СНАЙПЕР

Борисов стартира във Варна подготовката на ГЕРБ за местния вот, реди корпоративна подкрепа срещу позиции във властта

alt
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори. Акцент на речта му пред активистите на "Младежи-ГЕРБ" по време на зимния университет, който се провежда в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна беше посланието  - "Не искам да се поддавате на внушенията, че ние сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите честно и демократично, затова трябва да бъде уважаван. Радев подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи адмирации. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч".
 
Това е поредната маневра на Борисов за насочване на медийното внимание - с посланието за отношенията си с президента Румен Радев лидерът на ГЕРБ прикри същинската цел на срещата в морската столица. Всъщност Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори.
 
"Младежи-ГЕРБ" ще бъде ядро на изборджийската машина на партията за местния вот и в закритата част от срещата с активистите Борисов е поставил задачите пред организацията.
 
Лидерът на ГЕРБ е заявил, че активисти на "Младежи-ГЕРБ" ще бъдат кандидати на избираеми позиции за общински съветници, за кметове на населени места и районни кметства в София, Пловдив, Бургас и Варна.
 
В навечерието на срещата на Борисов с активистите на "Младежи-ГЕРБ" в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна изтече информация от най-близкото му бизнес обкръжение, че с листата за общински съветници на партията в морската столица и смяната на някои кметове на райони лидерът на ГЕРБ ще пренареди бизнес лобитата в корпоративно-политическата схема.
 
Източниците заявиха, че промени ще има в четири от петте района - "Одесос", "Приморски", "Младост", "Аспарухово" и само кметът на "Владислав Варненчик" Николай Костадинов, който е ярка партийна фигура, щял да запази позицията си.
 
Това може да се окаже поредната маневра на Борисов с организирано изтичане на информация и близки до него бизнесмени с позиции в корпоративно-политическата схема във Варна. 
 
Кметът на район "Одесос" Георги Недев работи с бизнес кръг, който след срещи на негови представители с влиятелни фигури в групата "Лорер", която има позиции в морската столица, дава знаци, че въпреки изключително близките си отношения с кмета на района няма да саботира предизборната кампания на ГЕРБ и няма да е против промяната, ако Бойко Борисов и кметът на града Иван Портних решат партията да се яви на вота с друг кандидат-кмет.
 
Борисов обаче може да не рискува с друг кандидат, тъй като ДБ има много силни позиции в района и в коалиция с ПП може да спечели изборите, ако ГЕРБ в района се разцепи.
 
Промяна на кандидат-кмета със сигурност ще има в район "Приморски", кметът Петя Проданова няма да се кандидатира отново за позицията, заявиха активисти на ГЕРБ-Варна. 
 
Христо Христов, кмет на район "Младост" не е толкова ярка партийна фигура като Николай Костадинов, кмет на "Владислав Варненчик", но на изборите през 2019г. получи два пъти по-голям вот от листата за общински съветници на ГЕРБ - 15 000 срещу 8 000 и ако се кандидатира като независим , ако Портних и Борисов решат да направят промяна, кандидатът на ГЕРБ може да отиде на втори тур и дори да загуби. 
 
Ако лидерът на ГЕРБ не реши да направи радикална смяна на кандидат-кметовете на партията за районите, за да пренареди бизнес лобитата, Христо Христов отново може да е кандидат-кмет на ГЕРБ. 
 
Според източниците от близкото бизнес обкръжение на Бойко Борисов ГЕРБ ще има нов кандидат-кмет и за район "Аспарухово". Рискът ГЕРБ да загуби изборите, ако кметът на района Ивайло Маринов не е отново кандидат, е дори по-голям от район "Младост". Районът е с малко гласоподаватели, Ивайло Маринов е със силни позиции сред партньорите на ГЕРБ и рязка промяна може да наклони везните към ДБ и ПП.
 
Борисов обаче може да реши да направи радикална промяна на кандидатите, получавайки подкрепа от мощни бизнес кръгове, които дават заявка, че искат пренареждане на корпоративно-политическата схема във Варна. Едва ли е случайно, че информацията за гласените промени на кандидат-кметовете на ГЕРБ в районите изтечи от близки до лидера варненски бизнес кръгове.
 
Бойко Борисов организира мощна корпоративна подкрепа за ГЕРБ-Варна на местния вот срещу позиции във властта. Знакови представители от големия бизнес в морската столица, свързани с Делян Пеевски, ще дадат рамо на партията, и Велико Желев, който на парламентарните избори подкрепи "Български възход", е само един от тях.
 
Влиятелна корпоративна група, която имаше кмет на "Приморски" в предишни мандати, а сега разполага с позицията на заместник-кмет, може да даде рамо на ГЕРБ в района, ако Борисов и  Портних издигнат кандидат-кмет, близък до групата.
 
Кръгът на знаков бизнесмен, който има много силни позиции в голяма община чрез връзки с кмета Иван Портних и в район "Одесос" с кмета Георги Недев, ще подкрепи ГЕРБ (по схемата с преференциите на кандидат-детутата Славена Точева) и няма да саботира предизборната кампания, ако кандидат-кметът е от този кръг, иначе може да даде рамо на ДБ, където също има влияние.
 
Този кръг умело пласира информация преди корпоративния рейд на Борисов във Варна, че дава знаци за промяна в район "Одесос" и може да подкрепи кандидат на ДБ и ПП, ако кандидат-кметът на ГЕРБ не е свързан с него и е получил уверение, че няма да има рязка промяна в корпоративно-политическата схема в района.
 
Борисов и Портних ще разширят позициите на влиятелна корпоративна група, която има бизнес интереси в "Аспарухово", както и на традиционни политически партньори, които имат ефективна изборджийска машина в района, ако решат да сменят кандидат-кмета на ГЕРБ.
 
Бойко Борисов провокира основните играчи в ГЕРБ, традиционните политически и корпоративни партньори на партията и опонентите с изтичането на информация от близкия му бизнес кръг във Варна, че готви пренареждане на бизнес лобитата със смяна на кандидат-кметове на партията за райони и с листата за общински съветници, но е толкова гъвкав корпоративно-политически играч, че до вота може да направи корекции в стратегията и с остри тактически ходове да изненада противниците на ГЕРБ.
 
Главното стратегическо решение ще бъде свързано с кандидат-кмета на ГЕРБ за Варна. Борисов обяви, че промяна на кандидат-кмета ще има в София, Пловдив и Бургас и това беше послание, че кметът Иван Портних вероятно отново ще е кандидат-кмет на партията. 
 
Каквото и пренареждане на бизнес лобитата да направи Борисов с промяна на кандидат-кметовете в някои райони, големият бизнес в града работи най-вече с кмета Иван Портних, който е първостепенен разпоредител на бюджета.
 
Ако ГЕРБ не спечели вота за кмет на морската столица, едва ли ще удържи мнозинството в Общинския съвет - бизнес-кръговете ще го пренаредят в "партия" с новия кмет. Така ГЕРБ ще загуби цитаделата си Варна, дори и да спечели кметските позиции и в петте района на града.
 
Затова Бойко Борисов сондира основните политически и корпоративни играчи с организирано изтичане на информация за Пренареждането чрез близък бизнес кръг и реди новата схема, която всъщност трябва да запази Статуквото, с кмета Иван Портних.
 
Борисов рядко прави резки движения, ако се реши на стратегическо Пренареждане, за да запази Статуквото, ще го договори с традиционните политически и корпоративни партньори, дори и с някои опоненти - като лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.
 
"Възраждане" има силен вот във Варна, сочена като проруски град, което не се потвърди на парламентарните избори, на които евроатлантическите партии ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, "Български възход" и ПП спечелиха  12 от 15 мандати, три взеха проруските "Възраждане", която спечели два и БСП един. 
 
Бойко Борисов отправи проамериканско и проукраинско послание пред активистите на "Младежи-ГЕРБ", вероятно, за да пренареди и геополитическата съставляваща и да отнеме вот от ДБ, за да остане "Възраждане" основен опонент, който да мобилизира прозападния вот във Варна за ГЕРБ с радикална проруска кампания.
 
Играта отсреща явно я умеят не само някои от основните политически и корпоративни партньори на ГЕРБ. Така с пренареждане в редиците на ГЕРБ, корпоративните партньори и опонентите, Борисов готви партията за спечелване на местните избори във Варна.
 
bgsniper.com 
 
 
СНАЙПЕР
News image

Лорер не може да "вземе" Варна, столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и "Мултигруп"

Защо ПП не може да спечели кметския вот в морската столица? Варна е столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и новите босове на "Мултигруп", както и на един от най-влиятелните топ бизнесмени.   Даниел Лорер, който ще е "кмет в сянка", ако кандидатът ...

News image

Икономическа група реди листа в "партия" с топ бизнесмени във Варна. Цели се във Везната за мнозинство в Съвета

Емблематична икономическа група реди кандидатска листа за Общинския съвет във Варна в "партия" с топ бизнесмени в морската столица - шефовете на "Хидрострой", "Комфорт", "Интерком груп", "Булавто", "Планекс" и други големи фирми.   Бизнес коалицията може да вкара в Общинския съвет че...

News image

Американците готвят Васил Терзиев за премиер. "Партията" на ЦРУ с бившите от ДС е класика в жанра

Когато ПП-ДБ обявиха номинацията на Васил Терзиев за кандидат-кмет на София, написахме, че кметската позиция е стъпало към премиерската.   "Кметският пост на Васил Терзиев е мост към премиерския пост", заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БТВ.   Васил Терзиев е фаворит кат...

News image

Алексей Петров редил Сглобката по схема на "янките". Васил Божков ли ще подрежда следващата?

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт".     Аз винаги казвам истината, така че срещи сме провеждали с него...

News image

Американците връщат Божков в бизнеса и политиката, Борисов става проамерикански "ястреб"? Това ли е играта на "янките"?

Васил Божков ескалира атаката срещу Бойко Борисов при новата среща с американските власти в края на септември, както анонсира Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, и "янките" го вадят от "Магнитски", а той се връща в големия бизнес, което означава и в политиката.    Това ли е играта...

News image

Божков - стратегия за дълга битка? Ще го подкрепят ли медиите и няма ли да го отстранят "янките", ако поведе в играта?!

Васил Божков вероятно се е подготвил за дълга битка, която да спечели с нападателна стратегия, но ситуативно го вкарват в отбрана - за Пригожин и Алексей Петров.   Първата атака срещу Божков е за Пригожин. Това вероятно е подготовка за следващата - за Алексей Петров, заявиха източниц...

News image

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота? Пеевски няма да го пусне в тази ципия

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота - "обичайните заподозрени", политолозите и бизнес и политически играчи, които ги финансират. Дали ще стане?   "Ако на 5 септември Апелативният съд промени мярката за неотклонение на Божков, той може да влезе в играта с ме...

News image

Божков се върнал от "съображения за сигурност" след катастрофата с Пригожин?

"Дали "случаят Пригожин" и връзките между лидера на Вагнер и Васил Божков, които очевидно са известни не само на българските разследващи, но и на службите за сигурност на редица държави, са катализаторът, който е задвижил по-бързо процедурата по прибирането на Божков в България. Дали "съобра...

News image

Президентът няма да влезе в сценария "Васил Божков". Копринков не губи позиции след връщането на Божков?

Президентът Румен Радев няма да влезе в сценария "Васил Божков". Президентът вдигна юмрук и призова "Мафията, вън!", след като прокуратурата влезе в президентството.   Божков няма нищо общо с това. Първо Христо Иванов дебаркира пред "Росенец", след това прокуратурата влезе в президен...

News image

Божков игра показно, върнаха му Ресто с Пригожин. Лансират версия, че "Вагнер" е застрелял Алексей Петров?!

Васил Божков игра показно. "Ако думнеш Алексей, може да се прибираш", написа Борис Марков, смятан за близък до Делян Пеевски, във Фейсбук.   "Появи се информация в медиите, че е виновен за убийството на Алексей Петров", заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков.   "Черепа" ...

News image

Версия инсценировка. Дъщерята на Пригожин постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет

Версията за инсценировка на катастрофата със самолета на Пригожин става все по-актуална.    Полина, дъщерята на Пригожин, постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет, съобщава "Московский комсомолец".   Сега, след резонансната авиокатастрофа ...

News image

Многоходовка или Шахматистът от Сарая надиграва математика?! Проруски и проСарайни медии атакуват Васил Божков

След нашия пиниз от петък, че Божков е като Пригожин, "Черепа" го свързаха с "готвача" на Путин, с Игор Сечин (ГРУ), само с Путин не са го свързали.    Подлагат го на американците, които и без това го държат на прицел, не само и не толкова с "Магнитски".    Защо проруски и пр...

News image

"Пригожин и Уткин оцеляха": западната преса намери потвърждения на версията. Двойници, фалшиви паспорти и хитър план

Има все повече конспиративни теории около катастрофата на самолета Embraer Legacy на Евгений Пригожин. Да, ръководителят на ЧВК "Вагнер", заедно с Дмитрий Уткин и Валери Чеканов, бяха в списъците на пътниците, но все още няма резултати от експертизите, някои от останките не подлежат на визуа...

News image

Версия инсценировка. Френски, руски и британски експерти лансират версията за инсценировка на атентата срещу Пригожин

Бивш френски контраразузнавач лансира версията за инсценировка на атентата със самолета на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.   След това тази версия започна да се прокрадва в британски медии и дори в прокремълски сайтове.   Артьм Степанов, личният пилот на Пригожин, спо...

News image

"Поръчан си!" на Самоковеца за "Черепа", ако го отстранят за провокиране на война, ерата на проруските босове приключва

"Поръчан си!", сугестиращият лаф на Константин Димитров-Самоковеца, вече е за Васил Божков-"Черепа", заяви източник на изключително висока позиция в службите.    "Американците няма да оставят Божков да свали правителството с "мокри поръчки" в предизборната кампания", категоричен е из...

News image

"Трактора" атакува Васил Божков с Таки за Къро. А.П. и "Черепа" са извън играта, Таки е "партия" с босовете на власт

Алексей Петров-"Трактора" извади Васил Божков-"Черепа" от играта за власт с комбинацията с Таки за Къро, но за Ресто го поръчаха.   Изборджийските (дилърски) мрежи на Къро са участвали в предизборни кампании на ПП, много активно на последните парламентарни избори. "Черепа" е налял ми...

News image

Разстрелът ескалира кампанията срещу проруски босове? Васил Божков-"Черепа" ли е следващият поръчан "руски агент"?

Бившият шеф на СОБТ ген. Красимир Петров вкара коварен пиниз за Алексей Петров в интервю за "Нова тв" - "Общувал си е вероятно с руски служби, но това не ме е вълнувало".   Ама как ще го е вълнувало, сякаш той не е работил за охраната и сигурността на "Лукойл", когато Валентин Злате...

News image

ББ ще е инкяр. Копринков ли ще покани МВР, Маджо, Баретата, Маргините или Бай Добри и...Божков за вендета от 2002 г...?

"Политици и бизнесмени, които са се познавали с убития Алексей Петров, ще бъдат разпитани, за да се изяснят всички подробности около живота и дейностите му, както евентуално и мотиви за убийството", обяви заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев.   Политици. Това вероятно означ...

News image

Борисов не коментира разстрела на Алексей Петров. Очаква ли атака срещу "копринковците" или факторите за ДАНС?!

Бойко Борисов като опитен политически играч не коментира разстрела на Алексей Петров. Според източници в ГД БОП, които работят по "пътя на копринката", вероятно очаква атака срещу "копринковците", която да бъде представена като Ресто и да прикрие старите босове като поръчители.   Опе...

News image

Старите босове извадиха Алексей Петров от Играта. Поръчителите си опазиха Бизнеса, на властта май не й липсва Посредника

Алексей Петров беше изваден от голямата властова игра в корпоративно-политическия модел с класически поръчков разстрел.    Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма как да не е в час със Схемата, но акцентира върху миналато и "Октопод".   Цветанов поне не пос...

News image

Разстрелът не е начало на гангстерска война, а на политическа. Следващите мишени - лидери на мрежи за разкешен вот?!

Разстрелът на Алексей Петров не е начало на гангстерска война, а отстраняване на ключова фигура в подреждането на властовия пъзел.   А.П. беше "сивия кардинал" при съставянето на "сглобката" и това е публична тайна, посредник между "Татко Петко", Кирил Петков и Бойко Борисов.    ...

News image

Версията за ДАНС и враждата от 2002 г. се преекспонират. Поръчката заради стотици милиони от оръжие за Украйна?

Според източници от службите компанията на Алексей Петров е влязла в бизнеса с обезпечаването на логистиката на доставките на оръжие и боеприпаси за Украйна, а там кинтите са стотици милиони долари.    Преекспонирането на заявката за връщане в ДАНС и враждата от 2002 г. на Алексей Пе...

News image

Черно море "руско езеро"? Може ли ВМФ на РФ да атакува ВМС на САЩ в базите по черноморското ни крайбрежие?

"В някои български сайтове се тиражира информацията (Боян Чуков се позовава на "bgsniper"), че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструкту...

News image

Боян Чуков, "Гласове": Американските планове - сериозна заплаха за България. Правителството ни води към фронтова държава

България се превръща в инструмент за еднократно ползване за целите на американската стратегия в Черно море   Ние вече участваме във войната – с територия, с марионетно правителство, с медии   Интервю с Боян Чуков, международен наблюдател   САЩ планират да постро...

News image

Черно море става "езеро на НАТО" като зона на стратегическите интереси на САЩ?! Ресто на Путин - с диверсии?

Обявяването на Черно море за зона на стратегическите интереси на САЩ, насочено срещу Русия, засяга най-вече България и...Турция.    Черноморското крайбрежие на Румъния от 20 години е база на ВМС на САЩ. Базата "Иджис Ейшър" край Девеселу покрива акваторията от Констанца до Крим и Чер...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

JPMorgan закри канал за разплащане на зърно от Русия. Ембаргото за зърно на Полша и Унгария загуби значение за Украйна

News image

Американската банка JPMorgan закри разплащателен канал за зърно на Россельхозбанк, съобщи "Московский комсомолец".   Банката JPMorgan обработва част от разплащанията за зърно от Русия, съобщава  reuters.com.   Ръководителят на Бюрото за координация на санкциите на Държавния д...

БСП-Шумен свали доверието от Нинова. Причината - подмяна на кандидата за кмет и листата за общински съветници

News image

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и членове на БСП обявиха в декларация, че свалят доверие от председателя на БСП Корнелия ...

ББ подреди лобитата в ГЕРБ, Радев и Кралев ще работят на макс на вота. Балотажи в "Младост", "Одесос" и "Приморски"?

News image

Бойко Борисов подреди лобитата в ГЕРБ-Варна с кандидат-кметската номинация на кмета на морската столица Иван Портних.   Евродепутатът Емил Радев и бившият министър на спорта Красен Кралев ще работят на макс за вота, заявиха източници от партията във Варна.   Битката на Портни...

АКЦИЯ

Тандемът "Певски-Борисов" в действие. Борисов и Пеевски с коментари "под индиго" за реформата в службите

News image

Тандемът "Певски-Борисов" в действие - Делян Пеевски и Бойко Борисов показаха колко е решаващо влиянието им за приключването на протеста, а след това и за реформата в службите.   Борисов и Пеевски направиха коментари "под индиго" за реформата в службите и оставката на Атанас Атанасов...

Защо му е на Делян Пеевски да става премиер, след като и така е биг бос в държавата?

News image

"Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото", заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в предаването "Тази сутрин" на Нова тв за Делян Пеевски.   Ако стане премиер Пеевски, ще е първият министър-председател с "Магнитски". Защо му е на Делян Пеевски да ...

КИЛЪРИ

Поръчителят знаково не отстрани стрелеца. Кой предаде Алексей Петров? Израелците ще отстранят ли Поръчителя?

News image

Поръчителят на разстрела на Алексей Петров знаково не отстрани стрелеца, което е класика в жанра при подобни изпълнения.   След разстрелите на Илия Павлов и Георги Илиев стрелците бяха отстранени, сега не. Защо? Някой може би иска да посочи властта като поръчител?   Никой ням...

Чебурашка изпълни поръчка, негов дубльор ли застреля А.П. или барети имитират руски почерк? Кой може да поръча "Черепа"?

News image

Гената Чебурашка изпълни поръчка във Варна през 1997 г. Гената беше на "външно", но явно не е било 24/7 и на 22 октомври с пистолет със заглушител изстрелва четири куршума в "клиента", когото само ранява, но не прави контролен, уж го притеснила излизаща от входа на блока жена.     ...

МАФИЯ

Старите босове бяха против Алексей Петров, сега редят отбор срещу Васил Божков. Ресурсът на "Черепа" обаче е несравним

News image

Всички стари босове бяха срещу Алексей Петров, защото смятаха, че използва ресурса на държавата през връзки със службите, за да прави бизнес.   Службите имаха позиции при старите босове, но на "агентурен" принцип - почти всички от тях бяха свързани с ДС или РУМНО.   Алексей П...

Совите не са това, което са. Двойната игра на Божков. Как обслужи властта по темата за разстрела на Алексей Петров

News image

Първа версия. Васил Божков се върнал, за да атакува задкулисни проруски фактори в "партия" с американците, които да го върнат в политиката и бизнеса и да не блокират активностите му с "Магнитски".   Втора версия. Божков се върнал в ролята на фронтмен в операция на руските служби, за ...

РЕКЛАМА
Банер