ПОЛИТИКА

Путин трябва да направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин началник на Генщаба, за да не загуби войната

alt
Путин трябва да направи ген. Юнус-Бек Евкуров министър на отбраната и полк. Игор Гиркин (Стрелков) от ФСБ началник на Генщаба, ако не иска да загуби войната в Украйна. 
 
Ген. Евкуров е доказан военачалник, десантчик от ВДВ, но решаващо е Путин да направи полк. Гиркин началник на Генщаба, когото досега използва като пропагандист, воюващ с пропагандисти на Киев като Марк Фейгин и полк. Алексей Арестович, съветник в Офиса на президента на Украйна Володимир Зеленски. 
 
alt
 
Ген. Юнус-Бек Евкуров
 
Гиркин губи пропагандната битка с Фейгин и Арестович - прекалено шовинистично и националистически я води, а отсреща евреите Фейгин и Арестович му отговарят с ирония, опитният адвокат Фейгин дори със сарказъм и пинизи, докато Арестович пласира оперативно-тактически блъфове и дезинформация. 
 
alt
 
Арестович и Фейгин във "Фейгин LIVE"
 
Стрелков (Гиркин) обаче показва реализъм, който вероятно е толкова необходим на Путин при такива оптимисти като министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генщаба Валери Герасимов, които щяха да превземат Киев за седмица с блицкриг, а затънаха във война на изтощение вече 160 дни.  
 
alt
 
Полк. Игор Гиркин (Стрелков)
 
"Войските, войниците, винаги воюват така, както им е удобно, воювали са, воюват и ще воюват така. Нито един военачалник няма да подстави своите войници под огън с висока вероятност, че ще бъдат унищожени, ако има възможност да ги прикрие в граждански обекти", коментира Гиркин в YouTube.
 
Пропагандистите на Кремъл твърдят, че ВСУ и полкът "Азов" са използвали граждански обекти в Мариупол, за да се отбраняват от групировката на ВС на РФ, която срина града, сякаш бойците на ВСУ и на полка "Азов" са били във всеки блок. Гиркин казва истината - всички така воюват.  
 
Путин може много да иска да превземе Николаев, най-вече заради военното пристанище Октябрский, носещо името на адмирал Филип Октябрский, главнокомандващ на Черноморския флот на СССР, изиграл главна роля за освобождаването на Крим, въпреки че срещу него е бил стратегическият гений на фелдмаршал Ерих фон Майнщайн, и да създаде працдарм за настапление към Одеса, но едва ли ще успее. 
 
Порт Октябрский е военно пристанище на Николаев, което на практика е военна крепост и е контролирано от спецназ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и спецназ на САЩ и Великобритания, прикрит като "ЧВК". 
 
Военните съветници от ВС на САЩ и Великобритания във ВСУ, командването и Генщабът на ВСУ готвят капан за командването на групировката на ВС на РФ в Украйна, което планира настъпление към Николаев и Одеса, и това е очевидно след заповедта на президента на Украйна Володимир Зеленски за деокупиране на юга на Украйна. 
 
Главнокомандващият на ВСУ ген. Валери Залужни дори не е издал заповед за генерално настъпление на Николаево-херсонската групировка за превземане на Херсон и готви "ловушка" за началника на Генщаба на ВС на РФ ген. Валери Герасимов. 
 
Вместо очевидният блъф с контранастъплението на ВСУ се чака настъпление на херсонската групировка на ВС на РФ към Николаев. Очевиден капан.
 
Както провокативно заяви Алексей Арестович, съветник в Офиса на президента на Украйна Володимир Зеленски - "Нека руснаците започнат насрещно настъпление, да видим какво ще се случи".
 
Командването на групировката на ВС на РФ в Украйна прехвърли 10 000 десантчици от Донбас в Херсон, отбраняван досега от 15 000 бойци на ВДВ. Това е настъпателна групировка от 30-35 батальонно-тактически групи (БТГ) на ВДВ - 22-25 000 байци.
 
Проблемът за командването на херсонската групировка на ВС на РФ, ръководена от опитния военачалник ген. Михаил Теплински, е, че Николаево-херсонската групировка е от 35-40 БТГ също от ВДВ - 30 000 бойци, и на практика има паритет, а за успешно настъпление атакуващите трябва да са 3 към 1.
 
Освен това Николаево-херсонската групировка на ВСУ разполага с десетки гаубици М 777 с високоточни снаряди "Ескалибур", стрелящи на 50 км с отклонение от 4-5 метра от целта, и с 12 РСЗО HIMARS, които вече разполагат с ракети ATACMS с далекобойност 300 км, които могат да поразяват цели в дълбокия тил на херсонската групировка на ВС на РФ. 
 
Путин може много да иска да превземе Николаев и Одеса, но ако не направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин от ФСБ началник на Генщаба, колкото и провокативно да изглежда, няма да успее.
 
Ген. Теплински няма да може да мотирива своите десантчици от ВДВ, ако министър е Сергей Шойгу, който дори не е служил в армията, а десантчикът ген. Евкуров не е министър. 
 
Даже ген. Евкуров, който като заместник-министър на отбраната на РФ на практика ръководи "специалната военна операция" в Украйна, да успее да вдигне бойците от ВДВ, настъплението към Николаев и Одеса едва ли ще успее. 
 
Генщабът на ВСУ е дислоцирал 100 000 групировка в района на Николаев и Одеса, които могат да бъдат превзети само с едновременна атака отвън и диверсионни акции вътре в градовете, които може да организира "терористът" полк. Гиркин от ФСБ, който е спец в партизански действия още от войните в Югославия. 
 
Путин може и да не назначава полк. Гиркин за шеф на Генщаба, а да го командирова в херсонската групировка на ВС на РФ, която се готви за настъпление към Николаев и Одеса, но това няма да реши проблема. След това трябва да го командирова в Запорожие, Днепър и Харков, за да овладее Източна Украйна. 
 
Всъщност може би вече е късно. Путин трябваше да изпрати в Украйна Гиркин да подготви партизанската война, вместо да разчита на служителите на ген. Сергей Беседа, шеф на Пети отдел на ФСБ, който уж трябваше да подготви посрещането на групировката на ВС на РФ с цветя и да организира военен преврат в Киев. 
 
Нито посрещане с цветя имаше, нито блицкриг, нито военен преврат, нито групировката на ВС на РФ превзе Киев. Украинците оказаха ожесточена съпротива и в първите седмици на войната групировката на ВС на РФ загуби хиляди войници и стотици офицери.
 
Реализмът на полковника от ФСБ Гиркин обаче е знаков, както и критиката му към ръководещите "специалната военна операция", към министъра на отбраната Сергей Шойгу и обкръжението на Путин. Само Путин не критикува, но това очевидно не е достатъчно той да го направи фактор във войната и продължава да го използва като пропагандист. 
 
alt
 
Полк. Игор Гиркин, който обяви, че "Путин ще свърши като Кадафи", което очевидно беше активно мероприятие на ръководещия го офицер във ФСБ ген. Геннадий Тендетник, (псевдоним Генадий Казанцев), вече заявява, че докрая на войната няма да критикува Путин.
 
alt
 
Ген. Генадий Тендетник, (псевдоним Генадий Казанцев)
 
Ако Русия загуби войната с Украйна с министър на отбраната като Сергей Шойгу и консервативен началник на Генщаба като ген. Валери Герасимов, това едва ли ще има някакво значение. 
 
Путин няма да направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин началник на Генщаба, което означава, че с Шойгу и ген. Герасимов може да загуби войната - отсреща САЩ и Великобритания не изпратиха в Украйна такива като Шойгу и ген. Герасимов, а колеги на ген. Евкуров и полк. Гиркин. И блицкригът на Путин не успя.
 
bgsniper.com 
 
ПОЛИТИКА
News image

Борисов с формула: Лидерите да се дръпнем назад. Не искам да съм премиер, няма да съм депутат

"Не искам да съм премиер, не искам да съм депутат. Народът каза: "Стига сте враждували, намерете начин, защото всички страдаме еднакво".    Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след предсрочните парламентарни избори. Победител във вота бе ко...

News image

Красен Кралев: 48 378 варненци ни гласуваха доверие

"634 649 български граждани повярваха в силния отбор на ГЕРБ-СДС и подкрепиха нашата програма. 48 378 варненци ни гласуваха доверие!" Това написа Красен Кралев във Фейсбук профила си.   Той подчертава, че "при обработени 100% протоколи ГЕРБ-СДС води убедително във Варна с 30,72%, изп...

News image

Д-р Янко Станев: Стабилно правителство на ГЕРБ-СДС! Друг изход няма за България

Решенията за кризите са непопулярни за политиците, но популярни за народа   Ако след изборите някой си позволи с гьобелсови кьорфишеци да саботира съставяне на кабинет, той е национален предател   - Защо се налага да правим парламентарни избори за четвърти път в рамките на го...

News image

Честито! ББР раздава необезпечен кредит за 4,3 милиона на близък до Корнелия Нинова

Пореден скандал се завихря около името на бившия вицепремиер Корнелия Нинова, чието име лъсва в съмнително кредитиране на близка да соцлидерката фирма. В началото на август на дружеството "Керамик" ООД е отпуснат кредит в размер на 4 300 000 лв. от ББР, която неслучайно услужливо от м. юни 2...

News image

Даниел Митов: АМ "Хемус" не е само пътят към Варна, а пътят на Варна към просперитет и инвестиции

"Ясно е какво е магистралата за Варна - тя не е само пътят към Варна, а е пътят на Варна към повече инвестиции. Това е пътят, където е пристанището, където е летището, където са хората. Където са хората, там е икономиката. Не е сложно" Това заяви на среща на активите на двете партии ГЕРБ...

News image

Шкварек: Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!   Италия - третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.   Страната ще има първата в историята си ж...

News image

От първо лице: Доц. Медиха Хамза за предизвикателствата в живота си

Електроинженер, преподавател, съветник два поредни мандата в Общинския съвет във Варна, доц. д-р инж. Медиха Хамза отправя поглед и към политиката като кандидат за депутат от СДС-Варна в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за 3 МИР   От 1993 г. до днес доц. Хамза е работила като преподава...

News image

ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и здравата основа на бъдещето

ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето. Това бе темата на днешната среща на актива на СДС-Варна с част от листата на ГЕРБ-Варна.     Невероятна атмосфера, усмивки, спомени и сълзи изпълниха препълнената зала на Фестивалния и конгресен център в мо...

News image

Коалицията ГЕРБ-СДС-Варна почете Деня на независимостта

Варна празнува 114 години от обявяването на независимостта на България. Официалното честване започна с военен ритуал и тържествено издигане на националния флаг на площад "Независимост". След това бе отслужен молебен за България.      Празникът почетоха и кандидатите от листа...

News image

Борисов във Варна: СДС и ГЕРБ заедно за пореден път ще извадим България от кризите

"Този път ще ги бием и ще ги бием с много", категоричен бе водачът на листата за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС в 3 МИР Варна Даниел Митов "СДС и ГЕРБ заедно ще извадят България от кризите". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кандидатите от листата и активит...

News image

ГЕРБ-СДС посрещна "Бойко" с AC/DC във Варна за победа. Борисов: "Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата"

Повече от 1500 членове и симпатизанти на ГЕРБ-СДС посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала "Младост" на "Двореца на културата и спорта" във Варна с аподисменти и AC/DC за победа с голяма разлика.    Заедно с него бяха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 3 МИР Варна Даниел Митов, ...

News image

Путин обяви незабавна частична военна мобилизация. 300 хил. души ще бъдат призовани на военна служба

Президентът на Русия Владимир Путин изненадващо обяви частична военна мобилизация, като завоалирано заплаши НАТО с ядрено оръжие. Освен това той обяви, че подкрепя вчерашните очевидно координирани призиви на окупационните власти в завзетите от руската армия територии на Украйна за провеждане...

News image

ГЕРБ печели парламентарните избори във Варна с голяма разлика. Политици и бизнесмени вече режисират кметския вот

ГЕРБ ще спечели парламентарните избори във Варна с голяма разлика и ще има пет или шест депутатски мандати, но може да има пренареждане в листата.   Групи за партиен, административен, корпоративен и мрежов вот работят за генериране на преференции и кандидат от 27 позиция може да стан...

News image

Залозите за кметския вот във Варна се качват. Иван Костов предлага проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет?!

Залозите за кметския вот във Варна се качват, нови кандидати и бизнес фактори влизат в Раздаването.    В разгара на предизборната кампания за парламентарните избори знакови политически и бизнес фигури редят на срещи кметския вот.   Бизнес група сондира дали Веселин Марешки ще...

News image

Бившият шеф на РЗ БОП Данчо Бончев организира изборджийските бригади на "Български възход" в морската столица

Бившият шеф на РЗ БОП във Варна Данчо Бонев, съветник в МС по време на служебните правителства, организира изборджийските бригади на "Български възход" в морската столица, заявиха източници от предизборни щабове.   Партията на Стефан Янев ще получи рамо от мрежите на бивши знакови фи...

News image

Парламентарните избори редят кметския вот във Варна, Александър Николов и Веселин Марешки кандидати на бизнеса

Парламентарните избори във Варна ще бъдат спечелени от ГЕРБ, което ще отвори писта за победа и на кметския вот.   Кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних участва активно в предизборната кампания и вероятно отново ще бъде кандидат-кмет на партията.   В игра...

News image

Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС доц. д-р инж. Медиха Хамза за социалната икономика

След срещата на върха в Манхайм през месец май миналата година погледът на Европа се обръща към икономиката като социален вектор. На тази среща се представя Манхаймската декларация, която полага основите на Европейския план за действие. Мерките, описани в декларацията, създават устойчиви ико...

News image

"Български възход" влиза в НС, работи за два мандата във Варна. Получава бонус корпоративен вот и рамо от ъндърграунда?

"Български възход" ще влезе в парламента, категорични са изборджии от различни щабове във Варна. Според тях партията на ген. Стефан Янев работи за два мандата в морската столица.   Жокерът на "Български възход" във Варна е водачът на кандидат-депутатската листа Александър Николов, би...

News image

ГЕРБ-СДС включи на макс в кампанията във Варна. Даниел Митов: "Промяната" върна комунистите на власт"

Коалицията ГЕРБ-СДС включи на макс в предизборната кампания във Варна. Водачът на кандидат-депутатската листа Даниел Митов участва в няколко срещи на ден.   Областният координатор и кмет на Варна Иван Портних е изключително активен в кампанията и присъства на повечето предизборни сре...

News image

ГЕРБ подготвя местния вот с листата. Кандидатът на бизнеса Марешки е предизвикателство за ГЕРБ

ГЕРБ стартира подготовката за местните избори с кандидат-депутатската листа за парламентарния вот.   Кадровите схеми за местния вот ще бъдат подредени от кмета на Варна и председател на ГЕРБ в морската столица Иван Портних.   ГЕРБ/СДС има шанс да вземе 6 от 15 депутатски манд...

News image

ГЕРБ-СДС тръгва за победа във Варна. Бойко Борисов е подредил първите позиции със заявка за шест мандати

ГЕРБ-СДС тръгва за победа във Варна на парламентарните избори с кандидат-депутатска листа със знакови фигури в морската столица.     Освен водача Даниел Митов, който замени проф. Костадин Ангелов, в първите шест места няма изненади.   Втори е Красен Кралев, на трета позиция е...

News image

Даниел Митов водач на листата във Варна. Кръгът "Сорос" превзема Варна, реди проамериканска коалиция "ГЕРБ, ПП и ДБ"

За разлика от водача на листата на БСП във Варна Борислав Гуцанов, изненада има в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ/СДС в морската столица.   Вместо проф. Костадин Ангелов, който беше водач на миналия вот, листата на ГЕРБ ще води Даниел Митов, сочен като кандидат-премиер на партият...

News image

Гуцанов водач на листата на БСП-Варна. Кирил Добрев вдига опозицията в БСП и президентските мрежи срещу Гуцанов?!

Няма интрига с позицията на водача на листата на БСП във Варна, Борислав Гуцанов отново ще води кандидат-детутатската листа.    Гуцанов беше избран за оргсекретар на БСП и като председател на националния предизборен щаб ще осигури бонус за финансовия ресурс в предизборната ...

News image

Изборите във Варна пренареждат статуквото за кметския вот, Марешки мажоритарен кандидат на бизнеса?!

Парламентарните избори във Варна ще пренаредят статуквото за кметския вот. Очакваната ниска избирателна активност ще отслаби позициите на партийните централи в града преди местните избори догодина.    Бизнесът в морската столица може да се превърне в ключов политически играч за местн...

News image

Битка за десния вот между ПП и ДБ във Варна. Кръгът "Лорер" разкешва 150 000 за изборджийски мрежи и "спонсориран вот"

Както и се очакваше "Продължаваме промяната" отказа на "Демократична България" коалиция за явяване на парламентарните избори.   ПП натрупа финансов ресурс във властта и ще направи мощна кампания - в интернет и на изборджийския терен.   Битка за десния вот между ПП и ДБ се оче...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Джордж Фридман: Какво кара Русия да мисли, че може да спечели войната

News image

Причината за нахлуването на Русия в Украйна беше ясна: Москва искаше стратегическа дълбочина. Нищо, което Русия е направила оттогава насам, обаче не е ясно. Военните действия претърпяха няколко обрата, но това само по себе си не е неочаквано. Обратът е част от войната и разумните командири г...

Боян Чуков: След двете поражения в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка

News image

След двете локални поражения (които можеха да бъдат предотвратени) на руската армия в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка. "Руската армия воюва с една завързана ръка и на пръсти“, според западни експерти.   Руският ГЩ е блокиран на най-високо полити...

Моделът на ГЕРБ сработи на парламентарните избори във Варна и отново е първа политическа сила. А на местния вот?!

News image

Моделът на ГЕРБ сработи ефективно на парламентарните избори във Варна и отново е първа политическа сила, но дали ще бъде толкова успешен на местния вот.     Фронтмен на модела "ГЕРБ" е областният координатор на партията Иван Портних, който направи най-силната си предизборна кампания,...

АКЦИЯ

Зарков за Нинова: Инат под маската на твърдост и лоялност

News image

Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават поведението на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Това заяви в ефира на бТВ тази сутрин служебният министър на правосъдието Крум Зарков.   "Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети", отбеляз...

Никаква изненада. Корнелия Нинова обяви, че няма да подаде оставка

News image

"Няма да подавам оставка", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в първия си коментар за предсрочните парламентарни избори.    Евродепутатът от БСП Петър Витанов обяви, че социалисти искат оставката й като председател на парията и че са събрани над 70 подписа за свикване на плен...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер