СНАЙПЕР

Черно море "руско езеро"? Може ли ВМФ на РФ да атакува ВМС на САЩ в базите по черноморското ни крайбрежие?

alt
"В някои български сайтове се тиражира информацията (Боян Чуков се позовава на "bgsniper"), че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструктура за ВВС на ВМС на САЩ на летището край Добрич. Всички изброени военни обекти ще бъдат заложени като цели за руските ракети", заявява международният анализатор Боян Чуков във фундаментално интервю пред Калина Андролова за "Гласове", цитирайки "bgsniper".
 
"САЩ планират да построят в съкратени срокове гъста военна инфраструктура в близост до румънската черноморска ивица. Северна България и особено Варна са естествено продължение на американския проект за милитаризиране на региона. Американските планове са много сериозна заплаха за националната сигурност на България. България в момента е нещо като прифронтова държава. Днешното българско правителство води страната ни към превръщането й във фронтова държава. Очертаващият се военен сблъсък между Русия и САЩ в Черно море ще постави американските военни бази у нас като основни цели на руските ракети", коментира Чуков.
 
Боян Чуков е най-добрият проруски геостратег в България, независимо че по темата "Путин прибира Одеса" прие някак безкритично "прогнозата" на Яков Кедми, че ВС на РФ ще превземат Одеса до 1 септември 2022 г. Вече не е толкова категоричен и промени позицията си - "Ние за окупиране на Одеса говорим от година и половина, но за това е все още рано...".
 
Въпреки актуалната си предпазливост за превземането на Одеса от ВС на РФ преди дни Чуков заяви, че Путин ще завладее делтата на Дунав, вероятно вдъхновен от ракетните удари по украинското пристанище Измаил, които след румънската реакция, както започнаха, така и спряха. Всъщност - каква делта на Дунав ще превзема Путин, след като ВС на РФ не могат да форсират Днепър и да си върнат Херсон, без чийто плацдарм не могат дори да започнат настъпление към Одеса. Както и да е - актуалната тема за Чуков е Черно море като "руско езеро". Той не заема категорична позиция, но подчертава каква заплаха ще бъдат за сигурността на България американските военни бази по нашето черноморско крайбрежие. 
 
Правилно е предпазлив Боян Чуков - Черноморският флот (ЧФ) на ВМФ на РФ е силно надценен от проруските пропагандисти у нас. След като ВМС на Украйна потопиха флагмана на ЧФ на ВМФ на РФ крайцера "Москва", той не разполага с десантен потенциал и не може да атакува базите на НАТО в Черно море. Остават подводниците и спецназът на ВМФ на РФ, но срещу тях ВМС на САЩ планират да изгради инфраструктура и да използват "тюлени" за сигурността на своите бази по черноморското ни крайбрежие, а сега наблюдават придвижването им.
 
Как може ЧФ на ВМФ на РФ да превърне Черно море в "руско езеро", след като Украйна, без да има на практика военен флот го вкара в Новоросийск с атаки с британски дронове? 
 
След като Балтийско море стана "езеро" на НАТО с влизането на Финландия в Алианса и "доброто" на султан Ердоган за приемането на Швеция в Северноатлантическия договор, Черно море всъщност може да стане "американско езеро". Въпреки позицията на МИД на РФ, изразена от официалния представител на ведомството Мария Захарова - "САЩ не са държава, която трябва да има отношение към Черноморската територия".
 
Захарова не заявява "акватория", а "територия". Права е - САЩ се интересуват не само от акваторията, но и от територията - военните бази на ВМС на САЩ по българското и румънското черноморско крайбрежие ще бъдат и в акваторията, и на територията, ракети ще има и на корабите на ВМС на САЩ в акваторията, и на територията на базите на крайбрежието. 
 
Не е права обаче, и го знае, с тезата - "САЩ не са държава, която трябва да има отношение към Черноморската територия". България и Румъния са държави от НАТО, чийто флагман са САЩ - как да нямат отношение към териториите на съюзни държави, след като изграждат съвместни бригади от Прибалтика до Черно море, за да не стане "руско езеро"?!
 
Руската империя е воювала с Великобритания, Франция, Германия и Турция за доминиране в Черно море и не е успяла да го превърне в "руско езеро". Дори СССР не успя - въпреки че само Турция, която разполага с в пъти по-мощен флот от Русия в Черно море, тогава беше противник на Москва в региона. Сега Русия ще трябва да воюва със САЩ, за да превърне Черно море в "руско езеро". (Готов ли е Путин да воюва със САЩ?) Проектозаконът за стратегическите интереси на САЩ в Черно море е знак, че Вашингтон дава заявка, че доминиране на РФ в Черно море е неприемливо за Щатите.
 
"В някои български сайтове се тиражира информацията, че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструктура за ВВС на ВМС на САЩ на летището край Добрич. Всички изброени военни обекти ще бъдат заложени като цели за руските ракети", заявява Боян Чуков, цитирайки "bgsniper".
 
Е, добре е, че не ни е посочил като "грантаджии на Посолството", което щеше да бъде 100% невярно и не е казал, че това са слухове, защото очевидно не си черпи инфото от сайта, а не иска да си осветява източниците, които може и да са нашите.
 
"Трябва да имаме предвид и че прословутите американски противоракетни системи "Иджис Ейшър", които са в Девеселу, Румъния, изграждат се в Полша и се планират да бъдат разположени в база край Варна, са с двойно предназначение. Пусковите установки след смяна на софтуера могат да се зареждат с нападателни ракети "Томахоук", Боян Чуков отново цитира "bgsniper".
 
Всичко е точно, но Боян Чуков не посочва, че в базата във Варна ще пребивават кораби на ВМС на САЩ под български флаг, за да преодолеят Договора от Монтрьо от 1936 г., който ограничава пребиваването на военни кораби на нечерноморски държави в акваторията на Черно море до две седмици. Ракетните крайцери на ВМС на САЩ, които ще пребивават повече от две седмици в базата във Варна също разполагат с установки "Иджис Ейшър", които могат да изстрелват и нападателни ударни ракети "Томахоук" с 2 000 км далекобойност, което поставя в обсега им "непотопяемия самолетоносач" на ВМФ на Русия Крим. Ракетните разрушители на ВМС на САЩ с "Иджис Ейшър" ще са в базата във Варна много преди изграждането на установките за ракетната система "Иджис Ейшър" на "Родни балкани" край морската столица, която, както и в Девеселу, Румъния, ще разполага и с "Томахоук", след като Путин вдигна залозите с ракетните удари в делтата на Дунав.
 
Боян Чуков обаче е прав да предложи и руската гледна точка и геостратегически ресурс в Черно море. Дали обаче отново не е необективен на макс за украинската армия?
 
Международният анализатор цитира статията на Майкъл Влахос "Украинската армия се разбива". И как точно се "разбива" ВСУ, след като напредва методично по целия фронт с изключение на Купянското направление и не се увлича в пробиви, за да не влезе в руски "котел", и държи стратегически резерви?
 
Путин наистина много иска да превземе цяла Украйна - геостратегическа цел му е, но засега ВС на РФ са в стратегическа отбрана и без всеобща мобилизация, която руснаците може и да не приемат с ентусиазъм, няма никакъв шанс да я превземе.
 
Прогнозите на пропутински геостратези у нас и на американски "клиенти" на Кремъл, че и на ЦРУ, за превземането на "Киев за три дни" и "Украйна за две-три седмици" от ВС на РФ бяха компрометирани. 
 
Дали няма да стане така и с "Украинската армия се разбива"? Добре е все пак, че Боян Чуков не цитира "прогнозите" на Скот Ритър и Дъглас Макгрегър, които вече няколко пъти "унищожиха" ВСУ. 
 
Може би Боян Чуков е добре да си пусне някои клипове как се сражават украинците, не само да преглежда пропагандните клипове на "конашенковци", за да се убеди, че без всеобща мобилизация Путин не може да разбие ВСУ. 
 
Колкото до основната теза в интервюто, че американските бази в България ще са мишени за руските ракети, Боян Чуков е точен - мишени ще са, но въпросът е дали Путин ще се реши да ги атакува с "калибри" и "кинжали", защото янките ще върнат Ресто с "Томахоук", може и с ядрен заряд, както и международният анализатор посочва. Тогава? Дали Путин наистина е готов да отиде в "рая".
 
Затова тезата, че правителството превръща България от прифронтова във фронтова държава е може би пресилена. Кой знае - може пък Боян Чуков да е прав. И? Русия отново ли ще бомбардира Варна?  
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Даниел Лорер, "Лена" и Кирил Петков срещу Пеевски, той "партия" с Асен Василев. Докато не се конфронтират за премиер

Даниел Лорер заяви позиция срещу премиерската заявка на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "България не може да има премиер, който е обект на международни санкции", каза пред bTV депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".   Лена Бориславова нарече пиар-акция а...

News image

Благомир Коцев след среща с Асен Василев: "Ще има пари за Варна". Остана и да няма, нали кметът и министърът са от ПП

"Ще има пари за Варна", написа кметът на Варна Благомир Коцев в профила си във Фейсбук след среща с министъра на финансите Асен Василев.   Остана и да няма, след като кметът е от ПП, а министърът на финансите е съпредседател на партията.   Както казват мъдрите евреи - "Какв...

News image

Бизнес кръгът "Хоризонт" влезе в управлението, защото партиите загубиха позиции. Рубин Коцев се опитва да кадрува "тихо"

Бизнес кръгът "Хоризонт" влезе в управлението на Варна, защото партиите загубиха позиции, само "Възраждане" направи пробив със седем общински съветници.   ГЕРБ привлече повече от половината членове и симпатизанти на десницата във Варна, когато Бойко Борисов беше премиер, но дори тога...

News image

Кметът назначава близки до "Хоризонт" и лидери в ПП, ДБ иска позиции за свои кадри. Схемата: "Кметът ваш, Билдингът наш"

Кметът на Варна Благомир Коцев засега назначава в Билдинга само близки до кръга "Хоризонт" и лидери в ПП. ДБ ще го атакува за позиции на свои кадри, заявиха източници от политическите среди.   Стела Николова, депутат от ПП-ДБ, може да атакува първа за назначения на кадри на ДСБ в Бил...

News image

ББ не връща Ресто, но "швейцарска коалиция" Маджо&"джинсите" готви Реванш във Варна. Пеевски съпорт срещу ПП за "Путин"

Бойко Борисов не връща Ресто на ПП за загубата на ГЕРБ в София и Варна, но "швейцарската коалиция" Маджо&"джинсите" готви Реванш с ротацията или след предсрочен парламентарен вот, който може да бъде предизвикан от ГЕРБ при ротацията в правителството заради несъгласието на ПП за смяна на мини...

News image

Пеевски не вкара ДПС в сглобка, Борисов: "ГЕРБ в опозиция!". Битката на "Мултигруп II"&"СИК II" за Варна продължава?!

Делян Пеевски не вкара ДПС-Варна в сглобка с ПП-ДБ и "Алтернативата на гражданите", както и с групата на Ангел Дерменджиев, въпреки връзките на бизнесмена с ДПС и "Сарая".    ДПС знаково не участва в избора за председател на Общинския съвет в морската столица. Областният лидер на ДПС...

News image

Борисов търси 40%, 2 млн, от кеша за балотажа, затова ли каза "Във Варна направихме грешка"?! Защо дойде Пашата?

Бойко Борисов получил инфо от службите, че 40% от парите за купуване на вот за балотажа липсват, заяви бивш бопаджия във Варна.   "Затова е май такъв резултатът, за който се чуди Борисов", коментира един от най-добре поставените в средите на ъндърграунда бивши бопаджии.   "Ос...

News image

Орлин Алексиев ли стои зад "Български гласъ", каква роля ще играе в Общинския съвет във Варна МК "Български гласъ"?

Народната партия "Български гласъ", партията на регионите, участва в местните избори на 29.10.2023г. Според източници в политическите и бизнес среди влияние в нея има бизнесменът Орлин Алексиев.    Местна коалиция "Български гласъ" (Съюз на свободните демократи, Земеделски народен съ...

News image

Операция "Мата Хари II" няма да свали Бойко Борисов. Тандемът "Пеевски&Борисов" е непробиваем, режисиран е от "Сарая"

Бойко Борисов пак изигра лидерите на ПП-ДБ - с подкрепата за Васил Терзиев за кмет на София, която обяви в Самоков в последния ден на предизборната кампания (как ще гласуват гербаджиите е друга Бира).   Каква беше играта на лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Атанас Атанасов и най-вече н...

News image

Битката във Варна се очерта - "мощни строителни холдинги" срещу "Добре дошли в града на "Мултигруп II"&"СИК II"

Битката във Варна за балотажа се очерта - "мощни строителни холдинги" срещу "Добре дошли в града на "Мултигруп II"&"СИК II", а Иван Портних, кандидат-кмет на ГЕРБ за морската сторица, само дето не я обяви с посланието си преди втория тур срещу "мощните строителни холдинги".    "София...

News image

"Баш тамадата" в ПП-ДБ се хванал на бас, че Благомир Коцев ще спечели балотажа срещу Иван Портних с 15 000 гласа

След баса на Бойко Борисов с Кирил Петков за бутилка уиски, че ПП-ДБ ще загуби кметския вот в София, "Баш тамадата" в предизборния щаб на коалицията във Варна Цанко Цаков се хванал на бас за кашон Dom Perignon, че Благомир Коцев, кандидат-кмет на ПП-ДБ за Варна, ще спечели с 15 000 гласа бал...

News image

Цанко Цаков: Можем да ги победим!

Скъпи Варненци, обръщам се към Вас в края на една мръсна и пошла кампания, наситена с компромати и обезличаване на партиите. Кампания, в която купеният и корпоративен вот е бизо 40% от гласовете. На всичко това трябва да се сложи край един път завинаги. Нека се превърнем в Химическо чистене ...

News image

Иван Портних фаворит за балотажа, вече не атакува "Сглобката под егида". Договори ли се Бойко Борисов с Бизнеса?!

"Мачът е свирен, Портних е кмет" и "Портних е кмет 1001%", заяви с почти конспиративна ирония лидер на големия бизнес във Варна преди кампанията.   Иван Портних си построи предизборната кампания върху атака срещу "Сглобката под егида" на строителни предприемачи.    Въпреки то...

News image

"Рубин&Лорер" е "партия". Тандемът провокира топ фигури (не само "джинсите") срещу "Сглобка под егида" на "Рубин&Лорер"

Рубин Коцев и Даниел Лорер са "партия", интрига е, че има конфликт. Рубин Коцев игра в кампанията "Татко Петко", нямаше как да не е по-щедър.   Срещу това евреинът Даниел Лорер минаваше за "скръндза", тоест, че не е осигурил достатъчно финансов ресурс от София за кампанията.   ...

News image

ББ подреди машината за избори на ГЕРБ, включи тим от СИК. Цигарен бос от СИК, Пашата и Митко Каратиста са на линия

Бойко Борисов подреди машината за избори на ГЕРБ-Варна за победа на Иван Портних на балотажа. Ако Благомир Коцев спечели втория тур, ще е героят на предизборната кампания в национален мащаб.   Борисов&партньори включиха и тим за вот от СИК. Цигарен бос от СИК, бизнес партньор на ББ и...

News image

Гергов, Добрев, Борисов&Моника правят Ваня Григорова кмет на София?! Иван Таков, фронтмен на кампанията, лидер на БСП?

Георги Гергов, Кирил Добрев, Бойко Борисов&Моника Станишева могат на направят Ваня Григорова кмет на София със схема на балотажа.      Тактическа комнинация на втория тур за кметския вот в столицата ще има, но стратегическата беше номинирането на Антон Хекимян за кандидат-км...

News image

Милионите на Васил Терзиев повече ли са от милионите на Ковачки, Алексиев и Пеевски? Могат ли да спрат Ваня Григорова?

"Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е логична и лесно обяснима. Зад Григорова са Волен Сидеров, Румен Петков, Кирил Добрев, Николай Малинов - лица, традиционно свързlани със задкулисни схеми на управление, сенчестия начин за правене на политика и със защита на чужди ин...

News image

Ако Благомир Коцев не спечели и с машините, изборджиите на ПП-ДБ с мушингии с хартиени бюлетини ли ще обяснят загубата?!

Благомир Коцев, кандидат-кмет на ПП-ДБ за Варна, получи бонус, след като ВАС реши, че на втория тур ще се гласува и с машини.     Ако не спечели и с машините, изборджиите на ПП-ДБ с мушингии с хартиени бюлетини ли ще обяснят загубата?!   Победата му обаче не може да бъде гара...

News image

Лорер и Рубин Коцев сменят изборджийски екипи?! Благомир Коцев 100% губи, ако променят тактиката за "мрежовия вот"

Даниел Лорер и Рубин Коцев сменят тактиката и изборджийски екипи за втория тур на кметския вот във Варна.   Схемата на Лорер е да се дава приоритет на партийния вот на ПП-ДБ и ресурсът да се насочва вътре в коалицията, но така не разширява периферията и не привлича партньори.   ...

News image

Коцев губи балотажа след скандал за 2 "милки" от Терзиев? Лорер не привлича партньори, не иска да дели 1 млрд бюджет?

Скандал за кинти е избухнал в ПП във Варна след първия тур на кметския вот, заявиха източници от предизборни щабове.    Според тях Рубин Коцев е поел изцяло финансирането на предизборната кампания, а от София не са осигурили ресурс.   "Ако Рубин Коцев не беше осигурил финансо...

News image

"Възраждане" решава балотажа? СДС, Левицата, ДПС и Златев с вот за ГЕРБ, "Алтернативата" за Лорер ли ще играе?

"Възраждане" ли ще реши балотажа между Иван Портних (ГЕРБ) и Благомир Коцев (ПП-ДБ)?   Коста Стоянов, кандидат-кмет на "Възраждане", получи 5% повече от кандидатската листа на партията за общински съветници.    Кой ли е пренасочил този вот и към кого ли ще го насочи на балота...

News image

Този вот във Варна ще е различен II. Който от двамата фаворити да е кмет, ще има подривно-корпоративна Съпротива

Задкулисната битка на (контра)сценаристите на вота във Варна в изборния ден започна с "Очаквайте неочакваното!" - вместо традиционните манипулации в подривни сайтове с фейк прогнози имаше атака срещу двамата фаворити в кметския вот.   Операция "Очаквайте неочакваното" в морската стол...

News image

Този вот във Варна ще е различен, ще има пренасочване на вот, манипулации, скандали, екшън, "изненади" и протести

Този вот във Варна ще е различен най-вече със схемата за пренасочване на вот и от двата предизборни щаба, за да се подреди кметския балотаж.   Пренасочването на вот е организирано за след 16 часа, когато се установи тренда. Ако двамата опоненти за балотажа се очертаят преди това, схе...

News image

Д-р Янко Станев: С любов за Варна

Детството ми мина на ул. "Антим 1". Играехме по цял ден в двора на Девическата гимназия /сега Регионалния исторически музей/. И така - до казармата. Учих в НУ „Гео Милев”, на мястото на днешната пристройка на пощата. Завърших трета гимназия - срещу Тракийския дом, преди маслобойн...

News image

Кампанията свърши. Екшън се задава, вещаят Революция и политически убийства. ПосолствоТО ли ще охранява "бившия хакер"?!

Кампанията за първия тур на местните избори приключи. "Бивш хакер" бил сниман в операция на ДАНС как сваля на личния си телефон поради "личен интерес" хешкода на машините за гласуване, както информира "АФЕРА" за казаното от него в ДАНС. И?   И се взриви политическсия "елит", не толко...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

"Най-хубавото предстои", без ирония, за Делян Пеевски. Дано босът на "Мултигруп II" не направи грешката на Илия Павлов

News image

На въпрос дали противоречията в управляващото мнозинство са преодолени, Делян Пеевски отговори: "Както виждате, нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои!".   "Най-хубавото тепърва предстои", но без ирония, за Пеевски - ще стане председател на ДПС, дава заявка, че ще реди кабинет...

"Мултигруп II" на Пеевски е по-мощна империя от "Мултигруп" на Илия Павлов. Mi-6 работи, ЦРУ осребрява "Магнитски"

News image

"Мултигруп II" на Делян Пеевски е по-мощна бизнес империя от "Мултигруп" на Илия Павлов, защото има мрежова структура и контролира цели сектори в икономиката, а не точи ресурс, заставайки на "входа и изхода" на предприятия, не влиза в дългови схеми, а рефинансира бизнес конфигуациите си чрез...

"Сянката" на Илия Павлов в ДПС, защо го "поръчаха" и защо никой не "поръчва" Пеевски. Само Алексей Петров ли знаеше защо

News image

Осман Октай, бивш заместник-председател на ДПС, заяви пред БНР, че през 2001г. бил попитал Ахмед Доган - "Какъв ти е проблемът с Илия Павлов?". Доган бил казал според Октай, че дължи на Илия Павлов 700 000 долара и затова имал проблем.   Какви 700 000 долари дълг, Ахмед Доган и Илия ...

АКЦИЯ

Вълнички преди ротацията, картите са в "янките". Пеевски няма да е премиер при ротацията, Борисов - ако ескалира войната

News image

"Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е премиер", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за министър-председателя Николай Денков.   Това е контра на предположението на Андрей Райчев - "Бойко Борисов може да реши Николай Денков да продължи да е премиер", спекулация, която л...

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си" на Борисов знак, че "спорът" работи за негов 4-ти премиерски мандат

News image

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си", заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента за конфликта между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и премиера Николай Денков.   "Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиерът Денков имат като спор, си е тях...

КИЛЪРИ

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров? Кирил Петков и ББ са големите губещи след отстраняването на "Трактора"

News image

Класическото правило "Кой има интерес" е приложимо универсално и... спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.   Какви са версиите на службите - бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия...

Разстрелът на Алексей Петров - заради ДАНС или вендета, или и двете? Поръчителите знаково не отстраниха изпълнителя

News image

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че се работи по две основни версии за разстрела на Алексей Петров - лични отношения, тоест врагове, или конфликти в бизнеса, които кумулирали множество подверсии.   Кои са тези митични врагове на още по-митичния Алексей Петров - Николай Доб...

МАФИЯ

"Абдула Патаев II" няма да има, но във Варна се заформя "джихад" с "остри мероприятия" с взрив на лимузина за балотажа

News image

Всеобщ джихад срещу Израел няма да има, твърди прокремълският автор във "Военное обозрение" Роман Скоморохов, който е категоричен, че Израел ще победи и в тази война.   Варна обаче е друга Бира и може да се заформи "джихад" за балотажа с "остри мероприятия". Вече писахме, че операция...

Могат да спрат ББ във Варна, но той не е Костов. "Абдула Патаев II" засега не се задава. HAVA&Co стисна ръце с "опоненти

News image

Кметските вотове във Варна никога не са били 100% сигурни за сочените като фаворити - освен избирането на Христо Кирчев на 13 октомври 1991г., когато имаше синьо цунами.    Иван Портних обаче ще спечели вота, ако някой външен фактор не организира остро мероприятие. Бойко Борисов може...

РЕКЛАМА
Банер