АКЦИЯ

Сценарий за тиха война. Ми-6 и ЦРУ формират мрежа от агенти за влияние в Русия

alt
МИ-6 и ЦРУ от много години формират мрежа от агенти на влияние в Русия. Жертви има и на територията на други държави. Всичко това е част от дългосрочна игра, която в крайна сметка се превръща в сценарий за тиха война.
 
Западът разработва нови начини да "помогне" на украинските бойци. А на американците им хрумна идеята да създадат още един щаб на територията на Германия, който да контролира доставките на оръжие и обучението на киевските военни. И в същото време британските специални служби продължават да провеждат подривната си работа ...
 
Както заяви официалният представител на Пентагона Сабрина Синкх пред репортери, новата структура в германския град Висбаден ще функционира "за координиране на усилията" под ръководството на Европейското командване на ВС на САЩ. Тя вече е наречена "Група за подпомагане на сигурността на Украйна".
 
Създаването на нов "управителен орган" ясно подсказва, че програмата за помощ на Киев е предназначена в дългосрочен план. Водещата Елена Афонина обсъди тази тема в предаването "Ние сме наясно" с президента на международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено "Алфа" Сергей Гончаров.
 
Американците водят бойните действия с ръцете на поляците
 
Елена Афонина: Защо се създава този мозъчен тръст? Така че да не е необходимо ЦУ да предава през океана? И как това заплашва Русия?
 
Сергей Гончаров: Американците никога не са крили факта, че воюват срещу Русия с ръцете, сега в по-голяма степен, на поляци и наемници, които воюват в украински униформи, но всъщност са военнослужещи на страните от НАТО.
 
Като се има предвид, че днес НАТО вече се състои от 30 държави, а още две - Финландия и Швеция - са на подхода, можем да кажем, че 40 000 войници на страните от Северноатлантическия алианс са съсредоточени близо до нашата граница.
 
Американците създават собствен щаб, който да координира всички действия както за предоставяне на оръжие, така и за обучение на украински военнослужещи. Въпреки че, честно казано, не знам колко от мъжкото население под егидата на режима в Киев все още не е задействано.
 
Мисля, че това определено е прикритие, защото сега полските наемници или полските войници в украински униформи заемат доминираща позиция във войната, която Западът води срещу Русия. Трябва да сме наясно с това. Така че в момента тази структура ще бъде доминираща.
 
Американците вече са хвърляли въдица, уж искат да създадат международни мироопазващи сили от този контингент, за да могат да влязат на територията на Украйна и да разделят руските и украинските войски в труден момент. Вече сме преминавали през това и разбираме как може да свърши.
 
Засега американците внимателно обсъждат инициативата. Но веднага щом започнем сериозни настъпателни операции и украинските сили започнат да търпят поражение, този американски план за въвеждане на войски на територията на Украйна ще бъде реален и те ще се опитат да го проведат през ООН. Не се съмнявам, че всички подобни стъпки отдавна са изчислени.
 
Наблюдава ни сателитна групировка на врага
 
- Американците също не крият факта, че има сериозно увеличение на разузнавателната помощ. Към какво ще бъде насочена?
 
- Не е тайна, че днес губим от страните от НАТО по отношение на разузнавателната дейност. Над нас и Украйна виси сателитна групировка, която дава ясна представа на Киев за координатите и действията на руските войски.
 
Освен това трябва да започнем сериозно да противодействаме на извършването на саботажи и терористични атаки пряко на наша територия. Тази ситуация трябва да бъде спряна, в противен случай убийствата на лидерите на нашите структури (преди всичко в освободените територии – ред.) ще продължат и в бъдеще, както и взривяването на електропроводи. За разузнавателните служби днес това е проблем номер едно.
 
Депутатът от Държавната дума Андрей Луговой се свърза със студиото.
 
Британски шпионин е причастен към терористичната атака на Кримския мост
 
- Както казват експертите, тук работи не само американското разузнаване, просто Америка действа явно и нагло. Великобритания обаче не по-малко ни пакости. При всички инциденти, независимо дали става дума за удар по крайцера "Москва", атака на Кримския мост или на флота в залива на Севастопол, ясно се проследява британска следа.
 
Андрей Константинович, Вие изпратихте искане до генералния прокурор на Русия Игор Краснов с молба да се провери британският гражданин Кристофър Найджъл Донъли за причастност към терористичната атака на Кримския мост, а в случай на потвърждаване на фактите да се признае този деятел за терорист. Кой е този човек и каква заплаха представлява той за нашата страна?
 
Андрей Луговой: Крис Донъли е бивш британски разузнавач, който оглавяваше "руския отдел" на НАТО. Преди време подаде оставка, но от 2010 г. го наблюдаваме отблизо. Той е пенсиониран полковник от МИ-6, а сега съветник на министъра на външните работи на Литва.
 
Той оглави редица фондове, прокси компании, които през последните 10 години получиха впечатляващо финансиране от Министерството на външните работи. Хакерска група публикува информация, прихваната от британското външно министерство. И там има ясна следа от паричните потоци, изпратени до компаниите на Донъли.
 
П онататък всички тези компании участваха в идеологическата и информационна война срещу някои страни, включително Русия. Освен това има връзка между компаниите на Донъли и редица наши опозиционери-иноагенти.
 
Тоест, ние наблюдаваме дейността на този господин като ръководител на различни пропагандни дейности срещу Русия. За причастност на Донъли към терористичната атака на Кримския мост указва и публикация в американското издание The Grayzone, която обнародва сензационна информация от собствен анонимен източник. От статията следва, че Донъли и друг американски офицер в кореспонденция са обсъждали подробно плана на терористичния акт срещу Кримския мост.
 
Описана е, наистина, друга схема. Но, като се има предвид, че Крис Донъли участва в широкомащабни акции в поддръжка на протестните настроения в Ливан, Сирия, Сърбия и на територията на Русия, можем да направим паралели и да разберем във връзка с какво обсъждат терористичната атака на Кримския мост.
 
- Може ли да се докаже нещо? В крайна сметка, дори в ситуацията с взривяването на "Северен поток", където всичко е очевидно за всички – какво се е случило и кой се е възползвал от него, сега всичко е заглушено. И как можем да докажем нещо за един човек от британското разузнаване? Някой ще изслуша ли тези доказателства?
 
А.Л.: За да се представят каквито и да било доказателства, е необходимо да се извърши съответната работа. Но ние бяхме привлечени от факта, че в съвсем различно информационно поле виждаме появата на един и същ човек и обсъждане с неговото участие на определени бъдещи събития на територията на Русия.
 
Затова насочваме вниманието на правоохранителните органи и прокуратурата, които според мен ще изпратят писмо до МВР, ФСБ и СВР, за да могат съответните служби да започнат да разработват тази версия. Дали ще има доказателства или не, е следващият въпрос. Да се надяваме на успех на тази проверка.
 
Що се отнася до това дали ще се вслушат в доказателствата или не, това е риторичен въпрос и последното нещо, на което трябва да обърнем внимание, е как Западът ще реагира на тази ситуация. Ние ясно разбираме, че те се опитват да обърнат всички събития, които се случват около Русия, срещу нас. Има много примери за това.
 
Ако говорим за това кой е по-силен – британското или американското разузнаване, трябва да се разбере: в тяхното взаимодействие МИ-6 и ЦРУ се движат в една и съща посока към Русия и по правило координират всички дейности помежду си. Единствената разлика е кое разузнаване поема тази или онази ниша, имайки по-големи възможности.
 
Британците се интересуват от агенти на влияние в нашата страна
 
- Можете ли да разясните тези области?
 
А.Л.: Ако говорим за стратегия, британците отдавна са фокусирани върху формирането на агенти на влияние в страните, които ще трябва да действат в интерес на англосаксонците.
 
