СНАЙПЕР

А ако поискат да си върнат "Таксим"... Как Ердоган превзе пред очите ми площада, символ на светската република

alt

Петък късно вечерта, когато едни традиционно са излезли в баровете в градовете, а други очакват почивните дни пред телевизора, аз се намирам на 50-ина километра от Истанбул, в Ялова – малко градче на отсрещния бряг на Мраморно море. Към 11ч. получавам съобщение от приятел от Истанбул, в което ми казва да не тръгвам на път, защото стават „странни неща“ и „военните се опитват да завземат управлението“. Мостовете били затворени.

Аз решавам, че не съм разбрала правилно турския му и че военните провеждат някакво учение. Докато половин час по-късно не започнаха позвъняванията от България… Около мен всичко е спокойно, на отсрещния бряг виждам светлините на Истанбул. Говоря с местни момчета. Опитват се да изглеждат спокойни, обясняват ми, че няма за какво да се притеснявам. Настоявам да разбера каквото знаят.

Добре, дръпват ме настрана и ми казват, че стават някакви неща в Истанбул и Анкара, но и те не са наясно още какво се случва. Не могат да ми кажат подробности, освен да останем спокойни, да се обадим на Посолството и да изчакаме, за да видим развитието на нещата и новините.

Намираме телевизор в кафене на плажа, където работещите седят и с ужасени лица гледат телевизия на живо. Предлагаме да пуснем националната телевизия, няма сигнал. Военните били влезли вътре, полицията обградила телевизията. Другите основни телевизии били „техни“, т.е. на управляващите, казват момчетата, затова следим един от алтернативните канали.

"Не може народът срещу армията“

В някакъв момент след полунощ (вече сме загубили представа за времето) на живо през телефона си и социалните медии по една от телевизиите се включва президентът Ердоган, който не говори дълго, но казва нещо важно. Призовава хората да излязат на улиците, да отидат на площадите и летищата, за да не позволят това да се случи.

Момчето в кафенето се удря по главата и казва: „Не, ужас! Не мога да повярвам“ и на лицето му се появява още по-ужасена физиономия. „Не може народът да излезе срещу армията“, казва, незнаейки още, че това не е армията, а група от нея. Около нас всичко продължава да е спокойно, а светлините на големия град да мигат на отсрещния бряг. В далечината се чуват прелитания на изтребители, като на нас ни отнема цялата нощ, за да разберем какъв точно е този шум. Минахме през земетресение, моторница, кораб, хеликоптер, изтребител… Единият разтресе всички прозорци и сгради, хората излязоха изплашени, осъзнавайки че това наистина са военните.

3:00 ч Българското посолство в Анкара отговаря на спешния номер, съветвайки ни да останем там, където сме, защото и те не знаят накъде ще се развият нещата. Затварят сухопътните граници няколко часа по-късно. Около нас всичко продължава да е спокойно. Само в далечината в центъра на града се чуват клаксони и гласовете на хората, излезли на улицата в подкрепа на правителството. А ние продължаваме да гледаме телевизия. Информацията идва разпокъсано и на части от негримирани и рошави репортери, станали посред нощ да отразяват събитията и от видео записите от телефоните на участници в протестите срещу военните.

И после идва онзи SMS

Получавам съобщение на телефона си „Каним целия народ на Турция на площадите в защита на демокрацията и народната воля“ с подател Република Турция. Същото съобщение е получило и момчето в кафенето, както и всички останали турски граждани. Чува се езан. До разсъмване езанът се чува три пъти и продължава почти през целия следващ ден. Според местни, това не е традиционният езан, а села – специална молитва, която се чете след смърт. В някакъв момент към ранното утро г-н Ердоган излиза със съобщение, че опитът за преврат е приключил. Момчето в кафето ми казва: „Како, всичко свърши, това беше“. Как така? – недоумявам аз. Изключват телевизора и лягат. Лягам и аз.

Следващия ден прекарваме в Ялова, изпълнявайки заръките на Посолството (с които се чуваме още два пъти) и всички наоколо. Разхождаме се до центъра на града. Тук-там коли със знамена, тук-там полицейски коли и едно водно оръдие за разпръскване на безредици (ТОМА), познато ни от протестите в парка "Гези".

Защо метрото е безплатно?

Рано на следващата сутрин се прибирам в Истанбул. Градът е спокоен, трафик няма. Пет-шест останали танка на моста откъм азиатската страна са сякаш е единственото нещо, което напомня за събитията от предната нощ. Качвам се в метрото. Човекът от охраната ми казва, че метрото е безплатно. Защо? - питам аз. „Заради събитията“. Идва влакът, окичен с турското знаме отпред. Със знамена се движат всички автобуси от градския транспорт, колите за почистване на сметта...

Със знамена и уморени лица се прибират рано сутринта и хората, които вечерта са били на "Таксим", за да празнуват победата на демокрацията. Истанбул изглежда така, както изглежда на национален празник – безплатен транспорт, знамена… Някои са получили безплатни минути и SMS-и от мобилните си оператори като подарък за празника на демокрацията. Градът е спокоен. Питам приятел защо е толкова спокойно. „Тук е така, бързо се връща към нормалното. Свикнахме вече. Животът продължава.“

Останалото го знаете… Към днешна дата, според Анадолската агенция, жертвите на преврата са 240, а ранените – над 1400. Впечатляви числа и твърде висока цена, за да се впише в конспирацията за умишлено организиран и изигран преврат от страна на управляващите. Пламенни речи, арести на над 7500 военни, отстраняване от работа на над 2700 съдии и прокурори и почти 9000 души, назначени към Министерството на вътрешните работи, сред които полицаи, жандармерия, областни и регионални управители. Числата не са последни, очакват се обвинения и следствия. Новини от снощи са, че Висшият учебен съвет поиска оставката на всички 1577 декани в държавните и частни университети в страната, 15 200 служители, наети към Министерството на образованието, са отстранени от работа, а 21 000 учители остават без право да упражняват професията в частните училища.

Новата линия

Министър-председателят Бинали Йълдъръм каза онзи ден нещо важно – това, че е време Турция да се обедини, да остави настрана разделението и да намерят заедно решение. Така говореха и вчера, когато в реч пред Народното събрание г-н Йълдъръм наблегна на важността от намаляване на броя на враговете и увеличаване на броя на приятелствата – както вътре, така и извън Турция.

Това предвещава нова политическа линия, както на вътрешната, така и на международната сцена. Материализира се в своевременни срещи между управляващата Партия на справедливостта и развитието и двете основни опозиционни партии – всички заедно осъждат опита за военен преврат. Междувременно хора, предимно поддръжници на управляващата партия, се събират всяка вечер на площадите в градовете на митинги в подкрепа на правителството. Предвид построените сцени, от които политиците говорят, очаква се това да продължи известно време. Из града се виждат коли с национални знамена. Градският транспорт продължава да е безплатен.

Една от основните теми е евентуалното връщане на смъртното наказание с мотива „ако народът го иска“, което е отменено в Турция през 2004 г., а последните 20 години, през които е съществувало в законодателството, не е изпълнявано.

Какво ще последва?

По стечение на обстоятелствата, ирония на съдбата или по добре изготвен план, „празненствата на демокрацията“ се случват именно там, където до неотдавна беше центърът на протести и шествия срещу правителството (което и да е то). Призивът за излизане на площадите автоматично насочи тълпите към ПлощадЪТ – символичен център на Републиката. "Таксим" днес е преустроен – нови плочки и пейки, циментови стълби в парка, огромни улични лампи и десетки наблюдателни камери. За пръв път обаче управляващата Партия на справедливостта и развитието използва именно "Таксим", за да съсредоточи гнева и радостта на народа… На своя народ, който излезе напълно искрено навън срещу танковете със знамената напред в защита на нацията и демокрацията. И по този начин препотвърди легитимността на избора си на президент, парламент и народно събрание. Vox Populi Vox Dei… Или както каза самият президент – този опит за преврат е „дар от Бога“.

Гласът на народа обаче трансформира символиката на мястото и от център на левичарски и секуларни движения го превърна в символ на религиозното дясно. На „Таксим“ вече се издигат плакати за връщане на смъртно наказание...

Именно смисълът на мястото обаче като център на Републиката, заедно със символиката на националното знаме и силата на „народната воля“, дава тежест на аргумента за победа на демокрацията, така умело употребен от политическото мнозинство.

Разделена Турция

В Турция обаче отдавна не живее един народ. Живеят множество групи в различни общества, които още от времето на Османската империя и след това на Кемалистка Турция са били разделени по някакви критерии – мюсюлмани и немюсюлмани, „бели“ и „черни“ турци, подкрепящи и неподкрепящи управлението на Ердоган. Тези разделения са толкова дълбоки към настоящия момент, че различните групи на практика не се срещат и не комуникират в ежедневието си. И макар критиците на Ердоган да не излязоха на улиците, именно опитът за преврат успя за пръв път от много години насам да обедини мнението на иначе поляризираното общество – и най-лошото законно и легитимно избрано управление е по-добре от военна хунта.

Това е силен коз в ръцете на управляващите. Те могат да го изиграят като използват това обединение в името на една по-стабилна Турция или в посока парализиране на критиката, разчистване на неудобни хора и засилване на авторитарното и репресивно управление. Ако се случи второто – за което вече има новини, то бъдещето на Турция ще е твърде неприятно. Защото онези, които останаха по домовете си след призива на управляващите, които „вече са свикнали“ с насилието и атентатите, които казваха „и днес не умряхме“ и за които досега „животът продължаваше“, ще излязат също на улиците. А "Таксим" е твърде малък за толкова различни и противоположни позиции…

Славка Каракушева, Клуб Z

Славка Каракушева е докторант по културна антропология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента е на полева работа в малък град близо до Истанбул.

Площад "Таксим" вече не е място за опозиционни протести. Снимка EPA/БГНЕС

 
СНАЙПЕР
News image

Медийната звезда на ГЕРБ Рая Назарян водач на листата във Варна?! Двойна игра "зад кадър" - хем с Тръмп, хем със "Сорос"

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, като новата медийна звезда на партията, която дефилира в медиите като модна икона.   Това обаче е видимата част от играта - привличането на непартиен електорат с "новото и най-красивото лице" на ГЕРБ.  ...

News image

"Янки протежета" в Кокошарника, кабинетът "висял на Галя от посолството", а? Лисугерът ги схруска

Катастрофата на "американските протежета" от ПП-ДБ беше начертана на Завоя - цяла седмица го пишехме, спорихме с активисти на ПП. И кво - катастрофа без Завой.   Иначе активистите на ПП бяха много сигурни, че Бойко Борисов ще "клекне" на американците, защото щели били да го обзаведат...

News image

Рая Назарян премиер?! Варненката фаворит на Борисов, Пеевски, Томислав Дончев и ... Слави Трифонов, ако Габриел откаже

Рая Назарян ще бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, заявиха източници от ГЕРБ, които са от най-близкото обкръжение на лидера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Томислав Дончев.   Според тях варненката била фаворит за премиер на Бойко Борисов, Делян ...

News image

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите. ...

News image

ПП-ДБ губи вота заради Денков?! Кралев обяви слогана на ГЕРБ-СДС-"Няма да им клякаме. Просто ще си ги бием пак"

ПП-ДБ може да загуби изборите заради обръщението на премиера в оставка Николай Денков -"Обръщам се към ГЕРБ-СДС, вместо да хвърля държавата в хаос, нека да спазят дадената дума и да гласуваме правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Мин...

News image

Няма Завой. Борисов "отсвири" Денков, на Габриел й "писна". "Янките" не се намесиха, Тръмп е по-важен. Няма "Магнитски"

"Обръщам се към ГЕРБ-СДС, вместо да хвърля държавата в хаос, нека да спазят дадената дума и да гласуваме правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет", заяви премиерът в оставка Николай Денков, след като номинираната за к...

News image

Заявката за оттегляне на кандидатурата прави Завоя по-остър. "Кляка" ли ПП-ДБ? Вадят отново фактора "Магнитски"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази скептицизъм по повод обявения от ГЕРБ-СДС край на преговорите с ПП-ДБ, след като Мария Габриел заяви на извънреден брифинг на преговарящия екип на ГЕРБ - "Оттеглям кандидатурата си за премиер, в понеделник ще внеса писмо в Народното събрание...

News image

Пеевски: Няма да подкрепим правителство с втория мандат. Ще върнем третия, ако ни бъде връчен от президента

Няма да подкрепим правителство с втория мандат. Ще върнем третия, ако бъде връчен от президента Румен Радев на ДПС, заявява в позиция съпредседателят на партията Делян Пеевски.   Така беше опровергана поредната медийна интрига за "нова тройна коалиция" - ПП-ДБ-ДПС-БСП и съставяне на ...

News image

Мапия Габреел: "Оттеглям кандидатурата си за премиер". Въпреки натиска на американците Борисов и Габриел не "кмекнаха"

И какво стана. Въпреки натиска на американците Борисов и Габриел не "клекнаха" за правителство, а уж кабинетът щеше да бъде гласуван във вторник от парламента с министър-председател Мария Габриел и министър на финансите Асен Василев.   "Въпросът е кога и на "тази Габриел" ще й писне"...

News image

"Мачото" клекна на Мертен. Габриел премиер, Асен Василев министър. Свирка в движение за поръчкаджиите срещу "гея"

Е, този път няма как да не напишем, че първи и единствени, написхаме, че американците са дали ултиматум на Бойко Борисов за ротация "Денков-Габриел" и същите министри.   Мария Габриел ще е премиер, Асен Василев - министър на финансите. И за какво беше етюдът, поръчан от Бойко Борисов...

News image

"Геят" не се наведе на "мачото". ГЕРБ не внесе за гласуване в НС Габриел като премиер. Кога ще й писне на "тази Габриел"

И кво стана - кой вече е "гей" и кой "мачо" не е ясно. "Геят" с "розовите токчета" не се наведе на "мачото". Що така?   Ами щото така - американците са заявили на "мачото" ултимативно: "Ротация само на Денков с Габриел със същите министри" -  до понеделник.   Що...

News image

Ами ако Мария Габриел реши да не е пешка в "Дамския гамбит" на Бойко Борисов и стане царица?!

Бойко Борисов реди партия, която да е win-win за него. Първо изигра ход, който да изглежда, че е "ва банк" за него с етюда на Мария Габриел в президентството, но губещата беше номинираната за кандидат-премиер.    След това пласира ход, игран от Доган и Царя през 2005 г., когато първо...

News image

Борисов и Пеевски няма как да не са разбрали, че Асен Василев е протеже №1 на американците. И не от "онзи запис"

"Добрата новина е, че маските паднаха, а Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев", заяви бившият финансов министър Владислав Горанов, в предаването "Денят започва" на БНТ.   Владислав Горанов явно има пред вид изказването на Асен Василев на пресконференцията на ПП-ДБ във вторни...

News image

Мертен ли, "Магнитски" ли? ПП-ДБ се взриви за "пуч". Асен Василев: "Г-жа Габриел - новото и най-красиво лице на мафията"

Лидерите на ПП-ДБ се взривиха. "Пеевски и Борисов постигнаха своето - взривиха всичко", заяви на пресконференция лидерът на "Да, България" Христо Иванов.   "Единни сме - ще бъдем единни както в във властта, така и в опозиция. Това да е ясно на тези, които организират този пуч", заяви...

News image

Мертен се намеси, но Бойко Борисов вкарва ПП-ДБ в курт капан с кабинета "Габриел". Кирил Петков и Асен Василев са на ход

Посланикът на САЩ Уилям Мертен се намеси в играта за правителство и беше лансирана тезата, че Бойко Борисов "клекнал" заради "Магнитски". Може и така да е. Обаче.   Какъв "Магнитски", Борисов вкарва ПП-ДБ в курт капан, при това с пиниз - уж показвайки как да не влезе в него като не у...

News image

Американският посланик изкомандва и Борисов "козирува", а уж "янките" нямаше да са "в джаза" и да се месят за кабинета

Оказа се, че на американския посланик Уилям Мертен не му пука от тръмпистката вълна, на която залагахме в тезата, че "янките" този път няма да се намесят в играта правителство или избори 2 в 1.   Американският посланик изкомандва и Бойко Борисов "козирува", а уж "янките" нямаше да са...

News image

Тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН след избори 2 в 1. Орлин Алексиев и Делян Пеевски дават рамо на партията на Слави Трифонов

Бойко Борисов и Делян Пеевски вече редят тройна коалиция ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН след избори 2 в 1, заявиха източници от политическите среди. Според тях политическата аритметика на Борисов и Пеевски калкулирала 72-74 депутатски мандати за ГЕРБ-СДС, 36-38 за ДПС и 12-14 за ИТН и формиране н...

News image

Посолството не е "в джаза", "янките" се престрояват за Тръмп. Борисов яхна вълната Тръмп и решава за кабинета

"Сега ще разберем дали работи посолството", заяви проф. Михаил Константинов, бивш директор на "Информационно обслужване" в предаването "Тази сутрин" на bTV.   Какво посолство, амбасадата на "янките" се престроява преди победата на Тръмп. Борисов яхна вълната Тръмп, той решава за каби...

News image

Путин не постигна целите на СВО, готви хибридна операция в Одеса. ГРУ укрепи мрежите си във Варна заради операцията

Путин не може да постигне целите на СВО - "демилитаризиране", тоест разгром на ВСУ, и "денацифициране", тоест сваляне на властта в Киев, дори с още две "частични мобилизации".    ВСУ разполага с много повече резерви, отколкото представят кремълските пропагандни канали и Путин е наясн...

News image

Житарски босове в играта за корпоративен вот, Ангел Дерменджиев "в джаза" след схемата с Пренареждането за бюджета

Житарски босове отново са в играта за корпоративен вот като в предизборната кампания за Общинския съвет и кмет на Варна, когато организираха среща на Бойко Борисов с лидер в големия бизнес.   Според източници в бизнес и политическите среди тамада на тази група е Стефан Иванов, който ...

News image

"Мултигруп-2" взе властта във Варна. Кметът вече не си вдигал телефона на лидери в бизнеса, Асен Василев му е гръб

"Мултигруп-2" взе властта във Варна чрез кмета Благомир Коцев и гуруто на кметския екип Рубин Коцев, който е работил с дивизия "Енергетика" на "Мултигруп" на Илия Павлов, както и с ключова заместник-кметска позиция.   Делян Пеевски е бос на "Мултигруп-2", както неговият гуру Илия Пав...

News image

Бюджетът като "Стокхолмски синдром". Красавицата ГЕРБ се влюби в изкусителния терорист ПП или "Бойко" е прелъстител?!

И кво стана - ГЕРБ уж води битка за кмет на морската столица с ПП, а приемането на бюджета на Варна стана с вота на общинските съветници на Бойковата партия, иначе нямаше да мине.   Бюджетът на Варна като "Стокхолмски синдром". Красавицата ГЕРБ се влюби в изкусителния терорист ПП или...

News image

ББ в договорка с лидерите на бизнес група. "Алтернативата" гласува с "въздържал се", за да се приеме бюджета с ГЕРБ

Бойко Борисов не е представител на "най-древната професия", той я е измислил, което се потвърждава след поредната му виртуозна двойна игра.     "Бойко" се договорил не само с приятеля си Рубин Коцев да прецака бизнес групата "Добре дошли в града на...", но и скофтия с лидерите на кор...

News image

Рубин Коцев и Бойко Борисов прецакаха бизнес група. Бюджетът нямаше да мине без ГЕРБ, ББ си връща на "трите букви"

Приятелите Рубин Коцев, гуру на кметския екип във Варна, и Бойко Борисов прецакаха знаковата бизнес група в морската столица "Добре дошли в града на..." с "партия" на ПП-ДБ и ГЕРБ за приемането на бюджета.   Егати и "триумфа" за кмета Благомир Коцев - приемането на бюджета да зависи ...

News image

"Алтернативата" вкара в играта и "Възраждане". Постата не е само във Варна, но и в София

"Възраждане" с постоянния пазарлък за парите на варненци на практика предизвикват увеличаване на разходната част на бюджета на Варна, която, за да бъде балансирана, както изисква законът за публичните финанси, трябва да бъде равна на приходната част. А приходите в бюджета на общината са от м...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Американците дадоха знак, че "преразпределят приоритетите си" и ГЕРБ е фактор за съставянето на правителство

News image

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и посланикът на САЩ Уилям Мертен се срещнаха на форум на випускници и ръководството на Международната академия по правоприлагане ILEA - Будапеща   Срещата е няколко дни, след като Мария Габриел, номинирана за кандидат-премиер от...

"Вече почвате вие - навел се, клекнал". Борисов не е "клекнал", "залегнал е в засада" и чака Тръмп да стане президент

News image

Бойко Борисов е актьор за ИКАР. "Вече почвате вие - навел се, клекнал" е пиниз от "Борисов в своя репертоар". Нито е "клекнал" Борисов, нито се е "навел", защото е оперативен актив на ЦРУ, което винаги е на власт, който и да е президент на САЩ.   Борисов е "залегнал в засада" и чака ...

ПП-ДБ ще се срине. Десен проект "прибира" избиратели от коалицията и прави "партия" с ПП-ДБ? Борисов залага на Тръмп

News image

ПП-ДБ ще се срине на предсрочните парламентарни избори, дори нямаше необходимост проф. Михаил Константинов да прогнозира 70-75 депутати за ГЕРБ-СДС и 50 за ПП-ДБ.   Въпросът е дали ще се състави правителство след изборите и дали няма да се стигне до каскада от предсрочни парламентарн...

АКЦИЯ

"All inclusive" кампания на ГЕРБ - партиен и корпоративен вот, Маджо и Пашата в играта. Дамите от екипа ще водят листи

News image

"All inclusive" ще бъде предизборната кампания на ГЕРБ, заявиха източници от партията - максимално мобилизиране на партийния вот, привличане на корпоративен и включване на босове като Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата.   Освен това, ГЕРБ ще инвестира огромен финансов ресурс...

Силният ход в кампанията за ПП-ДБ е да заложи на кметовете в София и Варна, не на "ГЕРБ&ДПС" и "Турски (руски) поток"

News image

Силният ход в кампанията за ПП-ДБ е да заложи на кметовете в София и Варна, не на "ГЕРБ&ДПС", "Турски (руски) поток" и корупция в построяването на газопровода.   "ГЕРБ&ДПС" работи за "Възраждане", а "Турски (руски) поток" пренасочва русофилски вот към ГЕРБ. Темата за корупцията също ...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Хората с флашките намаляха!". Кой ще се възползва от разстрела? Рашков с хард пласмент, Станкушев с препратка към Гешев

News image

"Хората с флашките намаляха", заяви източник с позиции във властовия елит и ъндърграунда след разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Флашките обаче остават, а има и други - много повече и в по-влиятелни фигури, както в ъндръграунда, така и в Бизнеса и властовия елит.     Кой от власт...

Станкушев: Съпругата на Мартин Нотариуса е служила в ГД БОП, близка е с жената до бившия главен прокурор Иван Гешев

News image

Така директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев и криминалистът Иван Савов определиха независимо един от друг личността на показно разстреляния снощи Мартин Божанов-Нотариуса, представял се приживе като "консултант на фирми и частни лица".   Станкушев бе гост в ефира н...

РЕКЛАМА
Банер