АКЦИЯ

Стела Николова прави мащабна кампания. Играта е да спечели номинацията за кандидат-кмет на ПП&ДБ за Варна

alt
Стела Николова, седма в кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ прави мащабна кампания за вота на варненци - билбордовете й са по-големи от тези на водача на листата Даниел Лорер, води и битка за преференции в коалицията.
 
Според изборджии спонсорите на кампанията й явно не пестят финансов ресурс, за да влезе Стела Николова с пренареждане на листата на ПП&ДБ в парламента и да спечели кандидат-кметската номинация за Варна на ПП&ДБ.
 
Битката за преференции в ПП&ДБ става все по-гореща. Благомир Коцев, бивш областен управител на Варна, е осми листата на ПП&ДБ и Даниел Лорер и бизнес кръгове организираха мрежа за преференции, за да влезе в парламента. 
 
Стела Николова обаче спечели над 3000 преференции в миналия парламентарен вот - два пъти повече от Благомир Коцев. Сега с мащабната кампания дава заявка, че може да увеличи преференциите си.
 
Освен това Стела Николова според съпартийци е приятелка с Виолета Лорер, съпругата на Даниел Лорер, а това е бонус за кандидат-кметска номинация от кръга "Лорер". Тя беше и първата номинация за областен управител на кръга "Лорер".
 
В началото на предизборната кампания се смяташе, че Благомир Коцев е лидер за преференции в коалицията ПП&ДБ и може да стане дори втори, изпреварвайки втория в листата Ивайло Митковски от "Демократична България".
 
Според изборджии на финала на кампанията това се е оказало силно преувеличено и Стела Николова води с много пред бившия областен управител.
 
Играта с преференциите и "скрити" номинации за кандидат-кмет на Варна създаде напрежение в ПП&ДБ в началото на кампанията. Каква беше играта? 
 
Играта беше Стела Николова, седма в листата на ПП&ДБ, да не влезе в парламента, за да не получи летящ старт за номинация за кандидат-кмет на Варна.
 
Комбинацията на Даниел Лорер и влиятелни бизнес кръгове беше Благомир Коцев да бъде кандидат на коалицията за кмет на Варна. Това се оказа провокация в кампанията.
 
"Лорер като комбинативен евреин играе с двама фаворити - ако Стела Николова спечели повече преференции от Благомир Коцев, тя ще е кандидат-кмет на коалицията", заяви топизборджия.
 
Според него Даниел Лорер играе на дълга писта във Варна - работи с подкрепата на израелска фирма да спечели парламентарните избори, а след това и кметския вот във Варна.
 
Така Лорер ще си реализира кадровите капии - Благомир Коцев отново областен управител, а Стела Николова кмет на морската столица.
 
Стела Николова беше номинация на ДБ за областен управител, но бизнес лоби в кръга Лорер надделя и Благомир Коцев беше назначен за областен управител на Варна.
 
(За Лорер нямаше проблем - и Стела Николова, и Благомир Коцев, са негови кадрови капии.)
 
Сега битката уж беше "под индиго" - ДБ лансират Стела Николова за кандидат-кмет на Варна, ПП - Благомир Коцев. Лорер за това лобира премиерът Кирил Петков да назначи Благомир Коцев за областен управител, коментират бизнесмени.
 
Когато през януари избухна битката между ПП и ДБ за областен управител на Варна с проекция да бъде издигнат за кандидат-кмет на Варна, написахме, че позицията на областен управител не е печеливша платформа - Добрин Митев загуби изборите за кмет като областен управител.
 
Лорер като комбинативен играч вече разиграва друг кадрови пасианс - Стела Николова, която също е от кръга "Лорер", кандидат-кмет на коалицията, Благомир Коцев - областен управител.
 
Даниел Лорер даде знак на влиятелна икономическата група, че ще води битка с нея със заповедта на областния управител Благомир Коцев за забрана на движението на автомобили в "Алея Първа".
 
Това обаче едва ли е печеливша стратегия за спечелване на кметския вот - отсреща приеха предизвикателството и обединиха знакови фигури от големия бизнес за издигане на кандидат-кмет.
 
Дали ще е Веселин Марешки, дали ще е бизнес лидер от туристическия бранш, това означава, че ще отнеме вот от кандидат-кмета на Даниел Лорер.
 
В началото на кампанията се смяташе, че Лорер готви Благомир Коцев за кандидат-кмет на ПП&ДБ на Варна. Коалицията обаче можеше да се разпадне заради тази номинация. 
 
Вероятно затова Лорер пренареди пасианса - Стела Николова кандидат-кмет, а Благомир Коцев отново областен управител, две в едно.
 
Големият бизнес обаче даде знак, че не приема номинацията на Стела Николова за областен управител и ще работи в кампанията да загуби изборите за кмет на Варна.
 
Досега във Варна, който е тръгнал срещу големия бизнес в морската столица, губи изборите за кмет на града.
 
Затова Бойко Борисов не воюва с големия бизнес във Варна и вероятно ще спечели не само парламентарните избори, "Медиана" обяви, че ГЕРБ/СДС вече води на ПП&ДБ с около 2%, но и кметската позиция в морската столица.
 
Даниел Лорер обаче е комбинативен играч, разполага с подкрепата не само на израелската пиар фирма, но и на американците, и ще играе за победа на кметския вот във Варна.
 
Кръгът "Сорос" дава рамо на ПП&ДБ във Варна на парламентарните избори, където за кампанията на Лорер работят и активисти на "Отворено общество". "Сорос" ще подкрепи Лорер и на кметския вот.
 
Даниел Лорер вдига залозите в битката за Варна и мащабната предизборна кампания на Стела Николова за парламентарния вот е знак, че иска да спечели кметската позиция в града.
 
Ако ГЕРБ не разшири подкрепата за партията в града в сравнение с миналите парламентарни избори, битката на кметския вот ще бъде много гореща.
 
Стела Николова дава заявка за кандидат-кметската номинация на ПП&ДБ с подкрепата на Лорер и бизнес кръг, който инвенстира в кампанията й за парламентарния вот.
 
bgsniper.com
 
АКЦИЯ
News image

И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Къро, по-скоро ще се премести от Дубай в Москва

Васил Божков-"Черепа" щял бил да идва в България и да става "защитен свидетел" срещу Бойко Борисов, за да съдейства на главния прокурор Иван Гешев във войната му срещу "Бойко".   И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Красимир Каменов-Къро, по-скоро щ...

News image

Разстрелът на Къро, "нишан" и към Божков? Сега ще подредят Таки, "партия" с Бойко Борисов, за поръчката

Разстрелът на бившия бос от "ВИС-2" Красимир Каменов-Къро, сочен като враг на боса на висаджиите Христофорос Аманитидис-Таки, в ЮАР ще отекне в София, но вероятно много повече в Дубай.   Според източници от службите това е "нишан" и към Божков. Сега ще подредят Таки, "партия" с Бойк...

News image

Атентат срещу Къро! Убиха бизнесмена, жена му, бавачката и охранителя в дома им в ЮАР

Красимир Каменов-Къро и семейството му са убити в Кейптаун. При атаката са загинали съпругата му, охранителя и детегледачката в дома им в ЮАР, предава БНТ.   Засега българските власти отказват официална информация.   Бизнесменът Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за ...

News image

Бойко Борисов поискал от Кирил Петков министър на вътрешните работи, важно е за ГЕРБ-СДС за местните избори

Бойко Борисов е поискал от Кирил Петков министъра на вътрешните работи да е номинация на ГЕРБ-СДС, заявиха източници от ПП.   Това е важно за коалицията заради местните избори, коментираха източници от различни политически партии.   "Много трудно ще е за Борисов да удържи поз...

News image

Американците сглобиха "снарядна коалиция". Снарядите за Украйна тръгват след избирането на кабинета "Денков-Габриел"

Корнелия Нинова загуби битката за оръжието за Украйна. Американците сглобиха "снарядна коалиция". (Може ли Кирил Петков да откаже на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин?) Снарядите за Украйна тръгват след избирането на кабинета "Денков-Габриел".   Вече няма да има "триъгълни опе...

News image

Пригожин: "Намираме се в такова състояние, че можем да изгубим Русия по дяволите. Трябва да обявим военно положение."

Евгений Пригожин, основател на наемническата групировка "Вагнер", предупреди, че Русия може да бъде изправена пред революция, подобна на тази през 1917 г., и да загуби войната в Украйна, ако елитът не я поведе сериозно. Der Standard цитира интервю, публикувано от пресслужбата на Пригожин в Т...

News image

Путин доказа, че Украйна е съществувала през ХVII век. На карта от епохата на Луи XIV пише "Украйна, държава на казаци"

Една от най-повтаряните руски опорки след началото на инвазията е, че Украйна е държава на 30 години, изкуствено създадена в рамките на СССР и еманципирала се след разпада на блока, пише Клуб Z.   По време на среща между държавния глава и председателя на руския Конституционен съд Вал...

News image

Не може да е истина! Доган вдигна със "сарайна" многоходовка топката на Борисов да притисне ПП&ДБ

Лидерите на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) проведоха среща в парламента, която продължи над час и половина, предаде репортер.   Срещата протече в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков. От страна на ГЕРБ - СДС в нея участв...

News image

Мария Габриел събра лидерите на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ на двучасова тайна среща в НС

Лидерите на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) проведоха среща в парламента, която продължи над час и половина, предаде репортер на Novini.bg.   Срещата протече в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков. От страна на ГЕРБ - СДС...

News image

Голям конвой от американски бронирани машини Oshkosh M-ATV, принадлежащи на ВСУ, се движи към фронтовата линия

На пътя, водещ към линията на съприкосновение в зоната на СВО, са забелязани най-малко двадесет бронирани машини на противника. Съобщава се, че голяма колона от американски бронирани машини Oshkosh M-ATV, принадлежащи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), се движи към фронтовата линия.  ...

News image

Противникът се опитва да повтори миналогодишната маньовър в Балаклея с удължен клин в района на Клешчеевка при Артьомовс

Украинските въоръжени формирования не се отказват от опитите за пробив до село Клешчеевка, разположено южно от Артьомовск. През последните няколко дни украинското командване прави изявления от поредицата "Ако руснаците окупират Бахмут, те самите ще бъдат хванати в капан". А подразделения на ...

News image

Началникът на ГУР на МО на Украйна Кирил Буданов: С изявленията за контраофанзивата заблуждаваме противника

Изявленията на политическото и военното ръководство за предстоящото начало на контраофанзивата не трябва да се приемат буквално, те имат за цел да дезориентират противника. Това заяви ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната (МО) на Украйна Кир...

News image

Контранастъплението на ВСУ започва. Къде ще бъде нанесен основният удар? Русия ще успее ли да се противопостави?

Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин смята, че украинската контраофанзива вече е започнала. И все пак, активните действия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) все още се забелязват само край Бахмут; И те приличат, по-скоро, на локална (и закъсняла) операция за деблокиране на полуобк...

News image

Путин щеше да превзема Киев и Одеса, а затъна в Бахмут. Защо да го подкрепят пропутинските геостратези у нас?

Путин започна СВО много хард, спецназ на ГРУ и десантчици на ВДВ атакуваха летище "Хостомел" край столицата на Украйна - планът беше "Киев за три дни". Не стана. Десантчиците на ВДВ и спецназът на ГРУ бяха унищожени от ССО на ВСУ.   Украинските специални части унищожиха и десантчицит...

News image

Сирски за Бахмут: "Вагнер"-овци са като плъхове в капан за мишки

Украинските военни край Бахмут прибягват до контранастъпателни действия в някои райони и въпреки факта, че руснаците разполагат с повече ресурси, ВСУ успяват да разрушат плановете им, а наемниците на ЧВК "Вагнер“ са в позиция като на "плъхове в капан за мишки“. Това обяви командв...

News image

Пригожин отхвърли публикации, че е предложил да издаде руските позиции

Евгений Пригожин, ръководител на руската частна военна компния "Вагнер", в понеделник отхвърли съобщение във "Вашингтон пост", произтичащо от изтичане на информация от американското разузнаване, че той е предложил да разкрие позициите на руските войски на украинското правителство, предава Ро...

News image

The Washington Post: Пригожин заговорничил тайно с Киев заради напрегнатата ситуация в Бахмут

В края на януари, когато ситуацията в Бахмут бе критична за руснаците, основателят на частната военна компания "Вагнер“ Евгений Пригожин е направил на Киев изключително предложение – командирите на Въоръжените сили на Украйна да изтеглят своите войници от района около оспорвания ...

News image

Русия се вдига на "свещена война" срещу офанзивата на ВСУ?! Пропутинските геостратези у нас не дават рамо на Кремъл

Вдига ли се Русия за отразяване на контранастъплението на Украйна? Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) тестват отбраната на Въоръжените сили (ВС) на Руската Федерация (РФ).   ВСУ атакува фланговете на ВС на РФ край Бахмут. Пригожин заяви - ЧВК "Вагнер" може да бъде обкръжена в Бахмут. ...

News image

Генералният щаб на ВСУ планира да използва британски крилати ракети Storm Shadow по време на контраофанзивата

Руското командване трябва да се подготви за масовото използване на крилати ракети Storm Shadow от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ударите по Луганск бяха "забелязани", Киев все още тества новото оръжие. Според украински източници Великобритания е доставила на Украйна само първата партида ...

News image

Украинските военни показаха разрушения Бахмут: всеки метър от града е под обстрел

24-та механизирана бригада "Крал Даниил" разпространи снимки на Бахмут, унищожен в резултат на руската атака.     "Ето как изглежда Бахмут в тези секунди. Може да ви се стори, че това е мъгла. Но не. Това е димът от пожарите и димните снаряди, които врагът използва в отчаяни...

News image

"Царьград": Засада за руски асове: урокът на ДРГ в района на Брянск не е научен. Под атака са въздушно-космическите сили

Горчивият урок, който руснаците получиха по време на пробива на украинските диверсанти в района на Брянск, уви, изглежда не беше научен. Сутринта на 13 май стана известно за ракетна атака срещу Ми-8, а след това и за катастрофа на Су-34. Военни експерти твърдят, че руските асове са попаднали...

News image

Русия се опита да унищожи система Patriot с "Кинжал", който беше свален край Киев

Миналата седмица Русия се опита да унищожи американска система за противовъздушна отбрана (ПВО) Patriot в Украйна с хиперзвуковата ракета "Кинжал".   Според "Европейская правда", това съобщава CNN с позоваване на двама американски служители.   Руската атака беше неуспешна и в...

News image

Стрелков: Русия може да загуби войната, заплашва ни нова 1917 година

Игор Стрелков (Гиркин), полковник в оставка от ФСБ и бивш командир на сепаратистите от "ДНР", заяви на пресконференция в Москва в петък, че създаденото от него движение "Клуб на гневните патриоти" (КРП) ще действа като политическа сила.   Стрелков остро разкритикува руските власти и ...

News image

Командирът на украински батальон заяви, че наемниците от "Вагнер" първи са избягали от Бахмут

Командирът на 1-ви щурмови батальон, украински боец от 3-а Отделна щурмова бригада (ОЩБ), заяви, че по време на успешната операция за защитниците в Бахмут руските наемници от ЧВК "Вагнер" са избягали първи, а редовната армия на Руската федерация (РФ) се е опитала да отвърне на удара. Така за...

News image

Министерството на отбраната на Руската федерация обясни отстъплението северно от Бахмут, Пригожин очаква обкръжаването

Руското министерство на отбраната (МО) призна отстъплението от позициите северно от Бахмут, което позволява на украинските войски да контролират пътя към Часив Яр.   Игор Конашенков, говорител на МО на Руската федерация (РФ), на брифинг на 12 май, съобщавайки за успехите на руската а...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Таки ли поръча разстрела на Къро? Бившата му жена? Или трети играч, бос в наркотрафика - Брендо? Или чужди служби?

News image

Бруталният разстрел на Красимир Каменов-Къро в ЮАР е или операция на чужди служби, или на наемници на някой от конкурентите му в наркотрафика - само Брендо досега не са посочили като поръчител и организатор, нали е в Украйна, а там има много наемници.   Бившият бос от ВИС-2 очевидно ...

Борисов "жертва"? Гешев и Божков не могат да го съборят, спецовете по взривове в асансьори, руснаците и "янките" могат

News image

Бойко Борисов отново влиза в ролята на "жертва" като през 2013г., много е добър в това. Може да няма харизмата от 2001г., 2005г. и 2009г., но е добър в играта.   Обявяват Борисов за "мафиот", дори за "дон" на мафиотски клан. Може да цитират отново посланик Джон Байърли от онази грама...

Гешев цака жокер срещу Борисов при вота за кабинета? Дори да победи Борисов, не може да спечели срещу "янките" и "Сарая"

News image

Главният прокурор Иван Гешев показа предупредителното писмо от "Мечо Пух" с осветяващото "А пък някой ден може и ти да почерпиш с пура и уиски...".   Това не е истинската атака на Иван Гешев срещу Бойко Борисов. Според източници от службите главният прокурор ще извади жокер срещу Бой...

ПОЛИТИКА

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка за Размиг Чакърян-Ами, но Таки го изпреварил?!

News image

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка срещу Размиг Чакърян-Ами, бивш бодигард и съдружник на ексбоса от "ВИС-2", който премина в групировката на Христофорос Аманатидис-Таки и стана негов "лейтенант", но бил изпреварен бившия си приятел и партньор във "ВИС-2", заявиха източници от "ъ...

Къро не "омаа Цеките", поръчаха него. "Партията" на бившия бос от "ВИС-2" със Сретен Йосич вещае Ресто?!

News image

Красимир Каменов-Къро уж питал Васил Божков-"Черепа" според медийни публикации и слухове в "ъндърграунда" - "Да омаам ли Цеките?".   Къро не "омаа Цеките" по заповед от "Черепа"1 поръчаха него. Освен това - подобни договорки не дефилират предварително по медиите.   Обаче наис...

DEA работи по версията - Таки и Ами поръчители и организатори на разстрела на Красимир Каменов-Къро?!

News image

Офисът на DEA в София работи по версията, че Христофорос Аманатидис-Таки и Размиг Чакърян-Ами са поръчители и организотори на разстрела на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, заявиха източници от службите.   Ако информацията на източниците от службите е достоверна и се потвърди, това е...

КИЛЪРИ

САЩ нищели версия за разстрела на Къро като информатор по "Магнитски", руска групировка го поръчала заради One coin?

News image

След спекулациите за наемници, свързвани с американски специални части, изпълнили поръчка на наркобарони, се появи версия, че Красимир Каменов-Къро може да е бил поръчан от руска групировка.   "Още преди 3 месеца беше ясно, че за Красимир Каменов - Къро има поръчка. Спрягаше се една ...

Разстрелът на Красимир Каменов-Къро "под индиго" с разстрела на Бай Миле и гардовете му в ресторант "Славия"

News image

"Маскирани екзекутори, преоблечени като ченгета на Интерпол нахлули в луксозната резиденция в Констанция, Кейптаун и пред очите на двете му деца открили огън по гангстера и гардовете му", пише "Свободно слово".   Разстрелът на Красимир Каменов-Къро е "под индиго" с разстрела на Милчо...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер