АКЦИЯ

Сценарий за тиха война. Ми-6 и ЦРУ формират мрежа от агенти за влияние в Русия

alt
МИ-6 и ЦРУ от много години формират мрежа от агенти на влияние в Русия. Жертви има и на територията на други държави. Всичко това е част от дългосрочна игра, която в крайна сметка се превръща в сценарий за тиха война.
 
Западът разработва нови начини да "помогне" на украинските бойци. А на американците им хрумна идеята да създадат още един щаб на територията на Германия, който да контролира доставките на оръжие и обучението на киевските военни. И в същото време британските специални служби продължават да провеждат подривната си работа ...
 
Както заяви официалният представител на Пентагона Сабрина Синкх пред репортери, новата структура в германския град Висбаден ще функционира "за координиране на усилията" под ръководството на Европейското командване на ВС на САЩ. Тя вече е наречена "Група за подпомагане на сигурността на Украйна".
 
Създаването на нов "управителен орган" ясно подсказва, че програмата за помощ на Киев е предназначена в дългосрочен план. Водещата Елена Афонина обсъди тази тема в предаването "Ние сме наясно" с президента на международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено "Алфа" Сергей Гончаров.
 
Американците водят бойните действия с ръцете на поляците
 
Елена Афонина: Защо се създава този мозъчен тръст? Така че да не е необходимо ЦУ да предава през океана? И как това заплашва Русия?
 
Сергей Гончаров: Американците никога не са крили факта, че воюват срещу Русия с ръцете, сега в по-голяма степен, на поляци и наемници, които воюват в украински униформи, но всъщност са военнослужещи на страните от НАТО.
 
Като се има предвид, че днес НАТО вече се състои от 30 държави, а още две - Финландия и Швеция - са на подхода, можем да кажем, че 40 000 войници на страните от Северноатлантическия алианс са съсредоточени близо до нашата граница.
 
Американците създават собствен щаб, който да координира всички действия както за предоставяне на оръжие, така и за обучение на украински военнослужещи. Въпреки че, честно казано, не знам колко от мъжкото население под егидата на режима в Киев все още не е задействано.
 
Мисля, че това определено е прикритие, защото сега полските наемници или полските войници в украински униформи заемат доминираща позиция във войната, която Западът води срещу Русия. Трябва да сме наясно с това. Така че в момента тази структура ще бъде доминираща.
 
Американците вече са хвърляли въдица, уж искат да създадат международни мироопазващи сили от този контингент, за да могат да влязат на територията на Украйна и да разделят руските и украинските войски в труден момент. Вече сме преминавали през това и разбираме как може да свърши.
 
Засега американците внимателно обсъждат инициативата. Но веднага щом започнем сериозни настъпателни операции и украинските сили започнат да търпят поражение, този американски план за въвеждане на войски на територията на Украйна ще бъде реален и те ще се опитат да го проведат през ООН. Не се съмнявам, че всички подобни стъпки отдавна са изчислени.
 
Наблюдава ни сателитна групировка на врага
 
- Американците също не крият факта, че има сериозно увеличение на разузнавателната помощ. Към какво ще бъде насочена?
 
- Не е тайна, че днес губим от страните от НАТО по отношение на разузнавателната дейност. Над нас и Украйна виси сателитна групировка, която дава ясна представа на Киев за координатите и действията на руските войски.
 
Освен това трябва да започнем сериозно да противодействаме на извършването на саботажи и терористични атаки пряко на наша територия. Тази ситуация трябва да бъде спряна, в противен случай убийствата на лидерите на нашите структури (преди всичко в освободените територии – ред.) ще продължат и в бъдеще, както и взривяването на електропроводи. За разузнавателните служби днес това е проблем номер едно.
 
Депутатът от Държавната дума Андрей Луговой се свърза със студиото.
 
Британски шпионин е причастен към терористичната атака на Кримския мост
 
- Както казват експертите, тук работи не само американското разузнаване, просто Америка действа явно и нагло. Великобритания обаче не по-малко ни пакости. При всички инциденти, независимо дали става дума за удар по крайцера "Москва", атака на Кримския мост или на флота в залива на Севастопол, ясно се проследява британска следа.
 
Андрей Константинович, Вие изпратихте искане до генералния прокурор на Русия Игор Краснов с молба да се провери британският гражданин Кристофър Найджъл Донъли за причастност към терористичната атака на Кримския мост, а в случай на потвърждаване на фактите да се признае този деятел за терорист. Кой е този човек и каква заплаха представлява той за нашата страна?
 
Андрей Луговой: Крис Донъли е бивш британски разузнавач, който оглавяваше "руския отдел" на НАТО. Преди време подаде оставка, но от 2010 г. го наблюдаваме отблизо. Той е пенсиониран полковник от МИ-6, а сега съветник на министъра на външните работи на Литва.
 
Той оглави редица фондове, прокси компании, които през последните 10 години получиха впечатляващо финансиране от Министерството на външните работи. Хакерска група публикува информация, прихваната от британското външно министерство. И там има ясна следа от паричните потоци, изпратени до компаниите на Донъли.
 
П онататък всички тези компании участваха в идеологическата и информационна война срещу някои страни, включително Русия. Освен това има връзка между компаниите на Донъли и редица наши опозиционери-иноагенти.
 
Тоест, ние наблюдаваме дейността на този господин като ръководител на различни пропагандни дейности срещу Русия. За причастност на Донъли към терористичната атака на Кримския мост указва и публикация в американското издание The Grayzone, която обнародва сензационна информация от собствен анонимен източник. От статията следва, че Донъли и друг американски офицер в кореспонденция са обсъждали подробно плана на терористичния акт срещу Кримския мост.
 
Описана е, наистина, друга схема. Но, като се има предвид, че Крис Донъли участва в широкомащабни акции в поддръжка на протестните настроения в Ливан, Сирия, Сърбия и на територията на Русия, можем да направим паралели и да разберем във връзка с какво обсъждат терористичната атака на Кримския мост.
 
- Може ли да се докаже нещо? В крайна сметка, дори в ситуацията с взривяването на "Северен поток", където всичко е очевидно за всички – какво се е случило и кой се е възползвал от него, сега всичко е заглушено. И как можем да докажем нещо за един човек от британското разузнаване? Някой ще изслуша ли тези доказателства?
 
А.Л.: За да се представят каквито и да било доказателства, е необходимо да се извърши съответната работа. Но ние бяхме привлечени от факта, че в съвсем различно информационно поле виждаме появата на един и същ човек и обсъждане с неговото участие на определени бъдещи събития на територията на Русия.
 
Затова насочваме вниманието на правоохранителните органи и прокуратурата, които според мен ще изпратят писмо до МВР, ФСБ и СВР, за да могат съответните служби да започнат да разработват тази версия. Дали ще има доказателства или не, е следващият въпрос. Да се надяваме на успех на тази проверка.
 
Що се отнася до това дали ще се вслушат в доказателствата или не, това е риторичен въпрос и последното нещо, на което трябва да обърнем внимание, е как Западът ще реагира на тази ситуация. Ние ясно разбираме, че те се опитват да обърнат всички събития, които се случват около Русия, срещу нас. Има много примери за това.
 
Ако говорим за това кой е по-силен – британското или американското разузнаване, трябва да се разбере: в тяхното взаимодействие МИ-6 и ЦРУ се движат в една и съща посока към Русия и по правило координират всички дейности помежду си. Единствената разлика е кое разузнаване поема тази или онази ниша, имайки по-големи възможности.
 
Британците се интересуват от агенти на влияние в нашата страна
 
- Можете ли да разясните тези области?
 
А.Л.: Ако говорим за стратегия, британците отдавна са фокусирани върху формирането на агенти на влияние в страните, които ще трябва да действат в интерес на англосаксонците.
 
Между другото, всичко, свързано с дейността на Британския съвет, така наречените инициативи за честност, така нареченият cirning и много други програми, насърчавани от Министерството на външните работи, се провеждат под егидата на британското разузнаване. Основната им задача не е да вербуват хора, които разполагат с тайни, а да формират агенти за влияние в елита на определена страна.
 
Когато наблюдаваме как французите, германците, италианците и редица представители на други страни действат в противоречие с интересите на своята държава, т.е. въпреки собствения си суверенитет, това още веднъж подчертава, че цялата работа, извършена от британското разузнаване в Западна Европа досега, се реализира в интерес на англосаксонците.
 
- По отношение на Русия. Вие казахте, че този британски другар, който не е наш другар, активно хвърля мрежи в Русия. Означава ли това, че нашите елити също сега са станали, ако не агенти на влияние, то близо до това? Или са били дълго време?
 
А.Л.: Абсолютно. Вече няколко пъти обръщах внимание на сайта The Insider*, признат за иноагент и нежелана организация. Така че там могат да се намерят имената на такива хора. Това са лидери на общественото мнение, политици, журналисти и икономисти – всички, които привличат вниманието към себе си и към които обществото се вслуша.
 
Много от тях са преминали безплатно обучение във Великобритания. И са длъжни да изпълняват определени задачи, поставени не от нас, не в интерес на страната ни.
 
"Царьград тв"
 
АКЦИЯ
News image

Защо Путин не успява да спечели войната и да "денацифицира" и "демилитаризира" Украйна? Войната (не само) е математика

"Уверен съм в победата на Украйна недвусмислено. И съм сигурен, възоснова на математиката, за която говорих. Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души. Просто сега не е възможно по никакъв начин", заяви украинският военен...

News image

Зеленски: Никой няма да предаде Бахмут. Смятаме Бахмут за наша крепост и загиналите наши бойци там за герои

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че няма да има изтегляне на украинските войски от фронтовия Бахмут в Донецка област.   "Никой няма да предаде Бахмут. Смятаме Бахмут за наша крепост и загиналите наши бойци там за герои. Ще се борим толкова силно, колкото можем", заяви...

News image

"Ще изпълним дадената заповед. Сега е "удържане на позициите". Вярно ли е, че ВСУ са готови да напуснат Бахмут?

Вярно ли е, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са готови да напуснат Бахмут? Това заяви представителят на Източната група на ВСУ Сергей Черевати. Според него украинското командване обсъжда евентуалното изтегляне на войските от Бахмут - за да спаси живота на украинските военни.   Сп...

News image

Източник на "Новая газета Европа" в руския щаб: "Генералите са готови да пуснат "на фарш" десетки хиляди войници"

Русия се готви за нова офанзива в Украйна, съобщи източник пред "Новая газета Европа" в щаба на руската групировка войски, сражаващи се на украински територии.   Събеседникът на изданието не уточни в каква посока ще напредне Руската федерация. Експертите, интервюирани от вестника, см...

News image

МВР на Украйна формира щурмови бригади "Офанзивна гвардия", 8 бригади призовават бойци да "щурмуват чак до Крим"

Украйна се готви да освободи Луганск, Донецк и Крим от руските кафири, затова Министерството на вътрешните работи формира 8 щурмови бригади на "Настъпателната гвардия", в които кани доброволци.   На 2 февруари изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко заяви...

News image

Настъплението на руските сили край Бахмут заплашва ВСУ с обкръжаване. ЧВК "Вагнер" възнамерява да превземе Бахмут

Докато въоръжените сили на Украйна (ВСУ) подготвят нови подразделения (въоръжени със западни бронирани машини) за бъдещи решителни битки, руските сили продължават бавно настъпление в Донбас. В края на януари и началото на февруари планът му стана като цяло ясен: съдейки по настоящите събития...

News image

Страхът е загубен: дори Грузия диктува условията за капитулация на Русия в Украйна

Една и съща зла мечка в клетка и на свобода предизвиква съвсем различни чувства. Звярът на свобода, идващ право към вас, това е истински, парализиращ ужас. А ръмженето към вас от клетката е нещо като "ути-пути, колко сме страховити!". В какво положение е сега Русия?   Президентът на ...

News image

ВС РФ придется изменить свою тактику на Украине. Пока не можем воевать умением, как Суворов, придется числом

Решение о передаче Украине современной тяжелой бронетехники, крупнокалиберной артиллерии и ПВО западного производства очень сильно меняет дальнейшие расклады, причем не в нашу пользу. ВСУ вскоре получат мощный бронированный кулак, который будет бить ВС РФ по самым уязвимым местам. Какими мог...

News image

Американски наемници водят битка със спецназ при отстъплението на руските части от Харковското направление

САЩ воюват с Русия в Украйна не само с оръжие и боеприпаси за ВСУ, но и пряко - с американски наемници, които извършват съвместни операции с украински войници.    Появи се архивно видео от последната битка на екипажа на руска БМП-2М и десантчици по време на изтеглянето от Харковското...