Между другото, всичко, свързано с дейността на Британския съвет, така наречените инициативи за честност, така нареченият cirning и много други програми, насърчавани от Министерството на външните работи, се провеждат под егидата на британското разузнаване. Основната им задача не е да вербуват хора, които разполагат с тайни, а да формират агенти за влияние в елита на определена страна.
 
Когато наблюдаваме как французите, германците, италианците и редица представители на други страни действат в противоречие с интересите на своята държава, т.е. въпреки собствения си суверенитет, това още веднъж подчертава, че цялата работа, извършена от британското разузнаване в Западна Европа досега, се реализира в интерес на англосаксонците.
 
- По отношение на Русия. Вие казахте, че този британски другар, който не е наш другар, активно хвърля мрежи в Русия. Означава ли това, че нашите елити също сега са станали, ако не агенти на влияние, то близо до това? Или са били дълго време?
 
А.Л.: Абсолютно. Вече няколко пъти обръщах внимание на сайта The Insider*, признат за иноагент и нежелана организация. Така че там могат да се намерят имената на такива хора. Това са лидери на общественото мнение, политици, журналисти и икономисти – всички, които привличат вниманието към себе си и към които обществото се вслуша.
 
Много от тях са преминали безплатно обучение във Великобритания. И са длъжни да изпълняват определени задачи, поставени не от нас, не в интерес на страната ни.
 
"Царьград тв"
 
АКЦИЯ
News image

Пеевски не иска да воюва с "малка бъбрива Шехерезада", но Христо Иваново може да го провокира с "Пачавра леке не хваща"

След като с "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори" съпредседатеилят на ДБ Христо Иванов не успя да провокира Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, преди конференцията на ДПС, на която Втория в партията ще сстане съпредседател на Движението, с "Пачавр...

News image

Пеевски след "дребни квартални мутри" за Христо Иванов: Христо е сладка куртизанка, която сяда по скутове

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, не обяви война на Христо Иванов, съпредседател на ДБ, след "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори" преди конференцията на Движението, защото явно не смята да воюва с "малка бъбрива Шехерезада".   Пеевски о...

News image

Пеевски даде знак, че няма да води война с "малката бъбрива Шехерезада" Христо Иванов, който тласкал страната към избори

Делян Пеевски обяви с "моят приятел Христо", че няма да води война с Христо Иванов, след "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори", вероятно не го смята за противник за битки и не иска да води война с "малка бъбрива Шехерезада".   "Никой не е напра...

News image

Христо Иванов обяви война Пеевски с "дребни квартални мутри" преди конференцията на ДПС. Пеевски не е губил война досега

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов прредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски смятал, че му се дължи "някакъв пай" и това не се сбъдва. Затова тласкал страната към избори.   "Пеевски е смятал, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдва. Поради което предизвиква криза. Той и...

News image

Христо Иванов гласува закона "Пеевски" срещу руските инвестиции въпреки "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми"

Христо Иванов, съпредседател на ДБ, гласува закона "Пеевски" срещу руските инвестиции, въпреки че Делян Пеевски заяви "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми".   Законопроектът, внесен от Делян Пеевски и група депутати от ДПС, беше приет на второ четене в парламента. Пеевски заяви,...

News image

Делян Пеевски ескалира атаката срещу Христо Иванов: "Да спре да лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите"

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС ескалира атаката срещу Христо Иванов, съпредседател на ДБ, след като той коментира "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми".   Очевидно Пеевски връща Ресто за "дебаркирането" в "Росенец" преди конференцията на ДПС, на която Втория в партията ...

News image

"Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми" знак и без вот две в едно, но с едно друго две в едно кой е "бос в държавата"

Делян Пеевски показа и без избори "две в едно", но с едно друго "две в едно" за Христо Иванов - "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми." кой е "бос в държавата".    При това даде да се разбере, че гневът му е провокиран от блокирането на проекта с "Уестингхаус" заради предложениет...

News image

Лена Бориславова се освети, че стои зад Меморандума - не отстъпва за ДПС и Външно. Как ще реагира Делян Пеевски?

Лена Бориславова, член на Изпълнителния съвет на ПП-ДБ, се освети в интервю за bTV, че стои зад Меморандума, предложен от ПП-ДБ. Тя не отстъпва за квотата от 1/3 за ДПС в регулаторите и Външно.    Лена Бориславова заяви, че министър на външните работи трябва да е Николай Денков и се ...

News image

Делян Пеевски подкара подред лидерите на ПП-ДБ. Кирил Петков за "делкането", Христо Иванов за проекта с "Уестингхаус"

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкри как Христо Иванов искал да делнат съдебната система - седял в скута му в кабинета в парламента на мазно турско кафе.   Пеевски е гневен, че изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Сви...

News image

ДБ може да прецака ПП и да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС след избори две в едно

ДБ може да прецака ПП и да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС след избори две в едно, ако лидерите на ПП не отстъпят за Външно и регулаторите.   ГЕРБ-СДС вероятно отново ще има 65-70 депутати, ДПС ще повиши резултата си и може да има 42 народни представители, след като Втория в партия...

News image

След среща с посланика на САЩ Габриел заяви, че няма да подпише Меморандума. "Зелена светлина" от САЩ за две в едно?

След среща с посланиците на ЕС и САЩ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, няма да подпише Меморандума.   "Няма да подпиша т.нар. меморандум. Всичко има граници. Не приемам държавата да се управлява при тотално неспазване на фундаментални принципи на демокр...

News image

Божков обяви ЦЕНТЪР преди избирането на Пеевски за съпредседател на ДПС, нова война ли обявява?!

"Вчера бе регистрирано национално движение ЦЕНТЪР. То ще обедини всички, които искат България да продължи да съществува и нацията ни да не изчезне. Следващата седмица ще ви го представим", написа Васил Божков във Фейсбук.   Васил Божков обяви създаването на проекта си ЦЕНТЪР дни пред...

News image

Как Кирил Петков иска да извади Делян Пеевски и Сарая от Уравнението за регулаторите и да остане на власт?!

"С 50% промяна ще е да влезе един безспорен човек и един спорен. Предлагаме да поделим регулаторите с ГЕРБ. Така те ще контролират нас, а ние тях. Ако отидем на избори, ще е само защото ГЕРБ и ДПС се надяваха да имат 2/3 мнозинство в регулаторите. За тези 2/3 мнозинства, ще имаме вето върху ...

News image

Пеевски игра скофтия и реши вота във Варна. "Мултигруп-2" ще влезе ли в битка с бизнес групи за "Приморски" и "Одесос"?!

Делян Пеевски според изборджии убедил Бойко Борисов да номинира Иван Портних за кандидат-кмет на ГЕРБ за Варна, но това била игра скофтия на лидера на "Мултигруп 2".   "Мултигруп 2" "делка" големия бизнес в морската столица с две бизнес групи, а с третата влиятелна бизнес група е "па...

News image

Борисов прехвърля на президента войната в Украйна с ултиматума избори 2 в 1. Заедно с Пеевски вземат властта след вота

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да отстъпи за Външно и така постави ултиматум на ПП-ДБ - "Или се договаряме, или отиваме на избори 2 в 1".   Лидерите на ПП-ДБ притиснаха Борисов с офертата за  Меморандум, който на практика е предложение за мир към ГЕРБ като на Путин към Украйна - к...

News image

Горещ вот в "Приморски" и "Одесос". ГЕРБ в договорки с опоненти в предишната кампания. ПП-ДБ разчита на протестен вот

Вотът в "Приморски" и "Одесос" във Варна ще е много горещ, заявиха източници от политическите среди.    Според тях ГЕРБ ще търси реванш в партньорство с лидерите на трите най-влиятелни бизнес групи в морската столица, ще осигурят корпоративен вот за кандидат-кметовете на ГЕРБ.   ...

News image

Емил Радев реди схеми за "Приморски" и "Одесос" привлича съюзници на ГЕРБ за политически и мрежов вот

Евродепутатът от ГЕРБ-СДС Емил Радев реди изборджийските схеми за "Приморски" и "Одесос" и евровота и привлича съюзници на ГЕРБ, заявиха източници от политическите среди.   "Емил Радев е от среща в среща във Варна, той беше координаторът на атаката срещу ПП-ДБ и явно работи за избори...

News image

След Даниел Лорер и Асен Василев подхвана "кадрите и финансовите потоци". Следва атака срещу контрабандните канали

След Даниел Лорер, който влезе с кадрови рокади във ВиК сектора, сменяйки шефа на ресурсното дружество във Варна Веселин Русев по класическото правило за "кадрите и финансовите потоци", и министърът на финансите подхвана "финансовите потоци", но много по-мащабно, със създаването на единна пр...

News image

Лена Бориславова&Кирил Петков рестартират атаката срещу Асен Василев?! Пеевски дава рамо на министъра на финансите

Лена Бориславова&Кирил Петков рестартират атаката срещу Асен Василев, съпредседател на ПП и министър на финансите, с медийна атака в BIRD за офшорка, която взела 1.5 млн от Себастиан Бретшнайдер и не го върнала.   След "Чаталжда гейт" се появи версия в медиите, че информацията за сде...

News image

Борисов няма да е "почетен председател" на ГЕРБ. Делян Добрев е Втория в партията, поема ГЕРБ, когато ББ стане президент

След като пласментът "Американците ще атакуват Бойко Борисов в края на март" не хвана дикиш, ПП стартират нова дезинформационна кампания - "Делян Добрев поема ГЕРБ след евровота, Борисов става почетен председател".    "Янките" няма да атакуват Борисов нито в края на март, нито през а...

News image

Шефът на ВиК-Варна беше назначен от служебен кабинет. Прецака ли "Пътя на Копринката" бизнес група с двойна поста?!

Шефът на ресурсно дружество като ВиК във Варна Веселин Русев беше назначен от служебен кабинет през януари 2023г. Тогава се появи версия, че зад назначението стои влиятелна бизнес група в морската столица. ПП го отстрани от позицията преди ротацията.   След това обаче постата станала...

News image

Ген. Сирски изненада ВС на РФ с изтеглянето от Авдеевка. 3-та щурмова бригада деблокира подразделенията на ВСУ

Главкомандващият на ВСУ ген. Олександър Сирски изненада командването на войските на ВС на РФ в Украйна с изтеглянето на подразделенията на украинската армия от Авдеевка.   Руски инернет ресурси обявиха при назначаването на ген. Сирски за главнокомандващ, че той ще отбранява Авдеевка ...

News image

Путин не отвори шампанско за Авдеевка, ВСУ използва медийното цунами за Навални. ГРУ загуби още една бригада спецназ

Путин не отвори шампанско за превземането на Авдеевка не само заради съпоставимите загуби загинали и ранени като при щурма на Бахмут - повече от 20 000 руски бойци (повече от 47 000 за четиримесечната офанзива), но и защото победата на войските на ВС на РФ беше пометена от медийното цунами з...

News image

Юлия Навалная новият Навални на Запада: Искам Путин и цялото му обкръжение да знаят, че ще понесат отговорност

Юлия Навалная е новият Навални на Запада срещу Путин. Едва Путин е искал да изпрати послание до Мюнхенската конференция с кончината на Алексей Навални, защото не може да произнесе реч срещу Запада като през 2007г., каквито коментари се появиха, но западните лидери му изпращат послание, давай...

News image

Босовете на световните медии и лидерите на Запада като хищни хиени експлоатират на макс темата "Навални-Путин"

Медийно цунами заля световните медии, техните босове и лидерите на Запада експлоатират на макс темата "Навални-Путин".   Вероятно дори ще преиграят като хищни медийни и политически хиени, за да "разкъсат на парчета" образа на Путин като световен лидер.   Възползваха се от кон...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Бойко Борисов смени Павел Димитров и Иван Портних "под индиго" - заради "кметската поста", но с пунта мара пинизи

News image

Бойко Борисов смени Павел Димитров и Иван Портних като лидери на ГЕРБ-Варна "под индиго" - заради "кметската поста", но лансира пунта мара пинизи.   Преди да поиска оставката на Павел Димитров лидерът на ГЕРБ заяви пред Миролюба Бенатова за списание LOVEstyle, че ще отстрани двама об...

"Взривоопасният Бойко Борисов" във Варна: "Като се каже Варна, вече е Ники!". Този път взривът беше различен

News image

"Забранявам да се месиш във Варна! Ще помагаш в областта. Като се каже Варна, вече е Ники!", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в морската столица, обръщайки се към областния координатор и бивш кмет на града Иван Портних.   Първи и единствени, както каз...

Павел Димитров се връща на "бял кон" в ГЕРБ, след като Борисов направи Николай Костадинов председател на ГЕРБ-Варна

News image

Павел Димитров, първият областен координатор на ГЕРБ-Варна, се връща на "бял кон", след като Бойко Борисов направи Николай Костадинов председател на общинската структура на партията.   Когато преди седмици написахме, че Николай Костадинов ще е новият лидер на ГЕРБ във Варна, направих...

ПОЛИТИКА

Главният лисугер сред "старите изборджийски лисици": Дойде Горския - не може на две пости - хем тарикат, хем политик

News image

Главният лисугер сред "старите изборджийски лисици" във Варна коментира пренареждането на Играта, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кадровите промени в ръководните позиции на партията в морската столица: "Дойде Горския и заяви - не може да си на две пости - хем тарикат, хем полит...

Борисов пренареди ГЕРБ. Николай Костадинов е председател в града, Христо Христов заместник. ГЕРБ гласува за бюджета?!

News image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в морската столица, за да преструктурира партията във Варна.   Председател на общинската структура на ГЕРБ ще бъде Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик", а заместник-председател Христо Христов, кмет на район "Младост". Секрета...

Георги Недев кандидат-кмет на ПП-ДБ за район "Одесос"?! Политическият, легендарният "син вот", ще реши изборите

News image

Горги Недев, бивш кмет на район "Одесос" във Варна от ГЕРБ, "изненадващо" може да бъде кандидат-кмет на ПП-ДБ, заявиха източници от политическите среди.    Според тях той може да приеме номинацията, защото бил разочарован от ГЕРБ, че не е бил отново кандидат на партията за кмет на "О...

КИЛЪРИ

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров? Кирил Петков и ББ са големите губещи след отстраняването на "Трактора"

News image

Класическото правило "Кой има интерес" е приложимо универсално и... спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.   Какви са версиите на службите - бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия...

МАФИЯ

"Хората с флашките намаляха!". Кой ще се възползва от разстрела? Рашков с хард пласмент, Станкушев с препратка към Гешев

News image

"Хората с флашките намаляха", заяви източник с позиции във властовия елит и ъндърграунда след разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Флашките обаче остават, а има и други - много повече и в по-влиятелни фигури, както в ъндръграунда, така и в Бизнеса и властовия елит.     Кой от власт...

Станкушев: Съпругата на Мартин Нотариуса е служила в ГД БОП, близка е с жената до бившия главен прокурор Иван Гешев

News image

Така директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев и криминалистът Иван Савов определиха независимо един от друг личността на показно разстреляния снощи Мартин Божанов-Нотариуса, представял се приживе като "консултант на фирми и частни лица".   Станкушев бе гост в ефира н...

РЕКЛАМА
Банер