СНАЙПЕР

Полша не може да окупира Западна Украйна, САЩ я спират - Украйна е бонус за САЩ. Украинци обаче "окупираха" Краков

alt
Пропутински геостратези и руски пропагандисти лансират тезата, че Полша ще окупира Западна Украйна и ще я присъедини.
 
В Западна Украйна не тече полонизация, но прокремълска медия посочва, че "Украинизацията върви с ускорени темпове в Полша", пише в репортаж "Московский комсомолец".
 
"Ситуацията в Полша става все по-гореща. НАТО се опитва с всички сили да въвлече страната в конфликт с Русия. Поляците са все по-раздразнени от украинските бежанци, които крещят лозунги на Бандера на митинги. В Краков например активисти поискаха властите да спрат "окупацията" на централния градски площад от украинците, според полския градски портал KRKnews. Рускоезични жители на Полша разказаха пред "МК" за ситуацията в страната и отношението на поляците към Бандера", пише "МК".
 
Градският портал KRKnews публикува статия, в която се казва, че украинските бежанци буквално са "окупирали" площада в центъра на Краков. Шумни украинци в туристическо място, близо до паметника на писателя Адам Мицкевич, през цялата седмица два пъти на ден организират политически демонстрации. Развявайки полски знамена, използвайки високоговорители, украинците скандират лозунги на Бандера. И те също отправят искания към жителите на Полша, призовавайки ги да "дадат на Украйна всички оръжия", тъй като "поляците не дават живота си" за тях.
 
Екип на "Московский комсомолец" се свързва с полския активист Марчин Миколаек и го помолил да коментира публикацията.
 
"Полските граждани все още помнят клането във Волин, не можете да го изтриете от паметта", каза Марчин. - Политиците сега се опитват с всички сили да изместят фокуса, казват, че темата за Бандера днес не е толкова важна. Основното нещо е подкрепата на Украйна. Но хората в по-голямата си част постепенно започват да разбират, че цялата тази подкрепа работи в ущърб на полското общество. В началото на специалната операция около 80-90% от поляците симпатизираха и подкрепяха украинците, бяха готови да ги приемат по домовете си. Днес бежанците са подкрепяни от много по-малък брой полски граждани. Хората реагират негативно на социалната подкрепа за бежанците от Украйна, настоявайки властите да откажат да им предоставят безплатни жилища. Повечето от тях сега са принудени да се грижат за себе си. Добавете към това грубото поведение на украинците, които често нарушават закона в приемащата страна.
 
Затова не е изненадващо, че народът на Полша вече не иска да толерира ситуации, когато украинците искат оръжие, изискват подкрепа. Полският народ е наясно, че по този начин е въвлечен във военни действия в Украйна", заявява Марчин Миколаек.
 
Както казва събеседникът на "Московский комсомолец", поляците виждат знамена и чуват основния лозунг на Бандера. Но сред местното население има мнозина, които се противопоставят на тази нацистка идеология.
 
Премиерът Матеуш Моравецки се възмути, че се празнува годишнината от рождението на палача на полския народ Степан Бандера. Но бих нарекъл възмущението му игра пред обществеността. Зеленски, както си спомням, още през 2019 г. нарече Бандера "неоспорим герой", но това не попречи на г-н Моравецки, както и на целия полски елит, да се срещнат с него по-късно. В същото време те разбират, че ако открито "си затворят очите" за Бандера, ще загубят подкрепата на огромен брой обикновени поляци.
 
Общо около 100 000 поляци загинаха от ръцете на украинските националисти – жени, възрастни хора, деца, бебета. На паметника на жертвите на Волинското клане е изписано: "Ако забравя за тях, Ти, Боже на небето, забрави за мен".
 
Но, очевидно, мнозина са забравили.
 
Друг събеседник на "Московский комсомолец" казва, че украинизацията върви с ускорени темпове в Полша. Украинските знамена висят в Сейма, в различни институции, в училищата. Поляците позволяват песните на Бандера да се пеят у дома, а лозунгите на Бандера да се скандират. На местните жители се казва, че трябва да помогнат на Украйна без ограничения.
 
"Една от целите на тази украинизация е да убеди поляците да бъдат готови да воюват и да умрат за Украйна, а след това да ги хвърлят по Русия", казва събеседникът на "Московский комсомолец". - Полският премиер Моравецки има две несъвместими желания. Той иска Украйна да бъде без Бандера, но Русия да загуби. Но Украйна без Бандера е точно целта на Русия, за това е необходимо да победи. Следователно истината не може да бъде на страната на Моравецки. Умните хора, разбира се, виждат всички тези грешки на властите, но повечето са повлияни от пропагандата. И те могат напълно да се примирят с бандеровците, най-важното е, че те са против злите москали.
 
Събеседникът на "Московский комсомолец" казва, че общува с Катаржина Соколовска, която активно подкрепя в Полша паметта за убитите от бандеровците поляци. Според нея поляците, които чувстват националната си идентичност, са само няколко процента.
 
Партията на "Конфедерация" най-активно се противопоставя на украинизацията на Полша, а рейтингът й е около 10 процента. Смятайте, че всеки десети полюс се противопоставя на измамния полско-украински съюз. Той си спомня, че общото им минало е обляно в полска кръв. Останалите са умело манипулирани. Всички, които критикуват властите, са наричани руски агенти, руски "партянки".
 
Друг събеседник на "Московский комсомолец", жител на Варшава, казва, че сред поляците има мнозина, които отлично разбират, че западните политически елити искат да използват Полша като "разходен материал" в борбата срещу Русия.
 
"Само един от познатите ми продължава да помага на украински бежанци, дядо му е бил украинец. А останалите не искат да чуят за тях. Това са много капризни гости, те са недоволни от всичко. Ние от тях само чуваме само "дай", "дай" и "дай". Бежанците смятат, че сънародниците им в Украйна защитават всички европейци. Така че всички са им задължени. Те смятат Полша за "фонд за взаимопомощ", опитвайки се по всякакъв начин да получат възможно най-много ползи. В същото време упрекват поляците, че не са достатъчно гостоприемни. И продължават да паразитират върху полските данъкоплатци. Не е изненадващо, че местните жители просто и свършва търпението. Те често ругаят на глас, когато видят украински знамена", коментира събеседникът на "Московский комсомолец".
 
"Не искаме да се приспособяваме към украинците, нека те се приспособят към нас. Изглежда, че те са се заселили тук дълго време и няма да отидат никъде. Поляците са уморени от своята неблагодарност", заявява събеседникът на "Московский комсомолец".
 
Репортажът на "Московский комсомолец" представя настроенията на критични към украинските бежанци поляци, но опровергава тезата за "полонизацията на Западна Украйна с тезата за украинизацията на Полша.
 
Всъщност в Украйна живеят стотина хиляди етнически поляци, а в Полша пребивават вече няколко милиона украински бежанци и, както казва събеседникът на "Московский комсомолец", са се "заселили тук за дълго време".
 
Така че тезата за "окупирането на Западна Украйна" и присъединяването и към Плоша засега е само пропагандна теза на пропутинските геостратези у нас и полотолозите на Кремъл.
 
"Московский комсомолец", лоялна на Кремъл медия", опровергава с репортажа си от Полша пропагандната теза за присъединяването на Западна Украйна към Полша.
 
Киев има повече козове от Варшава. Украйна е бонус за САЩ, не за Полша. Американците няма да позволят Полша да "окупира" и присъедини Западна Украйна, но старата полска столица Краков вече е "окупирана" от украински бежанци. Те са жокер за Киев - пета колона, която може да дестабилизира Полша, ако Варшава тръгне към окупиране и присъединяване на Западна Украйна. 
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Лорер не може да "вземе" Варна, столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и "Мултигруп"

Защо ПП не може да спечели кметския вот в морската столица? Варна е столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и новите босове на "Мултигруп", както и на един от най-влиятелните топ бизнесмени.   Даниел Лорер, който ще е "кмет в сянка", ако кандидатът ...

News image

Икономическа група реди листа в "партия" с топ бизнесмени във Варна. Цели се във Везната за мнозинство в Съвета

Емблематична икономическа група реди кандидатска листа за Общинския съвет във Варна в "партия" с топ бизнесмени в морската столица - шефовете на "Хидрострой", "Комфорт", "Интерком груп", "Булавто", "Планекс" и други големи фирми.   Бизнес коалицията може да вкара в Общинския съвет че...

News image

Американците готвят Васил Терзиев за премиер. "Партията" на ЦРУ с бившите от ДС е класика в жанра

Когато ПП-ДБ обявиха номинацията на Васил Терзиев за кандидат-кмет на София, написахме, че кметската позиция е стъпало към премиерската.   "Кметският пост на Васил Терзиев е мост към премиерския пост", заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БТВ.   Васил Терзиев е фаворит кат...

News image

Алексей Петров редил Сглобката по схема на "янките". Васил Божков ли ще подрежда следващата?

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт".     Аз винаги казвам истината, така че срещи сме провеждали с него...

News image

Американците връщат Божков в бизнеса и политиката, Борисов става проамерикански "ястреб"? Това ли е играта на "янките"?

Васил Божков ескалира атаката срещу Бойко Борисов при новата среща с американските власти в края на септември, както анонсира Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, и "янките" го вадят от "Магнитски", а той се връща в големия бизнес, което означава и в политиката.    Това ли е играта...

News image

Божков - стратегия за дълга битка? Ще го подкрепят ли медиите и няма ли да го отстранят "янките", ако поведе в играта?!

Васил Божков вероятно се е подготвил за дълга битка, която да спечели с нападателна стратегия, но ситуативно го вкарват в отбрана - за Пригожин и Алексей Петров.   Първата атака срещу Божков е за Пригожин. Това вероятно е подготовка за следващата - за Алексей Петров, заявиха източниц...

News image

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота? Пеевски няма да го пусне в тази ципия

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота - "обичайните заподозрени", политолозите и бизнес и политически играчи, които ги финансират. Дали ще стане?   "Ако на 5 септември Апелативният съд промени мярката за неотклонение на Божков, той може да влезе в играта с ме...

News image

Божков се върнал от "съображения за сигурност" след катастрофата с Пригожин?

"Дали "случаят Пригожин" и връзките между лидера на Вагнер и Васил Божков, които очевидно са известни не само на българските разследващи, но и на службите за сигурност на редица държави, са катализаторът, който е задвижил по-бързо процедурата по прибирането на Божков в България. Дали "съобра...

News image

Президентът няма да влезе в сценария "Васил Божков". Копринков не губи позиции след връщането на Божков?

Президентът Румен Радев няма да влезе в сценария "Васил Божков". Президентът вдигна юмрук и призова "Мафията, вън!", след като прокуратурата влезе в президентството.   Божков няма нищо общо с това. Първо Христо Иванов дебаркира пред "Росенец", след това прокуратурата влезе в президен...

News image

Божков игра показно, върнаха му Ресто с Пригожин. Лансират версия, че "Вагнер" е застрелял Алексей Петров?!

Васил Божков игра показно. "Ако думнеш Алексей, може да се прибираш", написа Борис Марков, смятан за близък до Делян Пеевски, във Фейсбук.   "Появи се информация в медиите, че е виновен за убийството на Алексей Петров", заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков.   "Черепа" ...

News image

Версия инсценировка. Дъщерята на Пригожин постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет

Версията за инсценировка на катастрофата със самолета на Пригожин става все по-актуална.    Полина, дъщерята на Пригожин, постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет, съобщава "Московский комсомолец".   Сега, след резонансната авиокатастрофа ...

News image

Многоходовка или Шахматистът от Сарая надиграва математика?! Проруски и проСарайни медии атакуват Васил Божков

След нашия пиниз от петък, че Божков е като Пригожин, "Черепа" го свързаха с "готвача" на Путин, с Игор Сечин (ГРУ), само с Путин не са го свързали.    Подлагат го на американците, които и без това го държат на прицел, не само и не толкова с "Магнитски".    Защо проруски и пр...

News image

"Пригожин и Уткин оцеляха": западната преса намери потвърждения на версията. Двойници, фалшиви паспорти и хитър план

Има все повече конспиративни теории около катастрофата на самолета Embraer Legacy на Евгений Пригожин. Да, ръководителят на ЧВК "Вагнер", заедно с Дмитрий Уткин и Валери Чеканов, бяха в списъците на пътниците, но все още няма резултати от експертизите, някои от останките не подлежат на визуа...

News image

Версия инсценировка. Френски, руски и британски експерти лансират версията за инсценировка на атентата срещу Пригожин

Бивш френски контраразузнавач лансира версията за инсценировка на атентата със самолета на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.   След това тази версия започна да се прокрадва в британски медии и дори в прокремълски сайтове.   Артьм Степанов, личният пилот на Пригожин, спо...

News image

"Поръчан си!" на Самоковеца за "Черепа", ако го отстранят за провокиране на война, ерата на проруските босове приключва

"Поръчан си!", сугестиращият лаф на Константин Димитров-Самоковеца, вече е за Васил Божков-"Черепа", заяви източник на изключително висока позиция в службите.    "Американците няма да оставят Божков да свали правителството с "мокри поръчки" в предизборната кампания", категоричен е из...

News image

"Трактора" атакува Васил Божков с Таки за Къро. А.П. и "Черепа" са извън играта, Таки е "партия" с босовете на власт

Алексей Петров-"Трактора" извади Васил Божков-"Черепа" от играта за власт с комбинацията с Таки за Къро, но за Ресто го поръчаха.   Изборджийските (дилърски) мрежи на Къро са участвали в предизборни кампании на ПП, много активно на последните парламентарни избори. "Черепа" е налял ми...

News image

Разстрелът ескалира кампанията срещу проруски босове? Васил Божков-"Черепа" ли е следващият поръчан "руски агент"?

Бившият шеф на СОБТ ген. Красимир Петров вкара коварен пиниз за Алексей Петров в интервю за "Нова тв" - "Общувал си е вероятно с руски служби, но това не ме е вълнувало".   Ама как ще го е вълнувало, сякаш той не е работил за охраната и сигурността на "Лукойл", когато Валентин Злате...

News image

ББ ще е инкяр. Копринков ли ще покани МВР, Маджо, Баретата, Маргините или Бай Добри и...Божков за вендета от 2002 г...?

"Политици и бизнесмени, които са се познавали с убития Алексей Петров, ще бъдат разпитани, за да се изяснят всички подробности около живота и дейностите му, както евентуално и мотиви за убийството", обяви заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев.   Политици. Това вероятно означ...

News image

Борисов не коментира разстрела на Алексей Петров. Очаква ли атака срещу "копринковците" или факторите за ДАНС?!

Бойко Борисов като опитен политически играч не коментира разстрела на Алексей Петров. Според източници в ГД БОП, които работят по "пътя на копринката", вероятно очаква атака срещу "копринковците", която да бъде представена като Ресто и да прикрие старите босове като поръчители.   Опе...

News image

Старите босове извадиха Алексей Петров от Играта. Поръчителите си опазиха Бизнеса, на властта май не й липсва Посредника

Алексей Петров беше изваден от голямата властова игра в корпоративно-политическия модел с класически поръчков разстрел.    Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма как да не е в час със Схемата, но акцентира върху миналато и "Октопод".   Цветанов поне не пос...

News image

Разстрелът не е начало на гангстерска война, а на политическа. Следващите мишени - лидери на мрежи за разкешен вот?!

Разстрелът на Алексей Петров не е начало на гангстерска война, а отстраняване на ключова фигура в подреждането на властовия пъзел.   А.П. беше "сивия кардинал" при съставянето на "сглобката" и това е публична тайна, посредник между "Татко Петко", Кирил Петков и Бойко Борисов.    ...

News image

Версията за ДАНС и враждата от 2002 г. се преекспонират. Поръчката заради стотици милиони от оръжие за Украйна?

Според източници от службите компанията на Алексей Петров е влязла в бизнеса с обезпечаването на логистиката на доставките на оръжие и боеприпаси за Украйна, а там кинтите са стотици милиони долари.    Преекспонирането на заявката за връщане в ДАНС и враждата от 2002 г. на Алексей Пе...

News image

Черно море "руско езеро"? Може ли ВМФ на РФ да атакува ВМС на САЩ в базите по черноморското ни крайбрежие?

"В някои български сайтове се тиражира информацията (Боян Чуков се позовава на "bgsniper"), че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструкту...

News image

Боян Чуков, "Гласове": Американските планове - сериозна заплаха за България. Правителството ни води към фронтова държава

България се превръща в инструмент за еднократно ползване за целите на американската стратегия в Черно море   Ние вече участваме във войната – с територия, с марионетно правителство, с медии   Интервю с Боян Чуков, международен наблюдател   САЩ планират да постро...

News image

Черно море става "езеро на НАТО" като зона на стратегическите интереси на САЩ?! Ресто на Путин - с диверсии?

Обявяването на Черно море за зона на стратегическите интереси на САЩ, насочено срещу Русия, засяга най-вече България и...Турция.    Черноморското крайбрежие на Румъния от 20 години е база на ВМС на САЩ. Базата "Иджис Ейшър" край Девеселу покрива акваторията от Констанца до Крим и Чер...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

JPMorgan закри канал за разплащане на зърно от Русия. Ембаргото за зърно на Полша и Унгария загуби значение за Украйна

News image

Американската банка JPMorgan закри разплащателен канал за зърно на Россельхозбанк, съобщи "Московский комсомолец".   Банката JPMorgan обработва част от разплащанията за зърно от Русия, съобщава  reuters.com.   Ръководителят на Бюрото за координация на санкциите на Държавния д...

БСП-Шумен свали доверието от Нинова. Причината - подмяна на кандидата за кмет и листата за общински съветници

News image

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и членове на БСП обявиха в декларация, че свалят доверие от председателя на БСП Корнелия ...

ББ подреди лобитата в ГЕРБ, Радев и Кралев ще работят на макс на вота. Балотажи в "Младост", "Одесос" и "Приморски"?

News image

Бойко Борисов подреди лобитата в ГЕРБ-Варна с кандидат-кметската номинация на кмета на морската столица Иван Портних.   Евродепутатът Емил Радев и бившият министър на спорта Красен Кралев ще работят на макс за вота, заявиха източници от партията във Варна.   Битката на Портни...

АКЦИЯ

Тандемът "Певски-Борисов" в действие. Борисов и Пеевски с коментари "под индиго" за реформата в службите

News image

Тандемът "Певски-Борисов" в действие - Делян Пеевски и Бойко Борисов показаха колко е решаващо влиянието им за приключването на протеста, а след това и за реформата в службите.   Борисов и Пеевски направиха коментари "под индиго" за реформата в службите и оставката на Атанас Атанасов...

Защо му е на Делян Пеевски да става премиер, след като и така е биг бос в държавата?

News image

"Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото", заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в предаването "Тази сутрин" на Нова тв за Делян Пеевски.   Ако стане премиер Пеевски, ще е първият министър-председател с "Магнитски". Защо му е на Делян Пеевски да ...

КИЛЪРИ

Поръчителят знаково не отстрани стрелеца. Кой предаде Алексей Петров? Израелците ще отстранят ли Поръчителя?

News image

Поръчителят на разстрела на Алексей Петров знаково не отстрани стрелеца, което е класика в жанра при подобни изпълнения.   След разстрелите на Илия Павлов и Георги Илиев стрелците бяха отстранени, сега не. Защо? Някой може би иска да посочи властта като поръчител?   Никой ням...

Чебурашка изпълни поръчка, негов дубльор ли застреля А.П. или барети имитират руски почерк? Кой може да поръча "Черепа"?

News image

Гената Чебурашка изпълни поръчка във Варна през 1997 г. Гената беше на "външно", но явно не е било 24/7 и на 22 октомври с пистолет със заглушител изстрелва четири куршума в "клиента", когото само ранява, но не прави контролен, уж го притеснила излизаща от входа на блока жена.     ...

МАФИЯ

Старите босове бяха против Алексей Петров, сега редят отбор срещу Васил Божков. Ресурсът на "Черепа" обаче е несравним

News image

Всички стари босове бяха срещу Алексей Петров, защото смятаха, че използва ресурса на държавата през връзки със службите, за да прави бизнес.   Службите имаха позиции при старите босове, но на "агентурен" принцип - почти всички от тях бяха свързани с ДС или РУМНО.   Алексей П...

Совите не са това, което са. Двойната игра на Божков. Как обслужи властта по темата за разстрела на Алексей Петров

News image

Първа версия. Васил Божков се върнал, за да атакува задкулисни проруски фактори в "партия" с американците, които да го върнат в политиката и бизнеса и да не блокират активностите му с "Магнитски".   Втора версия. Божков се върнал в ролята на фронтмен в операция на руските служби, за ...

РЕКЛАМА
Банер