ПОЛИТИКА

Бахмут не пада, ще падне ли Борисов?! Руснаците не могат да превземат Бахмут, американците атакуват Борисов

alt
"Бахмут все още не е превзет. Бахмут едва ли ще бъде превзет нито утре, нито вдругиден", заяви Евгений Пригожин, който през февруари каза, че Бахмут ще бъде превзет "март-април".
 
Бахмут не пада, ще падне ли Борисов?! Руснаците не могат да превземат Бахмут, американците атакуват Борисов. 
 
Бойко Борисов извъртя "янките" за "Турски поток-2"-"Балкански поток", организираха му протести с мрежата на "Сорос". 
 
Сега демонстративно не иска да прави проамериканско правителство и заложи на проевропейско с Мария Габриел.
 
Дали обаче "тефлоновия Борисов" този път е изчислил комбинацията - заради войната на Русия срещу Украйна ЕС е под патронажа на САЩ?
 
Играта е многопластова. Ако Борисов не падне и правителството мине в парламента с комбинация на "Сарая" и... проруските депутати, американците ще загубят.
 
Очевидно им е писнало Борисов да ги врътка, явно не му варват - Борисов няма как да прегърне новия посланик на САЩ Кенет Мартен като Херо Мустафа. (Вече и Путин няма как да прегърне, не е премиер.)  
 
Обаче и руснаците са в играта. Ако решат да играят контра на американците заради подкрепата на Украйна, нямат проблем да активират своите депутати да гласуват за кабнета "Габриел".
 
Повелителят от Сарая също е ключов фактор в играта - падне ли Борисов, след като американците извадиха Пеевски от играта, губи лостове за влияние.
 
Главният прокурор Иван Гешев обаче се върна от САЩ и скочи на "лицето Бойко Методиев Борисов", на когото според записи е викал "Шефе".
 
Ако "янките" успеят да "приключат" Борисов, това означава, че ГЕРБ излиза от играта и ПП&ДБ ще станат първа политическа сила и ще вземат властта.
 
Въпросът е дали така както руснаците не могат да превземат Бахмут, защото много, ама много, подцениха украинците, и америкнаците няма да могат да извадят от играта Борисов.
 
Изглежда невероятно - дори проруски фенове станаха "първи американци", за да бъде разкаран Бойко Борисов.
 
И това не е изненадващо - от прегръдки с Путин той реши да стане пръв "русофоб", след като Русия започна СВО. 
 
Дали обаче руснаците в България имат интерес Борисов да падне и американците да инсталират на власт своите протежета?
 
Всъщност това е играта и подкрепата на Доган за кабинета "Габриел" е знак, че "Сарая" не иска власта в България да е само на "янките".
 
А може да стане и така - да падне Бахмут, да падне и Борисов. А може и да е обратно - ВСУ да започне контранастъпление и да обкръжи "Вагнер" в Бахмут.
 
Въпросът е дали Борисов има "топки" да организира контранастъпление. Доган показа, че има "топки" да скочи на американците и да го подкрепи показно.
 
Ако след Пеевски американците извадят от играта и Борисов, "старите играчи" ще загубят позиции. Но докато Доган е фактор, а ДПС не може да бъде извадено от Уравнението, "янките" няма да са господари в България.-
 
Така че падането на Борисов има по-малко значение за геостратегическата игра в България от падането на Бахмут за Украйна, който уж нямал стратегическо значение.
 
Много българи обаче ще са супер доволни заради клинтелизма на ГЕРБ и надмеността на някои от гербаджиите в парламента. И точно на това залагат американците.
 
Когато "янките" изкарат на преден план темата за корупцията, това означава, че искат промяна на върха.  И едва ли ще се откажат да извадят Борисов от играта.
 
Доган му даде рамо, но ако руснаците не го подкрепят заради предателството за Украйна, кабинетът "Габриел" може и да не мине в парламента, а Борисов да загуби от Гешев.
 
Много му е важно на Борисов кабинетът "Габриел" да мине в парламента, за да прави местни избори със свой министър на вътрешните работи. 
 
Гешев обаче очевидно е в час с тази стратегия и скочи на Борисов, за да не мине кабинета "Габриел", а според депутати планира и атака срещу знакови кметове на ГЕРБ.
 
Падне ли Борисов, ГЕРБ ще загуби местните избори. Залогът за Борисов е очевиден и трябва да даде битка като украинците в Бахмут.
 
Американците обаче дават оръжие на украинците да защитават Бахмут, но атакуват Борисов и не приемат играта му да е бос зад кулисите. Играта им е каубойска - "партия" на ГЕРБ и ПП&ДБ без Борисов, на когото не вярват, че е станал пръв "русофоб".
 
Ако Борисов беше подал оставка като лидер на ГЕРБ, американците нямаше да го атакуват - те искат Даниел Митов или Томислав Дончев да стане лидер ГЕРБ и да направят проамериканска коалиция с ПП&ДБ.
 
Борисов не подаде оставка. Въпросът е дали сега може да изкара ГЕРБ на протест, както ДПС ще излезе, ако атакуват председателя, да не говорим да почетния председател, война може да направят.
 
Време за битка. Украинците се бият и Бахмут не пада, но дали приближените на Борисов в ГЕРБ са готови да воюват за него, след като май имат повече респект от Гешев.
 
Акцията на главния прокурор Иван Гешев срещу Бойко Брисов е очевидно подкрепяна от американците и той може да падне преди Бахмут, ако ГЕРБ не застане зад него като ДПС зад Ахмед Доган.
 
Всъщност досега щеше да е паднал, ако Доган не беше го подкрепил.
 
Сравнението между битката за Бахмут и изваждането на Борисов от играта е условно и само заради задкулисната игра между американците и руснаците в България.
 
Иначе никакво сравнение не може да има - украински спецчасти и щурмоваци на "Вагнер" воюват мъжки, а у нас се въртят задкулисни игри и "войни" между бивши партньори в американска комбинация за овладяване от САЩ на цялата власт в България.
 
След подкрепата на Доган за Борисов обаче прокуратурата не бърза да атакува Борисов, а това е знак, че кабинетът "Габриел" може да мине в парламента.
 
При такова Раздаване ГЕРБ ще спечели местните избори и както Бахвмут не пада, така и Борисов може да не падне. Както и най-важните за него кметове от ГЕРБ.
 
bgsniper.com
 
 
ПОЛИТИКА
News image

Кръгът "Водолей" в кампанията на ГЕРБ-СДС, старите гербаджии работят на макс за кандидат-депутатите от "Аспарухово"

Кръгът "Водолей" с тамада Атанас Атанасов-Кеби, който беше и в гербаджийския кръг "Амичи", Иво Иванов, Ивайло Комитов и още стари гербаджии от "Аспарухово", които се върнаха в Играта, работят на макс за ГЕРБ-СДС.    "Аспарухово" има трима кандидат-депутати, които ще влязат в парламен...

News image

Варна е в безпрецедентна в историята си ситуация, два района са без кметове, смята депутатът от СДС доц. Медиха Хамза

"Варна никога не е изпадала в безпрецедентна ситуация, в каквото е в момента. Няма средства от Плана за възстановяване и устойчивост, няма средства от Евро фондовете, а за да е пълна картината - два района са без кметове", каза пред ДНЕС+ доц. Медиха Хамза, народен представител от СДС-Варна ...

News image

На старта на кампанията водачът на ЛЕВИЦАТА във Варна – Иван Иванов, очерта приоритетите на формацията

"Благодаря за доверието на коалиция ЛЕВИЦАТА, че ме поканиха за водач на листата си в Трети многомандатен район-Варна. Смея да обещая, че трите основни приоритета в нашата платформа – Варна да стане център на сигурността, защото тя е не само държавна граница, но и граница на ЕС, а на н...

News image

Честен и почтен човек: СДС-Варна със силна кандидатура на доц. д-р Медиха Хамза

Председателят на СДС-Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидатът на сините за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС. Депутатът в 49-ото Народно събрание е с амбиция да затвърди постигнатото и да продължи работата си по приоритетите на хората с дясно консервативно мислене.   До...

News image

Големите партии спират новите формации за парламента, "Солидарна България" не прави пробив

Големите партии спират новите формации за парламента, дори ИТН може да не влезе в Народното събрание след изборите, сочат проучванията на социологическите агенции "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс".   "Солидарна Бълария" не прави пробив. Коалицията няма структури, а харизмата на Ваня Гри...

News image

Войната в Украйна е "жокер" за Николай Марков, но трябва да атакува и НАТО. "Възраждане" привлича проруски вот с НАТО

Николай Марков заема най-твърдата проруска и антиукраинска позиция за войната в Украйна, това е "жокер" за русофилски вот в предизборната кампания.   О.р. подп. Николай Марков твърдеше в началото на СВО, че Русия бързо ще постигне целите си, дори че руснаци все още не воюват - очевид...

News image

ГЕРБ влиза в битката със стари гвардейци. Борисов не пуска аванта на ПП-ДБ и държи жокери, реди гамбит с районни кметове

ГЕРБ-Варна влиза в битката със стари гвардейци с мажоритарен вот - Красен Кралев, Павел Христов, Кристиян Ганчев (от новите гвардейци), Милена Димова, Бранимир Балачев, Христо Христов.    Стратегията на Бойко Борисов е с план за седем депутатски мандати с класическа предизборна кампа...

News image

Срещата на Бойко Борисов с лидерите на ГЕРБ-Варна премина успешно, паритетна листа за седем депутатски мандати

"Срещата на Бойко Бирисов с лидерите на ГЕРБ-Варна Николай Костадинов и Иван Портних е преминала успешно, разбрали са се, положителна среща", заяви източник от партията.    Така се оказва, че лидерите на ПП-ДБ не могат да разчитат на интрига между двете ръководства на ГЕРБ във Варна,...

News image

Интригите за листата на ГЕРБ-Варна откриват поста на ПП-ДБ за реми, ако Лорер направи силни ходове

Интригите и напрежението между двете ръководства за подреждането на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-Варна откриват поста на ПП-ДБ за реми, ако Даниел Лорер, водач на листата на коалицията за Трети МИР-Варна, направи силни ходове за привличане на непартиев и корпоративен вот с "игра отсре...

News image

Бойко Борисов решава за листата на ГЕРБ-Варна. Цветомир Паунов не успя да постигне паритет между двате фракции

Бойко Борисов вика в сряда Иван Портних, областен координатор, и Николай Костадинов, председател на ГЕРБ-Варна, за да се договорят за подреждането на кандидат-депутатската листа, след като Цветомир Паунов, оргсекретар на партията, не успя на срещата във вторник във Варна с лидерите на двете ...

News image

Иван Иванов, водач на листата на "Левицата!" в Трети МИР-Варна. Гореща битка за ляв вот с БСП и "Солидарна България"

Иван Иванов ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на "Левицата!" в Трети МИР-Варна, заяви източник от коалицията.   Иванов е бивш общински съветник от БСП и ексдепутат от "БСП за България", който от 22-ра позиция в листата стана втори.   Той е доказан изброджия и на во...

News image

Пеевски мачка ПП заради Росен Желязков и Цветелина Бориславова след обяда в "Чепишев", ще ги направи четвърти

Делян Пеевски ескалира мачкането на ПП заради свалянето на председателя на парламента Росен Желязков, изключително близък до Цветелина Бориславова-"Каката", която е бизнес партньор на председателя на ДПС в газови проекти за милиарди.    Никаква изненада. След обяда в "Чепишев" с бос ...

News image

Бойко Борисов пуска аванта на ПП-ДБ във Варна с листа "под индиго". Мажоритарно-корпоративен вот има само Красен Кралев

Бойко Борисов пуска аванта на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна с кандидат-депутатска листа "под индиго" - Даниел Митов водач, Красен Кралев втори, Павел Христов, Бранимир Балачев, както пусна аванта на коалицията за кметския вот.   ГЕРБ-СДС спечели на парламентарните избори м.г. шест депутатс...

News image

Пеевски на обяд с бос в "Чепишев", реди вота. Лидерът на ДПС иска два мандати във Варна, депутат за "Ваня" и зеро за БСП

Делян Пеевски е обядвал с бос от Варна в култовия ресторант "Чепишев" след свалянето на Росен Желязков като председател на парламента.   Пеевски е повече от гневен след постановката на "пепейците" с президентските протежета от ИТН и реже хората на Слави Трифонов от "цифрите".   ...

News image

"Хищни хиени" от ДС вкарват ПП-ДБ в курт капан преди вота с "данайски дар", но не могат да спрат "Абдула Патаев II"

Пресконференцията на ръководството на асоциация "Сигурност" на бивши служители на Държавна сигурност е предизборен ход.   Полк. Любомир Димитров, бивш шеф на Областна дирекция на МВР-ДС Варна и РДВР, полк. Иван Иванов, бивш шеф на РЗ "Сигурност", полк. Марин Черкезов, бивш шеф на РЗ ...

News image

Павлин Павлов беше шеф по сигурността при Кирил Йорданов, може ли Марин Черкезов да стане "гуру" на зам.-кмета Илия Коев

"Отговарящият за сигурността в града трябва най-сетне да вземе решение да сформира свой екип. Без обществен съвет във всяка област много скоро хората в ръководството ще закъсат", заяви на пресконференция заместник-председателят на варненската асоциация "Сигурност" на бивши служители на Държа...

News image

Бивши служители на ДС: Управата на Варна трябва да привлече експерти в екипа си

Новото градско ръководство се нуждае от привличане на експерти в различните области. За момента се набляга на мениджърски опит без да е налице необходимата експертна подготовка. Това мнение изразиха членовете на новосформираната варненска асоциация "Сигурност" от бивши служители на Държавна ...

News image

Борисов не отстрани Портних, за да не цепи ГЕРБ, губи вота на стари гербаджии, важен му е корпоративният, но губи и него

"Като се каже Варна, от днес е Ники, ти ще помагаш в областта", заяви на Иван Портних, областен координатор на партията, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, когато направи Николай Костадинов председател на ГЕРБ-Варна.   Оказа се, че Иван Портних, бивш кмет на морската столица, не само ще ...

News image

Бойко Борисов преподрежда партийния, корпоративен, разкешен и партньорски вот. Службите мачкат изборджии на ПП-ДБ?!

Бойко Борисов цака жокери, за да преподреди партийния, корпоративния, партньорския и разкешения вот за парламентарните избори, за да покаже, че ГЕРБ е първа политическа сила и да си върне влиянието във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Първо, Борисов се е договорил з...

News image

Кметът си подреди новата Игра и започна отново да уволнява и назначава - "правилните хора" според активист на ПП

Кметът на Варна Благомир Коцев си подреди новата Игра след падането от власт на Асен Василев със схемата в "Комисия по контролиране, координиране и управляване на проектите в Община Варна" и отново започна да уволнява и назначава, заявиха източници от политическите среди. Както казва активис...

News image

"Добре дошли в града на ... кмета". Как си подреди Играта след Асен Василев и ПП вече не му е "през джоба"

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. написахме в "Наблюдател" като хедлайн "Добре дошли в града на...", на една бизнес група, докато босът на "Мултигруп" Илия Павлов все още беше смятан за фактор №1 във Варна.    След това се смениха много варианти. Стела Николова, депутат о...

News image

Кметът връща Ресто на лидери в големия бизнес и сменя линията след падането от власт на Асен Василев

Кметът на Варна Благомир Коцев сменя линията, след като Асен Василев, "смотрящий" за морската столица от ПП, който го подкрепяше, вече не е министър на финансите, заявиха източници от политическите среди.   "Пепейците" и Благомир Коцев си подредиха играта за приемането на бюджета с Г...

News image

Босовете, които искат да свалят кмета, атакуват на няколко фронта. "Малта" е плацдарм, Асен Василев няма да му е "гръб"

Кметът на Варна Благомир Коцев "застана" срещу влиятелни фактори, както дори Кирил Йорданов не им е "заставал", това е респектиращо като кураж, но и рисковано, ако е поемал ангажименти за схемата, с която стана кмет, подготвяна още с назначаването му за областен управител.   Ако кмет...

News image

След "Малта" диплят нови атаки срещу Благомир Коцев, готвят атака и срещу Илия Коев, редят и гей афера в "Приморски"

Сагата "Малта" ще е фокус на атаката срещу Благомир Коцев, когото "нагласяват" за флагман на предизборната кампания на ПП-ДБ, но опонентите на коалицията ще организират медиен щурм срещу кмета на Варна, зявиха източници от политическите среди.   Според тях една от атаките ще е свърза...

News image

Атанас Атанасов откри нов фронт срещу ПП-ДБ с "Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби"

Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ и бивш директор на НСС откри нов фронт срещу ПП-ДБ с "Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация", в интервю за БНР.   Дали с тази атака Атанасов е наясно колко корпоративен вот ще прибави на ГЕРБ-СДС, ...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

ПП-ДБ има кмет на Варна, но може да загуби изборите в Трети МИР от ГЕРБ-СДС с 2 към 1

News image

"Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви на предизборна среща в морската столица водачът на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ за Трети МИР Даниел Лорер.   Защо тогава Лорер не успява да привлече варненци, докато се опитва за раздаде предизб...

Лидерите на ПП-ДБ атакуват във Варна, кметът се включи в кампанията. ПП-ДБ цели потвърждаване на вота или победа?!

News image

Лидерите на ПП-ДБ Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и бившият премиер акад. Николай Денков атакуваха предозборно с рейд във Варна, където коалицията спечели кметския вот.   "Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви водачът на кандида...

ГЕРБ-СДС и ИТН&"Алтернативата" спират ПП-ДБ за 4 мандати във Варна. Знакови изборджии напуснаха "отбора" на ПП-ДБ

News image

ГЕРБ-СДС и ИТН, подкрепена от "Алтернативата", не само във Варна, могат да спрат ПП-ДБ за четвърти депутатски мандат в Трети МИР, заявиха изборджии и източници от политическите среди.   ГЕРБ-СДС доминира в предизборната кампания в Трети МИР-Варна и ще потвърди резултата си от предишн...

АКЦИЯ

ГЕРБ-СДС със седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот. Пренареждане с преференции няма да има

News image

ГЕРБ-СДС може да има седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот и рамо от Бойко Борисов.    Коалицията провежда предизборна кампания за потвърждаване на вота от предишните парламентарни избори с шест депутатски мандати, но с бонус за седми с преразпределяне на вота на...

Акции срещу купуване на вот няма как да спрат схемите за разкешване за "преференции", "мрежов вот" и корпоративно Ресто

News image

ОД МВР-Варна проведе акция срещу купуване на гласове, след като в тази предизборна кампания прякото разкешване за вот стартира по-рано.   Как ще реагират "башовете" на изборджийски мрежи за купуване на гласове - ще дадат кинтите на лидерите на кланове, които ще ги разкешат след деня ...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер