СНАЙПЕР

Старите босове извадиха Алексей Петров от Играта. Поръчителите си опазиха Бизнеса, на властта май не й липсва Посредника

alt
Алексей Петров беше изваден от голямата властова игра в корпоративно-политическия модел с класически поръчков разстрел. 
 
Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма как да не е в час със Схемата, но акцентира върху миналато и "Октопод".
 
Цветанов поне не посочва за поръчител Николай Добрев-"Бай Добри" като някои медии, защото наистина щеше да е в повече за бивш министър на вътрешните работи.
 
Цветанов ли не е наясно, че А.П. беше отстранен заради заявката за връщане в ДАНС на шефска позиция, чрез която щеше да обслужи корпоративните си интереси, да превземе застрахователния бизнес и да отстрани пропрезидентските и проруски кадри в службата, каквито ангажименти е поел пред Кирил Петков и Асен Василев според източници от службите? 
 
Поръчителите, организаторите и изпълнителят си свършиха своята работа - опазиха си Бизнеса от Алексей Петров, който на записана среща с А.В. и К.П. заявил, че ще отстрани всички стари играчи от застраховането, защото били..."руски агенти".
 
След този ангажимент американците уж дали "добро" за назначаването на А.П. за шеф на ДАНС, никакви партньорски служби не са се противопоставяли. Схемата е била нарисувана - променят закона в парламента, вадят президента от играта и назначават "Трактора" за шеф на Службата.
 
Обаче босовете в застраховането явно са имали друг сценарий и осуетиха комбинацията - "картелът" на старите играчи в застраховането е поръчал Алексей Петров, категорични са източници в службите, а не "млади лъвчета".
 
Появи се версия-пласмент, че ЦРУ скочило срещу назначаването на "Трактора" за шеф на ДАНС и организирало разстрела. Защо? Защото от Службата дали инфо, че Алексей Петров бил "Троянски кон" на руските служби в "МОСАД", че точно той назначил проруски кадри в ДАНС чрез влиянието си като съветник на председателя на службата Петко Сертов. 
 
И какво - ЦРУ ще организира операция за отстраняването на "Трактора", сякаш "Посолството" не може да каже - "Този не го назначавайте!". И?
 
Поръчителите си опазиха Бизнеса, но на властта май не й липсва Посредника за "сглобката" - ПП се разграничи от Алексей Петров. 
 
Всички са на далавера - ама "Трактора" бил топ "барета", ама имал много информация. Може и да е имал, но защо не усети януарския вятър?
 
Според източници от службите през януари Алексей Петров е започнал да играе ДВОЙНО - хем с пропрезидентските кадри в Службата, хем с Бойко Борисов, когото още тогава навивал да направи коалиция с ПП... срещу президента, защото неговият "сив кардинал" не го пуснал в "пътя на копринката". 
 
alt
 
И кой кого надигра - Алексей Петров, който тръгна на война с Николай Копринков, или Бойко Борисов, който по време на срещата, от която е "онази снимка" (А.П., както винаги с костюм, а ББ по анцуг с насочена подметка на маратонката към "Трактора"), му казал, че "не може да спечели войната с президентските, докато не вземем властта", заявиха източници от службите, които не са от ДАТО... Е, Борисов взе властта, но не и Петров.
 
Как е станало така, че това е стигнало през януари както до оперативни от службите, лоялни на президента, така и до старите босове, които не са по-малко свързани със службите от оперативните?
 
Затова на практика А.П. е бил поръчан още през януари, не от "президентските", а от старите босове, но заради ДВОЙНАТА игра никой от пропрезидентските кадри в ДАНС, както и никой от проборисовските в ГД БОП, които, според източници от службите, първи са прихванали информацията за напрежението около "Трактора", не го е предупредил.
 
След януарския вятър се стигна до лятната жега. А.П. влезе във всички ципии, които бяха насочени срещу президента, за да демонстрира лоялност към американците, като не пропусна да покаже, че той е факторът, който сваля главния прокурор, а не Бойко Борисов, както твърдеше Иван Гешев. И?
 
Жегата стана сауна, когато даде заявка за връщане в ДАНС. ПП-тата вероятно са се изкушили да инсталират доказан "силовак" за шеф на ДАНС, за да ги пази от всички врази и да изпълнява поръчки. Обаче. Старите босове се оказаха по-гъвкави - хем пласирали инфо в "Посолството" срещу А.П., хем подготвяли Ресто. 
 
