ПОЛИТИКА

САЩ работят Русия да загуби "спечелената война". Целта е Путин да обяви мобилизация и да избухнат протести

alt
Американците усетиха след спирането на ВС на РФ пред Киев и Харков, че Русия може да загуби "спечелената война" в Украйна и стартираха програма за доставки на оръжие и боеприпаси.
 
След неуспешната операция на ВС на РФ в Донецка област "янките" вече работят Путин да загуби войната, колкото и невъзможно да им е изглеждало това в първите дни на "специалната военна операция", когато руската групировка напредваше.
 
Тогава американски военни експерти прогнозираха, че руснаците ще превземат Киев за седмица. След провала на десанта на летището в Хостомел край Киев "янките" започнаха да доставят оръжие и боеприпаси за ВСУ. Вече не само САЩ доставят РСЗО за ВСУ, но и Великобритания и ФРГ. 
 
Ударът с ракети ATACMS на РСЗО HIMARS по военното летище "Саки" в Крим е знак, че ВСУ подготвя контраофанзива на юг в Украйна. Вероятно тя ще започне на 24 август, когато е националният празник на Украйна. Тогава се навършват шест месеци от началото на "специалната военна операция" на Русия в Украйна.
 
Голямата контраофанзива за изтласкване на рускита групировка от Донбас вероятно ще започне през октомври, когато ще стартира програмата за доставка на оръжие и боеприпаси на САЩ за Украйна по "Ленд-Лийз" за десетки милиарди долари.
 
Американците явно искат с планираната голяма контраофанзива Путин да обяви мобилизация. Целта е да се усили натиска срещу Кремъл и да бъдат провокирани масови протести в Русия срещу "специалната военна операция", която след обявяването на мобилизация вече и официално ще е война.
 
Путин не може да си позволи да загуби войната в Украйна, но "специалната военна операция" затъна в Донецка област. Руската групировка не може втора седмица да превземе Пески. Обстрелите на ВСУ срещу Донецк продължават.
 
Офанзивата на руската групировка срещу Николаево-херсонската групировка на ВСУ, която се очакваше да започне до 10 август, не започна.
 
ВС на РФ прехвърли в Херсон 10 000 групировка от ВДВ, което беше знак, че готви настъпление към Николаев. Превземането на Николаев отваря коридор за атака на групировката на ВСУ в Одеса. 
 
Командването на ВСУ обаче също прехвърли резерви в Николаево-херсонската групировка и настъплението на ВС на РФ не започна. 
 
Блъфът на командването на ВСУ и на президента на Украйна Володимир Зеленски, че в началото на август Николаево-херсонската групировка ще започне контраофанзива за превземането на Херсон принуди командването на ВС на РФ да прехвърли резерви от Донбас и там настъплението на руската гурпировка на практика спря.
 
Групировката на ВС на РФ в Украйна загуби стратегическата инициатива. Командването на ВСУ едва ли щеше да постигне паритет, ако САЩ, Великобритания и ФРГ не бяха доставили РСЗО.
 
Ударите с РСЗО HIMARS по тиловите бази на руската групировка в Донбас и по мостовете в Херсон спряха настъплението на групировката на ВС на РФ в Донецка област и осуетиха настъплението за превземане на Николаев.
 
След потопяването на крайцера на Черноморския флот на ВМС на РФ "Москва" командването на ВС на РФ няма ресурс за десант срещу Одеса и подготвяната офанзива за превземане на Николаев целеше да отвори сухопътен коридор за настъпление срещу Одеса. 
 
Спирането на настъплението към Николаев означава, че командването на ВС на РФ не може да започне планираната Одеска операция през август и "прогнозата" на Яков Кедми, че Одеса ще бъде превзета до 1 септември явно няма да се сбъдне.
 
Всъщност ВС на РФ не могат да превземат Одеса и до "ЧНГ", ако Путин не обяви мобилизация. Одеската групировка на ВСУ от 100 000 войници и офицери е подкрепена от "доброволци" на полския, румънския и британския спецназ. 
 
ВСУ спря групировката на ВС на РФ пред Киев и Харков без доставки на оръжие и боеприпаси от САЩ, но руската групировка след съсредоточаването й в Донбас едва ли щеше да загуби стратегическата инициатива без РСЗО HIMARS и гаубиците М 777 на САЩ.
 
Сега целта на САЩ с новите доставки на оръжие и боеприпаси е ВСУ да започне контраофанзива и да провокира Путин да обяви мобилизация. 
 
Това е капан за Путин. Володимир Зеленски удължи военното положение и мобилизацията с още 90 дни. ВСУ разполага със 700 000 резерв, който подготвя от месеци. Ако Путин обяви мобилизация и прехвърли в Украйна още една 200 000 групировка, тя може да бъде "смляна" от милионната групировка на ВСУ.
 
Целта на САЩ вероятно е не само да провокират протести в Русия с обявяването на мобилизация от Путин, но и да унищожат цвета на руската армия, Путин не само да загуби "спечелената война", но и властта му да бъде поставена под риск.
 
Това очевидно е стратегическата цел на САЩ - Путин да загуби войната и "режимът в Кремъл" да бъде свален. Путин обаче има ход в резерв - да обяви "специалната военна операция" за "Велика Отечествена война". Това означава да заповяда всеобща мобилизация, което е и главната цел на САЩ.
 
"Специалната военна операция" от самото начало е "Отечествена война" за украинците, в която участват и етнически руснаци, които воюват срещу руснаци в Украйна. Това обслужва геостратегическите интереси на САЩ - войната на славяни срещу славяни отслабва Русия. 
 
Затова Кремъл иска прекратяване на огъня и примирие, но Киев отказва. Зеленски обяви, че войната ще свърши, където започна - в Крим. Ударите с ракети ATACMS на РСЗО HIMARS по летището "Саки" в Крим са знак, че целта на американците е Путин да загуби "спечелената война". 
 
bgsniper.com
 
ПОЛИТИКА
News image

Борисов с формула: Лидерите да се дръпнем назад. Не искам да съм премиер, няма да съм депутат

"Не искам да съм премиер, не искам да съм депутат. Народът каза: "Стига сте враждували, намерете начин, защото всички страдаме еднакво".    Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след предсрочните парламентарни избори. Победител във вота бе ко...

News image

Красен Кралев: 48 378 варненци ни гласуваха доверие

"634 649 български граждани повярваха в силния отбор на ГЕРБ-СДС и подкрепиха нашата програма. 48 378 варненци ни гласуваха доверие!" Това написа Красен Кралев във Фейсбук профила си.   Той подчертава, че "при обработени 100% протоколи ГЕРБ-СДС води убедително във Варна с 30,72%, изп...

News image

Д-р Янко Станев: Стабилно правителство на ГЕРБ-СДС! Друг изход няма за България

Решенията за кризите са непопулярни за политиците, но популярни за народа   Ако след изборите някой си позволи с гьобелсови кьорфишеци да саботира съставяне на кабинет, той е национален предател   - Защо се налага да правим парламентарни избори за четвърти път в рамките на го...

News image

Честито! ББР раздава необезпечен кредит за 4,3 милиона на близък до Корнелия Нинова

Пореден скандал се завихря около името на бившия вицепремиер Корнелия Нинова, чието име лъсва в съмнително кредитиране на близка да соцлидерката фирма. В началото на август на дружеството "Керамик" ООД е отпуснат кредит в размер на 4 300 000 лв. от ББР, която неслучайно услужливо от м. юни 2...

News image

Даниел Митов: АМ "Хемус" не е само пътят към Варна, а пътят на Варна към просперитет и инвестиции

"Ясно е какво е магистралата за Варна - тя не е само пътят към Варна, а е пътят на Варна към повече инвестиции. Това е пътят, където е пристанището, където е летището, където са хората. Където са хората, там е икономиката. Не е сложно" Това заяви на среща на активите на двете партии ГЕРБ...

News image

Шкварек: Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!   Италия - третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.   Страната ще има първата в историята си ж...

News image

От първо лице: Доц. Медиха Хамза за предизвикателствата в живота си

Електроинженер, преподавател, съветник два поредни мандата в Общинския съвет във Варна, доц. д-р инж. Медиха Хамза отправя поглед и към политиката като кандидат за депутат от СДС-Варна в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за 3 МИР   От 1993 г. до днес доц. Хамза е работила като преподава...

News image

ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и здравата основа на бъдещето

ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето. Това бе темата на днешната среща на актива на СДС-Варна с част от листата на ГЕРБ-Варна.     Невероятна атмосфера, усмивки, спомени и сълзи изпълниха препълнената зала на Фестивалния и конгресен център в мо...

News image

Коалицията ГЕРБ-СДС-Варна почете Деня на независимостта

Варна празнува 114 години от обявяването на независимостта на България. Официалното честване започна с военен ритуал и тържествено издигане на националния флаг на площад "Независимост". След това бе отслужен молебен за България.      Празникът почетоха и кандидатите от листа...

News image

Борисов във Варна: СДС и ГЕРБ заедно за пореден път ще извадим България от кризите

"Този път ще ги бием и ще ги бием с много", категоричен бе водачът на листата за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС в 3 МИР Варна Даниел Митов "СДС и ГЕРБ заедно ще извадят България от кризите". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кандидатите от листата и активит...

News image

ГЕРБ-СДС посрещна "Бойко" с AC/DC във Варна за победа. Борисов: "Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата"

Повече от 1500 членове и симпатизанти на ГЕРБ-СДС посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала "Младост" на "Двореца на културата и спорта" във Варна с аподисменти и AC/DC за победа с голяма разлика.    Заедно с него бяха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 3 МИР Варна Даниел Митов, ...

News image

Путин обяви незабавна частична военна мобилизация. 300 хил. души ще бъдат призовани на военна служба

Президентът на Русия Владимир Путин изненадващо обяви частична военна мобилизация, като завоалирано заплаши НАТО с ядрено оръжие. Освен това той обяви, че подкрепя вчерашните очевидно координирани призиви на окупационните власти в завзетите от руската армия територии на Украйна за провеждане...

News image

ГЕРБ печели парламентарните избори във Варна с голяма разлика. Политици и бизнесмени вече режисират кметския вот

ГЕРБ ще спечели парламентарните избори във Варна с голяма разлика и ще има пет или шест депутатски мандати, но може да има пренареждане в листата.   Групи за партиен, административен, корпоративен и мрежов вот работят за генериране на преференции и кандидат от 27 позиция може да стан...

News image

Залозите за кметския вот във Варна се качват. Иван Костов предлага проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет?!

Залозите за кметския вот във Варна се качват, нови кандидати и бизнес фактори влизат в Раздаването.    В разгара на предизборната кампания за парламентарните избори знакови политически и бизнес фигури редят на срещи кметския вот.   Бизнес група сондира дали Веселин Марешки ще...

News image

Бившият шеф на РЗ БОП Данчо Бончев организира изборджийските бригади на "Български възход" в морската столица

Бившият шеф на РЗ БОП във Варна Данчо Бонев, съветник в МС по време на служебните правителства, организира изборджийските бригади на "Български възход" в морската столица, заявиха източници от предизборни щабове.   Партията на Стефан Янев ще получи рамо от мрежите на бивши знакови фи...

News image

Парламентарните избори редят кметския вот във Варна, Александър Николов и Веселин Марешки кандидати на бизнеса

Парламентарните избори във Варна ще бъдат спечелени от ГЕРБ, което ще отвори писта за победа и на кметския вот.   Кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних участва активно в предизборната кампания и вероятно отново ще бъде кандидат-кмет на партията.   В игра...

News image

Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС доц. д-р инж. Медиха Хамза за социалната икономика

След срещата на върха в Манхайм през месец май миналата година погледът на Европа се обръща към икономиката като социален вектор. На тази среща се представя Манхаймската декларация, която полага основите на Европейския план за действие. Мерките, описани в декларацията, създават устойчиви ико...

News image

"Български възход" влиза в НС, работи за два мандата във Варна. Получава бонус корпоративен вот и рамо от ъндърграунда?

"Български възход" ще влезе в парламента, категорични са изборджии от различни щабове във Варна. Според тях партията на ген. Стефан Янев работи за два мандата в морската столица.   Жокерът на "Български възход" във Варна е водачът на кандидат-депутатската листа Александър Николов, би...

News image

ГЕРБ-СДС включи на макс в кампанията във Варна. Даниел Митов: "Промяната" върна комунистите на власт"

Коалицията ГЕРБ-СДС включи на макс в предизборната кампания във Варна. Водачът на кандидат-депутатската листа Даниел Митов участва в няколко срещи на ден.   Областният координатор и кмет на Варна Иван Портних е изключително активен в кампанията и присъства на повечето предизборни сре...

News image

ГЕРБ подготвя местния вот с листата. Кандидатът на бизнеса Марешки е предизвикателство за ГЕРБ

ГЕРБ стартира подготовката за местните избори с кандидат-депутатската листа за парламентарния вот.   Кадровите схеми за местния вот ще бъдат подредени от кмета на Варна и председател на ГЕРБ в морската столица Иван Портних.   ГЕРБ/СДС има шанс да вземе 6 от 15 депутатски манд...

News image

ГЕРБ-СДС тръгва за победа във Варна. Бойко Борисов е подредил първите позиции със заявка за шест мандати

ГЕРБ-СДС тръгва за победа във Варна на парламентарните избори с кандидат-депутатска листа със знакови фигури в морската столица.     Освен водача Даниел Митов, който замени проф. Костадин Ангелов, в първите шест места няма изненади.   Втори е Красен Кралев, на трета позиция е...

News image

Даниел Митов водач на листата във Варна. Кръгът "Сорос" превзема Варна, реди проамериканска коалиция "ГЕРБ, ПП и ДБ"

За разлика от водача на листата на БСП във Варна Борислав Гуцанов, изненада има в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ/СДС в морската столица.   Вместо проф. Костадин Ангелов, който беше водач на миналия вот, листата на ГЕРБ ще води Даниел Митов, сочен като кандидат-премиер на партият...

News image

Гуцанов водач на листата на БСП-Варна. Кирил Добрев вдига опозицията в БСП и президентските мрежи срещу Гуцанов?!

Няма интрига с позицията на водача на листата на БСП във Варна, Борислав Гуцанов отново ще води кандидат-детутатската листа.    Гуцанов беше избран за оргсекретар на БСП и като председател на националния предизборен щаб ще осигури бонус за финансовия ресурс в предизборната ...

News image

Изборите във Варна пренареждат статуквото за кметския вот, Марешки мажоритарен кандидат на бизнеса?!

Парламентарните избори във Варна ще пренаредят статуквото за кметския вот. Очакваната ниска избирателна активност ще отслаби позициите на партийните централи в града преди местните избори догодина.    Бизнесът в морската столица може да се превърне в ключов политически играч за местн...

News image

Битка за десния вот между ПП и ДБ във Варна. Кръгът "Лорер" разкешва 150 000 за изборджийски мрежи и "спонсориран вот"

Както и се очакваше "Продължаваме промяната" отказа на "Демократична България" коалиция за явяване на парламентарните избори.   ПП натрупа финансов ресурс във властта и ще направи мощна кампания - в интернет и на изборджийския терен.   Битка за десния вот между ПП и ДБ се оче...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Джордж Фридман: Какво кара Русия да мисли, че може да спечели войната

News image

Причината за нахлуването на Русия в Украйна беше ясна: Москва искаше стратегическа дълбочина. Нищо, което Русия е направила оттогава насам, обаче не е ясно. Военните действия претърпяха няколко обрата, но това само по себе си не е неочаквано. Обратът е част от войната и разумните командири г...

Боян Чуков: След двете поражения в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка

News image

След двете локални поражения (които можеха да бъдат предотвратени) на руската армия в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка. "Руската армия воюва с една завързана ръка и на пръсти“, според западни експерти.   Руският ГЩ е блокиран на най-високо полити...

Моделът на ГЕРБ сработи на парламентарните избори във Варна и отново е първа политическа сила. А на местния вот?!

News image

Моделът на ГЕРБ сработи ефективно на парламентарните избори във Варна и отново е първа политическа сила, но дали ще бъде толкова успешен на местния вот.     Фронтмен на модела "ГЕРБ" е областният координатор на партията Иван Портних, който направи най-силната си предизборна кампания,...

АКЦИЯ

Зарков за Нинова: Инат под маската на твърдост и лоялност

News image

Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават поведението на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Това заяви в ефира на бТВ тази сутрин служебният министър на правосъдието Крум Зарков.   "Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети", отбеляз...

Никаква изненада. Корнелия Нинова обяви, че няма да подаде оставка

News image

"Няма да подавам оставка", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в първия си коментар за предсрочните парламентарни избори.    Евродепутатът от БСП Петър Витанов обяви, че социалисти искат оставката й като председател на парията и че са събрани над 70 подписа за свикване на плен...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер