СНАЙПЕР

Борисов стартира във Варна подготовката на ГЕРБ за местния вот, реди корпоративна подкрепа срещу позиции във властта

alt
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори. Акцент на речта му пред активистите на "Младежи-ГЕРБ" по време на зимния университет, който се провежда в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна беше посланието  - "Не искам да се поддавате на внушенията, че ние сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите честно и демократично, затова трябва да бъде уважаван. Радев подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи адмирации. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч".
 
Това е поредната маневра на Борисов за насочване на медийното внимание - с посланието за отношенията си с президента Румен Радев лидерът на ГЕРБ прикри същинската цел на срещата в морската столица. Всъщност Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори.
 
"Младежи-ГЕРБ" ще бъде ядро на изборджийската машина на партията за местния вот и в закритата част от срещата с активистите Борисов е поставил задачите пред организацията.
 
Лидерът на ГЕРБ е заявил, че активисти на "Младежи-ГЕРБ" ще бъдат кандидати на избираеми позиции за общински съветници, за кметове на населени места и районни кметства в София, Пловдив, Бургас и Варна.
 
В навечерието на срещата на Борисов с активистите на "Младежи-ГЕРБ" в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна изтече информация от най-близкото му бизнес обкръжение, че с листата за общински съветници на партията в морската столица и смяната на някои кметове на райони лидерът на ГЕРБ ще пренареди бизнес лобитата в корпоративно-политическата схема.
 
Източниците заявиха, че промени ще има в четири от петте района - "Одесос", "Приморски", "Младост", "Аспарухово" и само кметът на "Владислав Варненчик" Николай Костадинов, който е ярка партийна фигура, щял да запази позицията си.
 
Това може да се окаже поредната маневра на Борисов с организирано изтичане на информация и близки до него бизнесмени с позиции в корпоративно-политическата схема във Варна. 
 
Кметът на район "Одесос" Георги Недев работи с бизнес кръг, който след срещи на негови представители с влиятелни фигури в групата "Лорер", която има позиции в морската столица, дава знаци, че въпреки изключително близките си отношения с кмета на района няма да саботира предизборната кампания на ГЕРБ и няма да е против промяната, ако Бойко Борисов и кметът на града Иван Портних решат партията да се яви на вота с друг кандидат-кмет.
 
Борисов обаче може да не рискува с друг кандидат, тъй като ДБ има много силни позиции в района и в коалиция с ПП може да спечели изборите, ако ГЕРБ в района се разцепи.
 
Промяна на кандидат-кмета със сигурност ще има в район "Приморски", кметът Петя Проданова няма да се кандидатира отново за позицията, заявиха активисти на ГЕРБ-Варна. 
 
Христо Христов, кмет на район "Младост" не е толкова ярка партийна фигура като Николай Костадинов, кмет на "Владислав Варненчик", но на изборите през 2019г. получи два пъти по-голям вот от листата за общински съветници на ГЕРБ - 15 000 срещу 8 000 и ако се кандидатира като независим , ако Портних и Борисов решат да направят промяна, кандидатът на ГЕРБ може да отиде на втори тур и дори да загуби. 
 
Ако лидерът на ГЕРБ не реши да направи радикална смяна на кандидат-кметовете на партията за районите, за да пренареди бизнес лобитата, Христо Христов отново може да е кандидат-кмет на ГЕРБ. 
 
Според източниците от близкото бизнес обкръжение на Бойко Борисов ГЕРБ ще има нов кандидат-кмет и за район "Аспарухово". Рискът ГЕРБ да загуби изборите, ако кметът на района Ивайло Маринов не е отново кандидат, е дори по-голям от район "Младост". Районът е с малко гласоподаватели, Ивайло Маринов е със силни позиции сред партньорите на ГЕРБ и рязка промяна може да наклони везните към ДБ и ПП.
 
Борисов обаче може да реши да направи радикална промяна на кандидатите, получавайки подкрепа от мощни бизнес кръгове, които дават заявка, че искат пренареждане на корпоративно-политическата схема във Варна. Едва ли е случайно, че информацията за гласените промени на кандидат-кметовете на ГЕРБ в районите изтечи от близки до лидера варненски бизнес кръгове.
 
Бойко Борисов организира мощна корпоративна подкрепа за ГЕРБ-Варна на местния вот срещу позиции във властта. Знакови представители от големия бизнес в морската столица, свързани с Делян Пеевски, ще дадат рамо на партията, и Велико Желев, който на парламентарните избори подкрепи "Български възход", е само един от тях.
 
Влиятелна корпоративна група, която имаше кмет на "Приморски" в предишни мандати, а сега разполага с позицията на заместник-кмет, може да даде рамо на ГЕРБ в района, ако Борисов и  Портних издигнат кандидат-кмет, близък до групата.
 
Кръгът на знаков бизнесмен, който има много силни позиции в голяма община чрез връзки с кмета Иван Портних и в район "Одесос" с кмета Георги Недев, ще подкрепи ГЕРБ (по схемата с преференциите на кандидат-детутата Славена Точева) и няма да саботира предизборната кампания, ако кандидат-кметът е от този кръг, иначе може да даде рамо на ДБ, където също има влияние.
 
Този кръг умело пласира информация преди корпоративния рейд на Борисов във Варна, че дава знаци за промяна в район "Одесос" и може да подкрепи кандидат на ДБ и ПП, ако кандидат-кметът на ГЕРБ не е свързан с него и е получил уверение, че няма да има рязка промяна в корпоративно-политическата схема в района.
 
Борисов и Портних ще разширят позициите на влиятелна корпоративна група, която има бизнес интереси в "Аспарухово", както и на традиционни политически партньори, които имат ефективна изборджийска машина в района, ако решат да сменят кандидат-кмета на ГЕРБ.
 
Бойко Борисов провокира основните играчи в ГЕРБ, традиционните политически и корпоративни партньори на партията и опонентите с изтичането на информация от близкия му бизнес кръг във Варна, че готви пренареждане на бизнес лобитата със смяна на кандидат-кметове на партията за райони и с листата за общински съветници, но е толкова гъвкав корпоративно-политически играч, че до вота може да направи корекции в стратегията и с остри тактически ходове да изненада противниците на ГЕРБ.
 
Главното стратегическо решение ще бъде свързано с кандидат-кмета на ГЕРБ за Варна. Борисов обяви, че промяна на кандидат-кмета ще има в София, Пловдив и Бургас и това беше послание, че кметът Иван Портних вероятно отново ще е кандидат-кмет на партията. 
 
Каквото и пренареждане на бизнес лобитата да направи Борисов с промяна на кандидат-кметовете в някои райони, големият бизнес в града работи най-вече с кмета Иван Портних, който е първостепенен разпоредител на бюджета.
 
Ако ГЕРБ не спечели вота за кмет на морската столица, едва ли ще удържи мнозинството в Общинския съвет - бизнес-кръговете ще го пренаредят в "партия" с новия кмет. Така ГЕРБ ще загуби цитаделата си Варна, дори и да спечели кметските позиции и в петте района на града.
 
Затова Бойко Борисов сондира основните политически и корпоративни играчи с организирано изтичане на информация за Пренареждането чрез близък бизнес кръг и реди новата схема, която всъщност трябва да запази Статуквото, с кмета Иван Портних.
 
Борисов рядко прави резки движения, ако се реши на стратегическо Пренареждане, за да запази Статуквото, ще го договори с традиционните политически и корпоративни партньори, дори и с някои опоненти - като лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.
 
"Възраждане" има силен вот във Варна, сочена като проруски град, което не се потвърди на парламентарните избори, на които евроатлантическите партии ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, "Български възход" и ПП спечелиха  12 от 15 мандати, три взеха проруските "Възраждане", която спечели два и БСП един. 
 
Бойко Борисов отправи проамериканско и проукраинско послание пред активистите на "Младежи-ГЕРБ", вероятно, за да пренареди и геополитическата съставляваща и да отнеме вот от ДБ, за да остане "Възраждане" основен опонент, който да мобилизира прозападния вот във Варна за ГЕРБ с радикална проруска кампания.
 
Играта отсреща явно я умеят не само някои от основните политически и корпоративни партньори на ГЕРБ. Така с пренареждане в редиците на ГЕРБ, корпоративните партньори и опонентите, Борисов готви партията за спечелване на местните избори във Варна.
 
bgsniper.com 
 
 
СНАЙПЕР
News image

Бейзат Яхя дърпа конците на неформалната коалиция ГЕРБ&ДПС в Шумен от Турция. Кого ще подкрепи, Доган или Пеевски?

Бейзат Яхя, бившият шеф на Североизточното държавно предприятие (СИДП), което обхваща 18 горски и ловни стопанства в 4 области в Североизтока - Шумен, Варна, Търговище и Добрич, дърпа конците на неформалната коалиция ГЕРБ&ДПС в Шумен от Турция.    Яхя е изключително близък с Бойко Бо...

News image

След "ДПС без Пеевски" на МДПС Доган ще свика Централен съвет, за да отстрани Пеевски

След "ДПС без Пеевски" на МДПС почетният председател на партията Ахмед Доган ще свика Централен съвет, за да отстрани Делян Пеевски.    Срещата в "Росенец" и слоганът "ДПС без Пеевски", който беше заявен на срещата на активисти на Движението в "Шератон", на срещата на активистите на ...

News image

Пеевски освети Вълка, Николай Вълканов, Фуат Гювен, но не и боса на турската мафия и водач "Сивите вълци" Седат Пекер

Делян Пеевски намекна с "прекрасната къща" за връзка на боса на "Мултигруп-2" Николай Вълканов с президента Румен Радев, а след това чрез близки до него и Бойко Борисов медии "разкри" и тандема на Ахмед Доган с Николай Вълканов.   Пеевски се беше фиксирал в Румен Гайтански-Вълка зара...

News image

MIT вкара Пеевски в курт капан. След срещата с Хакан Фидан "на четири очи" нямаше как Доган да не прояви мнителност

Гласуването на правителството е само кулминация на конфликта между Пеевски и Доган. Срещата на Делян Пеевски с министъра на външните работи на Република Турция Хакан Фидан, бивш шеф на MIT (14 години!), на "Четири очи" явно е провокирала мнителността на Ахмед Доган.    Според източни...

News image

Какъв Вълк, "барети" на Пашата охраняват Доган. "Барети" и СОБТ охраняват и Борисов. Пеевски няма Ресурс да ги "изпълни"

Румен Гайтански-Вълка, който явно застана в подкрепа на Ахмед Доган, е по кинтите, като Христо Ковачки, Николай Вълканов и другите, които са в отбора на Сарая.   Вълка може и да разкешва за охраната на Доган в Сарая в "Росенец", но гардовете са бивши "барети", които са от тима на Рум...

News image

Какво разцепление сред турците. Касим Дал не можа да ги разцепи с рамо от Турция, как Пеевски ще ги раздели - с кинти?!

Какво разцепление сред турците. Делян Пеевски не може и няма да разцепи ДПС, какво остава да провокира вътрешни войни сред турците.   Коментатори подхлъзват Пеевски. Ако е поръчка, Доган ще върне Ресто - 10 000 турци пред "Берлин", примерно.    Касим Дал, който беше водач на ...

News image

Войната в ДПС е за каузата, икономиката и Турция. Пеевски ще я загуби, ако бившият шеф на MIT Хакан Фидан не го подкрепи

Войната в ДПС е за каузата, тоест "ДПС е Доган и Доган е ДПС", която Делян Пеевски оспори с "Новото начало е факт. Който не го разбира, остава в миналото".   Войната е и за икономиката в партията - старите "обръчи от фирми", създадени с рамо от боса на "Мултигруп" Илия Павлов, схемит...

News image

Досега никой не е спечелил срещу Доган. Делян Пеевски може да е първият, ама надали - ДС и "КГБ" влизат в Играта

Досега никой не е спечелил срещу Ахмед Доган, босът на Прехода. Делян Пеевски може да е първият, ама надали - ДС влиза в Играта.   "Вчера Доган ми се обади, а не съм го чувал от 4 години и не съм го виждал от 5-6 години. Дори на рождените му дни съм го търсил, но никакъв отзив. Вчера...

News image

Делян Пеевски не е Илия Павлов. Доган няма да го отстрани, ако не влезе в битката като Лидера на ДПС

Делян Пеевски не е Илия Павлов, с когото Ахмед Доган беше приятел. Илия Павлов беше от "старата школа", Делян Пеевски е "друга бира" и даде знак, че няма да се откаже от битката за ДПС, за която беше не "Аз да не съм ви банкомат", а като шеф на партийна банка, който изгради логистичната мреж...

News image

Пеевски не може да победи Доган, но куражът е респектиращ. "Мултигруп-2" няма да има, важното е да няма "Илия Павлов-2"

Пеевски не може да спечели война срещу Доган, но куражът да му застане е респектиращ. "Мултигруп-2" няма да има, важното е да няма "Илия Павлов-2", ако баретите от СОБТ се преместят от Банкя в двата Сарая на почетния председател на ДПС.   Какво стана с "Доган загуби" на бившите медий...

News image

Кабинетът не мина. Доган ще организира ли контрапреврат на вота срещу Пеевски след преврата на "Берлин" срещу Сарая?!

Правителството не мина. Само 98 депутати гласуваха за кандидатурата на Росен Желязков за премиер - 68 от ГЕРБ, и 30 от ПГ на ДПС, 14 депутати се протипоставиха на председателя Делян Пеевски, един се въздържа.   38 депутати от ПП-ДБ гласуваха против, един се въздържа. БСП - 17 против....

News image

Пеевски може и да е Робеспиер за Доган в Революцията, но може да го свали, ако преиграе в "битката с корупцията" в ДПС

Делян Пеевски може и да е Робеспиер за Ахмед Доган в Революцията в ДПС, но може да го свали, ако преиграе в "битката с корупцията" в ДПС.   Доган е изключително коварен политически играч и "Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки" му е кредо, но не чак дотам, че да го мачкат....

News image

Войната пунта мара, кабинетът съгласуван с Пеевски. Борисов и Пеевски осигуряват бонус вот за "правителство си мечта"?

Войната "Пеевски-Борисов" е пунта мара, премиерът и министрите са съгласувани с лидера на ДПС, заявиха източници от политическите и бизнес среди.   Каква война? Росен Желязков, предложен за кандидат-премиер, е близък колкото до Борисов, толкова и до Пеевски. Томислав Дончев, Красен К...

News image

Борисов няма интерес от кабинет. Ако "янките" не спрат Пеевски, който напира за премиер, може да има война в "тандема"

Бойко Борисов няма никакъв интерес да има правителство само с подкрепата на ДПС, чийто бос Делян Пеевски ще е бигбос на държавата.   Нито сега, нито след нови избори - нито никога. След баретите от СОБТ край къщата на Борисов в Банкя тандемът с Пеевски е под въпрос, нещо повече може ...

News image

След Брендо "крал на кокаина" няма да има, заформя се картел. Таки е в играта, но DEA има нов фаворит-оперативен актив

След Евелин Банев-Брендо "крал на кокаина" няма да има, заформя се картел, заявиха източници от службите.   Христофорос Аманатидис-Таки е в играта, но като "експерт", не се занимава с трафик. DEA има нов фаворит като оперативен актив.   Този нов играч имал много силни позиции...

News image

Брендо се договаряше с босовете и не изплете дилърски мрежи, затова не го поръчаха досега като Поли Пантев в Аруба

Брендо се договаряше с босовете и не изплете дилърски мрежи, затова досега не го поръчаха като Поли Пантев в Аруба, но ако чрез бизнеса си с Ивелин Михайлов, който бил негов "лейтенант", е решил да реди Сглобка 2.0, може да е настанала Жега.   Евелин Банев-Брендо, оперативен актив на...

News image

Сръбските служби или момците на "Сретен" могат да изпълнят "Бойко" навсякъде. Какво като снайперисти охраняват къщата

Ако сръбските служби или "Сретен" са поръчали "Бойко", могат да го изпълнят навсякъде - БИА, службата наследила УДБА и ОЗНА, както и момците на Сретен Йосич-Йоца Амстердама, са доказали, че са много добри в този "бизнес".   Звездан Йованович, снайперист от "Единицата", подразделениет...

News image

Брендо се предава, снайперисти охраняват Борисов - съспенс за правителство или "Сретен" този път е поръчал "Бойко"?!

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов попита президента Румен Радев в началото на срещата между лидерите на ПП-ДБ и президента дали има информация, че снайперисти охраняват къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.     "Аз имам един въпрос, г-н президент, който е много сериозен. Това...

News image

Борисов отива при президента, Брендо се предава. "Съвпадение" или "Бойко" извади жокер за приятеля си Орлин Алексиев?!

Бойко Борисов отива при президента Румен Радев, Евелин Банев-Брендо се предава. "Съвпадение" или "Бойко" извади жокер за приятеля си Орлин Алексиев и най-вече за себе си?!   Брендо набута в интрига Орлин Алексиев с "Кокаинови крале", натопявайки го, че организира трафик на кокаин с р...

News image

Брендо, оперативен актив на DEA, не реди кабинет. Орлин Алексиев не иска да влиза в ролята на Алексей Петров

Евелин Банев-Брендо се предаде и веднага плъзнаха медийни спекулации, че ще реди коалиция за правителство.   "Кокаиновият крал" е оперативен актив на DEA и можеше да реди управленска коалиция от вкъщи, но вероятно е настанала Жега (за десетки тонове кокаин в Германия?) - не само лятн...

News image

Радев конфронтира Пеевски и Борисов за НАТО, може да ги провокира с мандат за ИТН. Мангуста винаги печели срещу кобра

Президентът Румен Радев чака Делян Пеевски и Бойко Борисов да се конфронтират, за да подкрепи голям партиен проект и да ги извади от Играта, написахме, когато Рая Назарян не успя да стане председател а парламента от първия път, преди да се стигне до подкрепата от ИТН.   Радев вече ко...

News image

Орлин Алексиев посредник между два бизнес кръга, единият иска правителство, другият Пренареждане с нов вот?!

Медиите са се фокусирали върху Делян Пеевски, Бойко Борисов, Слави Трифонов и Николай Марков, но зад тях има знакови фигури в бизнеса, които влияят задкулисно.    Лидерите в големия бизнес, които подкрепиха ИТН на изборите, настояват да бъде съставено правителство, тези, които дадоха...

News image

Пеевски и Борисов ще се договорят, интриги няма да ги конфронтират. Цветелина Бориславова и "янките" ще наредят Схемата

Делян Пеевски и Бойко Борисов ще се договорят за правителство, интригите няма да провокират конфликт в тандема.    Пеевски бил поискал министри на ДПС в правителството и се скарал с Борисов, който бил отказал.    Какви министри на ДПС, след като Пеевски ще е на практика преми...

News image

Джованито и Ники Цайса редят "партията" на "Величие" с ПП и двойна игра с партньори-конкуренти в бизнеса?!

Джованито, свързван с бившата групировка ВИС-2, близък с основателя на "Величие" Ивелин Михайлов по линия на бизнес проекта "град в града" на територията на радиозавода, и Ники Цайса, който вкара свои кадри във властта във Варна чрез фактори в ПП, редят "партията" между "Продължаваме промяна...

News image

Президентът или Пеевски ще надделеят в битката за ИТН, Орлин Алексиев отново в играта?! Флашки са в Зара

Президентът Румен Радев или Делян Пеевски ще надделеят в битката за ИТН, за да откаже рамо или да подкрепи правителство "Борисов&Пеевски"?   Орлин Алексиев, който е много близък със Слави Трифонов, отново влиза в играта, въпреки че уж се беше отдръпнал от ИТН.   Пеевски атаку...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

ГЕРБ-СДС ще победи с голяма разлика в Трети МИР-Варна, "Възраждане" втора политическа сила

News image

ГЕРБ-СДС ще победи с голяма разлика в Трети МИР-Варна на предсрочните парламентарни избори, протгнозират политици от различни партии.   Според тях коалицията ще има 6 депутатски мандати, а с преразпределяне може да постигне дори 7, каквато задача и на тези избори е поставил Бойко Бор...

ГЕРБ остава опозиция във Варна до септември, след това може да има Пренареждане. Офанзива срещу кмета в Общинския съвет

News image

ГЕРБ ще остане опозиция във Варна до септември, но след това може да има Пренареждане, заявиха източници от политическите среди, които коментираха атаката срещу кмета Благомир Коцев.   Според тях офанзивата срещу кмета ще бъде проведена в Общинския съвет. Кметът не разполага с мнозин...

"Влиятелни варненци" пробиха ПП, "Хоризонт" и екипа на кмета. Знакът с Николай Стефанов контраход с "влиятелни софиянци"

News image

Срещата на "влиятелни варненци" - политици, общественици и бизнесмени, в петък с атаката срещу кмета на Варна Благомир Коцев и династията "Хоризонт" е снайперистки прицелен ход в навечерието на предсрочните парламентарни избори.   "Влиятелните варненци" държат значителен корпоративен...

АКЦИЯ

Агите на Доган в ДПС привлякоха босове от "Мултигруп" и шеф от ДС в битката срещу Пеевски

News image

Агите на Ахмед Доган в ДПС привлякоха босове от "Мултигруп" и шеф от ДС в битката срещу Делян Пеевски.    Бившият вицепрезидент на "Мултигруп" и лидер на "Мултигруп-2" Николай Вълканов, за когото Ахмед Доган е "велик политик", организира алианс на бизнесмени "анти-Пеевски".   ...

Борисов реди "партия" с ПП-ДБ, Пеевски я взривява с "Шехерезада, уиски и фъстъчки"

News image

Бойко Борисов отново реди "партия" с ПП-ДБ за коалиция след изборите, Делян Пеевски я взривява с "Шехерезада, уиски и фъстъчки".   Борисов гласи нова проамериканска и проукраинска коалиция с ПП-ДБ, но Пеевски очевидно не е навит да дели власт с "Шехерезада".   Делян Пеевски я...

КИЛЪРИ

Брендо не ходеше с охрана, не движеше с кортежи. Жега заради бизнеса с Ивелин Михайлов и "партия" или натиск от "Бойко"?

News image

Брендо не ходеше с охрана, не движеше с кортежи. Колко други босове в наркотрафика на кокаин имат същия стил - само един..., но ако е влязъл в политиката чрез "лейтенанта" си в бизнеса с недвижими имоти Ивелин Михайлов, кортежите нямаше да го защитят.   Евелин Банев-Брендо беше "парт...

Ако някой е искал да "поръча" Пеевски, досега да го е направил. Сретен Йосич "поръчва" Бойко Борисов от 20 години

News image

Радостин Василев, лидер на партия "МЕЧ", се опита да провокира медиен интерес с пласмента, че Пеевски и Борисов щели били да се "избият".   Ако някой е искал да "поръча" Пеевски, досега да го е направил. Делян Пеевски не е Илия Павлов и няма защо да го "поръчват" - не се опитва да пр...

МАФИЯ

Брендо се договаря със службите в Украйна да внася кокаин в Русия. Трафикът поемат ГУР, СБУ, Пентагонът и Гафур Рахимов

News image

Евелин Банев-Брендо е задържан в Украйна на 7 септември 2021 г. по обвинение, че отглежда канабис, което, меко казано, не е неговият бизнес. "Кралят на кокаина" в България да отглежда канабис?!   Апелативният съд в Киев го освобождава и отказва да го екстрадира у нас, както и в Итали...

Брендо е агент на DEA, имал ли е оперативен ръководител от наша служба или "янките" са го пазили заради "течове на инфо"

News image

Евелин Банев-Брендо е агент на DEA, въпросът е дали е имал оперативен ръководител от наша служба, примерно ГД БОП, или американците са го вербували без наводка от българска служба.   Дали "янките" не са го пазили заради "течове на инфо", а ГД БОП е получавала информацията от партньор...

РЕКЛАМА
Банер