СНАЙПЕР

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

alt
Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".
 
Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с "отечествена война", докато Путин твърдеше, че СВО върви по план. Егати планът.
 
На 24 февруари беше скандално дори допускането, че Русия може да не спечели. Сега на дневен ред е как да не загуби. Въпреки пропагандата на Боян Чуков, който очевидно много се гневи, че "прогнозата" на ген. Яков Кедми, че Русия ще превземе Одеса до 1 септември, не се потвърди.
 
Сега е допустимо да се спекулира, че Русия може и да загуби - не само окупираните след 24 февруари територии - както загуби Херсон.
 
Ядрена държава не можела да губи войни. И още как може - Виетнам за САЩ и Афганистан за СССР са само най-ярките примери.
 
Съобщиха ли на Путин, че може да загуби в Украйна? Което и в ЦРУ не продполагаха. Причината - украинските бойци воюват за родината си, руските за властта на Путин. 
 
Цяло чудо е, че Путин все още успява да мотивира руските бойци - със стотици хиляди рубли, с властови натиск, но не това е основното - руските бойци вече се мотивират от самата война, от десетките хиляди загуби, от инстинкта за оцеляване и войнската чест, за която говори героят на Русия старши лейтенант Руслан Курбанов пред украински военнопленници.
 
Русия не само може да загуби войната в Украйна срещу САЩ, но и ще я загуби, ако Путин не обяви всеобща мобилизация, частичната стигна до превземане на градчето Соледар.
 
Украинските бойци са изключително мотивирани, САЩ и Европа дават оръжие "на час по лъжичка", но те спряха руснаците пред Киев само с "джавелини" и "байрактари". Сега идват "абрамси" и "леопарди".
 
Кой мотивира украинците да воюват срещу руснаците - американците ли?! Очевидно не, украинците са мотивирани от нападението на Путин, който искал бил да връща "исторически руски земи".
 
Това е все едно българската армия да нападне Македония и Сърбия за връщане на "историческите български земи". Защо не напада?
 
СВО на Путин е класическа завоевателна война и затова може да загуби - както Хитлер загуби "щурма на Изток" за завоюване на "земи за Райха".
 
И финално за такива пропутински геостратези като Боян Чуков - никакво голямо настъпление на Русия няма да има. Това с "чмобики" не става. Професионалната войскова групировка, която нахлу в Украйна на 24 февруари, е "перемолота". Такива бойци като Руслан Курбанов са единици. "Вагнер" воюва само за кинти, яко воюва, но така войната Путин няма да спечели - украинците се бият за страната си. Освен това - отсреща кинтите са повече. 
 
Какъв световен ред ще пренарежда Русия, както твърди Боян Чуков, с 2% БВП срещу 50% на групата "Рамщайн". Зеро. Китай не е в играта, трябва да се справя със спада на БВП и не подкрепя Русия. Индия е проникната от фирмите на пенсионирани генерали от армията на САЩ и ЦРУ. Русия е сама, ако не се броят Беларус, Северна Корея и Иран. И? Как с тези съюъзници ще победи САЩ, Германия и Великобритания в Украйна при тази самоотвержена съпротива на украинските бойци?!   
 
Боян Чуков, който остана единствен да държи фронта от пропутинските геостратези, след като Валентин Вацев, който заяви в началото на СВО, че в първите седмици на март Украина е "чао", се оттегли от медийния фронт, да попита Бойко Борисов защо вече не го играе "авер на Путин", да не би защото не надушва краха му в Украйна. Борисов не се прави на геостратег като Чуков, но винаги взема завоите в играта с предварение. 
 
Колкото до твърдението на Боян Чуков, че Полша, Унгария и Румъния щели да прилапат нещо от територията на Украйна - това дори не е смешно, както според него са смешни изхвърлящините на Владимир Соловьов за "бабахването" по Лондон и Вашингтон. Нищо не могат да вземат Полша, Унгария и Румъния от Украйна. САЩ ще ги спрат при първите опити. 
 
Не че Варшава и Букурещ влизат в тази схема, която е пропагандна теза на Кремъл, но дори Виктор Орбан не си е направил устата. Територия се придобива само с война. Както Русия действа в Украйна. Как ще воюват Полша, Румъния и Унгария срещу Украйна - нали армиите им са напълно под контрола на САЩ. Полша е пълна с военни на САЩ, както и Румъния, а Унгария е транзитна територия за маршрутите на армиите на НАТО и там германците и командосите на ЦРУ имат грижата за логистиката. 
 
Така че на Путин не са му съобщили, че може да загуби в Украйна. Както заяви дори прокремълски геостратег като ген. Яков Кедми в предаването "Вечер с Владимир Соловьов" - "Искам да видя къде ще бъде руската армия на 24 февруари, през март, през април". Кедми вече не прогнозира превземане на Одеса. 
 
Ако Одеса не може да бъде превзета от руската войскова групировка в Украйна, която дори Херсон не може да си върне, защото няма ресурс да форсира Днепър и от по-високия бряг отсреща ще бъде намачкана от украинците с "хаймарси" и гаубици М 777, как руснаците ще превземат Киев, за да съобщят на Зеленски, че е загубил войната, както твърди Боян Чуков?!
 
Първият опит за щурм на Киев как завърши, дори когато украинците не бяха го превърнали като сега в крепост?! Какво стана с Харков, който като уж проруски град щял да бъде превзет "на ход", а руснаците щели били да бъдат посрещани с "цветя, хляб и сол", а "хохлите" казаха на "ватниките"- "идите на х*й"? Какво стана с Херсон?
 
Всъщност въпросът не е кой ще спечели войната в Украйна. Това е ясно - няма как Путин да победи украинския народ, който се обедини срещу "рашките", Путин не може да победи и групата "Рамщайн". Въпросът е как Путин си позволи да вкара във война два славянски народа, а САЩ да са на далавера и да получат Украйна като "геостратегически и геополитически приз"?!
 
О, да - Путин щеше да "демилитаризира" и да "денацифицира" Украйна. И да върне НАТО в границите от 1997г., а вкарва Швеция и Финландия в Алианса със СВО. А всъщност с войната срещу Украйна я превърна в най-милитаризираната държава в Европа, както превърна всички украинци в "нацики". Къде са "нациките" с факлите, които Виктор Янукович създал с парите на Ринат Ахметов (който също си го получи с бомбардирането на заводите му в Мариупол), както твърдят дори прокремълски политолози? Няма ги, дори и на фронта не са. Всички украинци станаха "нацики" - заради Путин.
 
Както твърди руският военен експерт, о.р. полковникът от ГРУ, Иван Коновалов - "Ние воюваме в Украйна срещу руснаци, а те умеят да воюват, ако бяха европейци, досега да сме ги помели". Това постигна Путин - срещу руската войскова групировка да воюват дори етнически руснаци. 
 
Така става, когато Путин иска да връща в Русия "исторически руски земи", а там няма "исторически руснаци", а руснаци, които воюват във ВСУ срещу руската армия. Отговорът на Запада - "Няма да позволим на Путин да преначертава граници с война". А прокремълските геостратези у нас твърдят, че щял да пренареди света. 
 
Как? Сталин го пренареди, но "партия" му бяха Рузвелт и Чърчил - сега лендлийзът ще е за Украйна, не за Русия. Какъв ще е следващият ход на Путин след неуспеха на руската офанзива в Донбас, която за 6 месеци превзе градчето Соледар - всеобща мобилизация, "отечествена война". Руско "пушечно месо" срещу оръжието и боеприпасите от Запада и мотивираните украински бойци. 
 
Остава само "бабахването" с ядрено оръжие - Апокалипсис, както го описва Боян Чуков. И? "Те в ада, а ние в рая" според Путин. Дали ще му изпълнят заповедта по командната верига?!
 
Путин вече не само загуби в Украйна, но дори не е геостратегическият играч от преди СВО - не само САЩ са на далавера, Китай също е на плюс и се дръпна, след кото "блицкригът" не успя. 
 
Пекин вече отне хода на Москва с "тактическа ядрена бомба", заявявайки, че е против употреба на ядрено оръжие във войната в Украйна. Тогава? Какво остава за Путин - повече бойци като героя на Русия Руслан Курбанов. Въпросът е колко са след провала на "блицкрига", след отстъплението от Харковска област и Херсон. 
 
Всъщност остават само преговори - изтегляне на руската войскова групировка и жест на групата "Рамщайн" да не бъде мачкана Русия. Само че Путин не може да си го позволи - предстоят му избори през 2024г. И ще ескалира войната, докато може, докато има "курбановци" с войнска чест, докато не го предадат в обкръжението му и докато руски офицери не го свалят. 
 
Останалото е "пренареждане на света" от прокремълските геостратези, които чертаят мащабни схеми, но не обясняват като как "блицкригът" срещу Киев не успя, защо руската войскова групировка се "прегрупира" след Харковската операция на ВСУ, защо отстъпи от Херсон. Реалностите на войната не са като кабинетните схеми. В Украйна воюват славяни срещу славяни и това е най-важното, а не "пренареждането на света", не германци нападнаха Украйна като през 1941г., а руснаци, които воюват там и срещу други руснаци. Егати пренареждането на света.
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Лорер не може да "вземе" Варна, столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и "Мултигруп"

Защо ПП не може да спечели кметския вот в морската столица? Варна е столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и новите босове на "Мултигруп", както и на един от най-влиятелните топ бизнесмени.   Даниел Лорер, който ще е "кмет в сянка", ако кандидатът ...

News image

Икономическа група реди листа в "партия" с топ бизнесмени във Варна. Цели се във Везната за мнозинство в Съвета

Емблематична икономическа група реди кандидатска листа за Общинския съвет във Варна в "партия" с топ бизнесмени в морската столица - шефовете на "Хидрострой", "Комфорт", "Интерком груп", "Булавто", "Планекс" и други големи фирми.   Бизнес коалицията може да вкара в Общинския съвет че...

News image

Американците готвят Васил Терзиев за премиер. "Партията" на ЦРУ с бившите от ДС е класика в жанра

Когато ПП-ДБ обявиха номинацията на Васил Терзиев за кандидат-кмет на София, написахме, че кметската позиция е стъпало към премиерската.   "Кметският пост на Васил Терзиев е мост към премиерския пост", заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БТВ.   Васил Терзиев е фаворит кат...

News image

Алексей Петров редил Сглобката по схема на "янките". Васил Божков ли ще подрежда следващата?

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт".     Аз винаги казвам истината, така че срещи сме провеждали с него...

News image

Американците връщат Божков в бизнеса и политиката, Борисов става проамерикански "ястреб"? Това ли е играта на "янките"?

Васил Божков ескалира атаката срещу Бойко Борисов при новата среща с американските власти в края на септември, както анонсира Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, и "янките" го вадят от "Магнитски", а той се връща в големия бизнес, което означава и в политиката.    Това ли е играта...

News image

Божков - стратегия за дълга битка? Ще го подкрепят ли медиите и няма ли да го отстранят "янките", ако поведе в играта?!

Васил Божков вероятно се е подготвил за дълга битка, която да спечели с нападателна стратегия, но ситуативно го вкарват в отбрана - за Пригожин и Алексей Петров.   Първата атака срещу Божков е за Пригожин. Това вероятно е подготовка за следващата - за Алексей Петров, заявиха източниц...

News image

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота? Пеевски няма да го пусне в тази ципия

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота - "обичайните заподозрени", политолозите и бизнес и политически играчи, които ги финансират. Дали ще стане?   "Ако на 5 септември Апелативният съд промени мярката за неотклонение на Божков, той може да влезе в играта с ме...

News image

Божков се върнал от "съображения за сигурност" след катастрофата с Пригожин?

"Дали "случаят Пригожин" и връзките между лидера на Вагнер и Васил Божков, които очевидно са известни не само на българските разследващи, но и на службите за сигурност на редица държави, са катализаторът, който е задвижил по-бързо процедурата по прибирането на Божков в България. Дали "съобра...

News image

Президентът няма да влезе в сценария "Васил Божков". Копринков не губи позиции след връщането на Божков?

Президентът Румен Радев няма да влезе в сценария "Васил Божков". Президентът вдигна юмрук и призова "Мафията, вън!", след като прокуратурата влезе в президентството.   Божков няма нищо общо с това. Първо Христо Иванов дебаркира пред "Росенец", след това прокуратурата влезе в президен...

News image

Божков игра показно, върнаха му Ресто с Пригожин. Лансират версия, че "Вагнер" е застрелял Алексей Петров?!

Васил Божков игра показно. "Ако думнеш Алексей, може да се прибираш", написа Борис Марков, смятан за близък до Делян Пеевски, във Фейсбук.   "Появи се информация в медиите, че е виновен за убийството на Алексей Петров", заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков.   "Черепа" ...

News image

Версия инсценировка. Дъщерята на Пригожин постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет

Версията за инсценировка на катастрофата със самолета на Пригожин става все по-актуална.    Полина, дъщерята на Пригожин, постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет, съобщава "Московский комсомолец".   Сега, след резонансната авиокатастрофа ...

News image

Многоходовка или Шахматистът от Сарая надиграва математика?! Проруски и проСарайни медии атакуват Васил Божков

След нашия пиниз от петък, че Божков е като Пригожин, "Черепа" го свързаха с "готвача" на Путин, с Игор Сечин (ГРУ), само с Путин не са го свързали.    Подлагат го на американците, които и без това го държат на прицел, не само и не толкова с "Магнитски".    Защо проруски и пр...

News image

"Пригожин и Уткин оцеляха": западната преса намери потвърждения на версията. Двойници, фалшиви паспорти и хитър план

Има все повече конспиративни теории около катастрофата на самолета Embraer Legacy на Евгений Пригожин. Да, ръководителят на ЧВК "Вагнер", заедно с Дмитрий Уткин и Валери Чеканов, бяха в списъците на пътниците, но все още няма резултати от експертизите, някои от останките не подлежат на визуа...

News image

Версия инсценировка. Френски, руски и британски експерти лансират версията за инсценировка на атентата срещу Пригожин

Бивш френски контраразузнавач лансира версията за инсценировка на атентата със самолета на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.   След това тази версия започна да се прокрадва в британски медии и дори в прокремълски сайтове.   Артьм Степанов, личният пилот на Пригожин, спо...

News image

"Поръчан си!" на Самоковеца за "Черепа", ако го отстранят за провокиране на война, ерата на проруските босове приключва

"Поръчан си!", сугестиращият лаф на Константин Димитров-Самоковеца, вече е за Васил Божков-"Черепа", заяви източник на изключително висока позиция в службите.    "Американците няма да оставят Божков да свали правителството с "мокри поръчки" в предизборната кампания", категоричен е из...

News image

"Трактора" атакува Васил Божков с Таки за Къро. А.П. и "Черепа" са извън играта, Таки е "партия" с босовете на власт

Алексей Петров-"Трактора" извади Васил Божков-"Черепа" от играта за власт с комбинацията с Таки за Къро, но за Ресто го поръчаха.   Изборджийските (дилърски) мрежи на Къро са участвали в предизборни кампании на ПП, много активно на последните парламентарни избори. "Черепа" е налял ми...

News image

Разстрелът ескалира кампанията срещу проруски босове? Васил Божков-"Черепа" ли е следващият поръчан "руски агент"?

Бившият шеф на СОБТ ген. Красимир Петров вкара коварен пиниз за Алексей Петров в интервю за "Нова тв" - "Общувал си е вероятно с руски служби, но това не ме е вълнувало".   Ама как ще го е вълнувало, сякаш той не е работил за охраната и сигурността на "Лукойл", когато Валентин Злате...

News image

ББ ще е инкяр. Копринков ли ще покани МВР, Маджо, Баретата, Маргините или Бай Добри и...Божков за вендета от 2002 г...?

"Политици и бизнесмени, които са се познавали с убития Алексей Петров, ще бъдат разпитани, за да се изяснят всички подробности около живота и дейностите му, както евентуално и мотиви за убийството", обяви заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев.   Политици. Това вероятно означ...

News image

Борисов не коментира разстрела на Алексей Петров. Очаква ли атака срещу "копринковците" или факторите за ДАНС?!

Бойко Борисов като опитен политически играч не коментира разстрела на Алексей Петров. Според източници в ГД БОП, които работят по "пътя на копринката", вероятно очаква атака срещу "копринковците", която да бъде представена като Ресто и да прикрие старите босове като поръчители.   Опе...

News image

Старите босове извадиха Алексей Петров от Играта. Поръчителите си опазиха Бизнеса, на властта май не й липсва Посредника

Алексей Петров беше изваден от голямата властова игра в корпоративно-политическия модел с класически поръчков разстрел.    Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма как да не е в час със Схемата, но акцентира върху миналато и "Октопод".   Цветанов поне не пос...

News image

Разстрелът не е начало на гангстерска война, а на политическа. Следващите мишени - лидери на мрежи за разкешен вот?!

Разстрелът на Алексей Петров не е начало на гангстерска война, а отстраняване на ключова фигура в подреждането на властовия пъзел.   А.П. беше "сивия кардинал" при съставянето на "сглобката" и това е публична тайна, посредник между "Татко Петко", Кирил Петков и Бойко Борисов.    ...

News image

Версията за ДАНС и враждата от 2002 г. се преекспонират. Поръчката заради стотици милиони от оръжие за Украйна?

Според източници от службите компанията на Алексей Петров е влязла в бизнеса с обезпечаването на логистиката на доставките на оръжие и боеприпаси за Украйна, а там кинтите са стотици милиони долари.    Преекспонирането на заявката за връщане в ДАНС и враждата от 2002 г. на Алексей Пе...

News image

Черно море "руско езеро"? Може ли ВМФ на РФ да атакува ВМС на САЩ в базите по черноморското ни крайбрежие?

"В някои български сайтове се тиражира информацията (Боян Чуков се позовава на "bgsniper"), че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструкту...

News image

Боян Чуков, "Гласове": Американските планове - сериозна заплаха за България. Правителството ни води към фронтова държава

България се превръща в инструмент за еднократно ползване за целите на американската стратегия в Черно море   Ние вече участваме във войната – с територия, с марионетно правителство, с медии   Интервю с Боян Чуков, международен наблюдател   САЩ планират да постро...

News image

Черно море става "езеро на НАТО" като зона на стратегическите интереси на САЩ?! Ресто на Путин - с диверсии?

Обявяването на Черно море за зона на стратегическите интереси на САЩ, насочено срещу Русия, засяга най-вече България и...Турция.    Черноморското крайбрежие на Румъния от 20 години е база на ВМС на САЩ. Базата "Иджис Ейшър" край Девеселу покрива акваторията от Констанца до Крим и Чер...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

JPMorgan закри канал за разплащане на зърно от Русия. Ембаргото за зърно на Полша и Унгария загуби значение за Украйна

News image

Американската банка JPMorgan закри разплащателен канал за зърно на Россельхозбанк, съобщи "Московский комсомолец".   Банката JPMorgan обработва част от разплащанията за зърно от Русия, съобщава  reuters.com.   Ръководителят на Бюрото за координация на санкциите на Държавния д...

БСП-Шумен свали доверието от Нинова. Причината - подмяна на кандидата за кмет и листата за общински съветници

News image

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на БСП, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, председатели на ОПО и членове на БСП обявиха в декларация, че свалят доверие от председателя на БСП Корнелия ...

ББ подреди лобитата в ГЕРБ, Радев и Кралев ще работят на макс на вота. Балотажи в "Младост", "Одесос" и "Приморски"?

News image

Бойко Борисов подреди лобитата в ГЕРБ-Варна с кандидат-кметската номинация на кмета на морската столица Иван Портних.   Евродепутатът Емил Радев и бившият министър на спорта Красен Кралев ще работят на макс за вота, заявиха източници от партията във Варна.   Битката на Портни...

АКЦИЯ

Тандемът "Певски-Борисов" в действие. Борисов и Пеевски с коментари "под индиго" за реформата в службите

News image

Тандемът "Певски-Борисов" в действие - Делян Пеевски и Бойко Борисов показаха колко е решаващо влиянието им за приключването на протеста, а след това и за реформата в службите.   Борисов и Пеевски направиха коментари "под индиго" за реформата в службите и оставката на Атанас Атанасов...

Защо му е на Делян Пеевски да става премиер, след като и така е биг бос в държавата?

News image

"Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото", заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в предаването "Тази сутрин" на Нова тв за Делян Пеевски.   Ако стане премиер Пеевски, ще е първият министър-председател с "Магнитски". Защо му е на Делян Пеевски да ...

КИЛЪРИ

Поръчителят знаково не отстрани стрелеца. Кой предаде Алексей Петров? Израелците ще отстранят ли Поръчителя?

News image

Поръчителят на разстрела на Алексей Петров знаково не отстрани стрелеца, което е класика в жанра при подобни изпълнения.   След разстрелите на Илия Павлов и Георги Илиев стрелците бяха отстранени, сега не. Защо? Някой може би иска да посочи властта като поръчител?   Никой ням...

Чебурашка изпълни поръчка, негов дубльор ли застреля А.П. или барети имитират руски почерк? Кой може да поръча "Черепа"?

News image

Гената Чебурашка изпълни поръчка във Варна през 1997 г. Гената беше на "външно", но явно не е било 24/7 и на 22 октомври с пистолет със заглушител изстрелва четири куршума в "клиента", когото само ранява, но не прави контролен, уж го притеснила излизаща от входа на блока жена.     ...

МАФИЯ

Старите босове бяха против Алексей Петров, сега редят отбор срещу Васил Божков. Ресурсът на "Черепа" обаче е несравним

News image

Всички стари босове бяха срещу Алексей Петров, защото смятаха, че използва ресурса на държавата през връзки със службите, за да прави бизнес.   Службите имаха позиции при старите босове, но на "агентурен" принцип - почти всички от тях бяха свързани с ДС или РУМНО.   Алексей П...

Совите не са това, което са. Двойната игра на Божков. Как обслужи властта по темата за разстрела на Алексей Петров

News image

Първа версия. Васил Божков се върнал, за да атакува задкулисни проруски фактори в "партия" с американците, които да го върнат в политиката и бизнеса и да не блокират активностите му с "Магнитски".   Втора версия. Божков се върнал в ролята на фронтмен в операция на руските служби, за ...

РЕКЛАМА
Банер