News image

Командир от ВСУ: "Суперквалифицирани" части на ВДВ подсилват щурмовите подразделения на "Вагнер" при Бахмут

Разполагането на руски конвенционални сили на фронтовата линия при Бахмут бележи кулминацията на настъплението на групата "Вагнер" и запазва инициативата за руските военни части около града.   Това се казва в дневния анализ за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войнат...

News image

Симбиозата между украинската съпротива и западната подкрепа се оказа неочаквано добра комбинация

Западната военна помощ се превърна в ключов фактор, за да може Украйна да устои на руската инвазия. Благодарение на предоставените оръжия, боеприпаси и разузнавателна информация, украинските войски успяха не само да спрат първоначалната офанзива на руснаците, но и ги принудиха да отстъпят от...

News image

Опитва ли се бивш офицер от КГБ, противник на Кремъл, да вбие клин между Украйна и САЩ?

Повечето американци никога не са чували за Юрий Швец. Той е бивш съветски офицер от КГБ, който е бил позициониран във Вашингтон, окръг Колумбия, за няколко години през 80-те години на миналия век. След разпадането на Съветския съюз Швец написа книга, критикуваща своите бивши колеги от КГБ. В...

News image

Бронетанковый кулак. Запад формирует армию вторжения

В сущности, хозяева укрорейха делают то, что стоило бы давно уже сделать военно-политическому руководству РФ. Формируют ударный корпус, который должен войти в проделанную брешь и выйти на оперативный простор. Выйти к Крыму, ворваться в него. Либо отсечь Донбасс от РФ.   В ВС РФ форма...

News image

Арестович е британски проект. Те искат да създадат Южноруска република, която ще обедини някои региони на РФ и Украйна

Алексей Арестович очевидно преминава в опозиция, той винаги е бил критичен към радикалните националисти и е говорил на руски език, коментира аналитикът и писател Андрий Вайра, който избяга от Украйна.    Днес в Украйна се изостри конфронтацията между "американската" и "британската" п...

News image

Die Welt опроверга твърденията на българските власти за поръчковия характер на статията за доставка на оръжие за Украйна

В статия на германското издание Die Welt е публикуван материал, който описва как България е извършвала големи доставки на оръжие и боеприпаси за Украйна. Статията предизвика много спорове в политическите върхушки на двете страни. Редакцията на Die Welt беше обвинена, че статията за огромната...

News image

Националният батальон "Азов" опроверга съобщенията за преминаване към ВСУ. Бригада "Азов" във ВСУ е друго подразделение

Остатъците от Националния батальон "Азов" (терористична организация, забранена в Русия), преди това базиран в Мариупол и частично унищожен там, и частично предал се, опроверга преминаването си към въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и формирането на бригада. Това съобщиха от пресслужбата на "А...

News image

"Угледар се превърна в многослоен пирог". Полковникът от спецназа Анатолий Матвийчук посочи броя на ВСУшниките в Угледар

Тежките боеве в околностите на Угледар продължават няколко дни. Противникът се възстанови след шока от настъплението на руските войски и според тактиката, известна от Мариупол, организира отбраната в жилищните сгради. Според военния експерт, бившия офицер от спецназа полковник Анатолий Матви...

News image

Руска компания обеща 5 милиона рубли за първия унищожен Leopard или Abrams и 15 милиона за F-15 и F-16

Руска компания, която се занимава с производство на оборудване за петролни кладенци, обяви, че ще плати на руските военнослужещи награда от 5 милиона рубли за първия унищожен или пленен западен танк в Украйна - Leopard или Abrams.   Според телеграм-канала Reverse side of the medal, з...

News image

Украйна ще получи западни танкове – смята се, че това може да промени хода на войната. Как ще отговори Кремъл?

Германия и САЩ официално обявиха, че все пак ще прехвърлят танкове в Украйна. В средата на януари британските власти дадоха подобно обещание. Киев настоява за това решение от месеци - през цялото това време съюзниците се страхуваха от ответна реакция от страна на Кремъл. Очаква се в близко б...

News image

Великобритания ще достави танкове "Challenger 2" в Украйна преди края на март

Великобритания се надява, че танкове "Challenger 2" ще пристигнат в Украйна в края на март.   Това заяви в четвъртък британският заместник-министър на отбраната Алекс Чалк, съобщава "Европейската правда" с позоваване на Ройтерс.   По-рано този месец Великобритания заяви, че щ...

News image

Полкът "Азов" става отделна щурмова бригада на Сухопътните войски на ВСУ и се отправя към Бахмут

Покът "Азов" за специални операции става Трета отделна щурмова бригада като част от сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна.   Това съобщи ръководителят на "Азов" Андрей Билецки.  Според него бригадата "Азов" ще отиде в Бахмут, Донецка област, в най-горещата част на фро...

News image

Прериите на Бахмут и руската пропаганда като ИПСО

В района на Бахмут сега се създава ситуация, която оставя впечатление за патова и дори за безизходица, което, между другото, много активно се използва от руската пропаганда като деморализираща ИПСО*.   Но, както знаем, совите не са това, което изглеждат.   Руските окупационни...

News image

САЩ превръщат Украйна в новия Афганистан за Русия в отговор на стратегията за "дълга война" на Путин

"Блицкригът" на руската военна групировка, атакувала Украйна на 24 февруари, не се състоя. Десантът на летище "Хостомел" се провали. Украйна си върна Херсон. Руската армия не превзе Одеса до 1 септември, както пропагандно прогнозира ген. Яков Кедми.   Путин обяви частична военна моби...

News image

Rheinmetall ще предостави голям брой снаряди за танковете Leopard за Украйна

Военно-промишлената компания Rheinmetall е готова да достави голямо количество боеприпаси за танковете "Леопард", които Германия и други страни ще изпратят в Украйна. За това, според "Европейска правда", съобщава Tagesschau.   "Rheinmetall е готова и като предпазна мярка значително у...

News image

Управляващата партия на Германия обяви предстоящото предоставяне на 80 танка Leopard 2A6 за Украйна

В най-кратки срокове Украйна ще получи от Германия около 80 бойни танка Leopard 2A6 германско производство. Четиринадесет от тях ще бъдат прехвърлени от резервите на Бундесвера. Това съобщи на официалната й страница в социалните мрежи управляващата Социалдемократическа партия на Германия, чи...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

ВСУ превръщат Бахмут в капан. Генщабът на ВС на РФ изтегли "Вагнер" от Бахмут, провежда отвличаща операция в Угледар

News image

Командването на ВСУ превръща Бахмут в капан за Обединената войскова групировка на ВС на РФ в Украйна.    Целта вероятно е изтощаване на руските подразделения, които да не могат да консолидират мощна настъпателна групировка за очакваната голяма руска офанзива.   Ако руската во...

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

News image

Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".   Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с ...

Боян Чуков: Украйна загуби, но още не са й съобщили. Само Вашингтон и Москва могат да ни отдалечат от Апокалипсис

News image

Приближава ли се войната в Украйна към фатална развръзка?   По тези въпроси разговаряме в политическия наблюдател Боян ЧУКОВ.   Ето акценти от първата част на интервюто с Боян Чуков:   - Конфликтът в Украйна започва все по-отчетливо да прилича на този в Сирия. Украйна...

ПОЛИТИКА

Шефът на ГУР: "Киреев е убит в автомобил на СБУ. Изпратих го на преговорите с Русия, за да спечелим време"

News image

Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов заяви в интервю за Радио "Свобода", че разузнавачът Денис Киреев, когото Службата за сигурност нарече предател, е убит в автомобил на СБУ.     "Аз, като шеф на спецслужбата, съм сигурен, че човекът, ко...

Ген. Кирил Буданов, шеф на военното разузнаване на Украйна,: "Ако не беше Киреев, Киев най-вероятно щеше да бъде превзет

News image

"Ако не беше той, Киев най-вероятно щеше да бъде превзет" The Wall Street Journal разказва за Денис Киреев, украински разузнавач и преговарящ с Русия, убит от СБУ малко след началото на инвазията.   В началото на март 2022 г. служители на Службата за сигурност на Украйна убиха бившия...

Ген. Яков Кедми гневен, че руската армия не превзе Одеса до 1 септември: "Искам да видя, къде ще бъде на 24 февруари"

News image

"Русия не може да загуби войната в Украйна, това може да се случи само при грешка на политическото ръководство", заяви ген. Яков Кедми, бивш шеф на израелската специална служба "Натив", в предаването "Вечер с Владимир Соловьов" на телевизия РТР.   Кедми влезе в спор с водещия Вл...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер