икона.   Това обаче е видимата част от играта - привличането на непартиен електорат с "новото и най-красивото лице" на ГЕРБ.  ...

News image

"Янки протежета" в Кокошарника, кабинетът "висял на Галя от посолството", а? Лисугерът ги схруска

Катастрофата на "американските протежета" от ПП-ДБ беше начертана на Завоя - цяла седмица го пишехме, спорихме с активисти на ПП. И кво - катастрофа без Завой.   Иначе активистите на ПП бяха много сигурни, че Бойко Борисов ще "клекне" на американците, защото щели били да го обзаведат...

News image

Рая Назарян премиер?! Варненката фаворит на Борисов, Пеевски, Томислав Дончев и ... Слави Трифонов, ако Габриел откаже

Рая Назарян ще бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, заявиха източници от ГЕРБ, които са от най-близкото обкръжение на лидера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Томислав Дончев.   Според тях варненката била фаворит за премиер на Бойко Борисов, Делян ...

News image

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите. ...

News image

ПП-ДБ губи вота заради Денков?! Кралев обяви слогана на ГЕРБ-СДС-"Няма да им клякаме. Просто ще си ги бием пак"

ПП-ДБ може да загуби изборите заради обръщението на премиера в оставка Николай Денков -"Обръщам се към ГЕРБ-СДС, вместо да хвърля държавата в хаос, нека да спазят дадената дума и да гласуваме правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Мин...

News image

Няма Завой. Борисов "отсвири" Денков, на Габриел й "писна". "Янките" не се намесиха, Тръмп е по-важен. Няма "Магнитски"

"Обръщам се към ГЕРБ-СДС, вместо да хвърля държавата в хаос, нека да спазят дадената дума и да гласуваме правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет", заяви премиерът в оставка Николай Денков, след като номинираната за к...

News image

Заявката за оттегляне на кандидатурата прави Завоя по-остър. "Кляка" ли ПП-ДБ? Вадят отново фактора "Магнитски"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази скептицизъм по повод обявения от ГЕРБ-СДС край на преговорите с ПП-ДБ, след като Мария Габриел заяви на извънреден брифинг на преговарящия екип на ГЕРБ - "Оттеглям кандидатурата си за премиер, в понеделник ще внеса писмо в Народното събрание...

News image

Пеевски: Няма да подкрепим правителство с втория мандат. Ще върнем третия, ако ни бъде връчен от президента

Няма да подкрепим правителство с втория мандат. Ще върнем третия, ако бъде връчен от президента Румен Радев на ДПС, заявява в позиция съпредседателят на партията Делян Пеевски.   Така беше опровергана поредната медийна интрига за "нова тройна коалиция" - ПП-ДБ-ДПС-БСП и съставяне на ...

News image

Мапия Габреел: "Оттеглям кандидатурата си за премиер". Въпреки натиска на американците Борисов и Габриел не "кмекнаха"

И какво стана. Въпреки натиска на американците Борисов и Габриел не "клекнаха" за правителство, а уж кабинетът щеше да бъде гласуван във вторник от парламента с министър-председател Мария Габриел и министър на финансите Асен Василев.   "Въпросът е кога и на "тази Габриел" ще й писне"...

News image

"Мачото" клекна на Мертен. Габриел премиер, Асен Василев министър. Свирка в движение за поръчкаджиите срещу "гея"

Е, този път няма как да не напишем, че първи и единствени, написхаме, че американците са дали ултиматум на Бойко Борисов за ротация "Денков-Габриел" и същите министри.   Мария Габриел ще е премиер, Асен Василев - министър на финансите. И за какво беше етюдът, поръчан от Бойко Борисов...

News image

"Геят" не се наведе на "мачото". ГЕРБ не внесе за гласуване в НС Габриел като премиер. Кога ще й писне на "тази Габриел"

И кво стана - кой вече е "гей" и кой "мачо" не е ясно. "Геят" с "розовите токчета" не се наведе на "мачото". Що така?   Ами щото така - американците са заявили на "мачото" ултимативно: "Ротация само на Денков с Габриел със същите министри" -  до понеделник.   Що...

News image

Ами ако Мария Габриел реши да не е пешка в "Дамския гамбит" на Бойко Борисов и стане царица?!

Бойко Борисов реди партия, която да е win-win за него. Първо изигра ход, който да изглежда, че е "ва банк" за него с етюда на Мария Габриел в президентството, но губещата беше номинираната за кандидат-премиер.    След това пласира ход, игран от Доган и Царя през 2005 г., когато първо...

News image

Борисов и Пеевски няма как да не са разбрали, че Асен Василев е протеже №1 на американците. И не от "онзи запис"

"Добрата новина е, че маските паднаха, а Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев", заяви бившият финансов министър Владислав Горанов, в предаването "Денят започва" на БНТ.   Владислав Горанов явно има пред вид изказването на Асен Василев на пресконференцията на ПП-ДБ във вторни...

News image

Мертен ли, "Магнитски" ли? ПП-ДБ се взриви за "пуч". Асен Василев: "Г-жа Габриел - новото и най-красиво лице на мафията"

Лидерите на ПП-ДБ се взривиха. "Пеевски и Борисов постигнаха своето - взривиха всичко", заяви на пресконференция лидерът на "Да, България" Христо Иванов.   "Единни сме - ще бъдем единни както в във властта, така и в опозиция. Това да е ясно на тези, които организират този пуч", заяви...

News image

Мертен се намеси, но Бойко Борисов вкарва ПП-ДБ в курт капан с кабинета "Габриел". Кирил Петков и Асен Василев са на ход

Посланикът на САЩ Уилям Мертен се намеси в играта за правителство и беше лансирана тезата, че Бойко Борисов "клекнал" заради "Магнитски". Може и така да е. Обаче.   Какъв "Магнитски", Борисов вкарва ПП-ДБ в курт капан, при това с пиниз - уж показвайки как да не влезе в него като не у...

News image

Американският посланик изкомандва и Борисов "козирува", а уж "янките" нямаше да са "в джаза" и да се месят за кабинета

Оказа се, че на американския посланик Уилям Мертен не му пука от тръмпистката вълна, на която залагахме в тезата, че "янките" този път няма да се намесят в играта правителство или избори 2 в 1.   Американският посланик изкомандва и Бойко Борисов "козирува", а уж "янките" нямаше да са...

News image

Тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН след избори 2 в 1. Орлин Алексиев и Делян Пеевски дават рамо на партията на Слави Трифонов

Бойко Борисов и Делян Пеевски вече редят тройна коалиция ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН след избори 2 в 1, заявиха източници от политическите среди. Според тях политическата аритметика на Борисов и Пеевски калкулирала 72-74 депутатски мандати за ГЕРБ-СДС, 36-38 за ДПС и 12-14 за ИТН и формиране н...

News image

Посолството не е "в джаза", "янките" се престрояват за Тръмп. Борисов яхна вълната Тръмп и решава за кабинета

"Сега ще разберем дали работи посолството", заяви проф. Михаил Константинов, бивш директор на "Информационно обслужване" в предаването "Тази сутрин" на bTV.   Какво посолство, амбасадата на "янките" се престроява преди победата на Тръмп. Борисов яхна вълната Тръмп, той решава за каби...

News image

Путин не постигна целите на СВО, готви хибридна операция в Одеса. ГРУ укрепи мрежите си във Варна заради операцията

Путин не може да постигне целите на СВО - "демилитаризиране", тоест разгром на ВСУ, и "денацифициране", тоест сваляне на властта в Киев, дори с още две "частични мобилизации".    ВСУ разполага с много повече резерви, отколкото представят кремълските пропагандни канали и Путин е наясн...

News image

Житарски босове в играта за корпоративен вот, Ангел Дерменджиев "в джаза" след схемата с Пренареждането за бюджета

Житарски босове отново са в играта за корпоративен вот като в предизборната кампания за Общинския съвет и кмет на Варна, когато организираха среща на Бойко Борисов с лидер в големия бизнес.   Според източници в бизнес и политическите среди тамада на тази група е Стефан Иванов, който ...

News image

"Мултигруп-2" взе властта във Варна. Кметът вече не си вдигал телефона на лидери в бизнеса, Асен Василев му е гръб

"Мултигруп-2" взе властта във Варна чрез кмета Благомир Коцев и гуруто на кметския екип Рубин Коцев, който е работил с дивизия "Енергетика" на "Мултигруп" на Илия Павлов, както и с ключова заместник-кметска позиция.   Делян Пеевски е бос на "Мултигруп-2", както неговият гуру Илия Пав...

News image

Бюджетът като "Стокхолмски синдром". Красавицата ГЕРБ се влюби в изкусителния терорист ПП или "Бойко" е прелъстител?!

И кво стана - ГЕРБ уж води битка за кмет на морската столица с ПП, а приемането на бюджета на Варна стана с вота на общинските съветници на Бойковата партия, иначе нямаше да мине.   Бюджетът на Варна като "Стокхолмски синдром". Красавицата ГЕРБ се влюби в изкусителния терорист ПП или...

News image

ББ в договорка с лидерите на бизнес група. "Алтернативата" гласува с "въздържал се", за да се приеме бюджета с ГЕРБ

Бойко Борисов не е представител на "най-древната професия", той я е измислил, което се потвърждава след поредната му виртуозна двойна игра.     "Бойко" се договорил не само с приятеля си Рубин Коцев да прецака бизнес групата "Добре дошли в града на...", но и скофтия с лидерите на кор...

News image

Рубин Коцев и Бойко Борисов прецакаха бизнес група. Бюджетът нямаше да мине без ГЕРБ, ББ си връща на "трите букви"

Приятелите Рубин Коцев, гуру на кметския екип във Варна, и Бойко Борисов прецакаха знаковата бизнес група в морската столица "Добре дошли в града на..." с "партия" на ПП-ДБ и ГЕРБ за приемането на бюджета.   Егати и "триумфа" за кмета Благомир Коцев - приемането на бюджета да зависи ...

News image

"Алтернативата" вкара в играта и "Възраждане". Постата не е само във Варна, но и в София

"Възраждане" с постоянния пазарлък за парите на варненци на практика предизвикват увеличаване на разходната част на бюджета на Варна, която, за да бъде балансирана, както изисква законът за публичните финанси, трябва да бъде равна на приходната част. А приходите в бюджета на общината са от м...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Американците дадоха знак, че "преразпределят приоритетите си" и ГЕРБ е фактор за съставянето на правителство

News image

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и посланикът на САЩ Уилям Мертен се срещнаха на форум на випускници и ръководството на Международната академия по правоприлагане ILEA - Будапеща   Срещата е няколко дни, след като Мария Габриел, номинирана за кандидат-премиер от...

"Вече почвате вие - навел се, клекнал". Борисов не е "клекнал", "залегнал е в засада" и чака Тръмп да стане президент

News image

Бойко Борисов е актьор за ИКАР. "Вече почвате вие - навел се, клекнал" е пиниз от "Борисов в своя репертоар". Нито е "клекнал" Борисов, нито се е "навел", защото е оперативен актив на ЦРУ, което винаги е на власт, който и да е президент на САЩ.   Борисов е "залегнал в засада" и чака ...

ПП-ДБ ще се срине. Десен проект "прибира" избиратели от коалицията и прави "партия" с ПП-ДБ? Борисов залага на Тръмп

News image

ПП-ДБ ще се срине на предсрочните парламентарни избори, дори нямаше необходимост проф. Михаил Константинов да прогнозира 70-75 депутати за ГЕРБ-СДС и 50 за ПП-ДБ.   Въпросът е дали ще се състави правителство след изборите и дали няма да се стигне до каскада от предсрочни парламентарн...

АКЦИЯ

"All inclusive" кампания на ГЕРБ - партиен и корпоративен вот, Маджо и Пашата в играта. Дамите от екипа ще водят листи

News image

"All inclusive" ще бъде предизборната кампания на ГЕРБ, заявиха източници от партията - максимално мобилизиране на партийния вот, привличане на корпоративен и включване на босове като Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата.   Освен това, ГЕРБ ще инвестира огромен финансов ресурс...

Силният ход в кампанията за ПП-ДБ е да заложи на кметовете в София и Варна, не на "ГЕРБ&ДПС" и "Турски (руски) поток"

News image

Силният ход в кампанията за ПП-ДБ е да заложи на кметовете в София и Варна, не на "ГЕРБ&ДПС", "Турски (руски) поток" и корупция в построяването на газопровода.   "ГЕРБ&ДПС" работи за "Възраждане", а "Турски (руски) поток" пренасочва русофилски вот към ГЕРБ. Темата за корупцията също ...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Хората с флашките намаляха!". Кой ще се възползва от разстрела? Рашков с хард пласмент, Станкушев с препратка към Гешев

News image

"Хората с флашките намаляха", заяви източник с позиции във властовия елит и ъндърграунда след разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Флашките обаче остават, а има и други - много повече и в по-влиятелни фигури, както в ъндръграунда, така и в Бизнеса и властовия елит.     Кой от власт...

Станкушев: Съпругата на Мартин Нотариуса е служила в ГД БОП, близка е с жената до бившия главен прокурор Иван Гешев

News image

Така директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев и криминалистът Иван Савов определиха независимо един от друг личността на показно разстреляния снощи Мартин Божанов-Нотариуса, представял се приживе като "консултант на фирми и частни лица".   Станкушев бе гост в ефира н...

РЕКЛАМА
Банер