СНАЙПЕР

"Взривоопасният Бойко Борисов" във Варна: "Като се каже Варна, вече е Ники!". Този път взривът беше различен

alt
"Забранявам да се месиш във Варна! Ще помагаш в областта. Като се каже Варна, вече е Ники!", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в морската столица, обръщайки се към областния координатор и бивш кмет на града Иван Портних.
 
Първи и единствени, както казват някои колеги, написахме преди седмици, че Бойко Борисов ще смени Иван Портних като лидер на ГЕРБ-Варна с Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик". 
 
Формално Борисов оставя Портних като областен координатор, но "Ще помагаш в областта" е повече от многозначително. Защото е ясно кои фактори имат позиции в областта - не е Портних. Въпросът е те дали ще помагат...
 
Освен това - "Ще помагаш в областта" не е като да си областен координатор. Както коментира първият областен координатор на ГЕРБ Павел Димитров - "Това е временно.".
 
Кое не е временно, но ако в Иван Портних руската кръв е като на "мужик", едва ли дълго ще "помага" и ще си подаде оставката.
 
Според главния лисугер на "старите изборджийски лисици" интригата е дали ще остане общински съветник и лидер на групата на ГЕРБ в Общинския съвет.
 
И по тази писта Борисов дезавуира Портних, защото бившият председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, който е общински съветник, стана секретар на общинската структура на ГЕРБ.
 
Когато Бойко Борисов прави кадрови рокади в ГЕРБ-Варна взривява не само медиите. "Взривоопасният Борисов" умее да взривява медиите с кадровите промени, но понякога гръмват и истински взривове, когато е в морската столица или е обявил посещение.
 
Като на 4 август 2006г., когато след парти в клуба на ГЕРБ тогава, Асен Николов, спонсор на новата партия, се "самовзривява", докато се прибира в дома си на улица "Дрин".  
 
Бойко Борисов беше обявил знаково посещение за 2 март във Варна 2012г., за да смени първия областен координатор на ГЕРБ Павел Димитров с Иван Портних, но на 24 февруари 2012 г. беше взривен в колата си бизнесменът Йордан Харасимов-Даката. И? 
 
И Бойко Борисов не дойде в морската столица, а смяната на Павел Димитров с Иван Портних беше отложена и стана на 28 юни. Цветан Цветанов дойде във Варна и Павел Димитров, тогава депутат, подаде оставка като областен координатор.
 
Жегата на другия ден беше не само на ъгъла на офиса на ГЕРБ на "Сан Стефано", когато Иван Портних влизаше в кабинета на Павел Димитров, но беше отложила знаци и по бялата му кошуля.
 
Иван Портних стана областен координатор и "Мултигруп" уж се върна в играта - ясно беше, че ще е кандидат-кмет на ГЕРБ за 2015г., но протестите свалиха кмета Кирил Йорданов и Портних стана кмет през 2013г.
 
Десет години Иван Портних беше кмет, но се оказа, че "Мултигруп" не се върна в играта - Делян Пеевски беше атакуван с протести през лятото на 2013г. и явно не му беше до рефрешване на бизнес групировката, за разлика от сега, когато е на гребена на вълната и дава заявка за "Мултигруп 2", която може да стартира от Варна.
 
През февруари 2023г. написахме, че след три кметски мандати кандидатиране за четвърти може да е в повече и Портних може да загуби вота. Опонентите на "Мултигруп" вече редяха скофтия етюди за героична роля като борец срещу тях на Благомир Коцев, готвен за съперник на Иван Портних. 
 
Бойко Борисов заяви, че Иван Портних е направил много за Варна и е нямало как да не го издигне за кандидат-кмет, но бил направил грешка с "влизането в междуличностни конфликти", визирайки един от двамата районни кметове - Христо Христо и Николай Костадинов, седнали от двете му страни, с които ГЕРБ щяла да спечели кметския вот. 
 
Какво "влизане в междуличностни конфликти", Портних влезе в конфликт с лидер на знакова бизнес група, исторически опонент на "Мултигруп" във Варна, чийто кадър е бившият кмет на морската столица, не само заради близостта си с вицепрезидента на групировката Николай Вълканов?!
 
И също като Добрин Митев, областен управител на Варна и лидер на СДС в морската столица, влязъл в конфликт със същата бизнес група, Иван Портних загуби изборите, след като лидерът на тази бизнес група му заформи каскада от "активни мероприятия" не само в медиите, не че други фактори - като главният лисугер на "старите изборджийски лисици" също нямаха решителна роля, но Иван Портних реши да се "впрегне" за битка и на среща на ГЕРБ пред Бойко Борисов само дето не обяви война на бизнес групата. 
 
Как няма топ изборджия като Красен Кралев, близък до бизнес групата, да прошепне в същия момент на Бойко Борисов - "Шефе, губим изборите...". След вота Борисов в Пловдив пласира вметка като обяснение на загубата във Варна заради "трите букви". 
 
ГЕРБ не загуби заради "трите букви", не че те не повлияха, не че не си свършиха работата още през лятото на 2022г., както и в предизборната кампания с "дизайна" за кого ще играе "Възраждане" и за едни кинти, но не в "копейки", а заради кандидатирането за четвърти мандат, който беше в повече за Иван Портних - като за Стефан Софиянски и Кирил Йорданов.
 
И електоралната вълна на ГЕРБ се отля, а се вдигна вълна от корпоративен вот, което е взривило Бойко Борисов, който въпреки връзките си с лидерите в големия бизнес във Варна, които чрез бизнес партии влязоха пряко във властта, е наясно, че ако трендът продължи, ГЕРБ е "Чао, бамбино, сори".
 
И Борисов реши да рефрешне партийното строителство не само с кадровата промяна, но и с връщането в играта на първостроители на ГЕРБ във Варна като Павел Димитров, първият областен координатор на партията в морската столица, чийто кадър е новият лидер Николай Костадинов.
 
"Като се каже Варна, вече е Ники!" на Бойко Борисов е сладурско като сочна турска баклава, но Николай Костадинов е "Ники" не само за лидера на ГЕРБ, но и за Павел Димитров.
 
Не е ли виртуоз на политическото и властово оцеляване ББ - Николай Костадинов вече ще е "Ники" не само за Бойко Борисов и Павел Димитров, тоест за старите гербаджии, но и за медиите във Варна - взривен старт за кмета на район "Владислав Варненчик" като лидер на ГЕРБ в морската столица?!
 
"Взривоопасният Борисов" обаче вероятно ще оцени подобаващо посланието на председателя на Общинския съвет Христо Димитров, зад което се "крие" стилът на лидер на големия бизнес във Варна, за "политически катарзис" на "истински политик", който вече не бил "част от актива на "Алтернативата на гражданите", защото "избра отново да се върне при своите съмишленици от ПП ГЕРБ", за да предотврати взривоопасна ситуация за партията във Варна.
 
Иначе посланието на ББ за гласуването на бюджета на Варна е повече от ясно - ГЕРБ ще е конструктивна опозиция в Общинския съвет, защото ще играе на дълга писта за следващия кметски вот с кандидат-кмет на ГЕРБ "Ники". 
 
Иван Портних така и не стана "Ванко", дали "Ники" ще стане кмет на Варна "Времето ще покаже", както казват руснаците и един лидер на знакова бизнес група в морската столица.
 
"Взривоопасният Борисов" обаче няма как да не знае, че не само той разбира от медийни и други взривове, но трябва да му се признае, че с "Като се каже Варна, вече е Ники!" взриви политическите тамади във Варна. 
 
Дали някои от тях вече не залагат своите мини - тяхната писта в политиката е по-дълга дори от тази на Бойко Борисов?!
 
bgsniper.com
 
Колаж: "Будна Варна"
 
СНАЙПЕР
News image

Даниел Митов с жест към президента, отказа кандидатурата. Президентът може да не застава на американците. Паси министър?

Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, предложен от премиера на служебното правителство Димитър Главчев за министър на външните работи, се отказа от кандидатурата.   Това е жест към президента Румен Радев, тъй като Даниел Митов беше предложен като кандидат след среща на Бойко Б...

News image

Бойко Борисов с инкяр за министъра, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите и да заяви "Аз разпределям порциите!

Бойко Борисов за пореден път с инкяр, коментирайки ултимутума си към премиера на служебното правителство да смени министъра на външните работи, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите с "Тарикат мъж не писка".     "Ако Главчев не смени Стефан Димитров, няма да има никаква под...

News image

Четвъртият мандат. Борисов надмина Путин, смени министъра на външните работи на партийно събрание, е, не е ли премиер?!

Бойко Борисов смени министъра на външните работи, е, не е ли премиер?! Защо го смени? Щото не бил достатъчно "русофоб" за стратегията за сигурност в Черно море, сякаш "Бойко" не искаше платноходки, а не кораби на НАТО.   Имал политически нюх и интуиция "Бойко", как да няма, след като...

News image

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП и войната за преференции взривяват ПП-ДБ. Кметът назначава кадри на БСП

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП може да взриви вота на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна, заявиха източници от политическите среди.   Рубин Коцев е "партия" с Борислав Гуцанов по руска и украинска бизнес линия и явно кметът Благомир Коцев няма как да откаже назначения за кадри на БС...

News image

Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя. Бойко Борисов договори 10 000 корпоративен вот

Акцията на бившия председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, организационен секретар на ГЕРБ-Варна, за свалянето на председателя Христо Димитров като Ресто от ПП-ДБ за гласуването на групата общински съветници на ГЕРБ за бюджета не успя, заявиха източници от политическите среди.   ...

News image

Кметът назначи кадри на бизнеса за корпоративен вот. Ангел Дерменджиев с рамо за ПП-ДБ заради партия със Стела Николова

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед от кметския вот може да е печеливша за ПП-ДБ и за парламентарните избори във Варна, само ако лидерите в големия бизнес мобилизират корпоративния вот на макс, което според изборджии няма да се случи, тъй като Схемата се ...

News image

Илия Лазаров напира за евродепутат, лобира да няма втора кандидатура на СДС. Бойко Борисов не влиза в тази поста?!

Главният серетар на СДС Илия Лазаров напира за евродепутат, зявиха източници от най-близкоо обкръжение на Бойко Борисов.   Лазаров даде заявка, че иска да стане министър на отбраната, но според източниците това е било пунта мара.   Според тях с атаката срещу министъра на отбр...

News image

Влиятелни фактори напират да свалят кмета Благомир Коцев. ГЕРБ подарява "Приморски" на Бейзат Яхя и ДПС?!

Влиятелни фактори напират да свалят кмета на Варна Благомир Коцев не само със сагата "Малта", но и с организирането на мощна медийна кампания, която ще стартира в началото на предизборната кампания за парламентарния вот, заявиха източници от политическите среди.   Това е бонус за ГЕР...

News image

Живко Коцев "партия" с Паскал, агент на ДС. Остава да свържат главния секретар с ПГУ на ДС

Главният секретар на МВР Живко Коцев се оказа "партия" с контрабандиста Николай Николов-Паскал, който е бил агент на ДС с псевдоним "Паскал".   Трансграничните канали на ПГУ на ДС са легендарни - оръжие, каптагон, цигари. Бивши служители на ДС продължиха да контролират контрабандните...

News image

Ресто за Асен Василев от бос, който го вкара "в кириза". Служби "скатаха" Паскал , за да не стане Третият?!

Асен Василев получи Ресто от бос, който го вкара "в кириза", заявиха източници от службите и ъндърграунда. DEA  е нши служби "скатаха" Паскал, за да не стане Третият?!   Според тях министърът на финансите в оставка е нанесъл финансова щета на боса за 120 млн. евро със стопиране на пр...

News image

Контрабандисти на цигари влязоха в наркотрафика и се топят в службите, Таки ги подрежда на караминьол. Кой е Третият?

Контрабандисти на цигари влязоха наркотрафика и се топят в службите като агенти на DEA и ДАНС, Таки ги подрежда на караминьол.    Акцията по контрабандния канал на Николай Николов-Паскал и задържането на директора на Агенция "Митници" Петя Банкова има политическа и бизнес съставляващ...

News image

Босове от СИК и Паскал изчислили кой ще дойде на власт след вота и "изпържили" опоненти. Маргините в Испания или САЩ?!

Босовете на контрабандата от СИК-"Маргините" и "координаторът" Паскал са изчислили кой ще дойде на власт след изборите и са "изпържили" техните опоненти.   Освен това, какви 7 млн. долари, босовете на СИК-"Маргините" могат да осигурат "отчисление" за разкешен вот от 30-40 млн. само с...

News image

Митничари от "Наркотици" разбиват наркосхеми. Опорките в лаптопа за Паскал от Дебелия за "преподчиняване на контрабанда"

Тезата, че Петя Банкова била разбира канал за кокаин през Бургас за 7 млн. долари, а "цифрата" щяла да бъде за купуване на гласове, беше опровергана от източници от службите, които работят срещу наркотрафика.   "Несериозно е Банкова да твърди, че е разбила канал за кокаин. Митничарит...

News image

"Янките" пренареждат икономическите и политическите играчи с 30 млрд в бизнеса и Ресурс в партиен проект?!

Американците готвят проамериканска управленска коалиция на ПП-ДБ и нов партиен проект, докато Бойко Борисов и Делян Пеевски спорят с кого и как да съставят правителство.   Ако Борисов и Пеевски не се договорят с лидерите на ПП-ДБ, които вече заявиха, че няма да отстъпят от принципи с...

News image

BlackRock и Blackstone перразпределят Играта и схемата на властта с финансиране на нов проект?!

Два големи американски инвестиционни фонда - BlackRock, Inc. и Blackstone, Inc., могат да преразпределят политическите играчи и схемата на властта с финансиране на нов партиен проект с профила на ПП чрез посредничеството на Джаред Кушнер.   Това заявиха източници от политическите сре...

News image

Джаред Кушнер, зетят на Тръмп, инвестира 10 млрд с Blackstone, Inc. и милиони в проект?!

Бойко Борисов не иска правителство само с ДПС дори при 150 депутати. "И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има", заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.   Делян Пеевски върна Ресто със 161 депутати. "Рано е да говорим за ре...

News image

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката" "партия" с Джаред Кушнер. "Турски поток" дали не е "Каката&Дидо"?

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката", както нежно я наричат "лейтенанти" в бизнеса на Делян Пеевски, които работят с нея по газови проекти, е "партия" с Джаред Кушнер, зетят на Тръмп.   Цветелина Бориславова и Делян Пеевски инвестираха в позиции при изграждането на мега...

News image

"Мушенгии" на ПП с машините провокират анти-ПП-ДБ вълна? Атаката срещу Асен Василев е знакова след фейка на Кирил Петков

"Мушенгии" на ПП с машините за вота може да провокират анти-ПП-ДБ вълна в предизборната кампания.   ПП игра хода с "ала-бала" с президента Румен Радев на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. и с "мушенгии" с машините опроверга прогнозите на социологическите агенции за победа ...

News image

Битка на Александър Сорос и Джаред Кушнер провокира политическа и корпоративна Жега в задкулисието. ЦРУ решава битката?!

Американците, посолството и ЦРУ, ще натиснат на макс ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство с подкрепата на ДПС, защото "тръмпистка вълна" може да пренареди играчите, когато Тръмп стане президент.   Тезата на Кирил Петков, че "ако трябва, ще отидем на 10 избори, но няма да отстъпи...

News image

Интрига. Лена Бориславова срещу новата звезда на ГЕРБ Рая Назарян във Варна и 25-и МИР-София?!

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, за която вече е досадно и неточно да се пише, че е близка до Томислав Дончев, защото вече не е, не че е "Мата Хари" на "Бойко", като медийната звезда на ГЕРБ, за което писахме преди месец, а сега стана общо място в сайтовете.   Каква е играта? "Галя...

News image

Медийната звезда на ГЕРБ Рая Назарян водач на листата във Варна?! Двойна игра "зад кадър" - хем с Тръмп, хем със "Сорос"

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, като новата медийна звезда на партията, която дефилира в медиите като модна икона.   Това обаче е видимата част от играта - привличането на непартиен електорат с "новото и най-красивото лице" на ГЕРБ.  ...

News image

Бриджьорът Борисов подреди ПП-ДБ на покер. "Клякането" на "янките" шменти капели. ПП-ДБ напираше за кабинет с "мафиоти"

Бойко Борисов е много добър бриджьор и познавач на бриджа като Даниел Лорер го знае, но се оказа, че това не е известно на активисти и изборджии на ПП, които го обявиха за "белотаджия".   Борисов е играл бридж с един от най-добрите - Васил Божков, с когото се запознава покрай бриджа ...

News image

"Янки протежета" в Кокошарника, кабинетът "висял на Галя от посолството", а? Лисугерът ги схруска

Катастрофата на "американските протежета" от ПП-ДБ беше начертана на Завоя - цяла седмица го пишехме, спорихме с активисти на ПП. И кво - катастрофа без Завой.   Иначе активистите на ПП бяха много сигурни, че Бойко Борисов ще "клекне" на американците, защото щели били да го обзаведат...

News image

Рая Назарян премиер?! Варненката фаворит на Борисов, Пеевски, Томислав Дончев и ... Слави Трифонов, ако Габриел откаже

Рая Назарян ще бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, заявиха източници от ГЕРБ, които са от най-близкото обкръжение на лидера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Томислав Дончев.   Според тях варненката била фаворит за премиер на Бойко Борисов, Делян ...

News image

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите. ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Бойко Борисов преподрежда партийния, корпоративен, разкешен и партньорски вот. Службите мачкат изборджии на ПП-ДБ?!

News image

Бойко Борисов цака жокери, за да преподреди партийния, корпоративния, партньорския и разкешения вот за парламентарните избори, за да покаже, че ГЕРБ е първа политическа сила и да си върне влиянието във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Първо, Борисов се е договорил з...

Стратегията на Рубин Коцев, Лисугерът, "Бирата" и Юрджан Ахмед&Илия Коев печеливша за ПП-ДБ на парламентарния вот?!

News image

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед, която спечели кметския вот, може да бъде печеливша за ПП-ДБ на парламентарния избори във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Тази стратегия не се основаваше само на формулата "Всички срещу Иван П...

"Добре дошли в града на ... кмета". Как си подреди Играта след Асен Василев и ПП вече не му е "през джоба"

News image

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. написахме в "Наблюдател" като хедлайн "Добре дошли в града на...", на една бизнес група, докато босът на "Мултигруп" Илия Павлов все още беше смятан за фактор №1 във Варна.    След това се смениха много варианти. Стела Николова, депутат о...

АКЦИЯ

ВСУ свали Ту-22М3 като "вендета" за Чернигов. МО на РФ - паднал след пожар в двигател, загуба на тяга и "плоский штопор"

News image

Стратегически ракетоносец Ту-22М3 падна в Ставрополска област след бойна мисия, двама от четиримата членове на екипажа са загинали, съобщават руски медии, позовавайки се на източници в МО на РФ.   Според руските източници о информация на МО на РФ Ту-22М3 е паднал след пожар в единия ...

8 000 долари от Путин за контратктник срещу 61 млрд за ВСУ. "Война до последния украинец..." или... до Кримския мост

News image

"Новият проект за американска военна помощ на Украйна провокира Киев да воюва до последния украинец в интерес на САЩ", заяви Дмитрий Песков, прес-секретар на Путин.   Според Песков милиардите от САЩ за оръжие и боеприпаси за Украйна няма да променят ситуацията на фронта, която била "...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер