СНАЙПЕР

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

alt
Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите.
 
"Клекналият" на "Галя от посолството" Бойко Борисов, който щеше да плонжира за кабинет във вторник според сайтаджийски интриги, като главен лисугер "нарита на вълците" лидерите на ПП-ДБ за "врътката" с втория мандат, а уж те щяха да го "наритват на кучетата".
 
Кво стана с пинизите за "Галя от посолството"? Кво стана с гласуването на кабинета "Габриел" според сайтаджийските интриги? Кво стана с "клякането" - кой на кого "клекна"? Борисов е хищна политическа хиена и прецака лидерите на ПП-ДБ, правейки се на "умряла лисица" по време на преговорите. 
 
Борисов им го нахака кой се страхува от избори с "Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България.".
 
"Ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България", заявяват от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в отговор до ПГ на ППДБ по повод изпратеното от тях писмо относно реализацията на предстоящия втори по ред проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
"След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ППДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България", пише в писмото, подписано от Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.
 
alt
 
Ето пълния текст на писмото:
 
ДО ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА
„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА
– ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“
49-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
Уважаеми народни представители от ППДБ,
 
В отговор на изпратеното от Вас писмо относно реализацията на предстоящия втори по ред проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49 Народно събрание на Република България, след обсъждане в Изпълнителната комисия и с цялата ПГ на ГЕРБ-СДС, заявяваме следното:
 
След поредица от извънредни парламентарни избори, водени от желанието България да има редовно правителство, стабилно управление и работещ Парламент, през юни 2023 г. беше подписана Декларация между Мария Габриел и Николай Денков за управлението на страната. Същата предвиждаше управление в рамките на 18 месеца, разделени в два периода от по 9 месеца, както в първите 9 месеца министър – председател да бъде Николай Денков, а във вторите – Мария Габриел.
 
Следва да отбележим, че от наша страна беше направен съществен компромис. Ние от ГЕРБ-СДС като победители на изборите, се отказахме от това да предложим кабинет в първия мандат и дадохме подкрепа за правителство с втория мандат на ППДБ. С общи усилия на цялото евроатлантическо мнозинство в Народното събрание бяха постигнати някои добри резултати – приети бяха промени в Конституцията, нов антикорупционен закон, България беше приета в Шенген по въздушни и морски граници, взеха се ключови решения за оказване на помощ за Украйна, приеха се важни решения, свързани с развитието на ядрената енергетика в България. И точно, когато наближи момента за извършване на ротацията, която всички считахме за един технически въпрос, дойдоха и първите знаци за нарушаване на предварителните договорености от страна на ППДБ.
 
Внезапно се появи желанието в ППДБ, Николай Денков, освен вицепремиер, да бъде и министър на външните работи, а не и министър на образованието, както е договорено.
 
Следващият знак беше изненадващото изпращане по мобилно приложение до Мария Габриел на „Меморандум за продължаване на реформите в областта на ефективното управление, правосъдието, борбата с корупцията и сигурността в периода март 2024г.- декември 2024 г.“
 
Без да се изчака дори да бъде отворено съобщението, беше поставен първият ултиматум, който между другото е и на страниците на самия документ, а именно - ако не се договорим за въпросите и условията, поставени в меморандума - отиваме на избори 2 в 1, т.е. първоначално договорената ротация е под въпрос, а не е технически елемент.
 
След това последва внасянето на оставката на кабинета от страна на Николай Денков в Народното събрание, без за това да са уведомени нито Мария Габриел, нито председателя на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, и то в момент, когато е публично заявено тяхното отсъствие от страната. Не само, че оставката се внесе, но тя беше и гласувана веднага в пленарна зала като ППДБ се възползваха от една възможност, която дава ПОДНС, без това да бъда обсъдено с нас , без да може да се проведе дебат по същество за резултатите от досегашното управление и без присъствието на министрите в пленарна зала.
 
Припомняме всичко това, защото днес се говори за дадена и спазена дума. И отново се правят внушения за морални и етични изисквания, които на първо място са неотносими спрямо хората, които апелират за тях.
 
От самото начало преговорният екип на ГЕРБ – СДС влезе за разговори с добра воля за споразумение, което да отчита на първо място националния интерес, електоралната тежест на отделните парламентарни групи и с желание за взаимно уважение на избирателите и на двете страни. В нито едно от тези наши намерения от отсрещната страна нямаше чуваемост и желание за търсене на общи решения.
 
ГЕРБ-СДС изготви проект на Споразумение за съвместно управление, за пълен управленски мандат, както и Механизъм за взимане на решения. Информирахме партията и нейното национално ръководство и получихме мандат за преговори с ППДБ, за да търсим възможност за съвместно стабилно управление на страната с ясна геополитическа позиция в следващите три години.
 
От наша гледна точка, времето за преговори не беше загубено. В този процес ние имахме възможност да си кажем честно доста факти. Изготвихме съвместно Споразумение, по което нямаме никакви различия по основните теми – продължаване на правосъдната реформа, борба с корупцията, механизъм за прозрачен избор на регулаторни и контролни държавни органи.
 
През цялото време на предпреговорния и преговорния процес темата, свързана със състава на правителството беше също толкова важна колкото и самото споразумение.
 
В хода на преговорите ние поискахме едно нещо по отношение на управлението, а именно равно споделена отговорност, но, за съжаление, не успяхме за стигнем до консенсус. Нещо повече, стигнахме дотам, че ни беше заявено, че трябва да се изчакат тези девет месеца и ако издържим „теста“ можем да говорим за равно споделена отговорност, но след това. Бяхме принудени да слушаме какви ли не коментари по адрес на колеги, които ние предлагахме за определени позиции.
 
По отношение на състава на Министерски съвет ние отново влязохме в преговори с принципна позиция - въпреки изключително противоречивата фигура на финансовия министър Асен Василев, която не среща одобрението на нито един представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и на нашите избиратели, ние направихме най-голямата отстъпка, а именно да приемем той да запази поста си. Именно защото основните реформи, заради които изобщо беше възможен подобен кабинет трябваше да продължат без сътресения – съдебната с министър на правосъдието Атанас Славов, пълноправното приемане в Шенген с министър на вътрешните работи Калин Стоянов и приемането ни в Еврозоната с министър на финансите Асен Василев.
 
Всеки опит от наша страна да сложим разговорите ни на принципна основа срещаше безпринципен отговор – приоритет не бяха политиките, а бяха личностите, приоритет не бяха реформите, а личните интереси на отделните лидери, които в случая с ППДБ са шест, приоритет не беше смисъла и качествения законодателен процес, а точната дата за смяна на шефовете на всички служби за сигурност в България.
 
По време на разговорите Мария Габриел и преговорния екип на ГЕРБ- СДС в нито един момент не излезе извън рамките на добрия тон и професионализма, въпреки множеството провокации относно състава на екипа, неговите правомощия, компетенции и дори открити заплахи за биографиите на участниците и тяхното кариерно развитие в чужбина.
 
За да не тласкаме държавата към предсрочни парламентарни избори и за да имаме редовен кабинет и работещ парламент, в хода на преговорите /17.03/предложихме да се извърши ротация само на премиера и вицепремиера, като останалите членове на МС останат непроменени, с което се връщахме към първоначалната уговорка. По този начин целяхме да осигурим както по-плавен, така и по-бърз преход и дадем време на ППДБ да осмисли ясно, че стабилността на едно управление, което зависи от две парламентарни групи е пряко свързана не с упражняване на служебно насилие на едната над другата страна, а с равнопоставеност и взаимно уважение. За съжаление, ППДБ отхвърлиха този вариант. Ден по-късно Николай Денков с ресурсите си на министър – председател използва националния обществен телевизионен ефир, за да предложи същия вариант, който самите те бяха отхвърлили.
 
В хода на преговорите стана ясно, че ППДБ са готови на всичко, за да бавят финала на разговорите по първия мандат и да се стигне до втори мандат. Такава заявка те направиха още в началото на годината, а в крайна сметка и изтеклите записи от национално съвещание на Продължаваме промяната от м. май 2023 г. ясно показват, че това са съзнателни и злонамерени действия от страна на Продължаваме промяната. Всъщност в същите тези записи ясно се казва, че „Мария Габриел ще бъде държана като заложник“.
 
На 18 март 2024г. след като получихме мандат, дори съвместно с Кирил Петков и Николай Денков, което беше още един знак за нашето желание да има редовно правителство, в края на работния ден, около 18 часа изготвеното съвместно от двете преговарящи страни споразумение беше подписано от Мария Габриел, но останалите лидери от ППДБ отказаха да положат подписи. Единствените две точки, по които не беше постигнато съгласие бяха точната дата за реформа в службите за сигурност и провеждането на дебат по темата за следствената тайна. Считаме, че дебат по която и да е тема, може да се проведе във всеки един момент, дори и без подписано споразумение за това.
 
Отново, за да избегнем предсрочни парламентарни избори на 19.03.2024 г. Мария Габриел представи пред президента изпълнен мандат, но веднага след това последва координиран отказ и нежелание за участие в кабинета Габриел – Денков на единадесет министри от кабинета Денков – Габриел, чрез бланкови заявления. Припомняме, че същите са поели ангажимент да заемат позиции 18 месеца. Припомняме, че същите работят с Мария Габриел през последните 9 месеца. Припомняме и че същите бяха представени пред обществото като експерти, а действаха по партийна команда. По същество същите тези хора декларираха отказ от това да служат на страната си и отказ от провеждане на по- нататъшно продължаване на политиките, които са водили до този момент.
 
Последва брифинг на ППДБ, в който бяха изречени недопустими обиди и квалификации по адрес на Мария Габриел като тя беше наречена „ най-новото и най-красивото лице на мафията“ от страна на Асен Василев. От нейна страна беше поискано извинение, което така и не беше получено. Да изречеш такива думи по адрес на един човек с безупречна репутация, е непростимо.
 
И отново въпреки всичко, за да не тласнем държавата към избори направихме компромис и разговорите продължиха. Направена беше отстъпка от наша страна за министерствата на енергетиката и отбраната, както и се съобразихме с искането на ППДБ да бъде сменен министъра на електронното управление, веднага след това последва ново условие за смяна в министъра на вътрешните работи.
 
На този непрекъснат натиск върху нас и на този политически рекет трябваше да бъде сложен край. И краят беше сложен с достойнство от Мария Габриел, подавайки заявление до Народното събрание и ПГ на ГЕРБ-СДС за оттегляне на заявеното изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство с кандидат за министър-председател Мария Габриел.
 
Днес е цинично да бъдем плашени с несъвършенствата на новата Конституция в частта за служебен кабинет именно от хората, които я изработиха и които оказаха брутален натиск върху всички членове на правна комисия и върху цялото Народно събрание да бъде приета до края на миналата година. Конституциите следва да се изработват така, че да имат дълъг срок на годност, а не само от Коледа до Великден.
 
Намираме за неуместно след цялата хронология, описана по-горе, да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ- СДС и с предложения за министър- председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков. Мария Габриел беше поставена във фактическа и обективна невъзможност да реализира правителство в мандата, който принадлежи на партията, която я е номинирала по Конституция и която е спечелила изборите.
 
Нещо повече – тя беше групово бламирана от министрите, излъчени от ППДБ. Не на последно място, беше направен опит за публичното дискредитиране на Мария Габриел, която съвестно и отговорно изпълняваше функциите на вицепремиер и министър на външните работи, която е първи заместник-председател на ЕНП и успешен български еврокомисар, при това от лице, което настоява да бъде неин финансов министър. Росен Желязков, който е един от най-успешните председатели на Народното събрание, човек с безспорен политически, управленски и административен опит, беше отхвърлен за министър от ППДБ, но пък с изненада научихме, че същите нямат против, той да е министър-председател.
 
След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ППДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България.
 
Ние от ГЕРБ- СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората.
 
И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат.
 
Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България.
 
БОЙКО БОРИСОВ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС
 
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА, ЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС
ДЕНИЦА САЧЕВА, ЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС
РАЯ НАЗАРЯН, ЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

ПП-ДБ има кмет на Варна, но може да загуби изборите в Трети МИР от ГЕРБ-СДС с 2 към 1

"Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви на предизборна среща в морската столица водачът на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ за Трети МИР Даниел Лорер.   Защо тогава Лорер не успява да привлече варненци, докато се опитва за раздаде предизб...

News image

Лидерите на ПП-ДБ атакуват във Варна, кметът се включи в кампанията. ПП-ДБ цели потвърждаване на вота или победа?!

Лидерите на ПП-ДБ Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и бившият премиер акад. Николай Денков атакуваха предозборно с рейд във Варна, където коалицията спечели кметския вот.   "Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна", заяви водачът на кандида...

News image

ГЕРБ-СДС и ИТН&"Алтернативата" спират ПП-ДБ за 4 мандати във Варна. Знакови изборджии напуснаха "отбора" на ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС и ИТН, подкрепена от "Алтернативата", не само във Варна, могат да спрат ПП-ДБ за четвърти депутатски мандат в Трети МИР, заявиха изборджии и източници от политическите среди.   ГЕРБ-СДС доминира в предизборната кампания в Трети МИР-Варна и ще потвърди резултата си от предишн...

News image

Шменти капели се оказаха милионите за "Ваня", 200 хиляди са усвоени за билбордове и пиари и дотам

Шменти капели се оказаха милионите за "Солидарна България" на Ваня Григорова и Мая Манолова. Атанас Зафиров ги атакува за кинти за билбордове скофтия.   Нито Георги Гергов, нито бизнесменът Васил Александров, собственик на "Агрополихим", са разкешили за кампанията на "Ваня", още по-м...

News image

БСП пита откъде са парите за билбордове на Ваня Григорова. Ако "Ваня" разкеши 10 млн за "мрежов вот", може да потопи БСП

Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП, водач на кандидат-депутатските листи на "БСП за България" във Велико Търново и Хасково атакува в ефира на Евроком финансирането на кампанията на Ваня Григорова и Мая Манолова - "Откъде са парите за кампанията им и кой стои зад тях? Опасали са цял...

News image

Ваня Григорова вдига вълна, привлича русофилски и БСП вот с рамо от Георги Гергов, Николай Марков залага на "мрежов вот"

Ваня Григорова прави скъпа кампания с билбордове с подкрепата на бизнесмените Георги Гергов и Васил Александров, разчита да вдигне електорална вълна и да привлече русофилски и БСП вот.   Това дали "Солидарна България" ще влезе в парламента може да се реши от вота за коалицията в Софи...

News image

Кметът не агитира за ПП-ДБ, връща Ресто на "Бойко"? Даниел Лорер пак не е щедър с Ресурса, Асен Василев поема кампанията

Кметът на Варна Благомир Коцев не се включва на макс в предизборната кампания на ПП-ДБ и не агитира за коалицията, заявиха изборджии от ПП.    Дали Благомир Коцев не връща Ресто на Бойко Борисов, приятел на Рубин Коцев (с когото са на "Бойко" и "Рубин"), който също не беше на макс в ...

News image

Котилото на лисугерите-изборджии може да качи вота на ПП-ДБ до паритет с ГЕРБ, ако Даниел Лорер е точен с Ресурса

Играта във Варна в предизборни кампании винаги е скофтия - нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед.    Кандидат-депутатските листи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са "под индиго" с предишните парламентарни избори.    Какво е различното - в ПП-ДБ няма вътрешно-коалиционно напреж...

News image

Играта на службите с Николай Марков е срещу "Възраждане", с рамо от президеннта, стари ченгета и клана Пекови в УБО-НСО

Няма как партията на Николай Марков да има 1 500 бойци в паравоенно формирование и 50 единици дългоцевно полуавтоматично оръжие, ако службите не са "в джаза".   Играта на службите с партията на Николай Марков е срещу "Възраждане" и това е повече от очевидно, а руската връзка на "Вели...

News image

IV департамент на МИД пренарежда проруските партии. Бивш резидент на руските служби модератор на "проруския фронт"

Четвърти европейски департамент на МИД на РФ пренарежда проруските партии, заявиха източници от службите. Според тях целта на руснаците е да формират "проруски фронт", преразпределяйки русофилския вот между "Възраждане", БСП, "Левицата!", "Солидарна България" и новите играчи от "Величие" - п...

News image

"Путиновият Сорос" и ген. Леонид Решетников дават рамо на партията на подп. Николай Марков?!

Константин Малофеев, лидер на влиятелния кръг "Царьград", смятан за "Путиновия Сорос", и бившият резидент на ПГУ на КГБ в България ген. Леонид Решетников дават рамо на партията на Николай Марков, заявиха източници от политическите среди и бивши шефове в службите.   Ако това с...

News image

Николай Марков привлича изборджии на ПП, агитират за "Величие". Преврат ли ще прави с паравоенно формирование?!

Николай Марков привлича изборджии на ПП в Трети МИР-Варна, заявиха източници от политическите среди и лидери на изборджийски мрежи.   Активисти на ПП във Варна изведнъж станаха големи негови фенове - руски пари и "стари ченгета" работели за Марков.    Предизборната кампания н...

News image

Политическата аритметика за 7 мандати излиза с кеш за "преференции", рамо от "Възраждане" и преразпределяне на вот

Как може да излезе политическата артиметика на Бойко Борисов за 7 депутатски мандати от Трети МИР-Варна, след като партийният вот на ГЕРБ се срина до 14 000?   Може ли ГЕРБ да увеличи партийния си вот във Варна двойно, едва ли, но дори да го утрои, колко вот ще извади от областта, сл...

News image

"Лейтенанти" на Маргините влизат в битката за преференции в ГЕРБ. "Бригади" на Таки дават рамо на кандидат на "Бойко"

И какво стана, уж нямаше да има състезание за преференции в ГЕРБ-Варна, а се оказа, че се разгаря гореща битка за преференциален вот.   Изненадата е, че мрежи на Маргините, които принципно са извън политиката като босове на СИК-"Маргините", ще са в играта.   Според източницит...

News image

Бойко Борисов въведе трети играч и брилянтно парира противоборството за листата между двете фракции в ГЕРБ-Варна

Цветомир Паунов, организационен секретар на ГЕРБ, не успя да постигне договорка за подреждането на кандидат-депутатската листа между двете ръководства на ГЕРБ-Варна при мисията си във вторник и Бойко Борисов ги покани на среща в сряда в централата на партията.   Лидерите на двете фра...

News image

Борисов не се бил виждал и чувал с Пашата от 20 години, а с Маджо?! Маджо "в джаза" за вота във Варна

Бойко Борисов заяви, че не се бил виждал и чувал виждал с Румен Николов-Пашата, негов партньор в бизнеса в СИК, повече от 20 години.    Може и така да е, но Пашата вероятно "самосиндикално" е решил да направи рейд във Варна при партньори между двата тура на кметския вот, за да ги убе...

News image

Красен Кралев втори в листата на ГЕРБ-СДС във Варна. Бойко Борисов реди схема за политически и корпоративен вот?!

Красен Кралев отново ще бъде кандидат-депутат в листата на ГЕРБ-СДС за Трети МИР-Варна, втори е в листата, заяви източник, близък до ръководството на партията.    Това означава, че Бойко Борисов реди схема за силен политически, но и за корпоративен вот.   Николай Костадинов, ...

News image

Лидери на ГЕРБ договориха корпоративен вот. Две бизнес групи дават рамо на ГЕРБ, Ангел Дерменджиев на ДПС, зеро за ПП-ДБ

Лидерите на ГЕРБ-Варна си разпределха ролите и задачите за привличане на корпоративен вот от бизнес групите.   Николай Костадинов, председател на ГЕРБ-Варна, е направил срещи с лидер в големия бизнес, който е фронтмен и гуру на "Алтернатива на гражданите".   Иван Портних, обл...

News image

"Всичко е хванато" в Трети МИР-Варна. ГЕРБ-СДС може да победи ПП-ДБ с две към едно, мачка в големите градове и областите

"Всичко е хванато!" в Трети МИР-Варна, заяви изборджия на ГЕРБ, контрирайки активист на ПП, който смята, че ПП-ДБ ще спечели в морската столица, а в областта ще има паритетен вот с ГЕРБ-СДС.   "Няма как ПП-ДБ да спечели във Варна, ГЕРБ има три районни кметства, а в "Одесос", където Д...

News image

Четвъртият мандат. Борисов надмина Путин, смени министъра на външните работи на партийно събрание, е, не е ли премиер?!

Бойко Борисов смени министъра на външните работи, е, не е ли премиер?! Защо го смени? Щото не бил достатъчно "русофоб" за стратегията за сигурност в Черно море, сякаш "Бойко" не искаше платноходки, а не кораби на НАТО.   Имал политически нюх и интуиция "Бойко", как да няма, след като...

News image

Пеевски и Борисов отнемат изборджии и спонсори от ПП-ДБ. Акцията цели да свали депутатските мандати на ПП-ДБ

Делян Пеевски, Бойко Борисов и техни партньори в бизнеса отнемат изборджии и спонсори от ПП-ДБ във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Акцията цели да свали депутатските мандати на коалицията в Трети МИР-Варна от четири на три, а ГЕРБ-СДС и ДПС да си разпределят вота. ...

News image

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП и войната за преференции взривяват ПП-ДБ. Кметът назначава кадри на БСП

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП може да взриви вота на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна, заявиха източници от политическите среди.   Рубин Коцев е "партия" с Борислав Гуцанов по руска и украинска бизнес линия и явно кметът Благомир Коцев няма как да откаже назначения за кадри на БС...

News image

Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя. Бойко Борисов договори 10 000 корпоративен вот

Акцията на бившия председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, организационен секретар на ГЕРБ-Варна, за свалянето на председателя Христо Димитров като Ресто от ПП-ДБ за гласуването на групата общински съветници на ГЕРБ за бюджета не успя, заявиха източници от политическите среди.   ...

News image

Кметът назначи кадри на бизнеса за корпоративен вот. Ангел Дерменджиев с рамо за ПП-ДБ заради партия със Стела Николова

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед от кметския вот може да е печеливша за ПП-ДБ и за парламентарните избори във Варна, само ако лидерите в големия бизнес мобилизират корпоративния вот на макс, което според изборджии няма да се случи, тъй като Схемата се ...

News image

Илия Лазаров напира за евродепутат, лобира да няма втора кандидатура на СДС. Бойко Борисов не влиза в тази поста?!

Главният серетар на СДС Илия Лазаров напира за евродепутат, зявиха източници от най-близкоо обкръжение на Бойко Борисов.   Лазаров даде заявка, че иска да стане министър на отбраната, но според източниците това е било пунта мара.   Според тях с атаката срещу министъра на отбр...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Нито Борисов, нито Пеевски ще "прелеят" вот за "Солидарна България" и "Синя България", за да влязат в парламента

News image

"Солидарна България" не прави очаквания пробив след силното представяне на Ваня Григорова на кметския вот в София и в пика на предизборната кампания според социологическите агенции не преминава парламентарния праг от 4%.   "Синя България" се представя неочаквано силно и отнема десен ...

Кръгът "Водолей" в кампанията на ГЕРБ-СДС, старите гербаджии работят на макс за кандидат-депутатите от "Аспарухово"

News image

Кръгът "Водолей" с тамада Атанас Атанасов-Кеби, който беше и в гербаджийския кръг "Амичи", Иво Иванов, Ивайло Комитов и още стари гербаджии от "Аспарухово", които се върнаха в Играта, работят на макс за ГЕРБ-СДС.    "Аспарухово" има трима кандидат-депутати, които ще влязат в парламен...

Николай Гигов финансира партията на ген. Стефан Янев. "Български възход" отнема вот от БСП с пропрезидентски мрежи

News image

Николай Гигов финансира мощно партия "Български възход" на ген. Стефан Янев, която напира да преодолее отново парламентарния праг от 4% и да влезе в парламента.    Пропрезидентски изборджийски мрежи също дават рамо на "Български възход", която разчита на ляв и русофилски вот.   ...

АКЦИЯ

ГЕРБ-СДС със седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот. Пренареждане с преференции няма да има

News image

ГЕРБ-СДС може да има седем депутати от Трети МИР-Варна с преразпределяне на вот и рамо от Бойко Борисов.    Коалицията провежда предизборна кампания за потвърждаване на вота от предишните парламентарни избори с шест депутатски мандати, но с бонус за седми с преразпределяне на вота на...

Акции срещу купуване на вот няма как да спрат схемите за разкешване за "преференции", "мрежов вот" и корпоративно Ресто

News image

ОД МВР-Варна проведе акция срещу купуване на гласове, след като в тази предизборна кампания прякото разкешване за вот стартира по-рано.   Как ще реагират "башовете" на изборджийски мрежи за купуване на гласове - ще дадат кинтите на лидерите на кланове, които ще ги разкешат след деня ...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер