СНАЙПЕР

Бойко Борисов смени Павел Димитров и Иван Портних "под индиго" - заради "кметската поста", но с пунта мара пинизи

alt
Бойко Борисов смени Павел Димитров и Иван Портних като лидери на ГЕРБ-Варна "под индиго" - заради "кметската поста", но лансира пунта мара пинизи.
 
Преди да поиска оставката на Павел Димитров лидерът на ГЕРБ заяви пред Миролюба Бенатова за списание LOVEstyle, че ще отстрани двама областни координатори на ГЕРБ - "Чувам, че се превръщат в местни феодали и започват да се взимат насериозно. А хората се отвращават от такива работи".
 
Всъщност поиска оставката на Павел Димитров заради напрежение между областния координатор на ГЕРБ и кмета на Варна Кирил Йорданов, а кметската поста му беше важна на Борисов.
 
Съспенсът между Павел Димитров и Кирил Йорданов се заформи, след като областният координатор на ГЕРБ направи заявка, че ще се кандидатира за кмет на морската столица. 
 
"Кой ще е следващият кмет на Варна?", ни попита Павел Димитров на 3 декември 2010 г. на коктейл в "Шведския" за четвъртата годишнина на ГЕРБ.
 
Кирил Йорданов вече беше заявил, че ще се кандидатира за четвърти мандат и поиска подкрепа от Бойко Борисов, който му казал "Може, но като кандидат на партията, не като независим, подкрепен от ГЕРБ". Кметът прие. Така Павел Димитров не беше номиниран като кандидат-кмет, а месеци наред работеше в структурите на ГЕРБ и се договаряше с партийни лидери за подкрепа.
 
Според гербаджии Борисов не е номинирал Павел Димитров, за да не се разцепи партията във Варна, тъй като областният управител и бивш организационен секретар на ГЕРБ в морската столица Данчо Симеонов също даде заявка за кандидат-кметска номинация, а с областния координатор бяха в конфликт и по бизнес теми.
 
Кирил Йорданов стана кмет за четвърти мандат, но след балотаж, а на пресконференцията след втория тур Павел Димитров му върна Ресто, след като кметът беше попитан защо се е стигнало до балотаж - "Ако кандидатът беше от ГЕРБ, разбира се, визирайки себе си, щеше да спечели на първи тур с голяма разлика!".  
 
Павел Димитров можеше да спечели изборите - Кирил Йорданов беше кмет, но "босът" в града беше областният координатор на ГЕРБ, лидерите на големия бизнес решаваха въпросите с него чрез връзката му с ББ, а не с кмета. 
 
"Чувам, че се превръщат в местни феодали и започват да се взимат насериозно" е "пунта мара" - Павел Димитров щеше да бъде кмет-"бос", който нямаше само да се усмихва на ББ като Кирил Йорданов, а не "местен феодал", а лидерът на ГЕРБ явно е искал той да се договаря с лидерите в бизнеса, а кметът да изпълнява, което с Павел Димитров няма как да стане - той беше "в джаза" с топ бизнесмените, които приемаше в офиса на "Сан Стефано". Джиповете вече не спираха пред Билдинга, защото лидерите в големия бизнес все по-рядко посещаваха кабинета на Кирил Йорданов.  
 
След като Кирил Йорданов стана кмет за четвърти мандат, постави на Бойко Борисов темата за "паралелната кметска власт" на "Сан Стефано". Как да откаже на Кирил Йорданов изваждането на Павел Димитров от Играта, след като е кмет, "който му се усмихва уважително", а кметската поста във Варна винаги е е интересувала Бойко Борисов?
 
И поиска оставката на Павел Димитров, която се отложи с няколко месеци заради взривяването на 24 февруари на бизнесмена Йордан Харасимов-Даката, зараи което лидерът на ГЕРБ не пристигна във Варна на 2 март, когато трябваше да смени областния координатор.
 
Павел Димитров подаде оставка на 28 юни, но Бойко Борисов отново не пристигна в морската столица, а изпрати Втория в партията Цветан Цветанов да направи лидерската рокада с Иван Портних.
 
"Нагласите в структурите на ГЕРБ във Варненско и умората, която се е натрупала у Павел Димитров, са двата основни мотива за неговата оставка от поста "областен координатор" на партията", коментира Цветанов оставката. Каква "умора", отвсякъде "пунта мара" - Павел Димитров искаше кмет да става.
 
След това Бойко Борисов предложи на Павел Димитров да стане депутат като втори в листата на ГЕРБ за вота през 2013 г., но Цветан Цветанов се намесва и бившият областен координатор на ГЕРБ е препозициониран на осмо място. Павел Димитров е позвънил на Бойко Борисов и му е казал, че не приема да бъде поставян на осмо място в листата, а Иван Портних да е трети.
 
След първия тур на кметската битка между Христо Бозов и Иван Портних през 2013г. Павел Димитров върна Ресто и на Цветан Цветанов. 
 
"ГЕРБ намали подкрепата си във Варна с още 28 хиляди гласа. Това е пореден удар за партията, след като на последните парламентарни избори за нея гласуваха 45 хил. души по-малко от преди, причината за него е недоволството вътре в партията, най-вече срещу водещата роля на Цветан Цветанов.", заяви Павел Димитров.
 
"Фактите говорят сами. Цветанов стоя два дена във Варна и говори навсякъде, че недоволство в партията няма. Резултатите от това се видяха. До известна степен може да се каже, че Цветан Цветанов отблъсна избирателите. Във Варна дори самите членове на ГЕРБ не подкрепиха своя лидер", коментира бившият областен координатор на ГЕРБ.
 
Павел Димитров дори не коментира, след като Иван Портних загуби балотажа от Благомир Коцев. Какво да коментира - още 28 хиляди гласа минус. 
 
Кирил Йорданов подаде оставка след протести в четвъртия си кметски мандат, Бойко Борисов отстрани Цветан Цветанов, Иван Портних не спечели четвърти мандат - какво да коментира ПД?
 
След загубата на кметския вот Бойко Борисов смени Иван Портних като лидер на ГЕРБ във Варна с Николай Костадинов - "Като се каже Варна, вече е Ники!". 
 
Смяната на Иван Портних е "под индиго" с Павел Димитров, не че той е загубил избори, а защото "кметската поста" интересува Бойко Борисов.
 
Павел Димитров едва ли щеше да се усмихва като Кирил Йорданов, но и нямаше да заяви като него - "Не аз хвърлих държавата в криза", когато на 6 март след пика на протестите през 2013 г. си подаде оставката - визираше Бойко Борисов, но без усмивка.
 
"Като се каже Варна, вече е Ники!" не е само за лидерската позиция във Варна, а и за следващата кандидат-кметска номинация на ГЕРБ - Николай Костадинов ще е кандидат-кмет на партията. 
 
Николай Костадинов е успешен кмет на район "Владислав Варненчик" три мандати, спечели четвърти убедително на първи тур.
 
Бойко Борисов го направи лидер на ГЕРБ във Варна - "Като се каже Варна, вече е Ники!" става за слоган на канидат-кметската му кампания.
 
Дали обаче ще успее да върне избирателите на ГЕРБ, дали ще се върнат старите гербаджии, дали ще го подкрепят кадрите на Павел Димитров?
 
Николай Костадинов е много близък с Павел Димитров, но дали бившият областен координатор, първостроител на партията в града, ще приеме да работи за "кметската поста" на Бойко Борисов?
 
Павел Димитров беше сменен заради "кметската поста" на ББ с Кирил Йорданов, сега Бойко Борисов смени Иван Портних пак за заради "кметска си поста" - не само като кандидатска номинация на Николай Костадинов, а вероятно и като послание към приятеля си Рубин Коцев, че няма да има конфронтация с кмета Благомир Коцев - и бюджетът ще се приеме, и атаки от ГЕРБ няма да има. 
 
Дали с така пренаредена "кметска поста" Бойко Борисов ще спечели вота с Николай Костадинов, след като "под индиго" смени както Павел Димитров, така и Иван Портних, който, ако беше боец като бившия областен координатор, вероятно трябваше да си подаде оставката още в залата след - "Забранявам да се месиш във Варна! Ще помагаш в областта. Като се каже Варна, вече е Ники!".
 
И да чуе това от онзи заради когото не вдигаше телефона си на партньори и приятели (също като гуруто си Илия Павлов), защото можел да му звънне този, от когото му "зависи кариерата". 
 
Бойко Борисов смени Павел Димитров и Иван Портних заради пренареждането на "кметската си поста", но дали със сегашната рокада не отваря писта на играчи, които могат да го спрат за следваща "кметска поста" с "Като се каже Варна, вече е Ники!"." 
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Даниел Митов с жест към президента, отказа кандидатурата. Президентът може да не застава на американците. Паси министър?

Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, предложен от премиера на служебното правителство Димитър Главчев за министър на външните работи, се отказа от кандидатурата.   Това е жест към президента Румен Радев, тъй като Даниел Митов беше предложен като кандидат след среща на Бойко Б...

News image

Бойко Борисов с инкяр за министъра, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите и да заяви "Аз разпределям порциите!

Бойко Борисов за пореден път с инкяр, коментирайки ултимутума си към премиера на служебното правителство да смени министъра на външните работи, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите с "Тарикат мъж не писка".     "Ако Главчев не смени Стефан Димитров, няма да има никаква под...

News image

Четвъртият мандат. Борисов надмина Путин, смени министъра на външните работи на партийно събрание, е, не е ли премиер?!

Бойко Борисов смени министъра на външните работи, е, не е ли премиер?! Защо го смени? Щото не бил достатъчно "русофоб" за стратегията за сигурност в Черно море, сякаш "Бойко" не искаше платноходки, а не кораби на НАТО.   Имал политически нюх и интуиция "Бойко", как да няма, след като...

News image

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП и войната за преференции взривяват ПП-ДБ. Кметът назначава кадри на БСП

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП може да взриви вота на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна, заявиха източници от политическите среди.   Рубин Коцев е "партия" с Борислав Гуцанов по руска и украинска бизнес линия и явно кметът Благомир Коцев няма как да откаже назначения за кадри на БС...

News image

Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя. Бойко Борисов договори 10 000 корпоративен вот

Акцията на бившия председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, организационен секретар на ГЕРБ-Варна, за свалянето на председателя Христо Димитров като Ресто от ПП-ДБ за гласуването на групата общински съветници на ГЕРБ за бюджета не успя, заявиха източници от политическите среди.   ...

News image

Кметът назначи кадри на бизнеса за корпоративен вот. Ангел Дерменджиев с рамо за ПП-ДБ заради партия със Стела Николова

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед от кметския вот може да е печеливша за ПП-ДБ и за парламентарните избори във Варна, само ако лидерите в големия бизнес мобилизират корпоративния вот на макс, което според изборджии няма да се случи, тъй като Схемата се ...

News image

Илия Лазаров напира за евродепутат, лобира да няма втора кандидатура на СДС. Бойко Борисов не влиза в тази поста?!

Главният серетар на СДС Илия Лазаров напира за евродепутат, зявиха източници от най-близкоо обкръжение на Бойко Борисов.   Лазаров даде заявка, че иска да стане министър на отбраната, но според източниците това е било пунта мара.   Според тях с атаката срещу министъра на отбр...

News image

Влиятелни фактори напират да свалят кмета Благомир Коцев. ГЕРБ подарява "Приморски" на Бейзат Яхя и ДПС?!

Влиятелни фактори напират да свалят кмета на Варна Благомир Коцев не само със сагата "Малта", но и с организирането на мощна медийна кампания, която ще стартира в началото на предизборната кампания за парламентарния вот, заявиха източници от политическите среди.   Това е бонус за ГЕР...

News image

Живко Коцев "партия" с Паскал, агент на ДС. Остава да свържат главния секретар с ПГУ на ДС

Главният секретар на МВР Живко Коцев се оказа "партия" с контрабандиста Николай Николов-Паскал, който е бил агент на ДС с псевдоним "Паскал".   Трансграничните канали на ПГУ на ДС са легендарни - оръжие, каптагон, цигари. Бивши служители на ДС продължиха да контролират контрабандните...

News image

Ресто за Асен Василев от бос, който го вкара "в кириза". Служби "скатаха" Паскал , за да не стане Третият?!

Асен Василев получи Ресто от бос, който го вкара "в кириза", заявиха източници от службите и ъндърграунда. DEA  е нши служби "скатаха" Паскал, за да не стане Третият?!   Според тях министърът на финансите в оставка е нанесъл финансова щета на боса за 120 млн. евро със стопиране на пр...

News image

Контрабандисти на цигари влязоха в наркотрафика и се топят в службите, Таки ги подрежда на караминьол. Кой е Третият?

Контрабандисти на цигари влязоха наркотрафика и се топят в службите като агенти на DEA и ДАНС, Таки ги подрежда на караминьол.    Акцията по контрабандния канал на Николай Николов-Паскал и задържането на директора на Агенция "Митници" Петя Банкова има политическа и бизнес съставляващ...

News image

Босове от СИК и Паскал изчислили кой ще дойде на власт след вота и "изпържили" опоненти. Маргините в Испания или САЩ?!

Босовете на контрабандата от СИК-"Маргините" и "координаторът" Паскал са изчислили кой ще дойде на власт след изборите и са "изпържили" техните опоненти.   Освен това, какви 7 млн. долари, босовете на СИК-"Маргините" могат да осигурат "отчисление" за разкешен вот от 30-40 млн. само с...

News image

Митничари от "Наркотици" разбиват наркосхеми. Опорките в лаптопа за Паскал от Дебелия за "преподчиняване на контрабанда"

Тезата, че Петя Банкова била разбира канал за кокаин през Бургас за 7 млн. долари, а "цифрата" щяла да бъде за купуване на гласове, беше опровергана от източници от службите, които работят срещу наркотрафика.   "Несериозно е Банкова да твърди, че е разбила канал за кокаин. Митничарит...

News image

"Янките" пренареждат икономическите и политическите играчи с 30 млрд в бизнеса и Ресурс в партиен проект?!

Американците готвят проамериканска управленска коалиция на ПП-ДБ и нов партиен проект, докато Бойко Борисов и Делян Пеевски спорят с кого и как да съставят правителство.   Ако Борисов и Пеевски не се договорят с лидерите на ПП-ДБ, които вече заявиха, че няма да отстъпят от принципи с...

News image

BlackRock и Blackstone перразпределят Играта и схемата на властта с финансиране на нов проект?!

Два големи американски инвестиционни фонда - BlackRock, Inc. и Blackstone, Inc., могат да преразпределят политическите играчи и схемата на властта с финансиране на нов партиен проект с профила на ПП чрез посредничеството на Джаред Кушнер.   Това заявиха източници от политическите сре...

News image

Джаред Кушнер, зетят на Тръмп, инвестира 10 млрд с Blackstone, Inc. и милиони в проект?!

Бойко Борисов не иска правителство само с ДПС дори при 150 депутати. "И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има", заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.   Делян Пеевски върна Ресто със 161 депутати. "Рано е да говорим за ре...

News image

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката" "партия" с Джаред Кушнер. "Турски поток" дали не е "Каката&Дидо"?

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката", както нежно я наричат "лейтенанти" в бизнеса на Делян Пеевски, които работят с нея по газови проекти, е "партия" с Джаред Кушнер, зетят на Тръмп.   Цветелина Бориславова и Делян Пеевски инвестираха в позиции при изграждането на мега...

News image

"Мушенгии" на ПП с машините провокират анти-ПП-ДБ вълна? Атаката срещу Асен Василев е знакова след фейка на Кирил Петков

"Мушенгии" на ПП с машините за вота може да провокират анти-ПП-ДБ вълна в предизборната кампания.   ПП игра хода с "ала-бала" с президента Румен Радев на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. и с "мушенгии" с машините опроверга прогнозите на социологическите агенции за победа ...

News image

Битка на Александър Сорос и Джаред Кушнер провокира политическа и корпоративна Жега в задкулисието. ЦРУ решава битката?!

Американците, посолството и ЦРУ, ще натиснат на макс ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство с подкрепата на ДПС, защото "тръмпистка вълна" може да пренареди играчите, когато Тръмп стане президент.   Тезата на Кирил Петков, че "ако трябва, ще отидем на 10 избори, но няма да отстъпи...

News image

Интрига. Лена Бориславова срещу новата звезда на ГЕРБ Рая Назарян във Варна и 25-и МИР-София?!

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, за която вече е досадно и неточно да се пише, че е близка до Томислав Дончев, защото вече не е, не че е "Мата Хари" на "Бойко", като медийната звезда на ГЕРБ, за което писахме преди месец, а сега стана общо място в сайтовете.   Каква е играта? "Галя...

News image

Медийната звезда на ГЕРБ Рая Назарян водач на листата във Варна?! Двойна игра "зад кадър" - хем с Тръмп, хем със "Сорос"

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, като новата медийна звезда на партията, която дефилира в медиите като модна икона.   Това обаче е видимата част от играта - привличането на непартиен електорат с "новото и най-красивото лице" на ГЕРБ.  ...

News image

Бриджьорът Борисов подреди ПП-ДБ на покер. "Клякането" на "янките" шменти капели. ПП-ДБ напираше за кабинет с "мафиоти"

Бойко Борисов е много добър бриджьор и познавач на бриджа като Даниел Лорер го знае, но се оказа, че това не е известно на активисти и изборджии на ПП, които го обявиха за "белотаджия".   Борисов е играл бридж с един от най-добрите - Васил Божков, с когото се запознава покрай бриджа ...

News image

"Янки протежета" в Кокошарника, кабинетът "висял на Галя от посолството", а? Лисугерът ги схруска

Катастрофата на "американските протежета" от ПП-ДБ беше начертана на Завоя - цяла седмица го пишехме, спорихме с активисти на ПП. И кво - катастрофа без Завой.   Иначе активистите на ПП бяха много сигурни, че Бойко Борисов ще "клекне" на американците, защото щели били да го обзаведат...

News image

Рая Назарян премиер?! Варненката фаворит на Борисов, Пеевски, Томислав Дончев и ... Слави Трифонов, ако Габриел откаже

Рая Назарян ще бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, заявиха източници от ГЕРБ, които са от най-близкото обкръжение на лидера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Томислав Дончев.   Според тях варненката била фаворит за премиер на Бойко Борисов, Делян ...

News image

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите. ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Бойко Борисов преподрежда партийния, корпоративен, разкешен и партньорски вот. Службите мачкат изборджии на ПП-ДБ?!

News image

Бойко Борисов цака жокери, за да преподреди партийния, корпоративния, партньорския и разкешения вот за парламентарните избори, за да покаже, че ГЕРБ е първа политическа сила и да си върне влиянието във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Първо, Борисов се е договорил з...

Стратегията на Рубин Коцев, Лисугерът, "Бирата" и Юрджан Ахмед&Илия Коев печеливша за ПП-ДБ на парламентарния вот?!

News image

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед, която спечели кметския вот, може да бъде печеливша за ПП-ДБ на парламентарния избори във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Тази стратегия не се основаваше само на формулата "Всички срещу Иван П...

"Добре дошли в града на ... кмета". Как си подреди Играта след Асен Василев и ПП вече не му е "през джоба"

News image

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. написахме в "Наблюдател" като хедлайн "Добре дошли в града на...", на една бизнес група, докато босът на "Мултигруп" Илия Павлов все още беше смятан за фактор №1 във Варна.    След това се смениха много варианти. Стела Николова, депутат о...

АКЦИЯ

ВСУ свали Ту-22М3 като "вендета" за Чернигов. МО на РФ - паднал след пожар в двигател, загуба на тяга и "плоский штопор"

News image

Стратегически ракетоносец Ту-22М3 падна в Ставрополска област след бойна мисия, двама от четиримата членове на екипажа са загинали, съобщават руски медии, позовавайки се на източници в МО на РФ.   Според руските източници о информация на МО на РФ Ту-22М3 е паднал след пожар в единия ...

8 000 долари от Путин за контратктник срещу 61 млрд за ВСУ. "Война до последния украинец..." или... до Кримския мост

News image

"Новият проект за американска военна помощ на Украйна провокира Киев да воюва до последния украинец в интерес на САЩ", заяви Дмитрий Песков, прес-секретар на Путин.   Според Песков милиардите от САЩ за оръжие и боеприпаси за Украйна няма да променят ситуацията на фронта, която била "...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер