СНАЙПЕР

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

alt
Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".
 
Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с "отечествена война", докато Путин твърдеше, че СВО върви по план. Егати планът.
 
На 24 февруари беше скандално дори допускането, че Русия може да не спечели. Сега на дневен ред е как да не загуби. Въпреки пропагандата на Боян Чуков, който очевидно много се гневи, че "прогнозата" на ген. Яков Кедми, че Русия ще превземе Одеса до 1 септември, не се потвърди.
 
Сега е допустимо да се спекулира, че Русия може и да загуби - не само окупираните след 24 февруари територии - както загуби Херсон.
 
Ядрена държава не можела да губи войни. И още как може - Виетнам за САЩ и Афганистан за СССР са само най-ярките примери.
 
Съобщиха ли на Путин, че може да загуби в Украйна? Което и в ЦРУ не продполагаха. Причината - украинските бойци воюват за родината си, руските за властта на Путин. 
 
Цяло чудо е, че Путин все още успява да мотивира руските бойци - със стотици хиляди рубли, с властови натиск, но не това е основното - руските бойци вече се мотивират от самата война, от десетките хиляди загуби, от инстинкта за оцеляване и войнската чест, за която говори героят на Русия старши лейтенант Руслан Курбанов пред украински военнопленници.
 
Русия не само може да загуби войната в Украйна срещу САЩ, но и ще я загуби, ако Путин не обяви всеобща мобилизация, частичната стигна до превземане на градчето Соледар.
 
Украинските бойци са изключително мотивирани, САЩ и Европа дават оръжие "на час по лъжичка", но те спряха руснаците пред Киев само с "джавелини" и "байрактари". Сега идват "абрамси" и "леопарди".
 
Кой мотивира украинците да воюват срещу руснаците - американците ли?! Очевидно не, украинците са мотивирани от нападението на Путин, който искал бил да връща "исторически руски земи".
 
Това е все едно българската армия да нападне Македония и Сърбия за връщане на "историческите български земи". Защо не напада?
 
СВО на Путин е класическа завоевателна война и затова може да загуби - както Хитлер загуби "щурма на Изток" за завоюване на "земи за Райха".
 
И финално за такива пропутински геостратези като Боян Чуков - никакво голямо настъпление на Русия няма да има. Това с "чмобики" не става. Професионалната войскова групировка, която нахлу в Украйна на 24 февруари, е "перемолота". Такива бойци като Руслан Курбанов са единици. "Вагнер" воюва само за кинти, яко воюва, но така войната Путин няма да спечели - украинците се бият за страната си. Освен това - отсреща кинтите са повече. 
 
Какъв световен ред ще пренарежда Русия, както твърди Боян Чуков, с 2% БВП срещу 50% на групата "Рамщайн". Зеро. Китай не е в играта, трябва да се справя със спада на БВП и не подкрепя Русия. Индия е проникната от фирмите на пенсионирани генерали от армията на САЩ и ЦРУ. Русия е сама, ако не се броят Беларус, Северна Корея и Иран. И? Как с тези съюъзници ще победи САЩ, Германия и Великобритания в Украйна при тази самоотвержена съпротива на украинските бойци?!   
 
Боян Чуков, който остана единствен да държи фронта от пропутинските геостратези, след като Валентин Вацев, който заяви в началото на СВО, че в първите седмици на март Украина е "чао", се оттегли от медийния фронт, да попита Бойко Борисов защо вече не го играе "авер на Путин", да не би защото не надушва краха му в Украйна. Борисов не се прави на геостратег като Чуков, но винаги взема завоите в играта с предварение. 
 
Колкото до твърдението на Боян Чуков, че Полша, Унгария и Румъния щели да прилапат нещо от територията на Украйна - това дори не е смешно, както според него са смешни изхвърлящините на Владимир Соловьов за "бабахването" по Лондон и Вашингтон. Нищо не могат да вземат Полша, Унгария и Румъния от Украйна. САЩ ще ги спрат при първите опити. 
 
Не че Варшава и Букурещ влизат в тази схема, която е пропагандна теза на Кремъл, но дори Виктор Орбан не си е направил устата. Територия се придобива само с война. Както Русия действа в Украйна. Как ще воюват Полша, Румъния и Унгария срещу Украйна - нали армиите им са напълно под контрола на САЩ. Полша е пълна с военни на САЩ, както и Румъния, а Унгария е транзитна територия за маршрутите на армиите на НАТО и там германците и командосите на ЦРУ имат грижата за логистиката. 
 
Така че на Путин не са му съобщили, че може да загуби в Украйна. Както заяви дори прокремълски геостратег като ген. Яков Кедми в предаването "Вечер с Владимир Соловьов" - "Искам да видя къде ще бъде руската армия на 24 февруари, през март, през април". Кедми вече не прогнозира превземане на Одеса. 
 
Ако Одеса не може да бъде превзета от руската войскова групировка в Украйна, която дори Херсон не може да си върне, защото няма ресурс да форсира Днепър и от по-високия бряг отсреща ще бъде намачкана от украинците с "хаймарси" и гаубици М 777, как руснаците ще превземат Киев, за да съобщят на Зеленски, че е загубил войната, както твърди Боян Чуков?!
 
Първият опит за щурм на Киев как завърши, дори когато украинците не бяха го превърнали като сега в крепост?! Какво стана с Харков, който като уж проруски град щял да бъде превзет "на ход", а руснаците щели били да бъдат посрещани с "цветя, хляб и сол", а "хохлите" казаха на "ватниките"- "идите на х*й"? Какво стана с Херсон?
 
Всъщност въпросът не е кой ще спечели войната в Украйна. Това е ясно - няма как Путин да победи украинския народ, който се обедини срещу "рашките", Путин не може да победи и групата "Рамщайн". Въпросът е как Путин си позволи да вкара във война два славянски народа, а САЩ да са на далавера и да получат Украйна като "геостратегически и геополитически приз"?!
 
О, да - Путин щеше да "демилитаризира" и да "денацифицира" Украйна. И да върне НАТО в границите от 1997г., а вкарва Швеция и Финландия в Алианса със СВО. А всъщност с войната срещу Украйна я превърна в най-милитаризираната държава в Европа, както превърна всички украинци в "нацики". Къде са "нациките" с факлите, които Виктор Янукович създал с парите на Ринат Ахметов (който също си го получи с бомбардирането на заводите му в Мариупол), както твърдят дори прокремълски политолози? Няма ги, дори и на фронта не са. Всички украинци станаха "нацики" - заради Путин.
 
Както твърди руският военен експерт, о.р. полковникът от ГРУ, Иван Коновалов - "Ние воюваме в Украйна срещу руснаци, а те умеят да воюват, ако бяха европейци, досега да сме ги помели". Това постигна Путин - срещу руската войскова групировка да воюват дори етнически руснаци. 
 
Така става, когато Путин иска да връща в Русия "исторически руски земи", а там няма "исторически руснаци", а руснаци, които воюват във ВСУ срещу руската армия. Отговорът на Запада - "Няма да позволим на Путин да преначертава граници с война". А прокремълските геостратези у нас твърдят, че щял да пренареди света. 
 
Как? Сталин го пренареди, но "партия" му бяха Рузвелт и Чърчил - сега лендлийзът ще е за Украйна, не за Русия. Какъв ще е следващият ход на Путин след неуспеха на руската офанзива в Донбас, която за 6 месеци превзе градчето Соледар - всеобща мобилизация, "отечествена война". Руско "пушечно месо" срещу оръжието и боеприпасите от Запада и мотивираните украински бойци. 
 
Остава само "бабахването" с ядрено оръжие - Апокалипсис, както го описва Боян Чуков. И? "Те в ада, а ние в рая" според Путин. Дали ще му изпълнят заповедта по командната верига?!
 
Путин вече не само загуби в Украйна, но дори не е геостратегическият играч от преди СВО - не само САЩ са на далавера, Китай също е на плюс и се дръпна, след кото "блицкригът" не успя. 
 
Пекин вече отне хода на Москва с "тактическа ядрена бомба", заявявайки, че е против употреба на ядрено оръжие във войната в Украйна. Тогава? Какво остава за Путин - повече бойци като героя на Русия Руслан Курбанов. Въпросът е колко са след провала на "блицкрига", след отстъплението от Харковска област и Херсон. 
 
Всъщност остават само преговори - изтегляне на руската войскова групировка и жест на групата "Рамщайн" да не бъде мачкана Русия. Само че Путин не може да си го позволи - предстоят му избори през 2024г. И ще ескалира войната, докато може, докато има "курбановци" с войнска чест, докато не го предадат в обкръжението му и докато руски офицери не го свалят. 
 
Останалото е "пренареждане на света" от прокремълските геостратези, които чертаят мащабни схеми, но не обясняват като как "блицкригът" срещу Киев не успя, защо руската войскова групировка се "прегрупира" след Харковската операция на ВСУ, защо отстъпи от Херсон. Реалностите на войната не са като кабинетните схеми. В Украйна воюват славяни срещу славяни и това е най-важното, а не "пренареждането на света", не германци нападнаха Украйна като през 1941г., а руснаци, които воюват там и срещу други руснаци. Егати пренареждането на света.
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Таки и Къро влязоха в играта. Божков вече не иска да воюва с "Борисов-Пеевски", знак, че тандемът отново е на власт

Христофорос Аманатидис-Таки и Красимир Каменов-Къро, които бяха тандем в бизнеса, влязоха в играта за властта в различни отбори.   Таки е сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, Къро беше обявен за близък до "Продължаваме промяната".    След публикацията на BIRD ...

News image

ПП&ДБ не може да спечели срещу Пеевски&Борисов. Тандемът се връща на власт, задържането на "Вичо" жокер в играта

ПП&ДБ води на ГЕРБ/СДС с половин процент, съобщи "Маркет линкс". И? Задържаха бизнесмена Велико Желев, който първо беше сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, след това с Николай Копринков ("Афера" първа посочи тази връзка) и пропрезидентската бизнес мрежа.   Схемата с ...

News image

Държи ли връзката Лорер с фирма на "МОСАД" за фалшифициране на вот? Руски служби го работят, ГРУ-хакери пробили мрежата

Даниел Лорер, който ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ, не успя да пробие в големия бизнес на Израел и да установи връзка с големите фамилии.   Лорер обаче имал канал към фирма, свързвана с "МОСАД", която разполага с ресурс да манипулира изборни резултати не само в...

News image

Корпоративният и десният вот ще решат битката във Варна. ГЕРБ-СДС има повече изборджийски ресурс от ПП&ДБ

Даниел Митов потвърди информацията, че коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" чертае планове да спечели изборите в големите общини.   Шансът на ПП и ДБ е най-голям в София, където "Продължаваме промяната" спечели в два от трите многомандатни избирателни райони ...

News image

Даниел Митов потвърди: Битката в София, Пловдив, Варна и Бургас ще е оспорвана. ГЕРБ-СДС вече е в предкампания във Варна

"Чувам ПП и ДБ да си говорят как не е нужно да има правителство, трябва да се ходи на избори 2 в 1. Те се целят в местните избори, защото мислят, че има шанс да вземат големите общини. Те си го говорят това от доста време, това е непубличен разговор", заяви Даниел Митов, заместник-председате...

News image

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас. Битката за десния вот във Варна ще е оспорвана

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас, и дори във Варна, ако не се пребори за десния вот в морската столица, от коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България".   Коалицията ГЕРБ-СДС загуби парламентарните избори на 2 октомври м.г. в два о...

News image

Войната (не само) е математика II. Проф. Витанов: "Путин е имал реална представа, затова дишаше тежко на 24 февруари"

"Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души.", заяви о.р. полк. Роман Свитан в интервю за основателя на интернет-изданието "ГОРДОН" Дмитрий Гордон,     Войната е математика. "Украинската армия намалява. И в края на...

News image

Защо Путин не успява да спечели войната и да "денацифицира" и "демилитаризира" Украйна? Войната (не само) е математика

"Уверен съм в победата на Украйна недвусмислено. И съм сигурен, възоснова на математиката, за която говорих. Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души. Просто сега не е възможно по никакъв начин", заяви украинският военен...

News image

ВСУ превръщат Бахмут в капан. Генщабът на ВС на РФ изтегли "Вагнер" от Бахмут, провежда отвличаща операция в Угледар

Командването на ВСУ превръща Бахмут в капан за Обединената войскова групировка на ВС на РФ в Украйна.    Целта вероятно е изтощаване на руските подразделения, които да не могат да консолидират мощна настъпателна групировка за очакваната голяма руска офанзива.   Ако руската во...

News image

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".   Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с ...

News image

Боян Чуков: Украйна загуби, но още не са й съобщили. Само Вашингтон и Москва могат да ни отдалечат от Апокалипсис

Приближава ли се войната в Украйна към фатална развръзка?   По тези въпроси разговаряме в политическия наблюдател Боян ЧУКОВ.   Ето акценти от първата част на интервюто с Боян Чуков:   - Конфликтът в Украйна започва все по-отчетливо да прилича на този в Сирия. Украйна...

News image

Полша не може да окупира Западна Украйна, САЩ я спират - Украйна е бонус за САЩ. Украинци обаче "окупираха" Краков

Пропутински геостратези и руски пропагандисти лансират тезата, че Полша ще окупира Западна Украйна и ще я присъедини.   В Западна Украйна не тече полонизация, но прокремълска медия посочва, че "Украинизацията върви с ускорени темпове в Полша", пише в репортаж "Московский комсомолец"....

News image

Украинцитете няма да свършат, Лвов няма да стане Лемберг. "Западенците" и поляците ги обединява омразата към руснаците

"След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо", написа политологът Боян Чуков във Фейсбук и развива тезата, че Галиция отвово ще стане полска територия.   Колкото се сбъдна прогнозата на ген. Яков Кедми, че руската военна групировка в Украйна ще...

News image

Боян Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

Полският президент Дуда преди 3-4 дни посети Лвов. Прегърна се "сърдечно" със своя украински колега. Няма как. Налага се от гледна точка на полските национални интереси. От доста време във варшавското метро по някои от вагоните е нарисувана новата карта на Полша. И Лвов е разположен на полск...

News image

Редят нови схеми за вота във Варна между Коледа и ЧНГ. Интригата в "Аспарухово" се заплита със сделки с горива

Знакови политици и бизнесмени редиха между Коледа и ЧНГ новите схеми за кметските избори във Варна, заявиха източници от политически централи.   След последното посещение на Бойко Борисов в морската столица ГЕРБ на практика е в предкампания във Варна.   Новината, че Борисов и...

News image

Борисов стартира във Варна подготовката на ГЕРБ за местния вот, реди корпоративна подкрепа срещу позиции във властта

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори. Акцент на речта му пред активистите на "Младежи-ГЕРБ" по време на зимния университет, който се провежда в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна беше посланието  - "Не искам да се поддавате на в...

News image

Борисов прави "партия" с Лорер срещу Кирил Петков и Асен Василев. Разцепват ПП и вкарват НДСВ в играта?!

Влиятелни местни политици и бизнесмени заявиха, че Даниел Лорер се връща в играта в морската столица и ще влезе в битка с Бойко Борисов за властовите и корпоративни позиции във Варна.   Въпреки това на национално равнище Борисов и Лорер може ще "партия" и след предсрочните избори да ...

News image

ГЕРБ, ПП, ДБ и "вътрешната опозиция" вадят БСП от играта в морската столица?! Корпоративният модел е на власт

Кандидат-кметът на ГЕРБ е фаворит за кметския вот във Варна, ДБ и ПП дават заявка за "партия" и силно представяне за Общинския съвет, лидерите на "вътрешната опозиция" в БСП-Варна има своя игра в местната власт.    ГЕРБ, ПП, ДБ и "вътрешната опозиция" може да извадят БСП от играта за...

News image

Бизнесът във Варна фактор за местните избори. Стартират преговори за районните кметства "Одесос" и "Приморски"?!

Големият бизнес във Варна винаги е бил фактор за местните избори, но влиянието му за вота догодина може да се окаже решаващо за разпределението на позициите в районните кметства.   Посланието на Бойко Борисов за нов кметски мандат на Иван Портних като че ли лишава кметската битка от ...

News image

Борисов реди кабинет и местния вот, сменя кандидатите за София, Пловдив и Бургас. Портних отново кандидат-кмет за Варна?

"Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и есте...

News image

Битката за Мелитопол, Бердянск, Мариупол и Крим. Путин превръща отбраната на Крим и Мариупол в "народна война"?!

Генералният щаб на ВСУ маскира предстоящата офанзива след отстъплението на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна от десния бряг на Днепър в Херсонска област и връщането на областния център Херсон.   Командването на ВСУ засега не прехвърля значителни части от 60 000 Херс...

News image

И "генерал Армагедон" трудно ще се справи с "Батько наш Бандера", Путин провокира яростен национализъм в Украйна

Първият влак от Киев за Херсон потегли с "Батько наш Бандера Украина - мати! Ми за Украину будем воювати!".     Изрисуваната влакова композиция с надписи "Потяг до перемоги" и "Азовсталь" е пропагандна акция на Киев, но и израз на национализма на украинците.    ...

News image

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе?!

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе, столицата на легендарния анархистки водач в Украйна Нестор Махно, громил белите, докато не почервенеят, и червените, докато не побелеят.   Путин очевидно подцени анархисткия дух н...

News image

Херсон: Кремль, вставай, тебе повестка

Итак, с Херсоном закончено. Город сдают без единого выстрела, причем, сдан он был даже не сегодня, а несколько раньше, когда начался организованный отход всех желающих. Повторили Гостомель, Бучу, Красный Лиман, только в несколько больших масштабах. 115 000 херсонцев (данные Минобороны) стали...

News image

Семен Пегов за Херсон: Да, това е трагична страница за руската армия, от нас зависи с какво и как ще започнем следващата

Основателят на проекта War Gonzo Семен Пегов коментира изтеглянето на руската войскова групировка от Херсон: "Да, това е черна страница в историята на руската армия. Руската държава. Трагична страница. Но в много отношения от нас със вас ще зависи с какво и как ще започнем следващата.". ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Лорер прецаква Стела Николова и Благомир Коцев, предлага за кандидат-кмет на Варна министъра на туризма Илин Димитров?!

News image

Стела Димитрова и Благомир Коцев, кандидат-депутати от ПП&ДБ за Трети МИР-Варна, влязоха в гореща битка за кандидат-кметската номинация на коалицията за Варна, но Даниел Лорер, водач на листата, може да ги прецака, заявиха източници от ПП&ДБ.   Лорер бил провокиран от скъпата предизб...

Благомир Коцев в кампания като кандидат-кмет, разположи препратка "Моите 10 приоритети за Варна" във "Военное обозрение"

News image

Битката за кандидат-кметската номинация на ПП&ДБ става все по-гореща. Стела Николова вече даде заявка за кандидат-кмет на коалицията и прави мащабна кампания за депутат за рекордни преференции от седма позиция в листата за летящ старт в кандидат-кметската кампания за Варна.   Стела Н...

Скъпата кампания на Стела Николова провокира напрежение в ПП&ДБ. Знаков бизнесмен ли разкешва за огромните билбордове?!

News image

Стела Николова прави най-мащабната и скъпа кампания във Варна, за да събере преференции и от седма позиция с пренареждане на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ да влезе в парламента.   Огромните й билбордове направо покриват билбордовете на водача на листата Даниел Лорер, коментира...

АКЦИЯ

Борисов към Вебер: Ние искаме Лорер да вземе тази партия и да направим коалиция, но той не ще. Един ден ще го направим

News image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който избра да закрие предизборната кампания на ГЕРБ/СДС във Варна, отново беше посрещнат в морската столица с хитовете на AC/DC и повече от 2000 членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС.   Борисов не изненада в речта си - атакува ПП&ДБ за магистрала "Хемус...

Гуцанов не застана до Нинова при закриването на кампанията на "БСП за България" във Варна. Избухва ли война в БСП?

News image

Корнелия Нинова, председател на БСП, избра да закрие предизборната кампания на "БСП за България" във Варна, ден преди Бойко Борисов да закрие кампанията на ГЕРБ/СДС, подкрепена от шефа на ЕНП Манфред Вебер, в морската столица.   Активистите и симпатизантите на БСП напълниха зала 1 на...

КИЛЪРИ

Антон Герашченко: Много историци твърдят, че в Мариупол Хитлер за първи път е осъзнал, че войната е загубена

News image

Украински служител оприличи руския президент Владимир Путин на нацисткия лидер Адолф Хитлер за посещението му в Мариупол, един от градовете, силно разрушени в Украйна от началото на войната миналия февруари.   "Друг диктатор също посети Мариупол веднъж. Знаем как завърши историята му...

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер