ПОЛИТИКА

ГЕРБ-СДС посрещна "Бойко" с AC/DC във Варна за победа. Борисов: "Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата"

alt
Повече от 1500 членове и симпатизанти на ГЕРБ-СДС посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала "Младост" на "Двореца на културата и спорта" във Варна с аподисменти и AC/DC за победа с голяма разлика. 
 
Заедно с него бяха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 3 МИР Варна Даниел Митов, вторият Красен Кралев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних и евродепутатът Александър Йорданов.
 
Срещата откри Иван Портних. "Стартирахме ключови проекти, които, ако не бяха пратени във фризера от правителството на Кирил Петков, щяха да са факт сега", заяви Портних.
 
"За съжаление, голяма част поради некадърност са във фаза на замръзване. Вече година и 8 месеца сме в новия програмен период, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да кандидатстват. Това става в години на криза. Нито един лев не е дошъл по Плана за възстановяване, а най-добрите проекти, установихме, че не са включени" подчерта кметът на Варна
 
"На първо място, от ключово значение за бизнеса във Варна, е магистрала "Хемус". Новата индустриална зона не е преместена с нито една крачка напред. Магистрала "Черно море", вторият Аспарухов мост, който трябва да свърже "Хемус" и "Черно море", бяха спрени и нищо не се направи, макар че им бяха оставени парите. Но ние ще направим всичко това и това ще доведе до вдигане на доходите на хората", обеща Портних.
 
"Благодарение на Борисов и правителството му построихме бул. "Левски", направихме една пътна артерия, която реши до голяма степен трафика в централната част на Варна и сега огромната част от хората си включват в маршрута този булевард.
 
Вече можехме да имаме алтернативно трасе до Летището, това можеше да е факт, ако не бяхме изпаднали в безвремие. Градската железница - щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше около новите автобуси, но първите вече дойдоха. Ние ще ползваме тези автобуси, а средствата са по проекти, датиращи от правителството на Борисов и ГЕРБ", каза кметът на Варна.
 
"Виждаме тоталния провал на ПП. Това е една катастрофа във всяка една сфера. силията на огромно количество експерти е хвърлена в нищото, перспективата на града е спряна поради некадърност и незнание. В навечерието на независимостта, нека си пожелаем силна и независима България и страната да измлезе от кризите, до които я докара тази безумна коалиция на ПП, ДБ, БСП.... Пълна мобилизация и победа на 2 октомври, за да можем да вървим напред", заяви Портних, аплодиран от залата.
 
След Иван Протних много силно изказване направи бившият министър на спорта Красен Кралев, втори в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС. "Шайката харвардзски измамници вкара България в катастрофа", заяви Кралев, бурно аплодиран от залата.
 
Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС Даниел Митов описа управлението на "Промяната" като "бедствие с библейски измерения, сполетяло България".
 
"Сърдит съм, след като две години "Хемус" е спряна. Не съм дошъл да лъжа хората, нито да ми гласуват, защото е важно да стана премиер. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма магистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов .
 
"През 1997 г. СДС извади България от кризата, сега заедно трябва да я вадим от ямата. Тогава СДС ни измъкна от кризата. Човек, който не помни миналото, е боклук. СДС измъкна държавата от комунизма, ГЕРБ ви измъкна от финансовата криза, COVID кризата. Сега ние отново трябва да извадим държавата от ямата, в която е попаднала", каза Борисов.
 
"Не пускат магистралата, за да не се каже: "Бойко я направи". Съжалявам. 20 некъпани затваряха кръстовищата. Те 20 души, но вдигат шум. Вие две години - нищо. И нищо не се случи за Варна. Оставихме им 1 милиард за "Хемус" в специална сметка в БНБ. Асен Василев ги похарчи", припомни Бойко Борисов.
 
"И министърът на Румен Радев каза, че е идиотия да се спре "Хемус". А съществителното за това е идиот", заяви Борисов.
 
"Докато не ви уморят, няма да ви оставят на мира. Помните ли едно време пирамидите? "Промяната" е същата пирамида – за 6-7 месеца ви обраха. Онзи ден един милиард замина. Вчера още 200 милиона – не им стигнаха. Вече пазарите не им дават пари", каза лидерът на ГЕРБ.
 
"Не е майсторлъкът да вдигнеш пенсиите, а кой ще ти ги плаща. На Гърция и Италия има кой да им помогне, защото са в Еврозоната, на България няма. Ние сме единствените, които нямаме план за възстановяване. Две години не взеха парите от Брюксел, с които да ви помогнат. За седем месеца ни върнаха десет години назад.
 
За мен е по-важно откъде дойде тази интервенция. Не знам какво ще правим, но трябва да съберем парите, изнесени навън, за да си възстановим донякъде държавата. Те затова хората са ме избирали толкова пъти", заяви бившият премиер.
 
"Лъжейки, че повишават пенсиите, с "тука има-тука нема", в същото време те обират и ти взимат от двата джоба", коментира Борисов.
 
"Ако тези останат още да управляват, ще имаме 50 млрд. дълг. А ние държахме 12 млрд. фискален резерв и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Но майсторлъкът е кой ще изкарва парите, кой ще плаща тези пенсии. В момента държавата дотира тока, газа, бизнеса, но такава машина не е измислена. 
 
Тези държави влизат в дългови спирали. На Гърция и Италия има кой да им помага, защото са в еврозоната, на нас няма. Няма и пари от Плана за възстановяването. Лошо ли ви беше със санираните блокове. Е, който направил, направил. Върнаха ни с 10 години назад през тези 10 месеца. Знам, че чакате нещо да ви излъжем, да ви дадем оптимизъм, но идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките. От вашите джобчета към тези компании излизат по 30 милиона на ден", заяви бившият премиер.
 
"Зареждате 50 литра, връщат ви 50 лева. Гарантираме един лев отстъпка на литър. Аз години съм ви държал инфлацията 0,5% и горивото е било евтино", заяви Борисов.
 
"Частичната мобилизация в Русия ме плаши много, а знаете какво е частична мобилизация в Русия. Затова имаме ясна позиция, че войната трябва да спре и трябва да се помага на Украйна. В противен случай рискуваме", каза Бойко Борисов.
 
"Периодът е много тежък и опасен. Ние вместо като българи да кажем, че такъв пожар гори... виждате Ердоган плаши гърците, че ще отиде някоя нощ, а сърбите и косоварите са в тлеещ конфликт. И ние сме се разделили да махаме едните, да чегъртаме. Не може ли в тази тежка ситуация някакъв разум", попита риторично лидерът на ГЕРБ.
 
"Не ме разбирайте криво. Толкова разочарования виждам у хората от Кирил и Асен, че не си представям как ще ви предложа такава сделка. Не е въпросът дали те искат, вече нашите хора не го искат. 
 
"Аз съм опитен човек - по-трудно и по-опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Не че с Радев сме се заобичали, но гледам да е по-мирно, а между другото и те. Служебните министри на Радев завариха пълен хаос и бардак. Когато предупреждавахме за това, ни чегъртаха", заяви Борисов.
 
"Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя "Хемус" готова, ако Господ ми е дал път. За да направим "Хемус", трябва да гласувате на 2 октомври", отправи посланието си към членовете и симпатизантите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.
 
bgsniper.com
 
ПОЛИТИКА
News image

Борисов реди кабинет и местния вот, сменя кандидатите за София, Пловдив и Бургас. Портних отново кандидат-кмет за Варна?

"Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и есте...

News image

Лявото обединение няма свали Нинова и ще извади от играта със "стари муцуни". Петър Витанов може да е успешен лидер

Проектът Ляво обединение няма свали Корнелия Нинова и ще извади ог играта "Продължаваме промяната" със "стари муцуни". Георги Първанов беше успешен президент, но не преуспя като партиен строител.   Освен това в кръга на "старите муцуни" тлее битка между лобито на Георги Първанов с те...

News image

Лявото обединение е проект "анти-Нинова" и заявка за влизане във властта

Корнелия Нинова излезе с призив към поканените в Лявото обединение партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на БСП.   Координаторите на идеята за Ляво обединение Костадин Паскалев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги...

News image

Валерий Соловей: Салливан привез Зеленскому предложение забыть про Крым на 7 лет

Российский публицист Валерий Соловей в интервью УНИАН рассказал о реакции России на "формулу" мира, возможности переворота в РФ и об онкологии Путина.   Многие эксперты говорят о торгах на G-20, мол, Путин ни в какую не хочет отказываться от Крыма и Донбасса. У вас был прогноз по тра...

News image

Защо "нациките" станаха за Путин "украинските партньори"? Отказът на САЩ за преговори с Русия смени линията на Кремъл

Путин определи отстъплението на войсковата групировка на ВС на РФ в Украйна от Херсон като "жест на добра воля" и призова "украинските партньори" за преговори.   По време на преговорите в Истанбул отстъплението на руската войскова групировка от Киевска област също бе определено като ...

News image

Александр Дугин: Херсон - последний рубеж отступления

Сдан русский город, столица одной из областей России – такая же, как Белгород, Курск, Донецк или Симферополь. Если вам всё равно, то вы не русский. Русские сейчас сжимают зубы от боли, рыдают и страдают так, как если бы у них вырвали сердце, убили бы их детей, братьев, матерей и жён у ...

News image

Пропутинските геостратези отново в медийна "ваканция". Путин изтегли войската от Херсон, те очакваха да превземе Одеса

Пропутинските геостратези у нас отново излязоха в медийна "ваканция". След офанзивата на ВСУ в Харковска област се изтеглиха от медийния фронт.   Сега, след обявеното от командващия Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна ген. Сергей Суровикин изтегляне от десния бряг на ...

News image

Генерал Суровикин предложи да предаде Херсон. Шойгу се съгласи и нареди да започне изтеглянето на войските зад Днепър

Командващият руската групировка в Украйна генерал Сергей Суровикин предложи на руския министър на отбраната Сергей Шойгу да изтегли войските в района на Херсон на левия бряг на Днепър. Това означава предаване на град Херсон.    Шойгу се съгласи с това предложение и нареди да започне ...

News image

Мариупол се оказа пирова победа за Русия и се превърна в сакрална жертва за Украйна и стратегически ход за ВСУ

Преди две години казахме на знаков варненски политик, изявен русофил, че главната цел на Путин е превземането на Мариупол.   Руската войскова групировка на ВС на РФ в Украйна превзе Мариупол, но затова трябваше да го срине с бомбардировки.    "Азовстал" и металургичният комби...

News image

Кога Русия ще започне Украйна "мъжката" и ще спре да се "лигави"?!

"Руснаците ще ги започнат мъжката", заяви през юли варненски политик с военно образование, който беше убеден, че Русия ще спечели войната срещу Украйна.   "Руснаците да спрат да се лигавят", написа преди седмица Богомил Бонев, който вероятно също е убеден в победата на Русия, ако Пут...

News image

Владимир Соловьов и компания вече не са актуални, българските тв каналите минаха на украинска пропаганда

Владимир Соловьов, Олга Скабеева, Евгений Попов и Маргарита Симонян, остриетата на кремълската пропагандаq вече не са актуални, българските тв канали минаха на украинска пропаганда.    Прифронтовата медийна у нас зона много се промени след офанзивата на ВСУ в Харковска област и настъ...

News image

Националният съвет на СДС заседава днес в Русе

По време на днешното заседание в Русе на Националния съвет на СДС една от разискваните теми е влизането на България и Румъния в Еврозоната.   Сините очертаха важността на Шенген за България и проблемите, които стоят пред приемането на страната ни.     Варненската дел...

News image

Тройната загуба на Нинова - загуби подкрепата на Кремъл и САЩ. Путин се преориентира към бизнеса за "проруска игра"

Корнелия Нинова загуби битката за оръжието за Украйна - взеха й схемата с износ през Полша и Румъния, загуби и подкрепата на Кремъл след гласуването в парламента.   Нинова се подхлъзна и по американската писта - "янките" я отписаха от играта. Това означава, че БСП няма да види в...

News image

Ходорковский: Почему Зеленский до сих пор не убит? Сейчас сделать это уже не так просто, а вот в начале войны. Почему?

«К сожалению, мы увидели, как ворюга превращается в кровопийцу» Большое интервью Михаила Ходорковского — о том, что будет с Россией после Путина (и будет ли она вообще).   Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выпо...

News image

Путин няма да спечели с "бойни комари", а със спецназа на ГРУ. Кадиров е мишка пред имам Шамил, но е прав за войната

Путин няма да спечели войната срещу Украйна с пропагандната кампания за "бойните комари", а със спецназа на ГРУ.   Няма да я спечели и с ударите по гражданската критична инфраструктура на Украйна, само ще провокира украинците.   "Хохлите" и без това мразят "кацапите" от веков...

News image

Главная битва - Херсон. Город укрепляют на случай попытки ВСУ пойти на прорыв

Враг продолжает прощупывать нас на херсонском направлении. Тактику неонацистов разгадал Виктор Баранец. Он объяснил, почему ВСУ так торопились взять Херсон, отметив, что сейчас ситуация меняется.   Херсонская область остаётся одной из красных точек на карте противостояния. Однако ярк...

News image

План Суровикина: названы варианты наступления России на Одессу. "В Генштабе уже есть план"

Владимир Путин, выступая вчера на заседании Валдайского клуба, многих заинтриговал, отвечая на вопрос иностранного гостя о судьбе Одессы. Из ответа президента так и не стало ясно, есть ли красавица-Одесса в планах российского Генштаба или нет. Военный эксперт, капитан 1 ранга в запасе Васили...

News image

Красен Кралев: Питам се какво ДБ правят в съюз с БСП

След изказването на колегата Гуцанов, не мога да не се запитам какво правят "Демократична България" в съюз с БСП. Това е една дълбоко нереформирана партия. Двойнственият момент, който през цялото време присъства при тях, за мен е малко енигматичен. Не мога да си отговоря на въпроса как при т...

News image

ISW: Руските сили продължават да се подготвят за улични боеве в Херсон

Руските сили не напредват значително около Бахмут, Донецка област или където и да е другаде по фронтовите линии в Украйна. Руска информационна операция разпространява слуха, че руските сили постигат значителен напредък в Бахмут, което вероятно ще подобри и личната позиция на финансиста на гр...

News image

Когда "Армата" появится в зоне спецоперации

С 2015 года на парадах в День Победы 9 Мая демонстрируются боевые машины следующего поколения на платформе «Армата», включая основной боевой танк (ОБТ) типа Т-14. С разрешения Минобороны РФ короткие интервью давали военнослужащие, лестно отзываясь о новой технике. А в ходе международных воен...

News image

Константин Малофеев: Валдайский прорыв Третьвого Рима

Русский консерватизм от двухвековой теории переходит к практике. Выступление Владимира Путина на XV заседании клуба "Валдай" ещё предстоит детально разобрать и проанализировать, но одно очевидно. Это финальная точка в отношениях с либерально-глобалистским Западом. И братская рука, протянутая...

News image

ISW: ЧВК "Вагнер" набира пилоти за авиационни отряди и екипажи на зенитно-ракетни комплекси

Руската частна военна компания "Вагнер" се опитва да набира пилоти за авиационни отряди, за да разшири възможностите си във въздуха, предаде Униан.    Наемниците са започнали да разполагат по-сложна техника наравно с руската армия, се казва в доклад на американския Институт за изслед...

News image

Британската разведка: Разбрали, че са неподготвени, руските сили минават в отбрана

Русия вероятно е подсилила някои от своите части западно от река Днепър с мобилизирани резервисти. Това съобщава британското военно разузнаване в последната си сводка.   Отбелязва се обаче, че подкреплението е с крайно недостатъчен състав. През септември руски офицери описват роти в ...

News image

Путин: Русия е готова за преговори, САЩ трябва да дадат сигнал на Киев да промени позицията си

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Москва е готова за преговори за прекратяване на конфликта в Украйна, но заяви, че Киев не е готов да седне на масата за преговори, предаде Ройтерс.   "Не става въпрос за нас, ние сме готови за преговори. Но лидерите в Киев решиха да не п...

News image

Кадиров съобщи, че при украински обстрел са загинали 23 чеченски бойци

Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин Рамзан Кадиров съобщи, че при украински обстрел по-рано тази седмица са загинали 23 от бойците му, а 58 са били ранени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.   В публикация в социалната мрежа Телеграм Кадиров уточнява, че това...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Битката за Мелитопол, Бердянск, Мариупол и Крим. Путин превръща отбраната на Крим и Мариупол в "народна война"?!

News image

Генералният щаб на ВСУ маскира предстоящата офанзива след отстъплението на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна от десния бряг на Днепър в Херсонска област и връщането на областния център Херсон.   Командването на ВСУ засега не прехвърля значителни части от 60 000 Херс...

И "генерал Армагедон" трудно ще се справи с "Батько наш Бандера", Путин провокира яростен национализъм в Украйна

News image

Първият влак от Киев за Херсон потегли с "Батько наш Бандера Украина - мати! Ми за Украину будем воювати!".     Изрисуваната влакова композиция с надписи "Потяг до перемоги" и "Азовсталь" е пропагандна акция на Киев, но и израз на национализма на украинците.    ...

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе?!

News image

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе, столицата на легендарния анархистки водач в Украйна Нестор Махно, громил белите, докато не почервенеят, и червените, докато не побелеят.   Путин очевидно подцени анархисткия дух н...

АКЦИЯ

Британското разузнаване: Русия продължава тежкия обстрел на Херсон

News image

Руските сили продължават да обстрелват Херсон ежедневно, въпреки че Украйна си върна контрола над града по-рано през ноември. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.   От ведомството посочват, че вчера, 27 ноември, в района ...

Украински и полски спецназ спират щурма на ЧВК "Вагнер" за превземане на Бахмут

News image

Няколко месеци щурмови групи на ЧВК "Вагнер" атакуват Бахмут и не успяват да го превземат. Атаките следват на вълни, но са спирани от украински спецназ и бивши командоси от полския спецназ "Гром".   Командването на ВСУ привлече резерви от "западенци", които воюват мотнивирано срещу р...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер