ПОЛИТИКА

Путин трябва да направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин началник на Генщаба, за да не загуби войната

alt
Путин трябва да направи ген. Юнус-Бек Евкуров министър на отбраната и полк. Игор Гиркин (Стрелков) от ФСБ началник на Генщаба, ако не иска да загуби войната в Украйна. 
 
Ген. Евкуров е доказан военачалник, десантчик от ВДВ, но решаващо е Путин да направи полк. Гиркин началник на Генщаба, когото досега използва като пропагандист, воюващ с пропагандисти на Киев като Марк Фейгин и полк. Алексей Арестович, съветник в Офиса на президента на Украйна Володимир Зеленски. 
 
alt
 
Ген. Юнус-Бек Евкуров
 
Гиркин губи пропагандната битка с Фейгин и Арестович - прекалено шовинистично и националистически я води, а отсреща евреите Фейгин и Арестович му отговарят с ирония, опитният адвокат Фейгин дори със сарказъм и пинизи, докато Арестович пласира оперативно-тактически блъфове и дезинформация. 
 
alt
 
Арестович и Фейгин във "Фейгин LIVE"
 
Стрелков (Гиркин) обаче показва реализъм, който вероятно е толкова необходим на Путин при такива оптимисти като министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генщаба Валери Герасимов, които щяха да превземат Киев за седмица с блицкриг, а затънаха във война на изтощение вече 160 дни.  
 
alt
 
Полк. Игор Гиркин (Стрелков)
 
"Войските, войниците, винаги воюват така, както им е удобно, воювали са, воюват и ще воюват така. Нито един военачалник няма да подстави своите войници под огън с висока вероятност, че ще бъдат унищожени, ако има възможност да ги прикрие в граждански обекти", коментира Гиркин в YouTube.
 
Пропагандистите на Кремъл твърдят, че ВСУ и полкът "Азов" са използвали граждански обекти в Мариупол, за да се отбраняват от групировката на ВС на РФ, която срина града, сякаш бойците на ВСУ и на полка "Азов" са били във всеки блок. Гиркин казва истината - всички така воюват.  
 
Путин може много да иска да превземе Николаев, най-вече заради военното пристанище Октябрский, носещо името на адмирал Филип Октябрский, главнокомандващ на Черноморския флот на СССР, изиграл главна роля за освобождаването на Крим, въпреки че срещу него е бил стратегическият гений на фелдмаршал Ерих фон Майнщайн, и да създаде працдарм за настапление към Одеса, но едва ли ще успее. 
 
Порт Октябрский е военно пристанище на Николаев, което на практика е военна крепост и е контролирано от спецназ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и спецназ на САЩ и Великобритания, прикрит като "ЧВК". 
 
Военните съветници от ВС на САЩ и Великобритания във ВСУ, командването и Генщабът на ВСУ готвят капан за командването на групировката на ВС на РФ в Украйна, което планира настъпление към Николаев и Одеса, и това е очевидно след заповедта на президента на Украйна Володимир Зеленски за деокупиране на юга на Украйна. 
 
Главнокомандващият на ВСУ ген. Валери Залужни дори не е издал заповед за генерално настъпление на Николаево-херсонската групировка за превземане на Херсон и готви "ловушка" за началника на Генщаба на ВС на РФ ген. Валери Герасимов. 
 
Вместо очевидният блъф с контранастъплението на ВСУ се чака настъпление на херсонската групировка на ВС на РФ към Николаев. Очевиден капан.
 
Както провокативно заяви Алексей Арестович, съветник в Офиса на президента на Украйна Володимир Зеленски - "Нека руснаците започнат насрещно настъпление, да видим какво ще се случи".
 
Командването на групировката на ВС на РФ в Украйна прехвърли 10 000 десантчици от Донбас в Херсон, отбраняван досега от 15 000 бойци на ВДВ. Това е настъпателна групировка от 30-35 батальонно-тактически групи (БТГ) на ВДВ - 22-25 000 байци.
 
Проблемът за командването на херсонската групировка на ВС на РФ, ръководена от опитния военачалник ген. Михаил Теплински, е, че Николаево-херсонската групировка е от 35-40 БТГ също от ВДВ - 30 000 бойци, и на практика има паритет, а за успешно настъпление атакуващите трябва да са 3 към 1.
 
Освен това Николаево-херсонската групировка на ВСУ разполага с десетки гаубици М 777 с високоточни снаряди "Ескалибур", стрелящи на 50 км с отклонение от 4-5 метра от целта, и с 12 РСЗО HIMARS, които вече разполагат с ракети ATACMS с далекобойност 300 км, които могат да поразяват цели в дълбокия тил на херсонската групировка на ВС на РФ. 
 
Путин може много да иска да превземе Николаев и Одеса, но ако не направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин от ФСБ началник на Генщаба, колкото и провокативно да изглежда, няма да успее.
 
Ген. Теплински няма да може да мотирива своите десантчици от ВДВ, ако министър е Сергей Шойгу, който дори не е служил в армията, а десантчикът ген. Евкуров не е министър. 
 
Даже ген. Евкуров, който като заместник-министър на отбраната на РФ на практика ръководи "специалната военна операция" в Украйна, да успее да вдигне бойците от ВДВ, настъплението към Николаев и Одеса едва ли ще успее. 
 
Генщабът на ВСУ е дислоцирал 100 000 групировка в района на Николаев и Одеса, които могат да бъдат превзети само с едновременна атака отвън и диверсионни акции вътре в градовете, които може да организира "терористът" полк. Гиркин от ФСБ, който е спец в партизански действия още от войните в Югославия. 
 
Путин може и да не назначава полк. Гиркин за шеф на Генщаба, а да го командирова в херсонската групировка на ВС на РФ, която се готви за настъпление към Николаев и Одеса, но това няма да реши проблема. След това трябва да го командирова в Запорожие, Днепър и Харков, за да овладее Източна Украйна. 
 
Всъщност може би вече е късно. Путин трябваше да изпрати в Украйна Гиркин да подготви партизанската война, вместо да разчита на служителите на ген. Сергей Беседа, шеф на Пети отдел на ФСБ, който уж трябваше да подготви посрещането на групировката на ВС на РФ с цветя и да организира военен преврат в Киев. 
 
Нито посрещане с цветя имаше, нито блицкриг, нито военен преврат, нито групировката на ВС на РФ превзе Киев. Украинците оказаха ожесточена съпротива и в първите седмици на войната групировката на ВС на РФ загуби хиляди войници и стотици офицери.
 
Реализмът на полковника от ФСБ Гиркин обаче е знаков, както и критиката му към ръководещите "специалната военна операция", към министъра на отбраната Сергей Шойгу и обкръжението на Путин. Само Путин не критикува, но това очевидно не е достатъчно той да го направи фактор във войната и продължава да го използва като пропагандист. 
 
alt
 
Полк. Игор Гиркин, който обяви, че "Путин ще свърши като Кадафи", което очевидно беше активно мероприятие на ръководещия го офицер във ФСБ ген. Геннадий Тендетник, (псевдоним Генадий Казанцев), вече заявява, че докрая на войната няма да критикува Путин.
 
alt
 
Ген. Генадий Тендетник, (псевдоним Генадий Казанцев)
 
Ако Русия загуби войната с Украйна с министър на отбраната като Сергей Шойгу и консервативен началник на Генщаба като ген. Валери Герасимов, това едва ли ще има някакво значение. 
 
Путин няма да направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин началник на Генщаба, което означава, че с Шойгу и ген. Герасимов може да загуби войната - отсреща САЩ и Великобритания не изпратиха в Украйна такива като Шойгу и ген. Герасимов, а колеги на ген. Евкуров и полк. Гиркин. И блицкригът на Путин не успя.
 
bgsniper.com 
 
ПОЛИТИКА
News image

JPMorgan закри канал за разплащане на зърно от Русия. Ембаргото за зърно на Полша и Унгария загуби значение за Украйна

Американската банка JPMorgan закри разплащателен канал за зърно на Россельхозбанк, съобщи "Московский комсомолец".   Банката JPMorgan обработва част от разплащанията за зърно от Русия, съобщава  reuters.com.   Ръководителят на Бюрото за координация на санкциите на Държавния д...

News image

БСП-Шумен свали доверието от Нинова. Причината - подмяна на кандидата за кмет и листата за общински съветници

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и членове на БСП обявиха в декларация, че свалят доверие от председателя на БСП Корнелия ...

News image

ББ подреди лобитата в ГЕРБ, Радев и Кралев ще работят на макс на вота. Балотажи в "Младост", "Одесос" и "Приморски"?

Бойко Борисов подреди лобитата в ГЕРБ-Варна с кандидат-кметската номинация на кмета на морската столица Иван Портних.   Евродепутатът Емил Радев и бившият министър на спорта Красен Кралев ще работят на макс за вота, заявиха източници от партията във Варна.   Битката на Портни...

News image

Борисов иска победа в районните кметства и мнозинство в ОбС. Александър Драгнев няма да се кандидатира за "Приморски"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иска победа от номинирания за кандидат-кмет на партията за Варна Иван Портних не само на вота за голяма община, но и в петте районни кметства на морската столица и формиране на мнозинство в Общинския съвет.   Задаващата се загуба, договорена или не, на Г...

News image

Знакови районни кметове във Варна няма да са кандидати на ГЕРБ. Бизнес мрежа и Пеевски компенсират вота

Знакови районни кметове от ГЕРБ няма да са кандидати за вота от партията, заявиха изночници от политическите среди.    Това вероятно ще доведе до отлив на вот, тъй като единият от тях дава заявка, че ще се яви на изборите, подкрепен от партия, която е била коалиционен партньор на ГЕР...

News image

ГЕРБ води във Варна, ПП няма мрежи за разкешен вот за 2 милки от ВТ. Пеевски увеличава влиянието си в морската столица

ГЕРБ води със значителна разлика във Варна и вероятно ще спечели кметския вот в голяма община, както и кметските позиции в петте района и ще състави мнозинство в Общинския съвет с партньори, заявиха изборджии в морската столица.   Кандидат-кметът на ГЕРБ ще получи бонус вот от ДПС и ...

News image

Лорер реди Схемата, ако спечели във Варна? ГЕРБ&Пеевски готви битка. Кой ще разкеши повече, Лорер&Ко или ГЕРБ&Пеевски?

Знакови бивши шефове в службите в морската столица твърдят, че ПП-ДБ ще спечели кметските избори във Варна, въпреки че кандидатът на ГЕРБ, подкрепен от Делян Пеевски, е смятан за фаворит.   Това означава всъщност Даниел Лорер да бъде "кмет в сянка", тъй като кандидат-кметът на ПП-ДБ ...

News image

Бойко Борисов се срещна със знакови бизнесмени във Варна, нареди ли Пасианса в морската столица?

Бойко Борисов се е срещнал със знакови варненски бизнесмени след мача между отбора "Борисов и приятели" и тима на "Звездите" за празника на Варна на 15 август, заявиха източници от политическите среди.     Според източниците Борисов вероятно е обсъждал вариантите за стратеги...

News image

Кой ще е кандидат-кмет на ГЕРБ за "Приморски"? Чие лоби ще победи - на Емил Радев или на Бейзат Яхя?

Битката за кандидат-кметската номинация в ГЕРБ за район "Приморски" във Варна може да се окаже много гореща.   Людмила Колева-Маринова спечели кандидат-кметската номинация в партийната структура пред Александър Драгнев.   Битката за номинацията обаче продължава, заявиха изто...

News image

Бизнесът и политиците във Варна очакват Бойко Борисов да подреди Пасианса. Борисов - "Варненци решават изборите!"

Бизнесът и политиците във Варна очакват какъв пасианс ще подреди Бойко Борисов за морската столица.    Почти всички основни играчи залагат, че лидерът на ГЕРБ отново ще номинира Иван Портних за кандидат-кмет на партията.   Кандидат-кмет на ПП-ДБ ще е Благомир Коцев, бивш обла...

News image

Свързаха Васил Божков с Пригожин. Сега остава да посочат, че "вагнеровец" е застрелял Алексей Петров

И какво стана, вчера реднахме пиниз, че Божков е като Пригожин, днес прокуратурата го свърза с "готвача" на Путин.    Сега остава да посочат, че "вагнеровец" е застрелял Алексей Петров. Ами ако не е "Черепа", ако са други босове?   "Ден след атентата или инсценировка с Пригож...

News image

Божков като Пригожин. След пуча през 2020г. договорка с Пеевски и ББ?! Делба на властта или инсценировка?

Ден след атентата или инсценировка с Пригожин в Русия Васил Божков-"Черепа" може да влезе в същия сценарий.   След пуча Пригожин се договори с Путин, уж. След опита за пуч с протести през 2020г. Божков се договаря с Пеевски и Борисов, уж.   Какво следва - инсценировка, превзе...

News image

Показно на Божков. Дори да се е договорил с ББ и Пеевски, американците могат да го поръчат като "руски агент"

Васил Божков-"Черепа" прави показно, завръща се триумфално, след като разстреляха Алексей Петров-"Трактора". Никой от биг босовете не е правил подобна демонстрация.    Божков громеше Бойко Борисов и Делян Пеевски, сочеше ги като поръчители на акцията на главния прокурор Иван Гешев ср...

News image

"Eвреинът победи! След 4 години Иван Портних ще се оттегли и Благомир Коцев ще поеме - като Путин и Медведев..."

Знаков политически лидер коментира свирения кметски мач във Варна - "Евреинът победи. След четири години Иван Портних ще се оттегли и Благомир Коцев ще поеме по терлички... Ако искате и малко пиниз - комбинацията е като Путин и Медведев".   Е, да, ама Путин пак беше президент, Медвед...

News image

Борисов и Лорер подредиха "некоалиция" и във Варна - кметът от ГЕРБ, първи зам.-кмет Благомир Коцев от ПП

Бойко Борисов и Даниел Лорер подреждат "некоалиция" и във Варна, заявиха преди две седмици източници от ГЕРБ и ПП.   Информацията се потвърди. Борисов и Лорер подредиха "некоалицията" за морската столица.   Кметът на Варна ще е от ГЕРБ, а първи заместник-кмет ще бъде бившия ...

News image

Кметският мач във Варна свирен, кандидатът на ГЕРБ печели на балотаж и корпоративното статукво остава

Кметският мач във Варна е свирен и ГЕРБ ще спечели вота на балотаж. Източници от ГЕРБ потвърдиха, че Бойко Борисов ще обяви кандидат-кметската номинация на партията на 17 септември.   Фаворит е кметът Иван Портних, но лидерът на партията може да номинира и Николай Костадинов, кмет на...

News image

Политическата версия ще се потвърди, ако след Къро и А.П. поръчат политически и бизнес фактор във властови център

Водеща версия за поръчката за Алексей Петров е отмъщение заради вероятна връзка с разстрела на Красимир Каменов-Къро, но политическата версия също е водеща заради участието на Къро и "Трактора" в сценария за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, както и заради афишираната от Алексей...

News image

"Има още хора, които могат да последват съдбата на Алексей Петров". Ами ако поръчат шефа на "пътя на копринката"?!

Има още хора, които могат да последват съдбата на Алексей Петров, заяви бившият министър на МВР Иван Демерджиев. "Има още хора, за които се притеснявам, че могат да последват неговата съдба. Аз се сещам поне за няколко човека, които са в сходна ситуация - по-малко от пръстите на едната ръка,...

News image

Кой има интерес от поръчката срещу А.П.? Защо поръчителят пласира препратка към атентата на 14.08.2002г.?

Кой има интерес от поръчката срещу Алексей Петров? "Историческата връзка" с разстрела на Красимир Каменов-Къро може да насочи към версията отмъщение.    Къро беше "лейтенант" на Васил Божков-"Черепа", но ще тръгне ли "кралят на хазарта" към вендета? Службите трябва да отговорят замес...

News image

Поръчителят с послание към МВР и службите - препратка към 14.08.2002г. Някой много иска да посочи "Черепа" за поръчител

Версиите са две, но не са финансови дългове и не точно вендета - поръчителят, знакова фигура сред старите босове, отстранява Алексей Петров, за да не им атакува бизнеса чрез позиция във властта, и изпраща послание до МВР и службите с имитации - разстрела на Илия Павлов, и знаци - препратка к...

News image

Ген. Красимир Петров: "Поръчката е от властови център, не казвам, че е от България". Послание до поръчителите?

"Поръчката за Алексей Петров е от някой властови център, който има възможности - не казвам, че е от България. Отнася се за много пари", заяви ген. Красимир Петров, бивш шеф на баретите, по "Нова телевизия".   Послание ли изпрати до поръчителите с " - не казвам, че е от България" гене...

News image

Красен Кралев и Николай Костадинов съперници на Портних за кметската номинация на ГЕРБ? Борисов ще номинира Портних

Иван Портних и корпоративните фактори, които го подкрепят, се притеснявали, че Бойко Борисов може да номинира бившия министър на спорта Красен Кралев или Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчек", за кандидат-кмет на Варна, напразно.   Красен Кралев, влиятелен фактор в ...

News image

Заформя се битка за район "Приморски" във Варна. Людмила Колева-Маринова е фаворит, но може да спечели на балотаж

Заформя се битка за кметската позиция в район "Приморски" във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Людмила Колева-Маринова, номинирана за кандидат-кмет от ГЕРБ, е фаворит, но може да се стигне до балотаж.   Тя е смятана за кандидат, лансиран от влиятелния евроде...

News image

Веселин Василев, заместник-кмет на район "Приморски", Варна: Лев, даден за спорт, връща 3 лв. на здравеопазването

"Инвестициите в спортна инфраструктура трябва да бъдат един от приоритетите в следващите бюджети на града. Няма да се уморя да повтарям изследването на ЮНЕСКО, според което: "Всеки инвестиран лев във спорта връща три лева на здравеопазването!"   Това каза за ДНЕС+ заместник...

News image

Бойко Борисов и Алексей Петров не бяха сред големите босове на групировките, но станаха фигури в политиката и службите

"Бойко Борисов и Алексей Петров не бяха сред големите босове на силови групировки, но станаха фигури в политиката и службите", коментира източник от службите.   Спред източника Борисов може и да е бил главен секретар на МВР, кмет и премиер, лидер на голяма партия, но Петров не му е о...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Лорер не може да "вземе" Варна, столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и "Мултигруп"

News image

Защо ПП не може да спечели кметския вот в морската столица? Варна е столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и новите босове на "Мултигруп", както и на един от най-влиятелните топ бизнесмени.   Даниел Лорер, който ще е "кмет в сянка", ако кандидатът ...

Икономическа група реди листа в "партия" с топ бизнесмени във Варна. Цели се във Везната за мнозинство в Съвета

News image

Емблематична икономическа група реди кандидатска листа за Общинския съвет във Варна в "партия" с топ бизнесмени в морската столица - шефовете на "Хидрострой", "Комфорт", "Интерком груп", "Булавто", "Планекс" и други големи фирми.   Бизнес коалицията може да вкара в Общинския съвет че...

Американците готвят Васил Терзиев за премиер. "Партията" на ЦРУ с бившите от ДС е класика в жанра

News image

Когато ПП-ДБ обявиха номинацията на Васил Терзиев за кандидат-кмет на София, написахме, че кметската позиция е стъпало към премиерската.   "Кметският пост на Васил Терзиев е мост към премиерския пост", заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БТВ.   Васил Терзиев е фаворит кат...

АКЦИЯ

Тандемът "Певски-Борисов" в действие. Борисов и Пеевски с коментари "под индиго" за реформата в службите

News image

Тандемът "Певски-Борисов" в действие - Делян Пеевски и Бойко Борисов показаха колко е решаващо влиянието им за приключването на протеста, а след това и за реформата в службите.   Борисов и Пеевски направиха коментари "под индиго" за реформата в службите и оставката на Атанас Атанасов...

Защо му е на Делян Пеевски да става премиер, след като и така е биг бос в държавата?

News image

"Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото", заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в предаването "Тази сутрин" на Нова тв за Делян Пеевски.   Ако стане премиер Пеевски, ще е първият министър-председател с "Магнитски". Защо му е на Делян Пеевски да ...

КИЛЪРИ

Поръчителят знаково не отстрани стрелеца. Кой предаде Алексей Петров? Израелците ще отстранят ли Поръчителя?

News image

Поръчителят на разстрела на Алексей Петров знаково не отстрани стрелеца, което е класика в жанра при подобни изпълнения.   След разстрелите на Илия Павлов и Георги Илиев стрелците бяха отстранени, сега не. Защо? Някой може би иска да посочи властта като поръчител?   Никой ням...

Чебурашка изпълни поръчка, негов дубльор ли застреля А.П. или барети имитират руски почерк? Кой може да поръча "Черепа"?

News image

Гената Чебурашка изпълни поръчка във Варна през 1997 г. Гената беше на "външно", но явно не е било 24/7 и на 22 октомври с пистолет със заглушител изстрелва четири куршума в "клиента", когото само ранява, но не прави контролен, уж го притеснила излизаща от входа на блока жена.     ...

МАФИЯ

Старите босове бяха против Алексей Петров, сега редят отбор срещу Васил Божков. Ресурсът на "Черепа" обаче е несравним

News image

Всички стари босове бяха срещу Алексей Петров, защото смятаха, че използва ресурса на държавата през връзки със службите, за да прави бизнес.   Службите имаха позиции при старите босове, но на "агентурен" принцип - почти всички от тях бяха свързани с ДС или РУМНО.   Алексей П...

Совите не са това, което са. Двойната игра на Божков. Как обслужи властта по темата за разстрела на Алексей Петров

News image

Първа версия. Васил Божков се върнал, за да атакува задкулисни проруски фактори в "партия" с американците, които да го върнат в политиката и бизнеса и да не блокират активностите му с "Магнитски".   Втора версия. Божков се върнал в ролята на фронтмен в операция на руските служби, за ...

РЕКЛАМА
Банер