Когато е станало очевидно, че "Татко Петко" и Кирил Петков на всяка цена искат да назначат Алексей Петров за шеф на ДАНС, старите босове си кимнали за поръчката, заяви източник от ГД БОП, който е усетил януарския вятър за "Трактора".
 
Сега ПП-тата се опитват да насочат жегата към президента, но влизат в капан - ще им организират медийна кампания, че са нелоялни и неблагодарници, а някои може да ги посочат дори като "поръчители", за да се докарат на американците, които се били убедили, че Алексей Петров е руски агент. 
 
ПП-тата са в цугцванг, Бойко Борисов не е - той спечели това Раздавене и вкара Кирил Петков и "Татко Петко" в интрига. Не е ли топ играч ББ - не се разграничава от Алексей Петров, не коментира, въпреки че само дето не му е казал на срещата през януари, че ще го поръчат?!
 
Как при тази разстановка министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да разкрие изпълнителя, посредниците и поръчителите? ББ може да е наясно със Схемата, но дори и той да беше главен секретар, министър или премиер нямаше да разкрие нищо, дори да знае всичко.
 
Старите босове извадиха Алексей Петров от голямата игра с поръчка, защото поиска да стане бигбос на държавата и не само отказал Предложението да сподели властта, коментираха източници от службите, а обявил на среща с "колега", че ще им превземе бизнеса и назначаването му за шеф на ДАНС било наредено. 
 
Клокото и да се разграничават ПП-тата от Посредника за "сглобката", те загубиха играта с опцията за назначаването на А.П. за шеф на ДАНС, не че американците няма да ги извадят от ципията заради войната в Украйна, но старите босове показаха ресурс и качват ББ и РР на "белия кон", въпреки че според източници в службите са ги вкарали в капан, защото и двамата нямат интерес А.П. да стане шеф на ДАНС, може да се окаже, че ПП-тата са в капан.
 
След разстрела на Алексей Петров президентът и Бойко Борисов ще посочат кой ще е шеф на ДАНС - бившият премиер вече обяви, че няма нищо против статуквото, така че може и да няма има смяна. 
 
Президентът също получи знак - старите босове не му скачат все още заради "копринковците", но вече не покриват лидера на схемата. Така че на въпроса "Кой е следващият?", отговорът ще даде чужда служба, която може да върне Ресто.
 
Това обаче няма да е гангстерска война, а политическа и Алексей Петров може да получи отмъщение не от "колеги", каквито нямаше след заявката за връщане в ДАНС и отказването на Предложението да дели властта и да не се опитва да превзема Бизнеса, а от "вражеска чужда служба". 
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Даниел Лорер, "Лена" и Кирил Петков срещу Пеевски, той "партия" с Асен Василев. Докато не се конфронтират за премиер

Даниел Лорер заяви позиция срещу премиерската заявка на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "България не може да има премиер, който е обект на международни санкции", каза пред bTV депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".   Лена Бориславова нарече пиар-акция а...

News image

Благомир Коцев след среща с Асен Василев: "Ще има пари за Варна". Остана и да няма, нали кметът и министърът са от ПП

"Ще има пари за Варна", написа кметът на Варна Благомир Коцев в профила си във Фейсбук след среща с министъра на финансите Асен Василев.   Остана и да няма, след като кметът е от ПП, а министърът на финансите е съпредседател на партията.   Както казват мъдрите евреи - "Какв...

News image

Бизнес кръгът "Хоризонт" влезе в управлението, защото партиите загубиха позиции. Рубин Коцев се опитва да кадрува "тихо"

Бизнес кръгът "Хоризонт" влезе в управлението на Варна, защото партиите загубиха позиции, само "Възраждане" направи пробив със седем общински съветници.   ГЕРБ привлече повече от половината членове и симпатизанти на десницата във Варна, когато Бойко Борисов беше премиер, но дори тога...

News image

Кметът назначава близки до "Хоризонт" и лидери в ПП, ДБ иска позиции за свои кадри. Схемата: "Кметът ваш, Билдингът наш"

Кметът на Варна Благомир Коцев засега назначава в Билдинга само близки до кръга "Хоризонт" и лидери в ПП. ДБ ще го атакува за позиции на свои кадри, заявиха източници от политическите среди.   Стела Николова, депутат от ПП-ДБ, може да атакува първа за назначения на кадри на ДСБ в Бил...

News image

ББ не връща Ресто, но "швейцарска коалиция" Маджо&"джинсите" готви Реванш във Варна. Пеевски съпорт срещу ПП за "Путин"

Бойко Борисов не връща Ресто на ПП за загубата на ГЕРБ в София и Варна, но "швейцарската коалиция" Маджо&"джинсите" готви Реванш с ротацията или след предсрочен парламентарен вот, който може да бъде предизвикан от ГЕРБ при ротацията в правителството заради несъгласието на ПП за смяна на мини...

News image

Пеевски не вкара ДПС в сглобка, Борисов: "ГЕРБ в опозиция!". Битката на "Мултигруп II"&"СИК II" за Варна продължава?!

Делян Пеевски не вкара ДПС-Варна в сглобка с ПП-ДБ и "Алтернативата на гражданите", както и с групата на Ангел Дерменджиев, въпреки връзките на бизнесмена с ДПС и "Сарая".    ДПС знаково не участва в избора за председател на Общинския съвет в морската столица. Областният лидер на ДПС...

News image

Борисов търси 40%, 2 млн, от кеша за балотажа, затова ли каза "Във Варна направихме грешка"?! Защо дойде Пашата?

Бойко Борисов получил инфо от службите, че 40% от парите за купуване на вот за балотажа липсват, заяви бивш бопаджия във Варна.   "Затова е май такъв резултатът, за който се чуди Борисов", коментира един от най-добре поставените в средите на ъндърграунда бивши бопаджии.   "Ос...

News image

Орлин Алексиев ли стои зад "Български гласъ", каква роля ще играе в Общинския съвет във Варна МК "Български гласъ"?

Народната партия "Български гласъ", партията на регионите, участва в местните избори на 29.10.2023г. Според източници в политическите и бизнес среди влияние в нея има бизнесменът Орлин Алексиев.    Местна коалиция "Български гласъ" (Съюз на свободните демократи, Земеделски народен съ...

News image

Операция "Мата Хари II" няма да свали Бойко Борисов. Тандемът "Пеевски&Борисов" е непробиваем, режисиран е от "Сарая"

Бойко Борисов пак изигра лидерите на ПП-ДБ - с подкрепата за Васил Терзиев за кмет на София, която обяви в Самоков в последния ден на предизборната кампания (как ще гласуват гербаджиите е друга Бира).   Каква беше играта на лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Атанас Атанасов и най-вече н...

News image

Битката във Варна се очерта - "мощни строителни холдинги" срещу "Добре дошли в града на "Мултигруп II"&"СИК II"

Битката във Варна за балотажа се очерта - "мощни строителни холдинги" срещу "Добре дошли в града на "Мултигруп II"&"СИК II", а Иван Портних, кандидат-кмет на ГЕРБ за морската сторица, само дето не я обяви с посланието си преди втория тур срещу "мощните строителни холдинги".    "София...

News image

"Баш тамадата" в ПП-ДБ се хванал на бас, че Благомир Коцев ще спечели балотажа срещу Иван Портних с 15 000 гласа

След баса на Бойко Борисов с Кирил Петков за бутилка уиски, че ПП-ДБ ще загуби кметския вот в София, "Баш тамадата" в предизборния щаб на коалицията във Варна Цанко Цаков се хванал на бас за кашон Dom Perignon, че Благомир Коцев, кандидат-кмет на ПП-ДБ за Варна, ще спечели с 15 000 гласа бал...

News image

Цанко Цаков: Можем да ги победим!

Скъпи Варненци, обръщам се към Вас в края на една мръсна и пошла кампания, наситена с компромати и обезличаване на партиите. Кампания, в която купеният и корпоративен вот е бизо 40% от гласовете. На всичко това трябва да се сложи край един път завинаги. Нека се превърнем в Химическо чистене ...

News image

Иван Портних фаворит за балотажа, вече не атакува "Сглобката под егида". Договори ли се Бойко Борисов с Бизнеса?!

"Мачът е свирен, Портних е кмет" и "Портних е кмет 1001%", заяви с почти конспиративна ирония лидер на големия бизнес във Варна преди кампанията.   Иван Портних си построи предизборната кампания върху атака срещу "Сглобката под егида" на строителни предприемачи.    Въпреки то...

News image

"Рубин&Лорер" е "партия". Тандемът провокира топ фигури (не само "джинсите") срещу "Сглобка под егида" на "Рубин&Лорер"

Рубин Коцев и Даниел Лорер са "партия", интрига е, че има конфликт. Рубин Коцев игра в кампанията "Татко Петко", нямаше как да не е по-щедър.   Срещу това евреинът Даниел Лорер минаваше за "скръндза", тоест, че не е осигурил достатъчно финансов ресурс от София за кампанията.   ...

News image

ББ подреди машината за избори на ГЕРБ, включи тим от СИК. Цигарен бос от СИК, Пашата и Митко Каратиста са на линия

Бойко Борисов подреди машината за избори на ГЕРБ-Варна за победа на Иван Портних на балотажа. Ако Благомир Коцев спечели втория тур, ще е героят на предизборната кампания в национален мащаб.   Борисов&партньори включиха и тим за вот от СИК. Цигарен бос от СИК, бизнес партньор на ББ и...

News image

Гергов, Добрев, Борисов&Моника правят Ваня Григорова кмет на София?! Иван Таков, фронтмен на кампанията, лидер на БСП?

Георги Гергов, Кирил Добрев, Бойко Борисов&Моника Станишева могат на направят Ваня Григорова кмет на София със схема на балотажа.      Тактическа комнинация на втория тур за кметския вот в столицата ще има, но стратегическата беше номинирането на Антон Хекимян за кандидат-км...

News image

Милионите на Васил Терзиев повече ли са от милионите на Ковачки, Алексиев и Пеевски? Могат ли да спрат Ваня Григорова?

"Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е логична и лесно обяснима. Зад Григорова са Волен Сидеров, Румен Петков, Кирил Добрев, Николай Малинов - лица, традиционно свързlани със задкулисни схеми на управление, сенчестия начин за правене на политика и със защита на чужди ин...

News image

Ако Благомир Коцев не спечели и с машините, изборджиите на ПП-ДБ с мушингии с хартиени бюлетини ли ще обяснят загубата?!

Благомир Коцев, кандидат-кмет на ПП-ДБ за Варна, получи бонус, след като ВАС реши, че на втория тур ще се гласува и с машини.     Ако не спечели и с машините, изборджиите на ПП-ДБ с мушингии с хартиени бюлетини ли ще обяснят загубата?!   Победата му обаче не може да бъде гара...

News image

Лорер и Рубин Коцев сменят изборджийски екипи?! Благомир Коцев 100% губи, ако променят тактиката за "мрежовия вот"

Даниел Лорер и Рубин Коцев сменят тактиката и изборджийски екипи за втория тур на кметския вот във Варна.   Схемата на Лорер е да се дава приоритет на партийния вот на ПП-ДБ и ресурсът да се насочва вътре в коалицията, но така не разширява периферията и не привлича партньори.   ...

News image

Коцев губи балотажа след скандал за 2 "милки" от Терзиев? Лорер не привлича партньори, не иска да дели 1 млрд бюджет?

Скандал за кинти е избухнал в ПП във Варна след първия тур на кметския вот, заявиха източници от предизборни щабове.    Според тях Рубин Коцев е поел изцяло финансирането на предизборната кампания, а от София не са осигурили ресурс.   "Ако Рубин Коцев не беше осигурил финансо...

News image

"Възраждане" решава балотажа? СДС, Левицата, ДПС и Златев с вот за ГЕРБ, "Алтернативата" за Лорер ли ще играе?

"Възраждане" ли ще реши балотажа между Иван Портних (ГЕРБ) и Благомир Коцев (ПП-ДБ)?   Коста Стоянов, кандидат-кмет на "Възраждане", получи 5% повече от кандидатската листа на партията за общински съветници.    Кой ли е пренасочил този вот и към кого ли ще го насочи на балота...

News image

Този вот във Варна ще е различен II. Който от двамата фаворити да е кмет, ще има подривно-корпоративна Съпротива

Задкулисната битка на (контра)сценаристите на вота във Варна в изборния ден започна с "Очаквайте неочакваното!" - вместо традиционните манипулации в подривни сайтове с фейк прогнози имаше атака срещу двамата фаворити в кметския вот.   Операция "Очаквайте неочакваното" в морската стол...

News image

Този вот във Варна ще е различен, ще има пренасочване на вот, манипулации, скандали, екшън, "изненади" и протести

Този вот във Варна ще е различен най-вече със схемата за пренасочване на вот и от двата предизборни щаба, за да се подреди кметския балотаж.   Пренасочването на вот е организирано за след 16 часа, когато се установи тренда. Ако двамата опоненти за балотажа се очертаят преди това, схе...

News image

Д-р Янко Станев: С любов за Варна

Детството ми мина на ул. "Антим 1". Играехме по цял ден в двора на Девическата гимназия /сега Регионалния исторически музей/. И така - до казармата. Учих в НУ „Гео Милев”, на мястото на днешната пристройка на пощата. Завърших трета гимназия - срещу Тракийския дом, преди маслобойн...

News image

Кампанията свърши. Екшън се задава, вещаят Революция и политически убийства. ПосолствоТО ли ще охранява "бившия хакер"?!

Кампанията за първия тур на местните избори приключи. "Бивш хакер" бил сниман в операция на ДАНС как сваля на личния си телефон поради "личен интерес" хешкода на машините за гласуване, както информира "АФЕРА" за казаното от него в ДАНС. И?   И се взриви политическсия "елит", не толко...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

"Най-хубавото предстои", без ирония, за Делян Пеевски. Дано босът на "Мултигруп II" не направи грешката на Илия Павлов

News image

На въпрос дали противоречията в управляващото мнозинство са преодолени, Делян Пеевски отговори: "Както виждате, нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои!".   "Най-хубавото тепърва предстои", но без ирония, за Пеевски - ще стане председател на ДПС, дава заявка, че ще реди кабинет...

"Мултигруп II" на Пеевски е по-мощна империя от "Мултигруп" на Илия Павлов. Mi-6 работи, ЦРУ осребрява "Магнитски"

News image

"Мултигруп II" на Делян Пеевски е по-мощна бизнес империя от "Мултигруп" на Илия Павлов, защото има мрежова структура и контролира цели сектори в икономиката, а не точи ресурс, заставайки на "входа и изхода" на предприятия, не влиза в дългови схеми, а рефинансира бизнес конфигуациите си чрез...

"Сянката" на Илия Павлов в ДПС, защо го "поръчаха" и защо никой не "поръчва" Пеевски. Само Алексей Петров ли знаеше защо

News image

Осман Октай, бивш заместник-председател на ДПС, заяви пред БНР, че през 2001г. бил попитал Ахмед Доган - "Какъв ти е проблемът с Илия Павлов?". Доган бил казал според Октай, че дължи на Илия Павлов 700 000 долара и затова имал проблем.   Какви 700 000 долари дълг, Ахмед Доган и Илия ...

АКЦИЯ

Вълнички преди ротацията, картите са в "янките". Пеевски няма да е премиер при ротацията, Борисов - ако ескалира войната

News image

"Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е премиер", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за министър-председателя Николай Денков.   Това е контра на предположението на Андрей Райчев - "Бойко Борисов може да реши Николай Денков да продължи да е премиер", спекулация, която л...

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си" на Борисов знак, че "спорът" работи за негов 4-ти премиерски мандат

News image

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си", заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента за конфликта между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и премиера Николай Денков.   "Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиерът Денков имат като спор, си е тях...

КИЛЪРИ

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров? Кирил Петков и ББ са големите губещи след отстраняването на "Трактора"

News image

Класическото правило "Кой има интерес" е приложимо универсално и... спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.   Какви са версиите на службите - бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия...

Разстрелът на Алексей Петров - заради ДАНС или вендета, или и двете? Поръчителите знаково не отстраниха изпълнителя

News image

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че се работи по две основни версии за разстрела на Алексей Петров - лични отношения, тоест врагове, или конфликти в бизнеса, които кумулирали множество подверсии.   Кои са тези митични врагове на още по-митичния Алексей Петров - Николай Доб...

МАФИЯ

"Абдула Патаев II" няма да има, но във Варна се заформя "джихад" с "остри мероприятия" с взрив на лимузина за балотажа

News image

Всеобщ джихад срещу Израел няма да има, твърди прокремълският автор във "Военное обозрение" Роман Скоморохов, който е категоричен, че Израел ще победи и в тази война.   Варна обаче е друга Бира и може да се заформи "джихад" за балотажа с "остри мероприятия". Вече писахме, че операция...

Могат да спрат ББ във Варна, но той не е Костов. "Абдула Патаев II" засега не се задава. HAVA&Co стисна ръце с "опоненти

News image

Кметските вотове във Варна никога не са били 100% сигурни за сочените като фаворити - освен избирането на Христо Кирчев на 13 октомври 1991г., когато имаше синьо цунами.    Иван Портних обаче ще спечели вота, ако някой външен фактор не организира остро мероприятие. Бойко Борисов може...

РЕКЛАМА
Банер