ПОЛИТИКА

Интригата. Таки "поръчал" Къро, той шефа в ГДНП Михаил Наумов. Посолството на САЩ пощенска кутия за справки на службите?!

alt
Поредната медийна интрига се заформи след брифинга на главния прокурор Иван Гешев и интервюто на министъра на МВР Иван Демерджиев в Нова тв.
 
Христофорос Аманатидис-Таки "поръчал" бившия си партньор във ВИС-2 Красимир Каменов-Къро, той пък "поръчал" началника на отдел "Престъпления срещу личността" в ГДНП Михаил Наумов.
 
Схемата се заформя след публикацията "Справка в МВР: Ружа Игнатова била убита по поръчка на Таки. Шефът на отдел "Убийства" работел за него" в BIRD на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от 17 февруари.
 
alt
 
Михаил Наумов
 
След няколко дни в медиите се появяват публикации за захлаха срещу шефа на отдел в ГДНП Михаил Наумов, "Полицай на годината" за 2013г. Публикации за готвен атентат срещу Михаил Наумов имаше и през 2012 г.  
 
alt
 
Михаил Наумов - "Полицай на годината" през 2013г.
 
Министърът на МВР Иван Демерджиев заяви в интервюто в Нова тв, че срещу Михаил Наумов тече проверка във "Вътрешна сигурност".
 
"Запитан дали въпросният човек има връзка с "частната граница" и "Капитан Андреево", Демерджиев каза: "Има данни тези дружества да са свързани, но не само с това лице, а и с други лица от криминалния контингент.".
 
(Всъщност през годините Къро неизменно се е свързвал са Христофорос Аманатидис - Таки, който пък се сочи като човека зад фитосанитарния контрол. Опитът последният да бъде върнат в държавата съвпадна с това, че бе съборено правителството на Кирил Петков.
 
Клуб Z припомня, че откакто възникна казусът с т. нар. фима "Евролаб" и опитите на държавната власт след 2021 г. да прекрати договора си с нея по границата, дружеството почти непрекъснато печели във ВАС срещу държавата.
 
Въпреки това в последно време интензивни слухове говорят за разрив между някогашните близки съдружници и приятели Къро и Таки, б.р. на Клуб Z)", пише Клуб Z.
 
"Все пак стана ясно, че обезвреждането на хората на Таки и по-конкретно на шефа на отдел "Убийства" в ГДНП Михаил Наумов не е на дневен ред, по-скоро обратното", коментира Атанас Чобанов, цитиран от Клуб Z.
 
"За времето през което Михайл Наумов ръководи отдел "Убийства" при ГДНП няма нито едно разкрито поръчково убийство. Обект на разследване стават предимно опоненти на "Таки", пише в справка, която не е официално възложена от МВР, цитирана в публикацията на BIRD. 
 
Източници от службите заявиха, че това не отговаря на фактите. Разкритията на поръчките към Наско Ластика за Каро Акопович и Пешо Дебелия са след разработки на отдела в ГДНП, ръководен от Михаил Наумов.
 
Според тях обаче разкриването на групата на Иво Гела може да е обслужила интереси на Христофорос Аманатидис-Таки. 
 
Михаил Наумов е свързван в "справките" и с интригата с "Евролаб", сочена като фирма на Красимир Каменов "Къро" и Размиг Керопе Чакърян "Ами", който ги бил поставил на СРС "по заповед на Аманатидис.
 
В "сравките" се твърди, че Христофорос Аманатидис-Таки е близък с Делян Пеевски и така се препраща към връзка на Михаил Наумов в комбинацията за "готвено убийство на Пеевски".
 
Михаил Наумов, който за босовете на групировките бил "Мишо Наумов", работел и по сигналите за "убийство на Борисов и Гешев".
 
"Репортер на BIRD разговаря с източник, който е запознат с изготвянето на тези справки. Те не са официално възложени в рамките на оперативна разработка на службите. По думите му информацията е събрана по частна инициатива на бивши служители в службите, които са използвали свои агентурни източници. Информацията е била изпратена в няколко правоохранителни институции, включително и в посолството на САЩ", пише BIRD.
 
Посолството на САЩ "пощенска кутия" ли е на службите, "арбитър" в битката между МВР и прокуратурата в пика на предизборната кампания или наистина ще бъде модератор на подреждането на властовата схема след вота?
 
"BIRD се свърза и с бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, тъй като именно по негово време преди година справките придобиват статут на ВДС по делото за убийство на Любомир Иванов. Също така Рашков отстрани от поста му Михаил Наумов.
 
По телефона Бойко Рашков не пожела да коментира дали му е известно за тези справки, но подчерта, че Михаил Наумов е имал много съмнителни контакти с осъждани лица и е бил отстранен съвсем закономерно от поста. Рашков коментира също, че след като той напуска министерството там са се случили множество спорни назначения", пише BIRD.
 
"Справките", цитирани от BIRD, провокираха ответен ход на прокуратурата, който може да преразпредели разстановката на силите между ПП&ДБ и тандема "Борисов-Пеевски" за финала на предизборната кампания.
 
bgsniper.com
 
ПОЛИТИКА
News image

Кръгът "Водолей" в кампанията на ГЕРБ-СДС, старите гербаджии работят на макс за кандидат-депутатите от "Аспарухово"

Кръгът "Водолей" с тамада Атанас Атанасов-Кеби, който беше и в гербаджийския кръг "Амичи", Иво Иванов, Ивайло Комитов и още стари гербаджии от "Аспарухово", които се върнаха в Играта, работят на макс за ГЕРБ-СДС.    "Аспарухово" има трима кандидат-депутати, които ще влязат в парламен...

News image

Варна е в безпрецедентна в историята си ситуация, два района са без кметове, смята депутатът от СДС доц. Медиха Хамза

"Варна никога не е изпадала в безпрецедентна ситуация, в каквото е в момента. Няма средства от Плана за възстановяване и устойчивост, няма средства от Евро фондовете, а за да е пълна картината - два района са без кметове", каза пред ДНЕС+ доц. Медиха Хамза, народен представител от СДС-Варна ...

News image

На старта на кампанията водачът на ЛЕВИЦАТА във Варна – Иван Иванов, очерта приоритетите на формацията

"Благодаря за доверието на коалиция ЛЕВИЦАТА, че ме поканиха за водач на листата си в Трети многомандатен район-Варна. Смея да обещая, че трите основни приоритета в нашата платформа – Варна да стане център на сигурността, защото тя е не само държавна граница, но и граница на ЕС, а на н...

News image

Честен и почтен човек: СДС-Варна със силна кандидатура на доц. д-р Медиха Хамза

Председателят на СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидатът на сините за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС. Депутатът в 49-ото Народно събрание е с амбиция да затвърди постигнатото и да продължи работата си по приоритетите на хората с дясно консервативно мислене.   До...

News image

Големите партии спират новите формации за парламента, "Солидарна България" не прави пробив

Големите партии спират новите формации за парламента, дори ИТН може да не влезе в Народното събрание след изборите, сочат проучванията на социологическите агенции "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс".   "Солидарна Бълария" не прави пробив. Коалицията няма структури, а харизмата на Ваня Гри...

News image

Войната в Украйна е "жокер" за Николай Марков, но трябва да атакува и НАТО. "Възраждане" привлича проруски вот с НАТО

Николай Марков заема най-твърдата проруска и антиукраинска позиция за войната в Украйна, това е "жокер" за русофилски вот в предизборната кампания.   О.р. подп. Николай Марков твърдеше в началото на СВО, че Русия бързо ще постигне целите си, дори че руснаци все още не воюват - очевид...

News image

ГЕРБ влиза в битката със стари гвардейци. Борисов не пуска аванта на ПП-ДБ и държи жокери, реди гамбит с районни кметове

ГЕРБ-Варна влиза в битката със стари гвардейци с мажоритарен вот - Красен Кралев, Павел Христов, Кристиян Ганчев (от новите гвардейци), Милена Димова, Бранимир Балачев, Христо Христов.    Стратегията на Бойко Борисов е с план за седем депутатски мандати с класическа предизборна кампа...

News image

Срещата на Бойко Борисов с лидерите на ГЕРБ-Варна премина успешно, паритетна листа за седем депутатски мандати

"Срещата на Бойко Бирисов с лидерите на ГЕРБ-Варна Николай Костадинов и Иван Портних е преминала успешно, разбрали са се, положителна среща", заяви източник от партията.    Така се оказва, че лидерите на ПП-ДБ не могат да разчитат на интрига между двете ръководства на ГЕРБ във Варна,...

News image

Интригите за листата на ГЕРБ-Варна откриват поста на ПП-ДБ за реми, ако Лорер направи силни ходове

Интригите и напрежението между двете ръководства за подреждането на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-Варна откриват поста на ПП-ДБ за реми, ако Даниел Лорер, водач на листата на коалицията за Трети МИР-Варна, направи силни ходове за привличане на непартиев и корпоративен вот с "игра отсре...

News image

Бойко Борисов решава за листата на ГЕРБ-Варна. Цветомир Паунов не успя да постигне паритет между двате фракции

Бойко Борисов вика в сряда Иван Портних, областен координатор, и Николай Костадинов, председател на ГЕРБ-Варна, за да се договорят за подреждането на кандидат-депутатската листа, след като Цветомир Паунов, оргсекретар на партията, не успя на срещата във вторник във Варна с лидерите на двете ...

News image

Иван Иванов, водач на листата на "Левицата!" в Трети МИР-Варна. Гореща битка за ляв вот с БСП и "Солидарна България"

Иван Иванов ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на "Левицата!" в Трети МИР-Варна, заяви източник от коалицията.   Иванов е бивш общински съветник от БСП и ексдепутат от "БСП за България", който от 22-ра позиция в листата стана втори.   Той е доказан изброджия и на во...

News image

Пеевски мачка ПП заради Росен Желязков и Цветелина Бориславова след обяда в "Чепишев", ще ги направи четвърти

Делян Пеевски ескалира мачкането на ПП заради свалянето на председателя на парламента Росен Желязков, изключително близък до Цветелина Бориславова-"Каката", която е бизнес партньор на председателя на ДПС в газови проекти за милиарди.    Никаква изненада. След обяда в "Чепишев" с бос ...

News image

Бойко Борисов пуска аванта на ПП-ДБ във Варна с листа "под индиго". Мажоритарно-корпоративен вот има само Красен Кралев

Бойко Борисов пуска аванта на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна с кандидат-депутатска листа "под индиго" - Даниел Митов водач, Красен Кралев втори, Павел Христов, Бранимир Балачев, както пусна аванта на коалицията за кметския вот.   ГЕРБ-СДС спечели на парламентарните избори м.г. шест депутатс...

News image

Пеевски на обяд с бос в "Чепишев", реди вота. Лидерът на ДПС иска два мандати във Варна, депутат за "Ваня" и зеро за БСП

Делян Пеевски е обядвал с бос от Варна в култовия ресторант "Чепишев" след свалянето на Росен Желязков като председател на парламента.   Пеевски е повече от гневен след постановката на "пепейците" с президентските протежета от ИТН и реже хората на Слави Трифонов от "цифрите".   ...

News image

"Хищни хиени" от ДС вкарват ПП-ДБ в курт капан преди вота с "данайски дар", но не могат да спрат "Абдула Патаев II"

Пресконференцията на ръководството на асоциация "Сигурност" на бивши служители на Държавна сигурност е предизборен ход.   Полк. Любомир Димитров, бивш шеф на Областна дирекция на МВР-ДС Варна и РДВР, полк. Иван Иванов, бивш шеф на РЗ "Сигурност", полк. Марин Черкезов, бивш шеф на РЗ ...

News image

Павлин Павлов беше шеф по сигурността при Кирил Йорданов, може ли Марин Черкезов да стане "гуру" на зам.-кмета Илия Коев

"Отговарящият за сигурността в града трябва най-сетне да вземе решение да сформира свой екип. Без обществен съвет във всяка област много скоро хората в ръководството ще закъсат", заяви на пресконференция заместник-председателят на варненската асоциация "Сигурност" на бивши служители на Държа...

News image

Бивши служители на ДС: Управата на Варна трябва да привлече експерти в екипа си

Новото градско ръководство се нуждае от привличане на експерти в различните области. За момента се набляга на мениджърски опит без да е налице необходимата експертна подготовка. Това мнение изразиха членовете на новосформираната варненска асоциация "Сигурност" от бивши служители на Държавна ...

News image

Борисов не отстрани Портних, за да не цепи ГЕРБ, губи вота на стари гербаджии, важен му е корпоративният, но губи и него

"Като се каже Варна, от днес е Ники, ти ще помагаш в областта", заяви на Иван Портних, областен координатор на партията, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, когато направи Николай Костадинов председател на ГЕРБ-Варна.   Оказа се, че Иван Портних, бивш кмет на морската столица, не само ще ...

News image

Бойко Борисов преподрежда партийния, корпоративен, разкешен и партньорски вот. Службите мачкат изборджии на ПП-ДБ?!

Бойко Борисов цака жокери, за да преподреди партийния, корпоративния, партньорския и разкешения вот за парламентарните избори, за да покаже, че ГЕРБ е първа политическа сила и да си върне влиянието във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Първо, Борисов се е договорил з...

News image

Кметът си подреди новата Игра и започна отново да уволнява и назначава - "правилните хора" според активист на ПП

Кметът на Варна Благомир Коцев си подреди новата Игра след падането от власт на Асен Василев със схемата в "Комисия по контролиране, координиране и управляване на проектите в Община Варна" и отново започна да уволнява и назначава, заявиха източници от политическите среди. Както казва активис...

News image

"Добре дошли в града на ... кмета". Как си подреди Играта след Асен Василев и ПП вече не му е "през джоба"

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. написахме в "Наблюдател" като хедлайн "Добре дошли в града на...", на една бизнес група, докато босът на "Мултигруп" Илия Павлов все още беше смятан за фактор №1 във Варна.    След това се смениха много варианти. Стела Николова, депутат о...

News image

Кметът връща Ресто на лидери в големия бизнес и сменя линията след падането от власт на Асен Василев

Кметът на Варна Благомир Коцев сменя линията, след като Асен Василев, "смотрящий" за морската столица от ПП, който го подкрепяше, вече не е министър на финансите, заявиха източници от политическите среди.   "Пепейците" и Благомир Коцев си подредиха играта за приемането на бюджета с Г...

News image

Босовете, които искат да свалят кмета, атакуват на няколко фронта. "Малта" е плацдарм, Асен Василев няма да му е "гръб"

Кметът на Варна Благомир Коцев "застана" срещу влиятелни фактори, както дори Кирил Йорданов не им е "заставал", това е респектиращо като кураж, но и рисковано, ако е поемал ангажименти за схемата, с която стана кмет, подготвяна още с назначаването му за областен управител.   Ако кмет...

News image

След "Малта" диплят нови атаки срещу Благомир Коцев, готвят атака и срещу Илия Коев, редят и гей афера в "Приморски"

Сагата "Малта" ще е фокус на атаката срещу Благомир Коцев, когото "нагласяват" за флагман на предизборната кампания на ПП-ДБ, но опонентите на коалицията ще организират медиен щурм срещу кмета на Варна, зявиха източници от политическите среди.   Според тях една от атаките ще е свърза...

News image

Атанас Атанасов откри нов фронт срещу ПП-ДБ с "Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби"

Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ и бивш директор на НСС откри нов фронт срещу ПП-ДБ с "Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация", в интервю за БНР.   Дали с тази атака Атанасов е наясно колко корпоративен вот ще прибави на ГЕРБ-СДС, ...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

ПП-ДБ има кмет на Варна, но може да загуби изборите в Трети МИР от ГЕРБ-СДС с 2 към 1

News image

"Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви на предизборна среща в морската столица водачът на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ за Трети МИР Даниел Лорер.   Защо тогава Лорер не успява да привлече варненци, докато се опитва за раздаде предизб...

Лидерите на ПП-ДБ атакуват във Варна, кметът се включи в кампанията. ПП-ДБ цели потвърждаване на вота или победа?!

News image

Лидерите на ПП-ДБ Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и бившият премиер акад. Николай Денков атакуваха предозборно с рейд във Варна, където коалицията спечели кметския вот.   "Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви водачът на кандида...

ГЕРБ-СДС и ИТН&"Алтернативата" спират ПП-ДБ за 4 мандати във Варна. Знакови изборджии напуснаха "отбора" на ПП-ДБ

News image

ГЕРБ-СДС и ИТН, подкрепена от "Алтернативата", не само във Варна, могат да спрат ПП-ДБ за четвърти депутатски мандат в Трети МИР, заявиха изборджии и източници от политическите среди.   ГЕРБ-СДС доминира в предизборната кампания в Трети МИР-Варна и ще потвърди резултата си от предишн...

АКЦИЯ

ГЕРБ-СДС със седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот. Пренареждане с преференции няма да има

News image

ГЕРБ-СДС може да има седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот и рамо от Бойко Борисов.    Коалицията провежда предизборна кампания за потвърждаване на вота от предишните парламентарни избори с шест депутатски мандати, но с бонус за седми с преразпределяне на вота на...

Акции срещу купуване на вот няма как да спрат схемите за разкешване за "преференции", "мрежов вот" и корпоративно Ресто

News image

ОД МВР-Варна проведе акция срещу купуване на гласове, след като в тази предизборна кампания прякото разкешване за вот стартира по-рано.   Как ще реагират "башовете" на изборджийски мрежи за купуване на гласове - ще дадат кинтите на лидерите на кланове, които ще ги разкешат след деня ...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер