ПОЛИТИКА

Интригата. Таки "поръчал" Къро, той шефа в ГДНП Михаил Наумов. Посолството на САЩ пощенска кутия за справки на службите?!

alt
Поредната медийна интрига се заформи след брифинга на главния прокурор Иван Гешев и интервюто на министъра на МВР Иван Демерджиев в Нова тв.
 
Христофорос Аманатидис-Таки "поръчал" бившия си партньор във ВИС-2 Красимир Каменов-Къро, той пък "поръчал" началника на отдел "Престъпления срещу личността" в ГДНП Михаил Наумов.
 
Схемата се заформя след публикацията "Справка в МВР: Ружа Игнатова била убита по поръчка на Таки. Шефът на отдел "Убийства" работел за него" в BIRD на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от 17 февруари.
 
alt
 
Михаил Наумов
 
След няколко дни в медиите се появяват публикации за захлаха срещу шефа на отдел в ГДНП Михаил Наумов, "Полицай на годината" за 2013г. Публикации за готвен атентат срещу Михаил Наумов имаше и през 2012 г.  
 
alt
 
Михаил Наумов - "Полицай на годината" през 2013г.
 
Министърът на МВР Иван Демерджиев заяви в интервюто в Нова тв, че срещу Михаил Наумов тече проверка във "Вътрешна сигурност".
 
"Запитан дали въпросният човек има връзка с "частната граница" и "Капитан Андреево", Демерджиев каза: "Има данни тези дружества да са свързани, но не само с това лице, а и с други лица от криминалния контингент.".
 
(Всъщност през годините Къро неизменно се е свързвал са Христофорос Аманатидис - Таки, който пък се сочи като човека зад фитосанитарния контрол. Опитът последният да бъде върнат в държавата съвпадна с това, че бе съборено правителството на Кирил Петков.
 
Клуб Z припомня, че откакто възникна казусът с т. нар. фима "Евролаб" и опитите на държавната власт след 2021 г. да прекрати договора си с нея по границата, дружеството почти непрекъснато печели във ВАС срещу държавата.
 
Въпреки това в последно време интензивни слухове говорят за разрив между някогашните близки съдружници и приятели Къро и Таки, б.р. на Клуб Z)", пише Клуб Z.
 
"Все пак стана ясно, че обезвреждането на хората на Таки и по-конкретно на шефа на отдел "Убийства" в ГДНП Михаил Наумов не е на дневен ред, по-скоро обратното", коментира Атанас Чобанов, цитиран от Клуб Z.
 
"За времето през което Михайл Наумов ръководи отдел "Убийства" при ГДНП няма нито едно разкрито поръчково убийство. Обект на разследване стават предимно опоненти на "Таки", пише в справка, която не е официално възложена от МВР, цитирана в публикацията на BIRD. 
 
Източници от службите заявиха, че това не отговаря на фактите. Разкритията на поръчките към Наско Ластика за Каро Акопович и Пешо Дебелия са след разработки на отдела в ГДНП, ръководен от Михаил Наумов.
 
Според тях обаче разкриването на групата на Иво Гела може да е обслужила интереси на Христофорос Аманатидис-Таки. 
 
Михаил Наумов е свързван в "справките" и с интригата с "Евролаб", сочена като фирма на Красимир Каменов "Къро" и Размиг Керопе Чакърян "Ами", който ги бил поставил на СРС "по заповед на Аманатидис.
 
В "сравките" се твърди, че Христофорос Аманатидис-Таки е близък с Делян Пеевски и така се препраща към връзка на Михаил Наумов в комбинацията за "готвено убийство на Пеевски".
 
Михаил Наумов, който за босовете на групировките бил "Мишо Наумов", работел и по сигналите за "убийство на Борисов и Гешев".
 
"Репортер на BIRD разговаря с източник, който е запознат с изготвянето на тези справки. Те не са официално възложени в рамките на оперативна разработка на службите. По думите му информацията е събрана по частна инициатива на бивши служители в службите, които са използвали свои агентурни източници. Информацията е била изпратена в няколко правоохранителни институции, включително и в посолството на САЩ", пише BIRD.
 
Посолството на САЩ "пощенска кутия" ли е на службите, "арбитър" в битката между МВР и прокуратурата в пика на предизборната кампания или наистина ще бъде модератор на подреждането на властовата схема след вота?
 
"BIRD се свърза и с бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, тъй като именно по негово време преди година справките придобиват статут на ВДС по делото за убийство на Любомир Иванов. Също така Рашков отстрани от поста му Михаил Наумов.
 
По телефона Бойко Рашков не пожела да коментира дали му е известно за тези справки, но подчерта, че Михаил Наумов е имал много съмнителни контакти с осъждани лица и е бил отстранен съвсем закономерно от поста. Рашков коментира също, че след като той напуска министерството там са се случили множество спорни назначения", пише BIRD.
 
"Справките", цитирани от BIRD, провокираха ответен ход на прокуратурата, който може да преразпредели разстановката на силите между ПП&ДБ и тандема "Борисов-Пеевски" за финала на предизборната кампания.
 
bgsniper.com
 
ПОЛИТИКА
News image

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка за Размиг Чакърян-Ами, но Таки го изпреварил?!

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка срещу Размиг Чакърян-Ами, бивш бодигард и съдружник на ексбоса от "ВИС-2", който премина в групировката на Христофорос Аманатидис-Таки и стана негов "лейтенант", но бил изпреварен бившия си приятел и партньор във "ВИС-2", заявиха източници от "ъ...

News image

Къро не "омаа Цеките", поръчаха него. "Партията" на бившия бос от "ВИС-2" със Сретен Йосич вещае Ресто?!

Красимир Каменов-Къро уж питал Васил Божков-"Черепа" според медийни публикации и слухове в "ъндърграунда" - "Да омаам ли Цеките?".   Къро не "омаа Цеките" по заповед от "Черепа"1 поръчаха него. Освен това - подобни договорки не дефилират предварително по медиите.   Обаче наис...

News image

DEA работи по версията - Таки и Ами поръчители и организатори на разстрела на Красимир Каменов-Къро?!

Офисът на DEA в София работи по версията, че Христофорос Аманатидис-Таки и Размиг Чакърян-Ами са поръчители и организотори на разстрела на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, заявиха източници от службите.   Ако информацията на източниците от службите е достоверна и се потвърди, това е...

News image

Маргина върна Ресто за Стоил Славов, Маджо за Бай Миле. Кой може да спре Таки да превземе "белия бизнес" на Къро?

Маргина върна Ресто за Стоил Славов, шеф на "Интерпетролиум енд партнърс", който беше взривен с трима от охранителите му в асансьор в офис на СИК в кв. "Лозенец." на 19 януари 2004г, "под индиго" с взривяването на лидера на СИК във Варна Данчо Марков на 21 ноември 1996г.    Според ек...

News image

Къро не беше бос на "лейтенанти", които да върнат Ресто. Божков може, ще се "впише" ли срещу руска групировка или Таки?

"Къро е човек от миналото, той е бил с добри доходи. Бившата му съпруга и един от служителите му са направили хубав бизнес на границата, евентуално, ако те го виждат като пречка, може да са го поръчали. Предполагам, че Къро е оставил пари и завещание, за да се отговори, ако му се случи нещо....

News image

Таки и Къро агенти на службите, групировката на Гафур Рахимов ли отстрани единия оперативен актив?!

Христофорос Аманадитис-Таки и Красимир Каменов-Таки са агенти на службите, заявяваха през годините източници от "ъндърграунда". Вероятно - не само на нашите.   Таки е смятан за оперативен актив на DEA, а на брифинг на главния прокурор Иван Гешев от запис се чува - "Хванал съм се с ам...

News image

Божков натиска Къро да атакува Главния, американците Борисов да го свали. Поръчителите изчислиха "политическия тайминг"

Васил Божков-"Черепа" е натиснал Красимир Каменов-Къро да атакува Главния, заявиха източници от "ъндърграунда" и службите.   Американците натиснаха Бойко Борисов да го свали и това е "публична тайна" в политическите среди и лидерите на големия бизнес.   Поръчителите на разстр...

News image

Къде е Нинова да се възмути от разстрела на Къро? Защо не коментира, че е "поръчвал" Главния, нали е бивш следовател?

Какво се случва? Къде са политиците? Хайде, Бойко Борисов не коментира разстрела на Красимир Каменов-Къро, защото е "обичайният заподозрян" като бивш главен секретар на МВР, по чието време "лейтенантите" на босовете бяха поръчвани на караминьол.    Къде обаче е Корнелия Нинова, която...

News image

И все пак - "Сорос" кабинет. Борисов се върна към комбинацията "Бориславова&Лорер" след атаката на главния прокурор

След подкрепата на ДПС и ИТН за кабинет на ГЕРБ-СДС миналия петък източници от ГЕРБ обявиха слуховете за "Сорос" кабинет по схемата на Цветелина Бориславова и Даниел Лорер за пунта мара.   През уикенда Бойко Борисов опроверга това твърдение. Лидерът на ГЕРБ се договори с Кирил Петков...

News image

Повелителят от Сарая може пак да пренареди Тестето, да оттегли подкрепата за Борисов и да даде рамо на главния прокурор

Повелителят от Сарая Ахмед Доган подкрепи Бойко Борисов в петък и главният прокурор Иван Гешев не внесе искане в парламента за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.   Ами ако Повелителят от Сарая оттегли подкрепата за Бойко Борисов и даде рамо на главния прокурор Иван...

News image

ГЕРБ и ПП-ДБ правят правителство, Денков и Габриел - ротационни премиери

ГЕРБ и обединението "Продължаваме промяната-Демократична България" имат намерение да направят общ кабинет с втория мандат. Той ще е със срок от 18 месеца, а министър-председателите ще са двама - на ротационен принцип. За първите девет месеца премиер ще е Николай Денков (ПП), а за следващите ...

News image

Кабинетът "Денков"-"Габриел" евроатлантически пакт. Може ли главният прокурор Иван Гешев да го блокира с разкрития?

Първо Бойко Борисов се договори с Кирил Петков и Христо Иванов за кабинет с втория мандат и премиери на ротационен принцип.    След това Слави Трифонов оттегли подкрепата на ИТН за кабинет "Габриел", защото не бил експертен.   Оттеглянето на подкрепата на ИТН за кабинет "Габр...

News image

Бахмут не пада, ще падне ли Борисов?! Руснаците не могат да превземат Бахмут, американците атакуват Борисов

"Бахмут все още не е превзет. Бахмут едва ли ще бъде превзет нито утре, нито вдругиден", заяви Евгений Пригожин, който през февруари каза, че Бахмут ще бъде превзет "март-април".   Бахмут не пада, ще падне ли Борисов?! Руснаците не могат да превземат Бахмут, американците атакуват Бор...

News image

ДПС подкрепя първия мандат, не и втория, и получава третия?! Ходът на Доган е заявка да предложи премиер

Ахмед Доган заяви в началото на "прехода" - "Аз знам, че не мога да съм премиер". Което не означава, че не е "правил" премиери - проф. Любен Беров, Иван Костов - "Сега ти и кацнало птичето на рамото", Бойко Борисов - "с генерал-лейтенатските пагони", Сергей Станишев - "целувката с Лютви Мест...

News image

Карадайъ: Ще подкрепим първия мандат. Полагаме усилия да има изход от политическата криза в България

Междувременно в кабинета на председателя на парламента Росен Желязков се събраха представители на ГЕРБ, начело с Габриел,изследовател които Томислав Дончев, Делян Добрев, Теменужка Петкова, Деница Сачева. От ДПС бяха Йордан Цонев, Филиз Хюсменова и Петър Чобанов. От "Има такъв народ" (ИТН) -...

News image

Може ли Доган да извади Борисов от ципията с американците? Ако го направи, на власт ще е "Сарая", а не "Банкя"

Може ли почетният председател на ДПС Ахмед Доган да извади Бойко Борисов от ципията с американците?  Ако го направи, на власт ще е "Сарая", а не "Банкя".   Мария Габриел, номинирана за премиер, заяви след тройната срещя "ГЕРБ-ДПС-ИТН", че е получила подкрепа от ДПС за кабинета.  ...

News image

Американците "поръчаха" Борисов, "МОСАД" го изработи, защото е против "проамериканско правителство"

Дори Цветелина Бориславова не можа да убеди Бойко Борисов за промериканско правителство под егидата на "Сорос". Според източници от ГЕРБ слуховете, че Борисов и Бориславова редят про"Сорос" кабинет са пунта мара.   Напротив, коментират източниците, Борисов изведе от предната линия Да...

News image

Мария Габриел потвърди: Имам подкрепата на ДПС и ИТН - започваме да обсъждаме имената в кабинета

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел благодари за подкрепата, която получава от ДПС и ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат, обединен по приоритети. "Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и на ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат и...

News image

Зеленски получи военни почести при пристигането си в Германия, говори с Шолц за оръжейни доставки

Украинският президент Володимир Зеленски беше посрещнат с военни почести в неделя от германския канцлер Олаф Шолц при първото си посещение в страната след началото на руската военна интервенция, съобщава Associated Press.   Зеленски посещава съюзници в търсене на допълнителни доставк...

News image

Зеленски и папата разговаряха 40 минути и си размениха подаръци

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и папа Франциск проведоха 40-минутен разговор във Ватикана.   Според "Европейская правда" това съобщи италианското издание La Repubblica.   Папата посрещна Зеленски, облегнат на бастуна си. Президентът Зеленски, поздравявайки папа Фра...

News image

Президентът на Украйна пристигна в Рим за разговори с италианското ръководство и среща с папа Франциск

Италианските медии съобщават, че украинският президент Володимир Зеленски е пристигнал днес в Рим, където трябва да проведе разговори с италианското ръководство и да се срещне с папа Франциск.   Съобщава се, че самолетът на украинския президент във въздушното пространство е бил придр...

News image

Италианският премиер: Убедена съм в победата на Украйна

Италианският премиер Джорджа Мелони, след разговори с президента Володимир Зеленски в Рим, изрази увереност в победата на Украйна във войната срещу Русия, съобщи кореспондентът на "Европейская правда".     "Убедена съм, че Украйна ще спечели, че ще се възстанови още по-силна...

News image

Американците и лобито на Цветелина Бориславова включиха председателя на НС Росен Желязков в реденето на кабинета

Американците и лобито на Цветелина Бориславова включиха председателя на парламента Росен Желязков в реденето на правителството.   Два дни след срещата с новия американски посланик в България Н.Пр. Кенет Мартен председателят на парламента заяви, че "Асен Василев може да е финансов мин...

News image

"Бориславова&Лорер" и "Сорос" вземат властта, ако кабинетът "Денков" бъде избран. Борисов си пуши пурата и вдига мизата

Кръгът "Сорос" и бизнес групата около Цветелина Бориславова и Даниел Лорер вземат властта, ако кабинетът "Денков" бъде избран.   "Цветелина Бориславова може да нареди правителство с Даниел Лорер, Кирил Петков и Асен Василев, докато Бойко Борисов омайва репортерки в парламента, заявих...

News image

Лорер подрежда "Сорос" кабинет с Цветелина Бориславова&Бойко Борисов. Стела Николова се реди за министър?!

"Предстои да има програма на правителство, по която да имаме разбирателство. Тогава се надяваме, че съставът на правителство, излъчен от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", ще срещне подкрепа от колегите от ГЕРБ, а може би и от другите политически сили", заяви Даниел Лорер от...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Таки ли поръча разстрела на Къро? Бившата му жена? Или трети играч, бос в наркотрафика - Брендо? Или чужди служби?

News image

Бруталният разстрел на Красимир Каменов-Къро в ЮАР е или операция на чужди служби, или на наемници на някой от конкурентите му в наркотрафика - само Брендо досега не са посочили като поръчител и организатор, нали е в Украйна, а там има много наемници.   Бившият бос от ВИС-2 очевидно ...

Борисов "жертва"? Гешев и Божков не могат да го съборят, спецовете по взривове в асансьори, руснаците и "янките" могат

News image

Бойко Борисов отново влиза в ролята на "жертва" като през 2013г., много е добър в това. Може да няма харизмата от 2001г., 2005г. и 2009г., но е добър в играта.   Обявяват Борисов за "мафиот", дори за "дон" на мафиотски клан. Може да цитират отново посланик Джон Байърли от онази грама...

Гешев цака жокер срещу Борисов при вота за кабинета? Дори да победи Борисов, не може да спечели срещу "янките" и "Сарая"

News image

Главният прокурор Иван Гешев показа предупредителното писмо от "Мечо Пух" с осветяващото "А пък някой ден може и ти да почерпиш с пура и уиски...".   Това не е истинската атака на Иван Гешев срещу Бойко Борисов. Според източници от службите главният прокурор ще извади жокер срещу Бой...

АКЦИЯ

И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Къро, по-скоро ще се премести от Дубай в Москва

News image

Васил Божков-"Черепа" щял бил да идва в България и да става "защитен свидетел" срещу Бойко Борисов, за да съдейства на главния прокурор Иван Гешев във войната му срещу "Бойко".   И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Красимир Каменов-Къро, по-скоро щ...

Вендета? И мафията не убива съпруги на босове. Разстреляха Къро, който поръчал Главния. Външни фактори подлагат Гешев?!

News image

Главният прокурор Иван Гешев извел семейството си в Израел, за да го предпази от "пиратката". В ЮАР обаче не гръмна "пиратка" - брутално беше разстрелян Красимир Каменов-Къро заедно със семейството си.    Това нито "Камората", нито "Ндрангета", нито "Коза Ностра" не го правят - семей...

КИЛЪРИ

САЩ нищели версия за разстрела на Къро като информатор по "Магнитски", руска групировка го поръчала заради One coin?

News image

След спекулациите за наемници, свързвани с американски специални части, изпълнили поръчка на наркобарони, се появи версия, че Красимир Каменов-Къро може да е бил поръчан от руска групировка.   "Още преди 3 месеца беше ясно, че за Красимир Каменов - Къро има поръчка. Спрягаше се една ...

Разстрелът на Красимир Каменов-Къро "под индиго" с разстрела на Бай Миле и гардовете му в ресторант "Славия"

News image

"Маскирани екзекутори, преоблечени като ченгета на Интерпол нахлули в луксозната резиденция в Констанция, Кейптаун и пред очите на двете му деца открили огън по гангстера и гардовете му", пише "Свободно слово".   Разстрелът на Красимир Каменов-Къро е "под индиго" с разстрела на Милчо...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер