СНАЙПЕР

"Закуска при Херо Мустафа сглобява правителство" игра на Нинова след двоен пас на кръга "Прокопиев"?!

alt
Заверата "Скандална закуска при Херо Мустафа - зад гърба на лидерите на партиите САЩ сглобяват кабинет" може да се окаже игра на лидера на БСП Корнелия Нинова след двойния пас на вицепремиера Асен Василев с "подшушване отвън" и "инструкции от посолства".
 
"Тази сутрин в 9.00 часа през главата на лидерите на политическите партии у нас в американското посолство у нас са били поканени отделни депутати от парламентарно представените партии: Кристиан Вигенин от БСП, Даниел Митов от ГЕРБ, Калоян Иконномов като представител на ПП, който не е уведомил предварително Асен Василев и Кирил Петков, научи Епицентър. бг. (..) "Корнелия Нинова научила от медиите за присъствието на Кристиян Вигенин на закуската при Херо Мустафа", пише Епицентър. бг.
 
Може ли Данеил Митов да направи нещо "през главата на лидера" Бойко Борисов? Отговорът е очевиден. Корнелия Нинова обаче научила от медиите за присъствието на Кристиан Вигенин на закуската при Херо Мустафа и... се вкарала във филма "Завера без Корни". 
 
"Целта на закуската при американския посланик е да се бабува върху създаването на евро-атлантическо правителство, без участието на Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова. Лансира се Никола Минчев за премиер при третия опит за съставяне на правителство, а мандатоносителят ще е "Демократична България".", пише "Епицентър.БГ".
 
Сочна интрига - "бабува се върху създаването на евро-атлантическо правителство" без участието Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова с премиер Никола Минчев в мандата на "Демократична България", т.е. Нинова е аут от играта - мандатът не отива при БСП, две проСорос проксита - ПП и ДБ се конфронтират, а Никола Минчев, чието сваляне като председател на парламента вдигна дясна София на протести, става новата звезда на ПП за сметка на Кирил Петков и Асен Василев. 
 
Заверата има пробиви - защо уж поканеният лидер Христо Иванов изпраща заместник, ако заверата "Закуска при Херо Мустафа" ще сглобява евроатлантическо правителство (сякаш сегашното е "проруско") в мандата на "Демократична България"? Или Корнелия Нинова е против евроатлантическо правителство и ще реди "проруско", ако БСП получи мандата? 
 
"Кирил Петков и Асен Василев са били бесни след като разбрали за зауската и че зад гърба им САЩ редят правителство без тяхно участие . 
 
alt
 
"Отвън се подшушва да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ. На нас и да ни го подшушват, няма смисъл, ние инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Със сигурност е имало индикации от, нека да кажем, коалиционните партньори, че може би е добре да се върви в тази посока, ние твърдо сме ги отрязали", разкри конспирацията в интервю за "Капитал" Асен Василев. Казанато от него е повече от скандално, защото за първи път политик от висок ранг признава, че вътрешните дела в България се решават не в парламента, а в чуждо посолство.
 
Василев не отговори на въпроса кои са тези посолства, но каза, че е "ясно за кои става въпрос", а днес думите му бяха потвърдени със закуската при  Н.Пр. Мустафа.", пише "Епицентър.БГ". 
 
"Вчера даже имаше и изявление на Държавния департамент в тази посока", допълни вицепремиерът. И продължи: "Със сигурност е имало индикации от, нека да кажем коалиционните партньори, че е добре да се върви в тази посока. Ние твърдо сме ги отрязали", разкри Василев за натиска отвън", допълва "Епицентър.БГ".
 
alt
 
Всъщност Заверата "Закуска при Херо Мустафа сглобява правителство" не се потвърди - нито от Асен Василев, нито от Корнелия Нинова. Кристиан Вигенин и Даниел Митов я опровергаха. 
 
"Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорично не отговаря на истината.
 
Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.
 
Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите", заяви Кристиан Вигенин. 
 
"Български политици - представители на парламентарно представени политически сили, са участвали в среща, организирана от американския посланик Херо Мустафа. На нея не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за БНР.
 
Още една сочна интрига в Заверата - "Страннно е, че именно заченатата с подкрепата на "Козяк" и лансирана от Радев формация ПП вече е загубила доверието на американските си покровители, които днес намират за правилно вкарването на ГЕРБ в новото управление на страната. Не случайно Борисов първи пусна формулата евроатлантиеско управление, което се приема като посочена от САЩ цел", пише "Епицентър.БГ". 
 
След конфронтирането на двете проСорос проксита ПП и ДБ се прокарва теза, че Бойко Борисов, който "първи пусна формулата евроатлантическо управление, което се приема като посочена от САЩ цел", изземва инициативата за проамериканска политика от ПП, която била загубила доверието на американските си покровители, които днес намират за правилно вкарването на ГЕРБ в новото управление на страната - с кое точно е загубила доверието на американските си окровители ПП, с експулсирането на 70 дипломати и служители от посолството на Руската Федерация, или с проамериканската позиция за РСМ, или с оръжието и боеприпасите за Украйна? И как ще вкарат американците ГЕРБ в правителството, след като Бойко Борисов обяви, че ПГ на ГЕРБ няма да гласува за нов кабинет в състава на този парламент?
 
Борисов свали правителството и иска предсрочни избори, за да извади кръга "Прокопиев" от властта - няма как посланик Херо Мустафа да го "вкара" в кабинет с Нинова и свързвани с Иво Прокопиев евроатлантици и проамериканци от отбора "Сорос", целта му е да победи ПП с разлика и да състави правителство. 
 
Което няма как да не е "евроатлантическо и проамериканско" не само заради заявката на Борисов - "Докато има война в Украйна, ще подкрепяме...", а защото американците превзеха държавата - ЦРУ и Пентагонът, не толкова посланик Херо Мустафа, няма защо да "сглобяват" правителства. Всяко следващо ще е проамериканско - дори Корнелия Нинова да е премиер.
 
Бойко Борисов е наясно, че България на практика е "прифронтова държава", която изнася оръжие и боеприпаси за Украйна, политиката на "платноходки в Черно море" не е актуална.
 
Въпреки че американците го спряха за четвърти премиерски мандат с протестите организирани от кръга "Сорос", Борисов се възползва от казуса с РСМ и с войната в Украйна, за да заеме ярка проамериканска позиция. 
 
Корнелия Нинова очевидно не гори от желание Бойко Борисов да я измести от "американската писта" и бизнеса за милиарди с оръжие и боеприпаси за Украйна, което България изнася чрез трети страни. Кристиан Вигенин обаче опроверга Заверата "Закуска при Херо Мустафа сглобява правителство". 
 
Американците наистина не искат Корнелия Нинова да е във властта, след като се обяви срещу експулсирането на дипломатите и служителите на посолството на Руската Федерация, но няма защо да организират завери.
 
Бойко Борисов може да извади Корнелия Нинова от властта заедно с Делян Пеевски, Орлин Алексиев и Слави Трифонов, блокирайки съставянето на правителство, а след предсрочните избори нареди проамерикански кабинет с ИТН и евроатлантическата подкрепа на ДПС с икономическа програма, балансираща между проСорос финансовите фактори в ЕС и "скрита" проОрбан позиция.
 
alt
 
Завера при американците няма - държавата е тяхна, посолството е повече от правителство, ЦРУ е повече от всички служби. "Янките" не правят Завера срещу Корнелия Нинова. Борисов и Пеевски не правят Завера срещу Нинова - обявяват открито, че искат да я извадят от властта.
 
Корнелия Нинова е "хищна хиена" и е наясно, че Завера няма, но се опита да заформи интрига между проамериканските партии и да овладее инициативата за връчването на третия мандат. 
 
Асен Василев също изигра силен ход с интервюто в "Капитал" - "Отвън се подшушва да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ", т.е. - "Нинова, не ние искаме да те извадим от играта..." Класически двоен пас, който Нинова пое и отигра. И?
 
След изиграния от Нинова ход президентът Румен Радев може да "обслужи" играта на Пеевски и Борисов, които не искат тя да е във властта, ако връчи третия мандат на Корнелия Нинова.
 
bgsniper.com 
 
СНАЙПЕР
News image

Борисов "жертва"? Гешев и Божков не могат да го съборят, спецовете по взривове в асансьори, руснаците и "янките" могат

Бойко Борисов отново влиза в ролята на "жертва" като през 2013г., много е добър в това. Може да няма харизмата от 2001г., 2005г. и 2009г., но е добър в играта.   Обявяват Борисов за "мафиот", дори за "дон" на мафиотски клан. Може да цитират отново посланик Джон Байърли от онази грама...

News image

Гешев цака жокер срещу Борисов при вота за кабинета? Дори да победи Борисов, не може да спечели срещу "янките" и "Сарая"

Главният прокурор Иван Гешев показа предупредителното писмо от "Мечо Пух" с осветяващото "А пък някой ден може и ти да почерпиш с пура и уиски...".   Това не е истинската атака на Иван Гешев срещу Бойко Борисов. Според източници от службите главният прокурор ще извади жокер срещу Бой...

News image

Защо Борисов да пита къде е семейството на Гешев, след като знае - в Израел. Кой стои зад комбинацията с Израел?

След сензационния брифинг на главния прокурор Иван Гешев в понеделник, когато той скочи остро срещу "лицето Бойко Методиев Борисов", се завъртя поредната интрига - Борисов бил питал приятел на Гешев къде е семейството на главния прокурор.   Защо Бойко Борисов да пита къде е семейство...

News image

Пеевски ли спря Гешев в петък? "Янките" не се отвориха на сделка - "Магнитски" на Пеевски срещу "Магнитски" за Борисов

"Може ли Пеевски да спре Гешев?", въпрос към депутат в петък около 11 часа. Отговор - "Пеевски е бита карта".    След като два часа по-късно номинираната за премиер Мария Габриел обяви - "Имам подкрепата на ДПС", депутатът промени мнението си.   Екшънът в петък следобед не се...

News image

Повелителят от Сарая пренареди Тестето. Който каквито записи да има, Пеевски има повече. ЦРУ явно не си предлага своите

Подкрепата на Ахмед Доган за Бойко Борисов промени разположението на силите.   ПП&ДБ отидоха на среща с Бойко Борисов и Мария Габриел.    И прокуратурата не бърза да иска депутатския имунитет на "лицето Бойко Методиев Борисов".    Повелителят от Сарая пренареди Тесте...

News image

Мария Габриел номинация на "Сорос", ще усвоява милиардите от ЕС. Бойко Борисов и Цветелина Бориславова подреждат властта

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално обяви в парламента номинацията на еврокомисаря Мария Габриел за министър-председател.    "Считам, че най-правилното място да споделим нашите идеи и намерения е парламентарната трибуна. В нашия мандат кандидат за премиер ще е еврокомисарят Мария...

News image

Цветелина Бориславова реди правителство с Даниел Лорер под "Сорос" егида, докато "Бойко" омайва репортерки в НС?!

Цветелина Бориславова може да нареди правителство с Даниел Лорер, Кирил Петков и Асен Василев, докато Бойко Борисов омайва репортерки в парламента, заявиха източници от корпоративните среди и службите.   Бориславова има бизнес проекти в газа и петрола - не само в терминала в Александ...

News image

"Еврейский колхоз" може да има в Бирибиджан, не в София. Лорер има бизнес игра, защо да се прави на Фуше в ПП

"Еврейский колхоз" може да има в Бирибиджан, не в София, но и там вече няма. Няма как Даниел Лорер да влезе в партиен "колхоз" с разпределени роли на шефове.   Лорер е смятан за "Сивия кардинал" в ПП, но явно дори не му е интересно да се прави на Фуше в партията.   Даниел Лор...

News image

Лорер, "Сивият кардинал" в ПП, не напира за лидер. Ако Петков&Василев се конфронтира, ще "вземе" ПП чрез финансирането

"Ние искаме Лорер да вземе тази партия и да направим коалиция, но той не ще. Един ден ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна при закриването на предизборната кампания на ГЕРБ/СДС.    Лорер за пореден път отрече слуховете за разцепление в ПП, първо във Варна на...

News image

Лорер няма да бъде премиер, Сорос лансира Даниел Митов, Лорер за вице. Борисов в отбора "Сорос" с атаката срещу Путин

Джордж Сорос ще спечели парламентарните избори, който и да е пръв - ГЕРБ/СДС или ПП&ДБ. Ако има нов парламентарен вот, ще спечели и него.    Това е ясно на лидерите на ГЕРБ и ПП. Бойко Борисов и Асен Василев, новата звезда в ПП, се фокусираха на финала на кампанията в "протежета" на ...

News image

Таки и Къро влязоха в играта. Божков вече не иска да воюва с "Борисов-Пеевски", знак, че тандемът отново е на власт

Христофорос Аманатидис-Таки и Красимир Каменов-Къро, които бяха тандем в бизнеса, влязоха в играта за властта в различни отбори.   Таки е сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, Къро беше обявен за близък до "Продължаваме промяната".    След публикацията на BIRD ...

News image

Държи ли връзката Лорер с фирма на "МОСАД" за фалшифициране на вот? Руски служби го работят, ГРУ-хакери пробили мрежата

Даниел Лорер, който ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ, не успя да пробие в големия бизнес на Израел и да установи връзка с големите фамилии.   Лорер обаче имал канал към фирма, свързвана с "МОСАД", която разполага с ресурс да манипулира изборни резултати не само в...

News image

Корпоративният и десният вот ще решат битката във Варна. ГЕРБ-СДС има повече изборджийски ресурс от ПП&ДБ

Даниел Митов потвърди информацията, че коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" чертае планове да спечели изборите в големите общини.   Шансът на ПП и ДБ е най-голям в София, където "Продължаваме промяната" спечели в два от трите многомандатни избирателни райони ...

News image

Даниел Митов потвърди: Битката в София, Пловдив, Варна и Бургас ще е оспорвана. ГЕРБ-СДС вече е в предкампания във Варна

"Чувам ПП и ДБ да си говорят как не е нужно да има правителство, трябва да се ходи на избори 2 в 1. Те се целят в местните избори, защото мислят, че има шанс да вземат големите общини. Те си го говорят това от доста време, това е непубличен разговор", заяви Даниел Митов, заместник-председате...

News image

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас. Битката за десния вот във Варна ще е оспорвана

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас, и дори във Варна, ако не се пребори за десния вот в морската столица, от коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България".   Коалицията ГЕРБ-СДС загуби парламентарните избори на 2 октомври м.г. в два о...

News image

Войната (не само) е математика II. Проф. Витанов: "Путин е имал реална представа, затова дишаше тежко на 24 февруари"

"Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души.", заяви о.р. полк. Роман Свитан в интервю за основателя на интернет-изданието "ГОРДОН" Дмитрий Гордон,     Войната е математика. "Украинската армия намалява. И в края на...

News image

Защо Путин не успява да спечели войната и да "денацифицира" и "демилитаризира" Украйна? Войната (не само) е математика

"Уверен съм в победата на Украйна недвусмислено. И съм сигурен, възоснова на математиката, за която говорих. Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души. Просто сега не е възможно по никакъв начин", заяви украинският военен...

News image

ВСУ превръщат Бахмут в капан. Генщабът на ВС на РФ изтегли "Вагнер" от Бахмут, провежда отвличаща операция в Угледар

Командването на ВСУ превръща Бахмут в капан за Обединената войскова групировка на ВС на РФ в Украйна.    Целта вероятно е изтощаване на руските подразделения, които да не могат да консолидират мощна настъпателна групировка за очакваната голяма руска офанзива.   Ако руската во...

News image

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".   Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с ...

News image

Боян Чуков: Украйна загуби, но още не са й съобщили. Само Вашингтон и Москва могат да ни отдалечат от Апокалипсис

Приближава ли се войната в Украйна към фатална развръзка?   По тези въпроси разговаряме в политическия наблюдател Боян ЧУКОВ.   Ето акценти от първата част на интервюто с Боян Чуков:   - Конфликтът в Украйна започва все по-отчетливо да прилича на този в Сирия. Украйна...

News image

Полша не може да окупира Западна Украйна, САЩ я спират - Украйна е бонус за САЩ. Украинци обаче "окупираха" Краков

Пропутински геостратези и руски пропагандисти лансират тезата, че Полша ще окупира Западна Украйна и ще я присъедини.   В Западна Украйна не тече полонизация, но прокремълска медия посочва, че "Украинизацията върви с ускорени темпове в Полша", пише в репортаж "Московский комсомолец"....

News image

Украинцитете няма да свършат, Лвов няма да стане Лемберг. "Западенците" и поляците ги обединява омразата към руснаците

"След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо", написа политологът Боян Чуков във Фейсбук и развива тезата, че Галиция отвово ще стане полска територия.   Колкото се сбъдна прогнозата на ген. Яков Кедми, че руската военна групировка в Украйна ще...

News image

Боян Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

Полският президент Дуда преди 3-4 дни посети Лвов. Прегърна се "сърдечно" със своя украински колега. Няма как. Налага се от гледна точка на полските национални интереси. От доста време във варшавското метро по някои от вагоните е нарисувана новата карта на Полша. И Лвов е разположен на полск...

News image

Редят нови схеми за вота във Варна между Коледа и ЧНГ. Интригата в "Аспарухово" се заплита със сделки с горива

Знакови политици и бизнесмени редиха между Коледа и ЧНГ новите схеми за кметските избори във Варна, заявиха източници от политически централи.   След последното посещение на Бойко Борисов в морската столица ГЕРБ на практика е в предкампания във Варна.   Новината, че Борисов и...

News image

Борисов стартира във Варна подготовката на ГЕРБ за местния вот, реди корпоративна подкрепа срещу позиции във властта

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори. Акцент на речта му пред активистите на "Младежи-ГЕРБ" по време на зимния университет, който се провежда в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна беше посланието  - "Не искам да се поддавате на в...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка за Размиг Чакърян-Ами, но Таки го изпреварил?!

News image

Красимир Каменов-Къро разкешил за нова поръчка срещу Размиг Чакърян-Ами, бивш бодигард и съдружник на ексбоса от "ВИС-2", който премина в групировката на Христофорос Аманатидис-Таки и стана негов "лейтенант", но бил изпреварен бившия си приятел и партньор във "ВИС-2", заявиха източници от "ъ...

Къро не "омаа Цеките", поръчаха него. "Партията" на бившия бос от "ВИС-2" със Сретен Йосич вещае Ресто?!

News image

Красимир Каменов-Къро уж питал Васил Божков-"Черепа" според медийни публикации и слухове в "ъндърграунда" - "Да омаам ли Цеките?".   Къро не "омаа Цеките" по заповед от "Черепа"1 поръчаха него. Освен това - подобни договорки не дефилират предварително по медиите.   Обаче наис...

DEA работи по версията - Таки и Ами поръчители и организатори на разстрела на Красимир Каменов-Къро?!

News image

Офисът на DEA в София работи по версията, че Христофорос Аманатидис-Таки и Размиг Чакърян-Ами са поръчители и организотори на разстрела на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, заявиха източници от службите.   Ако информацията на източниците от службите е достоверна и се потвърди, това е...

АКЦИЯ

И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Къро, по-скоро ще се премести от Дубай в Москва

News image

Васил Божков-"Черепа" щял бил да идва в България и да става "защитен свидетел" срещу Бойко Борисов, за да съдейства на главния прокурор Иван Гешев във войната му срещу "Бойко".   И как точно Васил Божков-"Черепа" ще дойде в България след разстрела на Красимир Каменов-Къро, по-скоро щ...

Вендета? И мафията не убива съпруги на босове. Разстреляха Къро, който поръчал Главния. Външни фактори подлагат Гешев?!

News image

Главният прокурор Иван Гешев извел семейството си в Израел, за да го предпази от "пиратката". В ЮАР обаче не гръмна "пиратка" - брутално беше разстрелян Красимир Каменов-Къро заедно със семейството си.    Това нито "Камората", нито "Ндрангета", нито "Коза Ностра" не го правят - семей...

КИЛЪРИ

САЩ нищели версия за разстрела на Къро като информатор по "Магнитски", руска групировка го поръчала заради One coin?

News image

След спекулациите за наемници, свързвани с американски специални части, изпълнили поръчка на наркобарони, се появи версия, че Красимир Каменов-Къро може да е бил поръчан от руска групировка.   "Още преди 3 месеца беше ясно, че за Красимир Каменов - Къро има поръчка. Спрягаше се една ...

Разстрелът на Красимир Каменов-Къро "под индиго" с разстрела на Бай Миле и гардовете му в ресторант "Славия"

News image

"Маскирани екзекутори, преоблечени като ченгета на Интерпол нахлули в луксозната резиденция в Констанция, Кейптаун и пред очите на двете му деца открили огън по гангстера и гардовете му", пише "Свободно слово".   Разстрелът на Красимир Каменов-Къро е "под индиго" с разстрела на Милчо...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер