ПОЛИТИКА

Валерия Велева: Радев в тупик - не знае на кого да връчи третия мандат. Борисов жонглира с всички

alt
Кошмарни часове изживява президентът Румен Радев, който в понеделник трябва да връчи третия проучвателен управленски мандат. А изборът на коя парламентарна група ще го даде, зависи лично от него - от неговия политически прочит на ситуацията и от преценката му коя политическа сила може да извади страната от кризата.
 
До петък на обяд информацията, която идваше от президентските източници, сочеше, че това ще бъде "Демократична България", около която би могло да се оформи т.нар. евроатлантическо мнозинство.
 
Затова и се очакваше, че към 17.30 в петък от "Дондуков" 2 ще оповестят кой ще бъде поканен на среща с държавния глава в понеделник.
 
СКАНДАЛЪТ NEXO
 
В 15.30 обаче пресконференцията на Прокуратурата обърка схемата на Радев - стана ясно, че "Демократича България" е била финансирана от криптопирамидата NEXO, а активисти на "Продължаваме промяната" са били служители на международните аферисти, подгонени още през лятото от 9 щата на САЩ.
 
Президентът е бил уведомен от ДАНС и партньорските служби, че зад акцията срещу NEXO стоят американски, английски и израелски служби, че става въпрос за неспазване на санкциите срещу Русия, за финансиране на тероризъм и за подкрепа на палестинската групировка "Хамас".
 
Още на 5 април 2022 г., когато Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ налага санкции на един от най-големите пазари в Даркнет (мрежата в интернет, през която минават голяма част от транзакциите на международната престъпност) – базирания в Русия Hydra Market, както и срещу регистрираната в Естония, но оперираща от Москва криптоборса Гарантекс, от нея са засечени общо 23 транзакции към NEXO, между тях и на човек от палестинската терористична организация "Хамас" Махмуд Мохамед Махмуд Айеш, като сигналът за това е дошъл от израелските служби.
 
На българската политическа почва - всичко това се фокусира срещу ДБ, финансово подпомогнати от NEXO, и ПП, които чрез бившия финансов министър Асен Василев са искали да въведат криптовалутата като официално разплащателно средство у нас по системата БОРИКА, за което обаче им е било необходимо овладяването на БНБ - огромна далавера, щателно планирана. След скандала за "Джемкорп", аферата NEXO минира третия мандат, лишавайки Радев от аргументи в полза на ДБ. Колкото повече се разплита чорапът, толкова по-ясно става как в този криптосвят са оплетени бизнес, политика, медии, приятелски връзки и всичко опира до огромни фанансови потоци и схеми, в които термини като "национална сигурност", "национална отговорност" и "национални интереси" не фигурират.
 
МАНДАТ НА ДБ ПРИЧИСЛЯВА РАДЕВ КЪМ КРИПТОШАРЛАТАНИТЕ
 
След гръмването на скандала в петък и осветляването на тази мащабна международна афера, изникна въпросът - как президентът Радев да връчи третия мандат на "Демократична България"?
 
Това веднага би го направило съпричастен на международните криптошарлатани и би сложило тежък отпечатък върху международния имидж на България. 
 
Вътре в страната ударът би бил още по-тежък. Лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага ще скочи и ще разтръби - как Радев се съюзява с международни престъпници и дава съдбините на държавата на хора, чиито ръце са изцапани с далавери, с прекрачване на международни санции; на аферисти, отхвърлени от нашите евроатлантически партньори. И всичко това би било вярно. Няма президент, който би си позволил това. Още повече Радев, върху когото тегне клеймото за натрисането на шарлатаните Петков/Василев във властта, които провалиха държавата за седем месеца. Редом с това върви жълтата пикантерия, че майката на търсения аферист Антони Тодоров - дизайнерката Илияна Алипиева обличала Десислава Радева.
 
Така екипът около Радев и самият той не могат да намерят верния прочит на ситуацията. Затова все още от президентството няма поканен за среща в понеделник, когато изтича крайният срок за връчване на третия мандат.
 
NEXO УДАРИ ДЕСНИЦАТА В БЪЛГАРИЯ В НЕЙНАТА СЪРЦЕВИНА
 
Истината е, че NEXO удари десницата в България в нейната сърцевина. Не случайно Христо Иванов призна в петъчната "Панорама", че "ще понесат щети". В какви размери - времето ще покаже, но то вече не работи нито за ДБ, нито за ПП. Разплитането на аферата ще бъде дълъг процес, който ще повлече като в тайфун ДБ и ПП към политиеското небитие - бавно, но сигурно!
 
Нито Христо Иванов може да сънува вече, че ще стане премиер, нито ПП ще се върнат отново във властта. "Съжалявам, че проиграха този шанс", заяви Борисов днес, но това е неговото тънко чувство за сарказъм, което могат да схаванат тези, които го познават. Защото Борисов няма как да е недоволен от този "подарък", който му прати Съдбата - тези, които го арестуваха, сега са под ударите на международното право.
 
БОРИСОВ УМЕЛО ЖОНГЛИРА 
 
В цялата тази ситуация ГЕРБ и Борисов жонглират умело, подавайки различни нишани, пускайки взаимно изключващи се тези, показвайки обаче, че биха се възползвали от всяка ситуация. 
 
В последните 24 часа Томислав Дончев, Делян Добрев и Тома Биков упорито пробутваха на публиката, че единственият вариант да бъде съставено правителство е, ако третият мандат отиде при "Демократичта България". И тримата декларираха готовността на ГЕРБ да разговаря с ДБ за управленски приоритети и конфигурация на кабинета. Естествено, това е синхронизирано - да се покаже отговорност пред необходимостта за създаване на правителство. Към това трябва да прибавим думите на Борисов от преди седмица, когато призова Христо Иванов най-после да събере смелост и да стане министър-председател, да събере останалите политици около едно споразумение, "да го подпишем и да вървим напред".
 
Днес обаче Борисов даде леко заден, без да изпуска важната нишка - все още има шанс за правителство с ДБ, но пък какви са били тези служителки на NEXO, които са финансирали ДБ с по 20 000 лева? Толкова ли са били вдъхновени от идеите на ДБ? И защо всичките са давали по 20 000?
 
Така, разсъждавайки тази сутрин на глас пред симпатизанти в Ямбол, Борисов всъщност рути бавно и систематично имиджа на ДБ, залепвайки ги до аферистите от NEXO.
 
Щом Христо Иванов и компания са взели мръсни пари, какви борци срещу корупцията могат да бъдат? Каква битка с Гешев, каква съдебна реформа? 
 
Възвърнал си самочувствието на политиески гуру, Борисов е предприел тактиката да не съди ДБ, а само да представя факти, и то от любимия на десницата в."Капитал" (впрочем всички държавни институции са задължени да се абонират за него). А пък там пише, че "Ню Йорк съди NEXO по обвинения за измама и 7 други щата предприемат действия срещу компанията. Щатската прокуратура иска от криптобанката да върне на инвеститорите парите, които е взела. Англичаните също ги разследват, както и на много места извън България. Намесени са и израелските служби", цитира Борисов и с наслаждение отбелязва как бумерангът се връща там, откъдето е хвърлен.
 
В президентството са наясно, че сглобяването на каквато и да е коалиция с третия мандат зависи само и единствено от Борисов. Това го каза дори президентският "стратегическия анализатор" проф. Маринов. Но ако до вчера основната цел на Борисов бе да отлепи ДБ от ПП или поне части от ПП, то след аферата NEXO целта е по-мащабна - изчистването на аферистите от политическата сцена на България. И за ужас на ДБ и ПП - това ще стане със задокеанските ни партньори, които вече умуват как да изхвърлят Петков/Василев от политическия пъзел. Двамата отдавна са загубили доверието на бившите си покровители и неслучайно Борисов непрекъснато подчертава, че парламентарните гласувания на ПП са в услуга на Русия, като в същото време демонстрира прозападната и проукраинска позиция на ГЕРБ. С този ход Борисов показва, първо, че е лоялен партньор на САЩ и Брюксел, и второ, че без неговата намеса държавните дела в България няма как да се случат - и падането на ветото над Македония, и даването на оръжия за Украйна, и елиминирането на "Лукойл" стана с водещата роля на ГЕРБ и персонално на Борисов.
 
С ТОВА ЗАДАЧАТА НА РАДЕВ НЕ СТАВА ПО-ЛЕКА
 
След всичко това задачата на Радев става още по-трудна. Щом е противодържавно даването на третия мандат на ДБ, тогава на кого? От схемата априори отпада "Възраждане".
 
Остават БСП, ДПС и "Български възход".
 
В типичния си стил на ирония Борисов допусна, че Радев може да натовари Стефан Янев с мисията да състави кабинет, защото вече е бил премиер, но пък как "най-сложното правителство" ще бъде конструирано около 12 депутати?  Янев е бил служебен премиер на правителство, което му беше наредено от Радев. Но може ли сам да направи управленска конструкция само с едното голо желание, е рисков държавнически ход.
 
Вариантът БСП е възможен, единствено ако Борисов и Нинова се разберат предварително. Такива податки към момента няма. Има взаимно уважение и зачитане на идеологическите различия, но има тежко разминаване по евроантлантическите позиции. Русия и Украйна разделят категорично ГЕРБ и БСП и в този сектор на политиката те не могат да намерят дори пътечка, по която да се срещнат. Имат и решения на политическите си органи за категорична взаимна неподкрепа. 
 
Неслучайно преди ден вицепремиерът Илияна Йотова заяви: Президентът Румен Радев ще даде третия мандат на партията, която ще продължи политиката на служебното правителство и има най-голям шанс да обедини други формации за управленско мнозинство". Няма как това да е БСП, след като столетницата е категорична опозиция на служебния кабинет - и на кадрово, и на управленско ниво. 
 
Тук разбира се, Борисов отново се заигра, уж разсъждавайки днес, че след като в служебното правтелство има министри на БСП, то редно било Радев да даде мандата на Нинова. Едва ли обаче Борисов е забравил, че всичките министри са от вътрешната опозиция на Нинова и това не може да бъде белег в избора на Радев. Точно обратното - ако Нинова вземе мандата и направи правителство, ще изчегърта всичко, което са направили служебните министри на Радев.
 
Остава последният вариант - ДПС, за който политическите партии, освен самото ДПС, не говорят. Но, ако има нещо, което се случи в последните три месеца, след падането на Промяната от власт, то е ярката евроатлантическа демонстрация в политическото поведение на ДПС. Всички законопроекти в тази насока бяха приети или по инициатива или с подкрепата на ДПС. И в този случай обаче отново опираме първо до съгласие между ГЕРБ и БСП, които би трябвало да станат гръбнакът на някакъв вид "експертен", "програмен" или какъкво и да е друг кабинет. 
 
И ако се върнем на думите на Йотова, че на "Дондуков" 2 се извършва "много сериозен анализ на заявките на политическите сили, на разговорите, които водеха помежду си, както и коя политическа сила ще има най-голяма възможност да направи правителство", то оценката за това ще бъде адски трудна.
 
И АКО ТЕГЛИМ ЧЕРТАТА, ЩЕ ВИДИМ ЧЕ:
 
- Радев държи всички политически сили в шах, но каквото и решение да вземе, все ще е грешно, защото не води до резултат. 
 
- Един след друг се пукат балоните на политически проекти, акуширани от Радев - първо ИТН, след това и ПП, което го принизява в очите на просветените българи. Същата съдба ще има и евентуален проект около Атанас Пеканов, ако изобщо има почва в този слух.
 
- "Изчегъртаните" ГЕРБ и Борисов си върнаха тежестта на политическата сцена и в момента са основният политически фактор, от чиито действия зависи решаването на политическата криза у нас
 
- Сриването на десницата отваря огромен вакуум - поле за изява на нови лидери, които обаче не се забелязват. Христо Иванов и Атанас Атанасов в днешно време направиха за дясното това, което стори за десницата преди 20 години Иван Костов - съсипаха синята идея.
 
- ДПС излиза от стигмата и се допуска да стане партньор във властта.
 
- В ляво БСП остава единствената легитимна партия. Скандалът NEXO ще изхвърли ПП от полето на левицата, където те крадяха идеите на БСП със същия хъс, с който налагаха и бизнеспроектите си.
 
- Политическата криза в България не намира своя изход. И петите избори няма да решат въпроса за властта. Затова Борисов за първи път днес допусна: "Трябва действително да се мисли за промяна на избирателната система - да се мине на гръцкия вариант с бонус към партията победител, или въвеждане на мажоритарна система".
 
Каквото и да е, нещо трябва радикално да се промени, иначе затъваме като държава.
 
Валерия Велева, "Епицентър.бг"
 
ПОЛИТИКА
News image

Лорер прецаква Стела Николова и Благомир Коцев, предлага за кандидат-кмет на Варна министъра на туризма Илин Димитров?!

Стела Димитрова и Благомир Коцев, кандидат-депутати от ПП&ДБ за Трети МИР-Варна, влязоха в гореща битка за кандидат-кметската номинация на коалицията за Варна, но Даниел Лорер, водач на листата, може да ги прецака, заявиха източници от ПП&ДБ.   Лорер бил провокиран от скъпата предизб...

News image

Благомир Коцев в кампания като кандидат-кмет, разположи препратка "Моите 10 приоритети за Варна" във "Военное обозрение"

Битката за кандидат-кметската номинация на ПП&ДБ става все по-гореща. Стела Николова вече даде заявка за кандидат-кмет на коалицията и прави мащабна кампания за депутат за рекордни преференции от седма позиция в листата за летящ старт в кандидат-кметската кампания за Варна.   Стела Н...

News image

Скъпата кампания на Стела Николова провокира напрежение в ПП&ДБ. Знаков бизнесмен ли разкешва за огромните билбордове?!

Стела Николова прави най-мащабната и скъпа кампания във Варна, за да събере преференции и от седма позиция с пренареждане на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ да влезе в парламента.   Огромните й билбордове направо покриват билбордовете на водача на листата Даниел Лорер, коментира...

News image

Бойко Борисов във Варна на 30 март за 6 мандати за ГЕРБ/СДС с послания към варненци за разширяване на периферния вот

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристига във Варна на 30 март, когато на практика ще бъде кулминацията в предизборната кампания на коалицията ГЕРБ/СДС.    Борисов иска победа на ГЕРБ/СДС с разлика от депутатски мандат пред ПП&ДБ и още в началото на кампанията е поставил като цел 6 манд...

News image

Доц. Медиха Хамза в Аспарухово: И СДС, и ГЕРБ сме доказали, че можем да управляваме

Да се срещнат с аспаруховци днес бяха и заместник-председателите на двете партии ГЕРБ и СДС  - Даниел Митов на ГЕРБ, който е и водач на листата на коалицията ГЕРБ-СДС, и д-р Янко Станев - зам.-председател на СДС.   Даниел Митов: Лъжите и управлението на "промяната" буквално "счупиха"...

News image

Михаил Наумов шеф на ГДНП, ако Бойко Борисов се върне на власт, или ключова фигура в тандема "Пеевски-Борисов"?

Началникът на отдел "Престъпления срещу личността" в ГДНП в МВР Михаил Наумов, за когото Красимир Каменов-Къро според прокуратурата бил платил 400 000 за "мокра поръчка", може да стане шеф на ГДНП или ГД БОП, ако Бойко Борисов се върне на власт, заявиха източници от службите.   Споре...

News image

Брифингът на главния прокурор не е като "пръскачките пред парламента", а ответен ход в пика на предизборната кампания

"За малко, но ни разкриха, д€@! Нищо, ние паднахме, но братята американци ще довършат делото.", пише Атанас Чобанов в коментар за брифинга на прокуратурата, според когото брифингът на главния прокуров бил "съпоставим с пръскачките пред парламента". Дали?   Брифингът на главния п...

News image

Интригата. Таки "поръчал" Къро, той шефа в ГДНП Михаил Наумов. Посолството на САЩ пощенска кутия за справки на службите?

Поредната медийна интрига се заформи след брифинга на главния прокурор Иван Гешев и интервюто на министъра на МВР Иван Демерджиев в Нова тв.   Христофорос Аманатидис-Таки "поръчал" бившия си партньор във ВИС-2 Красимир Каменов-Къро, той пък "поръчал" началника на отдел "Престъпления ...

News image

"БВ" се отрече от Велико Желев. 5 000 преференции бонус за ГЕРБ/СДС и 6 мандати във Варна с вълшебен пиниз на "Бойко"?!

"Български възход" се отрече от Велико Желев, който даде рамо на водача на кандидат-депутатската листа на партията във Варна Александър Николов на миналите парламентарни избори и той стана депутат. Александър Николов не е водач на листата за този вот, Велико Желев не е в кампанията на "Бълга...

News image

Бойко Борисов скочи срещу разплащанията за Велико Желев. Акцията "рекет" на ПП&ДБ или бонус за тандема Борисов&Пеевски

"Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат, но като гражданин съм възмутен на медиите. Създават внушения, канейки министър Шишков и не задавайки никакъв журналистически въпрос за Велико Желев. Всяка сутрин този красавец Шишков е по телевизиите.    Снощи се прибирам - ...

News image

Велико Желев: "Г-н Пеевски не съм го виждал никога през живота си.". И "МОСАД" не може да го убеди да "разкеши" за ПП&ДБ

"Г-н Пеевски не съм го виждал никога през живота си", заяви Велико Желев пред bTV. Виц? Или "Инкяр му е майката". Накрая може да излезе, че никой пътищар никога не е виждал Делян Пеевски. Фирмата, свързана с Делян Пеевски ("Водстрой 98"), купил, защото харесал компанията.    Култов к...

News image

Комбинацията с Велико Желев, извадиха го тотално от кампанията. Няма "принуда", а нишан от Пеевски&Борисов?!

"Велико Желев излиза от ареста срещу 20 000 лева, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Наложена му е и забрана да напуска страната.   Нови действия по разследването не са установили да е извършвана принуда в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка з...

News image

Пропрезидентската изборджийска мрежа във Варна работи за Левицата. Мая Манолова получава подкрепа от бизнесмени-русофили

Пропрезидентската изборджийска мрежа във Варна работи за "Левицата", заявиха източници от предизборни щабове.    Според тях "Левицата" може да отнеме вот от БСП и "Български възход", след като Александър Николов не е водач на кандидат-депутатската листа и влиятелният бизнесмен Велико...

News image

Филиз Хюсменова водач на кандидат-депутатската листа на ДПС във Варна

Филиз Хюсменова ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на ДПС във Варна, потвърдиха от централата на партията.   Решението Филиз Хюсменова да бъде водач на листата е на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.    Няма интрига между Филиз Хюсменова и досегашния водач...

News image

Пропрезидентската изборджийска мрежа преразпределя левия вот във Варна. ГЕРБ-СДС и ПП&ДБ вземат бонус от битката вляво

Пропрезидентската изборджийска мрежа ще преразпредели левия вот във Варна, заяви източници от предизборни щабове.   Изборджийската пропрезидентска мрежа има позиции във "вътрешната опозиция" в БСП, в "Левицата" и "Български възход".   Според източници във "вътрешната опозиция...

News image

"Левицата" отнема вот от БСП-Варна?! Борислав Гуцанов мобилизира финансов ресурс на макс за предизборната кампания

"Левицата" няма потенциал да генерира изборен резултат за депутатски мандат в Трети МИР-Варна, но ще се опита да отнеме вот от БСП, заявиха източници от предизборни щабове.   "Вътрешната опозиция" и "Левицата" са "партия" срещу БСП, изборджиите им ще работят в тандем за отнемане на в...

News image

Лорер събира отбор за изборите с подкрепата на шефа на "Еконт". "Български възход" отнема корпоративен вот от ПП&ДБ

Даниел Лорер, който потвърди, че ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България" във Варна, събира отбор за парламентарните избори.   Лорер отново ще бъде подкрепен от шефа на "Еконт" Николай Събев, който даде на предизборни...

News image

Джорджия Мелони предаде пропутинския фронт на Силвио Берлускони и Виктор Орбан с посещението си в Киев

Премиерът на Италия Джорджия Мелони посети Киев ден след визитата на президента на САЩ Джоузеф Байдън.    Така предаде пропутинския фронт на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.   Когато Мелони бе избрана за премиер на Ит...

News image

Остра нота на Москва: Оръжията в Украйна и американците, които ги обслужват, са легитимна цел

Москва връчи протестна нота за оръжията за Киев на американската посланичка Лин Трейси, предаде "Гласове" , като се позова на съобщение на Министерството на външните работи на Русия.   "Ръководителят на дипломатическата мисия на Съединените щати, извикан в руското външно министерство...

News image

"СДС ще определи победителя във Варна" - жокерът е кандидат-депутат със силен партиен и мажоритарен вот

"СДС ще определи победителя във Варна", заяви знаков активист и изборджия на партията като коментар на "Корпоративният и десният вот ще решат битката във Варна. ГЕРБ-СДС има повече изборджийски ресурс от ПП&ДБ".     Жокерът на СДС за принос на макс за резултата на коалицията...

News image

Даниел Лорер ще води листата на ПП&ДБ във Варна, прибавя бонус корпоративен вот за ГЕРБ-СДС

Даниел Лорер ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" във Варна, това ще прибави бонус корпоративен вот за ГЕРБ-СДС.   Лорер беше водач на листата на ПП на парламентарните избори през ноември 2021г., когато "Промяна...

News image

Руски морски пехотинец от 155-а бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот разказа за разгрома край Угледар

Украинският телеграм канал "Не ме чакайте от Украйна" публикува видео от историята на руски военнопленник от 155-а бригада на морската пехота (Владивосток). Във видеото руснакът разказва, че преди по-малко от месец е изпратен в Украйна направо от кораба, на който е служил - като част от груп...

News image

"Разстреляха ги като в тир": появиха се кадри от разгрома на руска танкова колона край Угледар

Появиха се кадри от разгрома на руска танкова колона в района на град Угледар Донецка област, където ВС на РФ се опитват да настъпват.      Според разследващата група OSINT, украинските военни са унищожили повече от 30 танка, БМП и друга тежка техника на противника.    ...

News image

Путин губи войната, пропутинските геостратези напуснаха медийния фронт. Путин не може да си позволи да загуби войната

Путин губи войната в Украйна, не може да си позволи да я загуби, но засега я губи - месеци наред руски военни кореспонденти съобщават как след "неделя, две" Бахмут ще падне, но и досега не е превзет.   Командването на Обединената войскова групировка (ОВГ) на Въоръжените сили (ВС) на ...

News image

Русия губи войната, не може да победи САЩ, Великобритания, Франция и Германия. Китай играе собствената си игра

Русия губи войната, не може да победи САЩ, Великобритания, Франция и Германия само със съюзниците си - армията и флота, докато Китай играе собствената си игра.   Зеленски дефилира във Вашингтон, Лондон, Париж и Брюксел, Путин не може да превземе Бахмут. Кралят на Великобритания Чарлз...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Таки и Къро влязоха в играта. Божков вече не иска да воюва с "Борисов-Пеевски", знак, че тандемът отново е на власт

News image

Христофорос Аманатидис-Таки и Красимир Каменов-Къро, които бяха тандем в бизнеса, влязоха в играта за властта в различни отбори.   Таки е сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, Къро беше обявен за близък до "Продължаваме промяната".    След публикацията на BIRD ...

ПП&ДБ не може да спечели срещу Пеевски&Борисов. Тандемът се връща на власт, задържането на "Вичо" жокер в играта

News image

ПП&ДБ води на ГЕРБ/СДС с половин процент, съобщи "Маркет линкс". И? Задържаха бизнесмена Велико Желев, който първо беше сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, след това с Николай Копринков ("Афера" първа посочи тази връзка) и пропрезидентската бизнес мрежа.   Схемата с ...

Израелска фирма с офис във Варна организира пиара на ПП&ДБ в предизборната кампания

News image

Израелска фирма с офис във Варна ще организира пиара на ПП&ДБ в предизборната кампания в морската столица, заявиха източници от предизборни щабове.    Шефовете на фирмата са близки с водача на кандидат-депутатската листа на коалицията във Варна Даниел Лорер и с израелска фирма, свърз...

АКЦИЯ

Борисов към Вебер: Ние искаме Лорер да вземе тази партия и да направим коалиция, но той не ще. Един ден ще го направим

News image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който избра да закрие предизборната кампания на ГЕРБ/СДС във Варна, отново беше посрещнат в морската столица с хитовете на AC/DC и повече от 2000 членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС.   Борисов не изненада в речта си - атакува ПП&ДБ за магистрала "Хемус...

Гуцанов не застана до Нинова при закриването на кампанията на "БСП за България" във Варна. Избухва ли война в БСП?

News image

Корнелия Нинова, председател на БСП, избра да закрие предизборната кампания на "БСП за България" във Варна, ден преди Бойко Борисов да закрие кампанията на ГЕРБ/СДС, подкрепена от шефа на ЕНП Манфред Вебер, в морската столица.   Активистите и симпатизантите на БСП напълниха зала 1 на...

КИЛЪРИ

Антон Герашченко: Много историци твърдят, че в Мариупол Хитлер за първи път е осъзнал, че войната е загубена

News image

Украински служител оприличи руския президент Владимир Путин на нацисткия лидер Адолф Хитлер за посещението му в Мариупол, един от градовете, силно разрушени в Украйна от началото на войната миналия февруари.   "Друг диктатор също посети Мариупол веднъж. Знаем как завърши историята му...

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер